Alarm v praxi

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

Alarm v praxi

#1 Príspevok od užívateľa kukolarik » Št Apr 12, 2007 8:30 am

Moja otazka tentoraz smeruje na scootristov s instalovanym alarmom.

Ako casto mate pravy poplach? A ako casto falosny?

Totiz, pre zaujimavost, vcera sa mi stalo toto:

Sedim doma, priatelka isla von so psom, ked pipne pager. Signalizuje to prve pipnutie, maly otras. Ja reku, OK, kočka sa hra, kaslat na nu. Za 10 minut znova pipnutie, idem teda ze niekomu "ukazem" alarm a teda odomknem a zamknem nahlas/dovtedy som ho mal na tichy rezim, scoot blika, pager pipa/ Nakedy siaham po ovladac, ozve sa uz finalny alarm! Davam na seba saty, topanky, padam dole pred barak, vyjdem von v bojovej nalade a vidim, ze male decko, asi 4-5 rocny chlapcek sedi na skutry a robi brrrrrrrrrrrrrrrrrrm. Okolo/asi sestra/ druhe male decko chodi a taha kabliky a strka prstiky vselikade... Koniec idilickeho obrazku je tam, ze asi 4 metre dalej sedi mamicka s cigou v papuly a pozera sa.
Pipnem alarmom, mamka spozornie. Pytam sa jej "paci sa detom motorka?" ona na to ze velmi a blablabla. Samozrejme hned mi tyka. Hovorim jej:"mozem sa vas spytat daco? Viete kde je tomasikova ulica? Ona ze jasne ze vie, ze co by tam malo byt? Vravim jej: Je tam predajna Hondy, takze sa tam prejdite, kupte si scooter a nasledne vase deti mozu skakat po vasom, nie po mojom! Troska som este nejaky ten hlas zvysil, ponadaval, zenska sa spakovala...

Ako casto sa vam taketo cosi stava?
podpis som si este nenastavil

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa qyxza » Št Apr 12, 2007 9:15 am

Ja alarm nemám. Ale skúsenosť s malými deťmi mám ale len kladné. Mal som skúter odstavený v centre mesta na námestí pred vchodom do kamarátovho baru. ja som sedel vonku a popíjal nejaký drink a malý chlapec od vedľajšieho stola, kde sedeli jeho rodičia, chodil ku skútru hore dolu ale ani sa ho nechytil len sa pozeral... prišiel za svojim otcom a niečo mu hovoril ale nerozumel som len otec mu odpovedal nie nesmieš si sadnúť. Ked som sa zberal preč pristúpil ku mne jeho otec a sa ma slušne opýtal či by si ten malý mohol sadnúť na skútra a či si ho môže odfotiť...jasné nie je problém. Kuko tiež by ma dvihlo zo stoličky keby niekto len tak sadol a skúšal a špáral sa kade tade. Nech sa opýta a potom ano. Nemám alarm - načo...vždy ked ho niekde odstavím mám ho na očiach prípadne ho dám vždy tak aby naň niekto dozrel :-) (teda raz som ho odstavil len tak pred Dubňom - nákup.centrum v ZA a prišiel som o ŠPZ)

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#3 Príspevok od užívateľa duky5 » Št Apr 12, 2007 12:50 pm

alarm nemam, ale minule sa mi stalo nieco podobne.
akurat idem von z brany a vidim dvoch krpcov, vyskou tak pod sedlo (vek neodhadnem :)), jeden s palickou poklopkava po padaku, chyta lanka a ohmatava a hovori druhemu, ze idem si na nu sadnut (ich mama si pofajcieva 2m vedla). ja nanho prisnejsim hlasom, nesadnes si.
keby sa ma opytal, ci si moze sadnut, vysadil by som s usmevom oboch a aj nakopol masinu, ale ked mi niekto len tak svojvolne siaha na moj sukromny majetok, privetivost ma opusta...neznasam to!
neskor som rozmyslal, ako by som zareagoval, keby chlapci veselo skakali po masine a ich matka sa na to kukala....asi by som na to siel ako kukolarik, pripadne, ak by mala pri sebe detsky vozik-buginu, bez opytania by som si siel do nej skusit sadnut....som zvedavy ako by kukala... :shock:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Apr 12, 2007 6:09 pm

Mne sa takôto našťastie nestalo,lebo vonku moc neparkujem ale je to len o výchove ... maloktorí rodičia deťom všepujú od mala základy slušnosti a sú aj takí ktorí ak im dačo povieš tak ešte sa cítia urazení a dotknutí že šak čo si háklivý!!!! a potom aké majú byť tie decká?Ale falošné poplachy som nejaké mal aj ja ale to bolo spôsobené nastavením otrasového čidla . Teraz už je všetko akosi dlho OK...uvidíme do kedy. :P
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#5 Príspevok od užívateľa Scarp » Št Apr 12, 2007 6:19 pm

