Novela zákona 2013
Moderátor: Moderators
- Snoophy
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Jún 14, 2010 8:07 pm
- Skúter: Tauris Cubana 50 2T
Novela zákona 2013
Ahojte,
Neviete niekto ako to je s kubaturou na malé moto ( teda AM) pri poslednej novele zákona 2013?
Niečo som započul.
Češi majú AM do 125m3 s variatorom ( teda nie spojka). Žeby aj unás nastala táto pozitívna zmena?
Ďakujem
Neviete niekto ako to je s kubaturou na malé moto ( teda AM) pri poslednej novele zákona 2013?
Niečo som započul.
Češi majú AM do 125m3 s variatorom ( teda nie spojka). Žeby aj unás nastala táto pozitívna zmena?
Ďakujem
podpis som si este nenastavil
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Re: Novela zákona 2013
Nie u nas to neplati
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Zatiaľ neplatí ale časom asi bude kedže sme v EU
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
naposledy ked sa to pytali packu tak povedal ze neplati a ani sa neplanuje ale tiez si myslim ze to musi platit aj u nas sak cech na 125tke s AM by tympadom nemohol za hranice CR co je absurdita aj ked v nasich geografickych lokalitach su aj lepsie hovadiny
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
ked sme pri novelach, tak trošku mimo ale ako už Alkatelko v dakej teme pisal, a osobne som sa to dočital aj na dakom portáli, že poplatok za L1E maly motocykel sa pri prehlásení to je tých 33e, platíte už iba za značku 16.50 + poistka, Keď je to v okrese je to dokonca iba poistka
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ved s AM ani u nas nemozes za hranice...AM plati len na uzemi statu vydania...theruck napísal:naposledy ked sa to pytali packu tak povedal ze neplati a ani sa neplanuje ale tiez si myslim ze to musi platit aj u nas sak cech na 125tke s AM by tympadom nemohol za hranice CR co je absurdita aj ked v nasich geografickych lokalitach su aj lepsie hovadiny
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
??? to znamena ze vsetci ktory boli na zraze v cechach na "50"tkach...s AM vodicakom....boli tam protizakonne?? ci nepochopil som to?alcatelko napísal:ved s AM ani u nas nemozes za hranice...AM plati len na uzemi statu vydania...theruck napísal:naposledy ked sa to pytali packu tak povedal ze neplati a ani sa neplanuje ale tiez si myslim ze to musi platit aj u nas sak cech na 125tke s AM by tympadom nemohol za hranice CR co je absurdita aj ked v nasich geografickych lokalitach su aj lepsie hovadiny
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ak mas aj B tak by si mal mat mat AM aj v zahranici..ale ciste AM bez vodicaku na ine plati len na uzemi SR (aspon to tak bolo...ci to je tak stale neviem na 100%)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- betmen
- chodec
- Dátum registrácie: So Apr 21, 2012 12:56 pm
- Skúter: Xinling Tajfun 50QT
co viem tak AM plati iba v ramci SVK, takze aj ja ked som sa vozill po morave tak to bolo nelegalne
a o tej novele zakona sa pise tu http://auto.sme.sk/c/6664458/poslanci-c ... yklov.html

Re: Keeway Focus 50 - Jerino
Správne práve som bol preštartovat skúšobne skútrik a chytil na brnk na štartér. Dúfam že sa ten sneh roztopí čo najskôr aby som už mohol aj ďalej jak 20 metrov po ulici prejsť.
A spozoroval som ten navrch aby u nás tiež boli 125ky skútriky k Bčku vodičaku a pevne dúfam že to prejde.Dosť by ma s tím potešili.
A spozoroval som ten navrch aby u nás tiež boli 125ky skútriky k Bčku vodičaku a pevne dúfam že to prejde.Dosť by ma s tím potešili.
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
asi nepotesia, ked, tak to bude len na novovytvorene vodicaky. Nebude to platit retrospektivne.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
jak ze nebude platit retrospektivne? preco by som mal byt diskriminovany? nedava to logiku... i ked v tomto ..... state nedava viac veci logiku

Samozrejme že to bude platiť aj pre ludi ktorí už vodičak majú a bude sa o tom rozhodovať 29. 1. 2013 a pripadná zmena by mala nastať od mája tohoto roka. Tak dúfam že to prejde mohlo by to rozšíriť rady skútristou keďže nie pre každého je uvreštaná pajda a nie každému sa chce absolvovať kurz autoškoly kvôli skútru do prace.
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
ja by som to neschvalil... ja osobne by som k autu ani len 50tku nedal... ako mozu dat vodicak kloveku co v zivote nemal jazdu na motorke?... alebo potom opacne... ano, dat aj 125ku ale s tym ze by som dal povinne jazdy a rovnako aj skusku s vedenia motocykla...
