Ako na skrabanec od kluca v laku az po zaklad?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
gombo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 28, 2011 7:07 pm
Skúter: Piaggio MP3 300ie Hybrid
Kontaktovať užívateľa:

Ako na skrabanec od kluca v laku az po zaklad?

#1 Príspevok od užívateľa gombo » Št Feb 27, 2014 7:23 pm

Kamaratka ma slavny model od Renaultu Vel Satis a po rozchode s frajerom si nasla po celom obvode skrabanec(asi od kluca,alebo klinca)az po zaklad.Chcem jej s tym pomoct,tak som objednal opravnu ceruzku na lak v Renaulte,ale po pravde netusim ako nato,aby sa mi podarilo co najviac zakamuflovat tu spust.Kedze som to este nerobil,tak budem vdacny za kazdu radu.Viem
,ze to nebude vyzerat,ako po laku.ale chcem,aby to vyzeralo najlepsie,ako sa to da tymo spôsobom.Nepoznate niekoho v okoli Ba,kto by sa s tym vedel pohrat?
Naposledy upravil/-a gombo v Št Feb 27, 2014 10:02 pm, upravené celkom 1 krát.
BMW K 1200 LT,Piaggio MP3 300ie Hybrid,EX:Honda FJS 600 Silver Wing,Honda CN250 Helix,Yamaha125cygnus,Kymco heroism,Kymco dink,Honda sfx,KTM ponny II

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Ako na skrabanec od kluca v laku az po plech?

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Feb 27, 2014 8:42 pm

Opravná ceruzka je zväčša na báze vosku.Taká lepšia voskovka ...to nebude mať dlhé trvanie ak je to škrabnuté až na kov začne to hrdzavieť. Inak existuje nejaký systém , kde sa do škrabanca nanesie nejaké lepidlo, a potom následne sa zaplňuje obrúseným materiálom pôvodného laku z okolia škrabanca...tým sa to vlastne vyplní a zaleští a je to skoro dokonale zamaskované...Ale viac o tomto systéme neviem...len raz mi to dakto takto vysvetloval takýto systém opravy.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

gombo
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na skrabanec od kluca v laku az po zaklad?

#3 Príspevok od užívateľa gombo » Št Feb 27, 2014 10:03 pm

Teraz som to bol pozret znova a je to "len" po zaklad.
BMW K 1200 LT,Piaggio MP3 300ie Hybrid,EX:Honda FJS 600 Silver Wing,Honda CN250 Helix,Yamaha125cygnus,Kymco heroism,Kymco dink,Honda sfx,KTM ponny II

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#4 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » Št Feb 27, 2014 10:34 pm

Ak to je len po zaklad, malo by to ist ako spomina vlady aj bez toho lepidla. Cize sikovneho "lestica" s masinou a malo by to ist. V auparku su velmi sikovni chalani a robia aj renovaciu laku. Skus sa tam stavit..

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#5 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Feb 28, 2014 11:37 am

... Vlady - to bol asi stolar - robi sa to z drevom ... lak na aute ma niekolko vrstiev,na plechu je zaklad,pokladova farba vacsinov siva alebo cierna,potom metaliza a nakoniec lak - hrubka zalezi od koncernu,takisto aj tvrdost ... pri ryhe az do zakladu a pri obtiahnuti celeho auta je to neopravitelne - zabralo by straasne vela casu opravit to - WV grup ma opravne laky,v baleni je metaliza a lak,funguje to ako lak na nechty - dokonale zaniest do priehlbiny v laku je to skoro nemozne aj na kratsom poskodeni - hlavny problem je v tom ze farba po zaschnuti straca objem a kopiruje problemove miesto - aj ked sa farebne miesto zjednoti,odraz svetla vytiehne problem - takze ostane viditelnym ... z casti sa to da lokalne odstranit nanesenim farby,jej miernym odvetranim,prelepenim lepiacov paskov a vyhladenim prstom - ale su to babracky ... v kazdom pripade lestitelny je len lak - metaliza pod nim sa lestit neda pretoze je tvorena striebornym zakladom a priehladnym pigmentom - pri zajdeni do metly sa odstranuje tento pigment a miesto je svetlejsie(striebornejsie) .....

gombo
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa gombo » Pi Feb 28, 2014 12:07 pm

Takze po poriadku.Viem,ze sa to neda na 100% odstranit,chcem to len dostat do najlepsieho mozneho stavu ako sa da,aby to bolo co namenej vidiet.Takze nechcem odstranit,ale len zmiernit nasledky.Hrubka toho skrabanca ma roznu hlbku,takze nieje vsade az do podkladu.Niekde to je len povrchove.Kupil som v Renaulte original opravnu sadu,ktora obshuje nadobku farby a nadobku laku.V oboch su tenucke stetce.V navode je napisane,ze do skrabanca treba naniest farbu.Potom jemne zabrusit ostre hrany skrabanca a naniest lak.Nakoniec to zabrusit a zalestit s okolim.Kedze nevlasnim ani lesticku a ani rozne lestiace pasty a ani som to nikdy nerobil,tak hladam niekoho,kto to vie.Najlepsie v Ba a okoli.Velke firmy,ktore som oslovil mi povedali,ze to nerobia a mam najst niekoho,kto sa tym zaobera niekde doma v garazi a nema obrovsky showroom.Tak hladam.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Feb 28, 2014 12:37 pm

rspeed napísal:... Vlady - to bol asi stolar - robi sa to z drevom .....
Tak drevené auto....vravíš....OK :ROFL:
Ja len píšem čo mi vravel jeden chlapčisko , ktorému takto vytunili auto susedové decká . Odniesol to dakam a vravel že taký bol postup...Ale máš asi pravdu v tom že s metlou sa to nedá. On mal to auto vtedy obyčajnej tmavomodrej farby. A je to cca 10 rokov dozadu.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#8 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Feb 28, 2014 4:53 pm

... existuje aj pristrekove riedidlo - sem tam dokaze zazraky - rozlepta farbu a zleje ju - ked som to videl prvi krat tak som neveril ze sa da niekolkorocna farba rozpustit bez nasledkov ... inak k postupu na opravnej farbe - budem sa opakovat - metla sa neda brusit bez nasledkov(odstranenia pigmentu) ... treba to rozlestit,a casti ktore su viac poskodene pretret - tam kde este je metla tak len z lakom,tam kde uz nieje tak doplnit a prelakovat .... ale bude to len zmiernenie problemu ....

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"