parkovanie na platenych parkoviskach

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

parkovanie na platenych parkoviskach

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Okt 09, 2006 11:37 pm

Pridam namet na diskusiu resp. moju osobnu skusenost:

Uz dlhsiu dobu ma zaujimalo, ako je to s platenim parkovneho na platenych parkoviskach... mam na mysli platene parkoviska, kde listky dava automat. Bol som toho nazoru, ze platit nemusim, pretoze si listok nemozem dat za celne sklo, kedze ziadne nemam. A ak by som ho prilepil na palubovku, prvy okoloiduci vodic by si ho premiestnil za svoje celne sklo ;)

Zaparkoval som svoj skutrik takto:

Obrázok

Kdesi ktosi vravel, ze je medzera v zakone ci vo vyhlaske, vraj sa moze aj autami parkovat hocikde na chodniku, ak sa tym neobmedzuju chodci. A ja som v zivote nevidel po tom chodnicku ist chodca ani nic ine.

Sedim si tak, kuknem z okna a tam mestski policajti davaju autam parkovanym bez listka za stierace papieriky (predpokladam, ze predvolania). No a ako tak chodia, kukli na moj skutrik a na to, ze stoji na chodnicku.

Nevahal som, a podho sa opytat, ako je to vlastne s tym parkovanim... prisiel som k nim, a co som sa dozvedel:

Kedze je to platene parkovisko, musi sa platit, aj ked je to skuter. Listok si mam nechat pri sebe a v pripade, ze by som si nasiel predvolanie na skutri, mam sa dostavit a ukazat listok, ze som ho mal. (vozidla si fotili, takze cas a datum ako dokaz maju) Ale ze oni motorky neriesia... nechavaju ich tak.

A k tomu, ze som parkoval na chodniku, to by vraj mala byt ihned pokuta, lebo som parkoval na nepovolenom mieste, ci neparkoval na mieste na to urcenom, ci ako sa vyjadril...

Nechce sa mi vyhladavat to v zakonoch a vyhlaskach, ak by sa niekomu chcelo (alebo to proste vie), tak nech to sem napise. :wink:

Dufam, ze takato tema tu niekde nebola rozoberana, nehladal som to.

Prajem pekny den.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

geetee

#2 Príspevok od užívateľa geetee » Po Okt 09, 2006 11:54 pm

neviem citat takze mi to este nikto nevysvetlil co tu chces, ale podla foto ti ten kdo chodi po chodniku k tej branke raz hodi na zem ten MATRIX takze by som to dal aspon vac na kraj, ak nie na ten golfovy travnik

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Okt 10, 2006 12:00 am

geetee, opakujem, po tom chodniku NIKTO nechodi, ta cesta je iba jednosmerka, cela je lemovana platenym parkoviskom. Parkoval som na chodnicku, nabuduce uz budem parkovat na parkovacom mieste, ale bez listka samozrejme.

Cely ten prispevok je "iba" vo Volnej diskusii, a iba som v nom napisal to, co som sa dozvedel priamo od pana policajta, ak by to niekoho zaujimalo. :D Vzdy sa rad podelim o nejake uzitocne skusenosti.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

G

#4 Príspevok od užívateľa G » Ut Okt 10, 2006 11:49 am

ja by som tiez skuter odparkoval takto na chodnik, len by som ho dal trosicku na kraj. Alebo mozno pod ten plot. Osobne nerozlisujem, ci je to platene parkovisko alebo nie. Najlepsie je zaparkovat skuter rovno pred dvere a mas to vybavene. Mne skuter pripada skor ako bicykel. Co viem naisto je, ze ak mas vypnuty motor na skutri a objem do 50ccm, tak ta zakon povazuje za chodca...toho sa drzim

Xlukas.cz
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 10, 2006 6:01 pm
Skúter: Piaggio X9 125
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa Xlukas.cz » Ut Okt 10, 2006 12:09 pm

pokud dobre vidim pres ty zaluzie, tak ale ten "chodnik", co tam je, tak vede od silnice nikam. mezi tim kde stojis ty a normalnim chodnikem je zahonek. byt tebou abys mel po problemech, tak bych tam zkusil dat na cerno znacku parkoviste pro motocykly. pokud te nepraskne nejaky soused, tak policajti sebou nenosi povoleni od umistneni kazde znacky. se zeptej toho souseda ke kteremu vede chodnik, jestli ho pouziva a v zime odklizi snih nebo na to kasle a domluv se s nim, ze by sis tam tu znacku dal.
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Okt 10, 2006 12:39 pm

zaujimave
ja si myslim ze platit by si za to mal len ak je to parkovisko strazene. nemozu chciet predsa od cyklistu aby platil za parkovisko ked si tam da bicygel
takisto si myslim ze by sa vseobecne nemalo platit parkovne v trnave lebo automaty su len na mince, 5koruny to vacsinou neberie a parkovne je 20 Sk a 20 Sk v minciach som nemal vo vacku ani nepamatam hlavne v dnesnej dobe ked vsetko platim kartou a drobne nechavam ako sprepitne :)

inak na chodniku mozes stat a urcite je lepsie stat na chodniku ako na trave lebo ak stojis na trave a odfotia ta tak si jasny ale pri chodniku by si mohol polemizovat o tom kolko tam bolo miesta tusim 80 cm staci chodcom (ale moze to byt inak)

aby si chodil niekomu z mesta ukazovat papieriky ze si parkoval legalne to je tiez uplna buzeracia takze sa mi to zda nerealne navyse si neviem rpedstavit ked ty nemas kam dat ten listok kam ti oni daju to predvolanie... ved fukal vietor a ziadne si tam nemal no ne?