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
tak je to tusim v Anglicku ak mas vodicak na auto tak tam mozes urobit tyzdenny kurz jazdy a dostanes
povolenie na 125ccm. Len jazdy robis mam ten dojem.
povolenie na 125ccm. Len jazdy robis mam ten dojem.
Beriete to moc vážne pre tích ktorí chcú chodiť do roboty a mat poriadku papiere je to super a kto sa chce zabit aj tak väčšinou nemá papiere na motorku ani motorku s špz. Chalan od nás ma R1tku a vodičak na 125ku beha už asi 3 roky bez značiek a nemal problém. Ja osobne by som to bral jako výhodu 125ka neni moc a stejne tu ma každí 50ku čo mu ide 90 a nie 45 takže kategória AM už dávno neni o tom o čom mala bit.
- Luthar
- motorkár
Ja asi nikdy nepochopim tuto onaniu okolo vodicakov, to je az taky problem ist do autoskoly a spravit si vodicak na Acko ?
- raplik
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
luthar... +1
ne.. ale každý si myslí že šak čo... šak to je to isté, či 50tka alebo 125ka alebo 600vka... a potom sa čudujeme že je toľko mŕtvych motorkárov a chodíme im každý rok na jazdu za zosnulých... podľa mňa je v dnešnej premávke nevihnutné aby človek absolvoval nejaký ten kurz a prípravu... ja osobne som robil vodičáky na motorku u človeka čo na motorkách pretekal a dodnes preteká a myslím, že mi to veľa dalo...
ne.. ale každý si myslí že šak čo... šak to je to isté, či 50tka alebo 125ka alebo 600vka... a potom sa čudujeme že je toľko mŕtvych motorkárov a chodíme im každý rok na jazdu za zosnulých... podľa mňa je v dnešnej premávke nevihnutné aby človek absolvoval nejaký ten kurz a prípravu... ja osobne som robil vodičáky na motorku u človeka čo na motorkách pretekal a dodnes preteká a myslím, že mi to veľa dalo...
Mŕtvi motorkári si to robia samy hlavne. A ist na vodičak neni problém keď máš volný čas a prachy a to dneska ľudia čo makajú nemajú.Určite sa najde mnoho ludi čo to ocenia a mnoho ludi čo na to nadávajú lebo oni to absolvovať museli. A uvedomte si že 125ka je od 16 rokov a tu sa jedna o ludi vo veku minimálne 18 rokov. a keď poznáš značky a križovatky na aute tak na motorke v tom nevidím rozdiel. 125ka neni zase tak silná keď si to porovnáte že ti 18ročny môžu riadiť auta s neobmedzením výkonom a maximálkou.
- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
Luthar napísal:Ja asi nikdy nepochopim tuto onaniu okolo vodicakov, to je az taky problem ist do autoskoly a spravit si vodicak na Acko ?
tak pre niektorych to je problem kedze za to pytaju 250 a viac €
- Luthar
- motorkár
Tak casovo ma rozsirenie VP stalo asi 4-5 jazd v priebehu 2 mesiacov a zaverecny test. Otec si robil zaroven so mnou vodicak a to je velmi vytazeny clovek a zvladol to. Cize tam problem nevidim, kto chce tak si to spravi.
A kto chce jazdit na moto tak nato musi mat prachy, to je predsa samozrejme.
A kto chce jazdit na moto tak nato musi mat prachy, to je predsa samozrejme.
- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
Nemas na vodicak cas a prachy a na kupu scootru a na vozenie peniaze a cas su ? A ako k tomu pridu ty co robili ten vodicak v 16. Mna osobne by to nas... keby to schvalia .Mna skôr stve to posuvanie veku na 35+kw. To mi pride maximalne nezmyselne...
- raplik
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ja by som ti dal povoziť na 125ke napr. cagiva mito, aprilia rs, alebo derbi... by si videl co dokaze 125ka...Jerino napísal:125ka neni zase tak silná keď si to porovnáte že ti 18ročny môžu riadiť auta s neobmedzením výkonom a maximálkou.
Ja by som ta nechal povoziť sa na nejakom turbobenzín aute ktoré sú teraz staršie ročníky pomerne dostupné. V meste to rozbehneš a máš zbraň čo môže zabiť X ľudí. Z takou 125kou môže človek padnúť ale to je jeho bordel keď niekto nemá rozum tak nech si ublíži nezaujíma ma to do času kým sa nesnaží tým spravaným aj iným ublížiť. Podla mňa je toto úplne zbytočná téma mne by zákon o 125kach ušetril kopec času a cca 250-300 eur čo neni malo.
- raplik
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jazdil som na lancer exo x ... co myslim nema malo koni...