Uz dlhsiu dobu ma zaujimalo, ako je to s platenim parkovneho na platenych parkoviskach... mam na mysli platene parkoviska, kde listky dava automat. Bol som toho nazoru, ze platit nemusim, pretoze si listok nemozem dat za celne sklo, kedze ziadne nemam. A ak by som ho prilepil na palubovku, prvy okoloiduci vodic by si ho premiestnil za svoje celne sklo

Zaparkoval som svoj skutrik takto:

Kdesi ktosi vravel, ze je medzera v zakone ci vo vyhlaske, vraj sa moze aj autami parkovat hocikde na chodniku, ak sa tym neobmedzuju chodci. A ja som v zivote nevidel po tom chodnicku ist chodca ani nic ine.
Sedim si tak, kuknem z okna a tam mestski policajti davaju autam parkovanym bez listka za stierace papieriky (predpokladam, ze predvolania). No a ako tak chodia, kukli na moj skutrik a na to, ze stoji na chodnicku.
Nevahal som, a podho sa opytat, ako je to vlastne s tym parkovanim... prisiel som k nim, a co som sa dozvedel:
Kedze je to platene parkovisko, musi sa platit, aj ked je to skuter. Listok si mam nechat pri sebe a v pripade, ze by som si nasiel predvolanie na skutri, mam sa dostavit a ukazat listok, ze som ho mal. (vozidla si fotili, takze cas a datum ako dokaz maju) Ale ze oni motorky neriesia... nechavaju ich tak.
A k tomu, ze som parkoval na chodniku, to by vraj mala byt ihned pokuta, lebo som parkoval na nepovolenom mieste, ci neparkoval na mieste na to urcenom, ci ako sa vyjadril...
Nechce sa mi vyhladavat to v zakonoch a vyhlaskach, ak by sa niekomu chcelo (alebo to proste vie), tak nech to sem napise.

Dufam, ze takato tema tu niekde nebola rozoberana, nehladal som to.
Prajem pekny den.