Poradte mi
Moderátor: Moderators
Poradte mi
Minule som zadrel motor. Chlapík čo sa vtom vyzná mi to opravil, všetko urobil za mňa, a povedal mi že dávkovač mi nesprávne dávkuje ten olej. Nevybral mi ten dávkovač, ale povedal mi aby sme to nechali, lebo to dávkuje ale málo, a aby sme ešte dali + aj do benzína ten olej. Ale zabudol som sa opýtať podľa akého pomeru to mám liať. Dnes som natankoval plnú nádrž (8L) a dal som tam olej injekčnou striekačkou 2 a 1/4 krat (22 ml) je to v normále, lebo som potom jazdil dosť, 3/4 nádrže som vyjazdil.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Poradte mi
Hento je na prúser.....odpoj čerpadlo oleja respektíve môžeš ho nechať namontované a len prepoj kusom hadičky vstup s výstupom aby tam cirkuloval olej a nezadrelo sa že bude bežať nasucho alebo ho odmontuj ak máš chuť ale treba spraviť záslepku na dieru z nejakého plechu. A a miešaj celý pomer len externe...takto nezabrániš zadretiu ak zablbne čerpadlo pretože tá časť oleja čo pridáš do benzínu ručne nembude aj tak stačiť . 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- SSE
- skútrista
- Dátum registrácie: Ne Aug 31, 2014 10:36 pm
- Skúter: Honda CBF 600S,YiYing Cruiser 250, Yamaha XC 125T, Aprilia SR50
Jj urob to tak, že buď vymeň nový dávkovač a budeš mať istotu alebo to miešaj všetko externe...pomer by mal byť asi 50:1 ale niesom si istý...
...ak tam necháš ten starý dávkovač aby tam frckal olej ako sa mu zapáči tak to bude zasa problém časom...

Som nový (už niesom nový...či?)...ale učenlivý... 
Niekdy premýšľam, či nepatrím do blázninca. Potom sa ale rozhliadnem okolo seba a vravím si, že už tam možno som !!!!

Niekdy premýšľam, či nepatrím do blázninca. Potom sa ale rozhliadnem okolo seba a vravím si, že už tam možno som !!!!
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Podľa mňa to 1:50 to je také hraničné, kľudne by som dával 1:40.
A čiže na 4L benzínu - deci oleja .
A čiže na 4L benzínu - deci oleja .
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- SSE
- skútrista
- Dátum registrácie: Ne Aug 31, 2014 10:36 pm
- Skúter: Honda CBF 600S,YiYing Cruiser 250, Yamaha XC 125T, Aprilia SR50
1:40 a 1:50 sa mieša benzín do 2T píly...čiže vysoko otáčkové motory tak si myslím, že to musí byť dosť aj to skútra...
Som nový (už niesom nový...či?)...ale učenlivý...