DUDE 007
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Feb 24, 2006 2:33 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa DUDE 007 » Ut Okt 10, 2006 1:19 pm

Plati sa za miesto a nie za straženie :D

scrat

#8 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Okt 10, 2006 1:59 pm

Ja by som hentak skutra nezaparkoval. Vždy sa snažím nájsť flek kde môžem skutrik o niečo zamknúť. Moje skusenosti z BA su zatial take, že na skutriky policajti kašlu aj ked su zaparkovane na chodnikoch po kt. je velká premavka. Pravdou však ale je, že som doteraz nevidel v BA nejaký bezohladne zaparkovaný scoot na chodníku. Každý kto parkoval na chodniku sa snažil odstaviť tak aby čo najmenej obmedzoval chodcov.
A s platením som sa ti na to pýtal u našich mest. policajtov. Povedali mi, že tento problem rieši vždy všeobecné závazné nariadenie prílušného mesta alebo upravuje príslušná mestská časť. To znamená, že nikde nemusí byť napísané, že: Tu treba platiť... alebo platiť musia(nemusia) aj motocykle. Proste je nariadenie a jeho neznalosť neospravedlnuje. Takže v tvojom prípade sa berieš za motorové vozidlo a si pravdepodobne tiež povinný za parkovanie v zone zaplatiť. Povinnosťou mesta je iba všetky vstupi do tejto zony označiť dopr. značením

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Okt 10, 2006 2:05 pm

no jo ale petrzalka ma ine nariadenia ako ruzinov atd :) takze vsade to moze byt inak

scrat

#10 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Okt 10, 2006 2:12 pm

theruck napísal:no jo ale petrzalka ma ine nariadenia ako ruzinov atd :) takze vsade to moze byt inak
však to, že každý si musí zistiť aké je v tej časti v ktorej sa nachádza. Ale jedno je rovnaké všade a to, že parkovanie na chodníku je zakázané pokial to nepovoluje dopravná značka. V BA som za takéto parkovanie videl dávať papuču aj zelen. policajtov.

scrat

#11 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Okt 10, 2006 3:42 pm

mPershing napísal:Ved hej, ale my hovorime o skutroch, tam ti papucu asi nedaju...taku malu, ako mam ja koleso, nenajdu :lol:
Spravne priatelu, papuču ti nedaju ale zašlu predvolanie na priestupkové konanie. Tak to máš za jedno. Okrem toho je to samozrejme extrem ale vsetci vieme, že policajt (akýkolvek) ti na mieste môže dať iba 2000,- Sk pokutu, zato v priestupkovom konaní kludne aj 10.000,-
Je to ako ked mi policajti zobrali papiere, že som nemal vodíčák na AM. Tiež to mohol riešiť dohovorom alebo smiešnou pokutou a poslať ma aby som si dal dopisať AM do preukazu, on mi však zopral vodičák a rozhodol sa to riešiť v správnom konaní a vtedy mi aj podla chalanov z dopravného fakt hrozilo 10.000,- a preskušanie za jazdu na vozidle na kt. som nemal opravnenie. Nikoho nezaujimalo, že mám už 10r B. Proste som AM nemal zapísané a ich to nezaujíma.
Toto je už však uplne mimo témy a viac ako policajtov, že mi daju pokutu by som sa pri zaparkovaní v meste bál, že mi niekto skutra ukradne...

driverX88

#12 Príspevok od užívateľa driverX88 » Ut Okt 10, 2006 5:07 pm

Ja ho zaparkujem hocikde ci uz tam kde auta alebo aj na travu.

DUDE 007
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa DUDE 007 » Ut Okt 10, 2006 5:25 pm

Ja som kupil scotera kvoli tomu že mi odtahovali auto každy den z chodnika pred robotou a nezaujimalo ich že tam zasobujem tovarom podnik :evil: teraz tam stávam so scoterom a v pohode :twisted: Je to na Štefanikovej ulici, pretych čo su z blavy :D

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Okt 10, 2006 5:28 pm

to akoze zasobujes teraz na skutri?

