Peugeot Ludix Trend 50cc
Moderátor: Moderators
Peugeot Ludix Trend 50cc
Zdravim,,potreboval by som poradit ohladom tohto skutra peugeot ludix trend 50 cc.Na nete ani na forach som toho moc o tejto motorke nenasiel,takze tu je moja otazka.Kupil som tento skuter pred par dnami a trapi ma jeho maximalka 45-50 km.Ma to nabehane nieco cez 1600 km takze som si myslel ze tam bude obmedzovac.Dostal som sa ku variatoru a myslel som ze tam bude kruzok ktory obmedzuje a len ho vyhodim,no nebol tam,pravdepodobne do toho uz niekto zasahoval a ani z druhej strany variatora nebola podlozka ktoru udajne tieto peugeoty maju a ktoru treba tiez odstranit.Zostal som preto dost sklamany a moja otazka znie,ze ci niesu este niekde inde dolezite obmedzovace,ktore sa daju odstranit ,alebo je to proste slaby skutrik.Viem ze by som mohol zdvihnut vykon ladenym vyfukom,lepsim variatorom,zdvihnutim objemu,atd,,ale ideal by bol keby som to vedel nechat v takomto stave stym ze by to vedelo ist aspon tych 65-70 km.
Ak som zalozil existujucu temu,dopredu sa ospravedlnujem,hladal som vsade mozne a nic k tomuto skutru.
Ak som zalozil existujucu temu,dopredu sa ospravedlnujem,hladal som vsade mozne a nic k tomuto skutru.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Peugeot Ludix Trend 50cc
Peugeot máva na zadu variátora taký ten plechový kôš na 3-4 šroubyM4 tuším chytený do telesa variátora...ten sa dáva dole.Lebo obmedzuje dráhu roztvorenia varia . Ak tam nieje tak potom možno je uškrtený karbec ale to Peugeot sa mi zdá nemáva. Leda že by to bola nejaká verzia nie pre SK a tam to potom môže byť obmedzené aj elektronicky zapalovaním v CDIčku. Ale to sú možno len moje úvahy.
Vivacity má tuším ten istý motor ,a moja mala len bloknuté vario a potom veselo behala cez 70 tacho až do zadretia
. Alči bude vedieť isto viac poradiť 
Vivacity má tuším ten istý motor ,a moja mala len bloknuté vario a potom veselo behala cez 70 tacho až do zadretia

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ludix ma iny motor ako viva...ludix ma lezaty motor ako sf3 co vychadza z kymca...je tam urcite aj bloknute cdi ale s nim bezne lietali okolo 70-80km/h, mal by byt bloknuty vyfuk (klasika slepe kolienka ale ak ma ten vyfuk co sa tavri ako ladak (samostatna koncovka) tak v tej koncove je zuzeny prierez navarenim materialu, casto byva problem s hlinikovymi valcami (mizerna kvalita po cca 4000-10000tis km prestane ist) a s airboxami (neda sa rozobrat je zlepeny dokopy takze ani vycistit) ak sa behalo po prasnom prostredi tak sa rychlo zanesie
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
pani dakujem za tak rychle reagovanie,,su to cenne rady,,,len mi este povedzte ako odblokujem cdi. A vyfuk je tam od serie,nieje ladeny a ani sa tak netvari,ale na konci vyfuku je zuzenie ,to ale asi nebude pricina. Zaujimave je ale to cdi ,cize pravdepodobne to nejde tak do otacok,lenze treba niekde odstranit suciastku ,prestrihnut kabel alebo musim vymenit cdi za odblokovane?..potrebujem postup.
Pozrel som par videi na youtube,,,nedalo mi tak som to teraz zase rozobral a znicoho nic sami tam niekde odtial vyvalila ta podlozka magicka.Nebola ulozena ako standardne ale az za variatorom.Fajne vravim si,,otocim variator a vybral som aj tu klietku na troch srobach co je.Troska som sa bal ze ci to nebude skriet kov o kov ked to zalozim bez toho,ale kazdopadne som to skusil,zalozil vsetko naspat,prestartol skuter ze ci to nevydava nejake pazvuky teraz ...no a do toho kvalitneho dazda som sa vybral ,ze to skusim ci to pomohlo. A zrazu j.. ! ide to 80 km.
- VLADY
- spammer
Na podložky pozor daj ak bola v zadu, či ju nebude treba v predu....aby nechýbala do celkovej hrúbky a tým pádom nebude poriadne dotiahnutá poloremenica a teda aj celé vario, lebo sa matica už oprie o drážkovanie hriadela ...Nechcem strašiť ale toto sa stáva, že po pár Km je potom na výmenu minimálne vonkajšia poloremenica varia. Alebo aby tam podložka nechýbala , a že nebudú v zákryte remenice a remeň bude bežať šikmo .

