"Nepísané" zásady správania pre skútristu

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
jaroct74
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Sep 29, 2014 12:53 am
Skúter: Keeway Silverblade 125

"Nepísané" zásady správania pre skútristu

#1 Príspevok od užívateľa jaroct74 » St Okt 22, 2014 10:43 am

Ahoj všetkým.
Každý skútrista-nováčik sa skôr, či neskôr stretne pri jazdení so správaním, ktoré je vo väčšine prípadoch príjemné a človek nadobúda pocit, že má odrazu veľa kamarátov o ktorých doposiaľ nevedel, a že niekde odjakživa patrí. Je to aj môj prípad, keď som postrehol, že sa mi protiidúci skúteri/motorkári zdravia, na benzínke sa pristavia a prehodia aspoň pár slov... Toto šoféri áut často nerobia (skôr naopak).
Rovnako som zaevidoval, že niektorí rozlišujú (najmä na rôznych fórach), že skútrista a motorkár nie je to isté a mnohé ďalšie nové skúsenosti. Začalo ma prirodzene zaujímať, aké sú teda nepísané pravidlá medzi motorkármi a zvlášť, ako je to medzi skútristami. Až na pár blogov som toho moc nenašiel. Samozrejme tu neriešim prirodzené medziľudské slušné správanie sa a gestá ako napr. "Pozdraviť je slušnosť, odzdraviť je povinnosť...". Preto otváram túto tému a rád (za nás nováčikov) privítam akékoľvek informácie, rady a postrehy.

Na úvod uvádzam niečo z môjho pátrania na webe:

? Každý motorkár je Tvoj kamarát
? Kamaráti sa zdravia pri stretnutí (ľavou rukou, zdvihnutými prstami, vystretou dlaňou, pohybom hlavy, niektorí pri predbiehaní nohou)
? Na semafóre, máš čas prehodiť 2 - 3 vety o počasí
? Ak baba motorkárka stretne chalana motorkára, má ho ihneď pozvať na kofolu (?)
? Ak vidíš motorkára samého pri ceste ako opravuje, tlačí motorku a pod, pribrzdi a spýtaj sa či nepotrebuje niečo (telefón, benzín, sadu na lepenie) určite Ti pomôže on nabudúce
? Na motorkára nikdy nenadávaj, nekrič, radšej mu veci vysvetli kľudne aby pochopil svoje chyby, ak je opitý buď trpezlivý 2 x toľko
...

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: "Nepísané" zásady správania pre skútristu

#2 Príspevok od užívateľa theruck » St Okt 22, 2014 9:09 pm

co ak mi opity kamarat motorkar preberie frajerku? co potom s tym kamaratom a tou kofolou a tym nadavanim na pocasie?

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"