Skusenosti len dobre aj ked je hustota deti okolu skutra prilis velka len spustim dialkovo alarm a tie Db vadia asi kazdemu normalnemu tak odide :wink:

janykaj

#6 Príspevok od užívateľa janykaj » Št Apr 12, 2007 6:31 pm

Ako alarm by som kupil paviana a ten má dobré decibely a este by aj tie deti trochu ponahánal :director:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Apr 12, 2007 6:39 pm

proti sadaniu na moto je dobre dat ihlu do sedadla :lol: len si ju nesmies pred jazou zabudnut vybrat :lol: mne teda na moto este ziadne decko nesadalo...akurat par dochodcov ju oslintavalo :lol:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa owwidius » Št Apr 12, 2007 9:11 pm

duky5>> hehehehe, az sa to s tou buginou niekedy vydari, sprav aspon foto mobilom, by som si to rad pozrel :)

miso

#9 Príspevok od užívateľa miso » Št Apr 12, 2007 9:18 pm

Mne to ide dobre az ked dam dole zo stojanu tak sa spusti inak je to ok :wink:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Apr 12, 2007 10:44 pm

ja som zatial falosny poplach nemal, ale chcem si zvysit citlivost otrasu, aby zapipal vystrahu uz pri pootoceni (zamknuteho) riadenia... teraz mi zatrubi, len ak klepnem po sedadle, alebo silnejsie kopnem do zadneho kolesa)

Ale asi by som nemal chut zacat sa hadat s nejakou mamickou, skor by som jej dohovoril... Inac vonku nechavam vzdy zapnuty hlasny alarm, aby som pocul, ze niekto babre... a zaroven aby ten babrajuci pocul, ze robi nieco nedovolene... :evil: :D
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

kukolarik
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa kukolarik » Pi Apr 13, 2007 11:15 am

thebandit, aky mas alarm< ako planujes zvysit citlivost?

geetee

#12 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Apr 13, 2007 11:52 am

kukolarik napísal:thebandit, aky mas alarm< ako planujes zvysit citlivost?
ma origo keeway asi, nie? to nieje jak honda :) a citlivost sa tam da nastavit.

KUKO, ak ta to tak trapi, dame vyskusat funkcnost tvojho alarnu? ked je taky spicovy, teda cela honda :)
PS: inak do podpisu dat konkretny model alarmu, to jak keby si dal zlodejom navod a ulachcil im pracu.

kukolarik
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa kukolarik » Pi Apr 13, 2007 12:00 pm

Geetee inak velmi lubis rypat... povedz uz konecne, preco neuznavas Hondu ako znacku? Ak si si nevsimol, tak alapm je inej znacky...
Mohol by si sa ukludnit a pisat k veci...

geetee

#14 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Apr 13, 2007 12:13 pm

kukolarik napísal:Geetee inak velmi lubis rypat... povedz uz konecne, preco neuznavas Hondu ako znacku? Ak si si nevsimol, tak alapm je inej znacky...
Mohol by si sa ukludnit a pisat k veci...
osobne simpatie :D

tak co otestujeme zabespecenie? potom uznam ze to stoji za vychvalenie v podpise

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Apr 13, 2007 2:46 pm

geetee napísal:
kukolarik napísal:thebandit, aky mas alarm< ako planujes zvysit citlivost?
ma origo keeway asi, nie? to nieje jak honda :) a citlivost sa tam da nastavit.
ano, je to originalny alarm montovany seriovo... citlivost sa da za pomoci dialkoveho ovladania a manualu nastavit (tusim 3 stupne)... akurat mi vadi, ze sa neda vypnut zvuk zapinania alarmu, lebo 125dB zapipanie je teda pekna supa, to azijski inzinieri velmi nedomysleli... :D Alebo keby bol ten signal tichsi, to by tiez slo... aspon ze vypnut sa da (aj) potichu...
Inac musim poklopat, som s nim spokojny... 8)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

kika
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
Skúter: Gilera Runner 125 ST

#16 Príspevok od užívateľa kika » Pi Apr 13, 2007 7:13 pm

tak jeden falosny poplach som mala aj ja.skuter mam odlozeny vlastne pod bytom a raz tam smatral jeden sused, vyberal nejake pneumatiky (nastastie nie moje) a omylom drgol do skutra.ked som zapocula alarm, hned ma myklo, naskocila som do teplakov, bezim dole ze kto mi ho kradne a tam stoji vystraseny sused, ze on sa ho len dotkol (nechtiac) :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"