Aký tablet kúpiť????
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Aký tablet kúpiť????
V tejto problematike vôbec nie som v obraze, takže ak dakto má nejakú reálnu skúsenosť tak poprosím o info.Chcem dačo pre manželku na Vánoce. Bude sa to používať doma a asi najviac v posteli....Lebo ona kvôli pohodlnosti si radšej internetuje s mobilom , jak by sa mala obťažovať s NB....takže ale netuším ani veľkosť, či kúpiť nejakú 10" alebo bude stačiť aj menšia 8" obrazovka. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Aký tablet kúpiť????
Cenova predstava? Vykonove poziadavky?
Z toho co si napisal:
Galaxy Note 10.1
Google Nexus 7
Kazdopadne by som sa vyhol niecomu ako Huawei. (predpokladm ze sa zase najde par ludi pre ktorych je to no.1)
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Z toho co si napisal:
Galaxy Note 10.1
Google Nexus 7
Kazdopadne by som sa vyhol niecomu ako Huawei. (predpokladm ze sa zase najde par ludi pre ktorych je to no.1)
- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
Tablet do postele ako pomocka na trénovanie reprodukcnych postupov? ja osobne by som kukal po samsungoch...VLADY napísal: Bude sa to používať doma a asi najviac v posteli....
- VLADY
- spammer
Výkonové požiadavky...občas dačo popísať na fasbuk a dačo popozerať na nete, skontrolovať E-mail...nič náročné. A cenový strop neviem ale netreba ani aby to malo GSM modul.Len mi išlo o to, aby to bolo šikovnejšia alternatíva 10" NB, ktorý má teraz.A tiež či lepšie zobrať model čo má displej 4:3 alebo širokouhlý 16:9 a pod...

- Bamma_boy
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak na takych par simply veci podla mna dokonale posluzi Nexus 7. Hlavne co sa podpory do buducna tyka tak Google zariadenia jednoznacne vedu. A hlavne ked cloveku az tak nezalezi na tom aby mal stale TOP model tak sa podpora na niekolko rokov dopredu naozaj hodi.
- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Ja rozhodne odporúčam len iPad 2 generádie alebo "The new iPad" (iPad 3 generácie)
Kvalita je kvalita ...
Kvalita je kvalita ...

Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a manzelka nechodi sem? urcite Ipad. ci uz 2 alebo 3 je tvoja vec. ak iba nadomov tak staci wifi verzia. len jej nekupuj nic s androidom prosimta lebo to budes travit viacej casu s tym tabletom ty ako ona...VLADY napísal:V tejto problematike vôbec nie som v obraze, takže ak dakto má nejakú reálnu skúsenosť tak poprosím o info.Chcem dačo pre manželku na Vánoce. Bude sa to používať doma a asi najviac v posteli....Lebo ona kvôli pohodlnosti si radšej internetuje s mobilom , jak by sa mala obťažovať s NB....takže ale netuším ani veľkosť, či kúpiť nejakú 10" alebo bude stačiť aj menšia 8" obrazovka.
- Bamma_boy
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Suhlasim! Ak kupi tablet s Androidom tak sa mu tak zapaci, ze jej ho nebude chciet dat.theruck napísal: budes travit viacej casu s tym tabletom ty ako ona...
Nieco take ako iPad by som jej s radostou prenechal, ked uz by som ju od toho neodhovoril.

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
ak to má byť umývačke riadu odolné a má byť aj na krájanie cibulky tak sa skús tejto baby popýtať:
- Prílohy
-
- nb.jpg
- (147.71 KiB) 517 stiahnutí
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
a ty si uz nejaky tablet videl?Bamma_boy napísal:Suhlasim! Ak kupi tablet s Androidom tak sa mu tak zapaci, ze jej ho nebude chciet dat.theruck napísal: budes travit viacej casu s tym tabletom ty ako ona...
Nieco take ako iPad by som jej s radostou prenechal, ked uz by som ju od toho neodhovoril.

- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
ak váhaš či 8 alebo 10 tablet, kúp radšej 10 tablet 