DUDE 007
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa DUDE 007 » Ut Okt 10, 2006 5:33 pm

To nie :D prve nakupim a potom idem pre scotera :lol: aj ked niekedy drobnosti kupujem. uložny priestor ma velky :D

Knight

#16 Príspevok od užívateľa Knight » Ut Okt 10, 2006 5:56 pm

no ja som sa tej tetky co vibera pytal $$$ a ona ze nemusim

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa qyxza » Ut Okt 10, 2006 6:25 pm

no ja v žiline zastavím vždy tak aby som nezavadzal. skoro všade sú parkovacie automaty a centrum mesta (kto to trochu pozná tak Mariánske námestie, Farské schody, Hlinkovo námestie) je v podstate pre motoristov nedostupný. Ale... idem do mesta a skúter odstavím priamo na námestí tak aby som nezavadzal. nikto nič. ale musím ho tam kúsok dotlačiť lebo je to pešia zona. mestskí policajti nemajú nič proti a ani parkovné nikde neplatím. vraj sa platí za miesto pre osobné vozidlo a nie za moto... asi toľko

scrat

#18 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Okt 10, 2006 6:35 pm

DUDE 007 napísal:Ja som kupil scotera kvoli tomu že mi odtahovali auto každy den z chodnika pred robotou a nezaujimalo ich že tam zasobujem tovarom podnik :evil: teraz tam stávam so scoterom a v pohode :twisted: Je to na Štefanikovej ulici, pretych čo su z blavy :D
Vidím ho tam každý den, ked idem okolo, pekne si stojí na chodníku :)

DUDE 007
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa DUDE 007 » Ut Okt 10, 2006 6:44 pm

No vidiš :D

Stando
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Júl 19, 2006 2:57 pm
Skúter: Honda NC700 Integra

#20 Príspevok od užívateľa Stando » Po Okt 30, 2006 11:18 pm

Ja parkujem priamo v pesej zone pred obchodom, v ktorom prave som. Kedze v centre je pesia zona, s vypnutym motorom som chodec, takze toho sa aj riadim... Jediny problem s "mestskymi policajtmi" som mal ked som sedel na scoote a odrazal sa nohami, tak ma upozornili ze to mam tlacit :)
Yamaha NMAX 125 -2018 ->
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa Tao » Pi Aug 03, 2007 7:20 am

mPershing napísal: Ja vacsinou parkujem na tej srafovanej ploche co najblizsie k chodniku a pokial mozno subezne s nim (nie kolmo nan), alebo priamo na chodniku ...
Obrázok
Vies preco je tam to miesto? Aby mal ten vozickar kade z auta vyliezt. :lol:

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#22 Príspevok od užívateľa Scarp » Pi Aug 03, 2007 8:33 am

Heh u nas v ZC niesu platene :lol: ale v Novej Bani to nemaju doriesene lebo tam sa kupuju listky za okno ale su tak sproste riesene ze si kazdy dopisuje cas sam cize na moto to ma vyhodu ze ak zeleni oxiduju okolo skutra staci si dopisat cas a je pokoj lebo na skuter to neni kam umiestnit v plechovke sa to tak neda lebo tam ten listok musi byt

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Aug 03, 2007 11:56 am

vo viedni aj na motorke musis mat samolepku na parkovanie

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa Jostobb » Pi Aug 03, 2007 12:30 pm

no tak ja furt zaplatím a sú dve možnosti nie vlastne tri :lol: ... buď sa vykašlem na to lebo zatiaľ značku nemám tak mi nemajú ako dať pokutu ( ale zase mi ho môžu odtiahnuť a to už vyjnde pekne draho) ... alebo kúpim normálne parkovací lístok a dám ho do úložného priestoru ktorý je otvorený a tam ho policajt môže pekne nájsť (nevýhoda tá že niekto ho môže kedykoľvek zobrať ) a daľšia možnosť je tá že si kúpim lístok a zoberem ho zo sebou ...ale to zase policajt nemôže vedieť že ja ho mám a dovtedy mi môžu scooter odtiahnuť ..a potom na políciu sa mi veľmi nechce ísť hádať že ja som ho mal :) ....takže furt to má pre a proti :wink:

matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa matio » Pi Aug 03, 2007 4:12 pm

no uz ako pisal qyxza, tak uz nas v ziline je situacia taka, ze siroke centrum a aj dost velke okolie okolo neho je vsade platene parkovisko ... lenze vela ludi u nas v ZA je aj vychcanych a preto komu sa nechce platit, tak parkuje na chodniku, pretoze u nas za to papucu nedostanete ani od zeleneho a ani vam auto neodtiahnut, je to uz ta spominana diera v zakone, ze pokial je miesto pre chodcov, tak tam to auto stat moze .... takze keby ste sa prisli pozret niekedy cez den ku nam do ZA, tak uvidite plne chodniky aut :D a to nie je zart, to je realita .... takze ked auta s kludnim vedomim parkuju na chodniku, preco by som ja sa nemohol niekde pichnut a ked nikomu nezavadziam, tak ani nikoho netrapi, ci tam stoji 8)

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"