som z toho trosku cez kosice.Listoval som kade tade,dokoncu aj tu mi naslo pekny clanok o odblokovani variatora kde bol uvedeny postup odstranenia podlozky ale len tej 2mm ktora je vpredu.Bolo uvedene tiez ze podlozku netreba vyhadzovat,no ten chalan ju dal pod matku ktora sa zakruca ako posledna na koniec.Tam nevidim zmysel aby bola a mne sa tam aj nevojde do toho osadenia,nemam ju kde dat.Ak ju osadim tak aj tak len tak ako to bolo pred tym a zase tym docielim to ze to bude obmedzene.Dalsia vec ze pri peugeotch vsade kazdy uvadza ,ze treba odstranit tu plechovu klietku zo zadu.Tak som odstranil a motorka sla fakt slusne. Lenze presne ako vravis Vlady, dnes som to opat rozobral lebo som pucul nejake pazvuky,ako skripanie,alebo praskanie...a remen bol strasne napnuty a suchal o nieco,co pred tym neorbilo a mam pocit ze to je tym ako vravis ze je teraz trochu do sikma.Takze ako teraz ?...vratit daco naspat? ak ano co,,, 2 mm podlozku na hriadelku kde bola pred tym ,alebo plechovu klietku na zadok variatora ?..
- VLADY
- spammer
Plechová klietka tam byť nemusí...podložka tam ale asi chýba a preto ten zvuk Asi niekde niečo šúcha čo by malo asi aj byť vidieť. Skús napísať súkromnú správu Alčimu.
Ja som mal skúsenosť len s VIVACITY a to je už dosť dávno možno aj 10 roky, a nemusím si už všetko dobre pamätať a hlavne ak tam je iný motor. Ja som vybral klietku zo zadu odrezal a zavaril ten slepý kus trubky na výfuku a bolo odblokované.
Teoreticky aj prakticky rozsah posunu remence variátora voči pevnej vonkajšej nezmeníš vybratím podložky zo zadu ktorá je ešte pred plechovou zadnou časťou varia, o ktorú sa opierajú valčeky. Ten rozsah je daný len rozpernou trubkou ktorá je nastrčená na hriadeli po ktorej chodí variátor a na konci je pevná vonkajšia poloremenica. dal by som ju nazad. Podložka sa zvykne vyberať ak je osadená dakde medzi týmito časťami a vlastne predlžuje rozpernú trubku a zväčšuje rozmer medzi medzi remenicami variátora .
Ja som mal skúsenosť len s VIVACITY a to je už dosť dávno možno aj 10 roky, a nemusím si už všetko dobre pamätať a hlavne ak tam je iný motor. Ja som vybral klietku zo zadu odrezal a zavaril ten slepý kus trubky na výfuku a bolo odblokované.
Teoreticky aj prakticky rozsah posunu remence variátora voči pevnej vonkajšej nezmeníš vybratím podložky zo zadu ktorá je ešte pred plechovou zadnou časťou varia, o ktorú sa opierajú valčeky. Ten rozsah je daný len rozpernou trubkou ktorá je nastrčená na hriadeli po ktorej chodí variátor a na konci je pevná vonkajšia poloremenica. dal by som ju nazad. Podložka sa zvykne vyberať ak je osadená dakde medzi týmito časťami a vlastne predlžuje rozpernú trubku a zväčšuje rozmer medzi medzi remenicami variátora .

Dakujem Vlady.Podlozka je naspat ,uz je to vporiadku ,vykon sa nezmenil. Musim este vyriesit problem so zlym startovanim.Ked je to studene musim do toho kopnut 100 krat aby zacal vrcat.Sviecku som vymenil,poladil som aj otacky a zmes na karbe a nic.Skuter ide sice dobre ale za studena proste mrtvy pes. Vies mi Vlady poradit nejaky slovensky internetovy obchod na nahradne diely pre tu moju pežotku ?
- VLADY
- spammer
Ahoj a tu na forumovom E-shope nič ? (Ja som mal môj VIVACITY kupovaný ako nový, takže som neriešil okrem oleja a benzínu nič . A ak to na studeno nejde, asi bude sytič mimo provoz . Ak pripcháš rukou saciu dieru na airboxe nepomôže to?