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
97% datovych prenosov z tabletov v USA pochadza z Ipadu. co robia ti ostatni s tymi tabletmi?
za 80 dni sa predalo 3 miliony IPADov v roku 2010
v roku 2011 mal IPAD 73% tabletoveho trhu v UK
android tablety to su take keewaye a CPIcka... iba vedia ze chcu nieco robit aby sa podobali tomu znackovemu ale nevedia nic vlastne vymyslet a nestihaju s vyvojom a tak iba kopiruju a sem tam prihodia nieco pekne co nakonec ajtak nefunguje alebo to ani nikto nepotrebuje.
hlavna vyhoda IPADu oproti androidovym tabletom je, ze tam vsetko funguje, dlho to vydrzi a je s tym radost robit. naproti tomu android bude stale riesit padanie aplikacii lebo mas inu verziu ako tu ktora zrovna na tvojom zariadeni funguje, baterka ti vydrzi menej a nakonec zistis ze mas s tym viac roboty jak radosti. ano android ti dava urcite moznosti ale ak sa tomu nerozumies a si len uzivatel tak ta to nezaujima a nikdy k tej potrebe neprides lebo ani nevies ze taka moznost je tak si radsej uzivaj zivota a kup si Ipad
za 80 dni sa predalo 3 miliony IPADov v roku 2010
v roku 2011 mal IPAD 73% tabletoveho trhu v UK
android tablety to su take keewaye a CPIcka... iba vedia ze chcu nieco robit aby sa podobali tomu znackovemu ale nevedia nic vlastne vymyslet a nestihaju s vyvojom a tak iba kopiruju a sem tam prihodia nieco pekne co nakonec ajtak nefunguje alebo to ani nikto nepotrebuje.
hlavna vyhoda IPADu oproti androidovym tabletom je, ze tam vsetko funguje, dlho to vydrzi a je s tym radost robit. naproti tomu android bude stale riesit padanie aplikacii lebo mas inu verziu ako tu ktora zrovna na tvojom zariadeni funguje, baterka ti vydrzi menej a nakonec zistis ze mas s tym viac roboty jak radosti. ano android ti dava urcite moznosti ale ak sa tomu nerozumies a si len uzivatel tak ta to nezaujima a nikdy k tej potrebe neprides lebo ani nevies ze taka moznost je tak si radsej uzivaj zivota a kup si Ipad

- VLADY
- spammer
Já teda nevím,ale foto sem dám aj cez blbý Android a drevené 2 roky staré HTC-čko. A nie že by som nemal, ale nemienim dať za tablet cenu, za akú mozem mať normálny bežný NB.
- Prílohy
-
- IMAG0085.jpg
- (1.22 MiB) 17 stiahnutí

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Ja mam najlepsi tablet Wacom Cintiq. Ten ma funkcie take, aka je vasa kreativita 

- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
určite som za Apple ... ,zajedno zasnený jablčkar a za druhé ako tu bolo spomenuté iOS je stabilný pre uživatela nenáročný ide tam všetko, baterka vydrží na iPad-e velmi dlho, dotyk ... tí čo sa vyznajú uznajú že o apple sa hovorí že majú najlepší dotyk spolu s grafikou medzi ostatnými produktmi, samozrejme mínusom je cena a vela ludí čo nadáva na Apple a rozčuluje sa ked niekto vychvaluje ich výrobky tak vživote žiadne iDevice zariadenie nedržalo vruke bohužial to je mentalita národa ked všetci všetko vedia ale doslovne vživote nevideli/ nedržali produkt od applu
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Moje "malé" baby majú obe 10" iPad2 a sú im dobré akurát tak pre ne na hranie cestou v aute, keď niekam ďalej cestujeme. Jana to skúšala pre seba "do postele" ako by si Ty chcel, ale potom sa na to vybodla a fičí ďalej cez mobil, tak aby si nedopadol podobne. S diakritikou sa na tom píše divne, stále musíš prepínať módy klávesníc, najprv písmeno, potom znak diakritiky, neprehráva to flash a teda ani on-line TV, ani ak niekto pošle odkaz do archívu na nejakú reláciu, ani fun radio on-line si na tom nespustí. Nič, ani k ničomu, to nepripojíš, ani USB disk, ani pamäťovú kartu. Takže ďalší dôvod, prečo nemám to nahnité jablko rád. Baby to majú fakt iba na hry, ak chcú niečo robiť, mailovať, skypovať, na web, tak idú radšej na noťas. 

Tak už zasa nič.
- Bamma_boy
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
...A tak mne už len kávičku.. Bacil to dokonale vystihol. Android má customizovateľnú klávesnicu, podporuje Flash, USB host.. čo viac si priať. 

- VLADY
- spammer
Dik všetkým.....Mám pocit že sa to tu zas pomaličky ide zvrhnúť jak všetky podobné debaty. Tak jak mi na Nokii nevadil Symbian ale len ich v poslednej dobe nepodarený HW, tak mi ani teraz nevadí na HTCčku Android. A Jablko tiež moc nemusím po tom, čo sme doma jedno mali síce už dávno ale ničím ma vtedy nenadchlo, a nedostatkov malo vtedy viac ako ostatné dovtedy nami používané telefóny. A ako som už písal, nemienim dať 400-500 E za dačo , čo sa použije ozaj pár hodín za týždeň na nejaké písanie na nete, pozretie foto alebo že sa na tom bude pozerať rozprávka. Pobehal a pošahal som nejaké tablety a došiel k záveru že najviac aspoň teda mne do ruky pasoval 8" formát 4:3.
7" bol moc úzky,lebo bol asi 16:9 , a teda ak som ho držal na výšku, ako je bežné, bolo treba prerolovávať text zo strany na stranu,alebo boli moc malé písmenká. A 10" už zas moc veľký celkovo. S giga RAMky a gigovým procákom na tom išlo net pozerať bez trhania, stránky prehadzovať a načítavať celkom slušne, a displej sa mi tiež zdal celkom v pohodke celkom dobre aj z boku čitateľný kontrastný aj jas v norme ,a aj s tým rozlíšením 800x600 to na bežnú činnosť bude OK.Samozrejme to beriem ako minimum.A všetko nad je len lepšie.
A tie lacné pod 100E predávané ....
to sa ani nedá snáď nazvať TABLET...displej o ničom ( jas kontrast 0 bodov) 512ka RAMka slimák nestíhal ani keď som len prehadzoval úvodné obrazovky ....To snáď nemôže kúpiť ani ten posledný zúfalec...
Takže viem že už zhruba čo áno a čo nie. A som troška v obraze.A týmto sa mi zas potvrdilo, že najlepšie je asi zvoliť zlatú strednú cestu... A za 200vky určite kúpim dačo slušnejšie.
7" bol moc úzky,lebo bol asi 16:9 , a teda ak som ho držal na výšku, ako je bežné, bolo treba prerolovávať text zo strany na stranu,alebo boli moc malé písmenká. A 10" už zas moc veľký celkovo. S giga RAMky a gigovým procákom na tom išlo net pozerať bez trhania, stránky prehadzovať a načítavať celkom slušne, a displej sa mi tiež zdal celkom v pohodke celkom dobre aj z boku čitateľný kontrastný aj jas v norme ,a aj s tým rozlíšením 800x600 to na bežnú činnosť bude OK.Samozrejme to beriem ako minimum.A všetko nad je len lepšie.
A tie lacné pod 100E predávané ....

Takže viem že už zhruba čo áno a čo nie. A som troška v obraze.A týmto sa mi zas potvrdilo, že najlepšie je asi zvoliť zlatú strednú cestu... A za 200vky určite kúpim dačo slušnejšie.

- shobull
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
- Skúter: neuvedený
Ide o to co preferujes a kolko chces investovat:
Ak na to mas a chces apple - tak kludne aj ipad2/3
Ak chces android 10", tak samsung galaxy tab 2 - 10
Apple mini 8" zatiaľ ešte tušim nevyšiel - ale ma vyjsť niekedy oktober november.
Pri sedmičke s androidom by som momentalne išiel do asus nexus 7 - teda mať čistý android a pravidelne okamžité aktualizácie je veľká výhoda - a cena tuším 249€.
Ak chceš ešte viac ušetriť a nekupovať zasa tie čínske najlacnejšie tablety , tak ti môžem poradiť kupiť z druhej ruky Huawei Mediapad 7 - výkonovo aj kvalitou je to uplne v pohode (dvojjadro, 1280x720 7" IPS display, android 4.0.3, microSD, kovove telo, možnosť USB cez OTG redukciu -cca 3€) a da sa kúpiť z druhej ruky za cca 150€. Ja som kupil rodičom ako "testovacie" zariadenie, aby sa naučili s tym robiť, a zatiaľ sa nemam na čo sťažovať. Cena je preto taka, lebo ich orange daval tušim k internetu a ludia čo to nepotrebovali to radšej davali na bazoš atd.
Taktiež by stalo za zvaženie aj pouvažovať o tych novych Microsoft tabletoch s windows 8 na ARMe, pri tych ešte nie je znama ani cena, ani ešte nie su na trhu, ale môže to byť zaujímavá alternatíva k iOS a androidu.
Ak na to mas a chces apple - tak kludne aj ipad2/3
Ak chces android 10", tak samsung galaxy tab 2 - 10
Apple mini 8" zatiaľ ešte tušim nevyšiel - ale ma vyjsť niekedy oktober november.
Pri sedmičke s androidom by som momentalne išiel do asus nexus 7 - teda mať čistý android a pravidelne okamžité aktualizácie je veľká výhoda - a cena tuším 249€.
Ak chceš ešte viac ušetriť a nekupovať zasa tie čínske najlacnejšie tablety , tak ti môžem poradiť kupiť z druhej ruky Huawei Mediapad 7 - výkonovo aj kvalitou je to uplne v pohode (dvojjadro, 1280x720 7" IPS display, android 4.0.3, microSD, kovove telo, možnosť USB cez OTG redukciu -cca 3€) a da sa kúpiť z druhej ruky za cca 150€. Ja som kupil rodičom ako "testovacie" zariadenie, aby sa naučili s tym robiť, a zatiaľ sa nemam na čo sťažovať. Cena je preto taka, lebo ich orange daval tušim k internetu a ludia čo to nepotrebovali to radšej davali na bazoš atd.
Taktiež by stalo za zvaženie aj pouvažovať o tych novych Microsoft tabletoch s windows 8 na ARMe, pri tych ešte nie je znama ani cena, ani ešte nie su na trhu, ale môže to byť zaujímavá alternatíva k iOS a androidu.
podpis som si este nenastavil
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
Ja osobne by som siel do Nexus 7micky... 

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
za 2 stovky nekupis urcite nic ekvivalentne 450 eurovemu tabletu takze s tym rataj. a tiez si mohol cenu napisat ako prve a vyhli by sme sa zbytocnej diskusii preco nie android.
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Ja len kratko k tomu Flashu..
Z mobilnych zariadeni sa pomaly vytraca..
Uz ani Adobe ho nebude coskoro podporovat.. cize vsetky zaostale mobilne stranky(rozne video portaly, archivy televizii a pod), ktore maju flash sa coskoro budu musiet zmenit a ti ktori chcu aby na ich stranky chodili solventni ludia (to su taki co maju smartphone, iphone, tablet a pod.) si ich jednoducho budu musiet prerobit do html5, ak chcu tymto ludom vobec nieco ponuknut, kedze sedia na peniazoch. Tak ako to svojho casu spravil YouTube. Teraz az tak nejde o to, co podporuju tieto zariadenia, ale skor internetova stranka.
Cize nerieste ten flash, to sa casom podda. Uz ani novy android 4.1.1 nepodporuje flash.. opakujem, prosto sa pomaly vytraca..z mobilneho sveta..
Točí ma telka..
Z mobilnych zariadeni sa pomaly vytraca..
Uz ani Adobe ho nebude coskoro podporovat.. cize vsetky zaostale mobilne stranky(rozne video portaly, archivy televizii a pod), ktore maju flash sa coskoro budu musiet zmenit a ti ktori chcu aby na ich stranky chodili solventni ludia (to su taki co maju smartphone, iphone, tablet a pod.) si ich jednoducho budu musiet prerobit do html5, ak chcu tymto ludom vobec nieco ponuknut, kedze sedia na peniazoch. Tak ako to svojho casu spravil YouTube. Teraz az tak nejde o to, co podporuju tieto zariadenia, ale skor internetova stranka.
Cize nerieste ten flash, to sa casom podda. Uz ani novy android 4.1.1 nepodporuje flash.. opakujem, prosto sa pomaly vytraca..z mobilneho sveta..
Točí ma telka..
- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Teba chodi tusim potajomky v noci fajcit Steve Jobs ..theruck napísal:za 2 stovky nekupis urcite nic ekvivalentne 450 eurovemu tabletu takze s tym rataj. a tiez si mohol cenu napisat ako prve a vyhli by sme sa zbytocnej diskusii preco nie android.

P.S.
Polka veci co apple ponuka funguje len v usa.. kde su ludia ovce preto kupuju hufne to nove, bez toho aby vedeli na co to je.. hlavne ze je tam loggo apple..
Točí ma telka..
- Bamma_boy
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Od Apple som si osobne kupil iba iPod shuffle. Lebo to je asi jedine zariadenie ktoreho vsetky funkcie funguju aj na Slovensku.
+ ma super vydrz, stabilitu celkom slusne features za pre mna prijatelnu cenu. Aj ked dnes by som tiez asi bral radsej Sandisk Sansa..
+ ma super vydrz, stabilitu celkom slusne features za pre mna prijatelnu cenu. Aj ked dnes by som tiez asi bral radsej Sandisk Sansa..
- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ako zas iPad je v pohode na pozeranie filmov a ma dlhu vydrz.. ale zas je to apple okliestenie a pekne drahe, nazval by som to enhanced foto ramik za vela penazi.. ked si prosto clovek, ktoremu apple nesadlo, nikto ta nepresvedci ani huf namotivovanych americanov, ktori chytaju orgazmy len co to konkretne iZariadenie chytia do ruky.. vid ich reklamy.. a ked sa uz mna pytate ja by som tablet asi nechcel.. tolko inych uzitocnejsich veci sa da za tie peniaze kupit.. takze poradit neviem, ktory konkretny.. ale zas apple je viac fashion ako tech..
Točí ma telka..
Točí ma telka..