Vydrz a zivotnost skutra

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

Vydrz a zivotnost skutra

#1 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ut Máj 01, 2007 10:01 pm

Zaujimala by ma zivotnost skutra.

Samozrejme zalezi to od mnohych faktorov. Dajme tomu, ze sa s nim jazdy len po cestach, len rekreacne,ziadne preteky, ziaden tuning ci iny zasah, pravidelne prehliadky a jazdy sa snim rozumne. Teda vzdy zahriaty, ziadne gumovanie. Jeden rok cca 6-8 tisic km.

Zaujimalo by ma, ako dlho vydrzi? Ci uz v rokoch alebo km?
Co prve zacne odchadzat?
Kedy usudit, ze skonal? Alebo kedy sa ho zbavit a kupit druhy?
Je rozdiel medzi znackovym a cinou co sa tejto otazky tyka?
Doplnujuca otazka, aky najstarsi skuter si videl? Kolko najviac nabehanych km si videl?

Teda ak niekto na auto povie, ze ma 10 rokov a nabehanych 300tis km, poviem ze dost, pomaly konci. Ako je to pri skutroch?
podpis som si este nenastavil

jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

#2 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Máj 01, 2007 10:06 pm

ja som videl 26 rocny skuuter fantom ale behalo to na vsetko:benzin,nafta,riedidlo,no haluz :-D a bol v takom kadejakom stave...

akurat teraz idem menit lozisko na zadnom, bo je uz vybehane po 5500km...

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Máj 01, 2007 10:16 pm

berem spat bo zase budem najhosi
Naposledy upravil/-a dr.snake v Ut Máj 01, 2007 10:23 pm, upravené celkom 1 krát.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Máj 01, 2007 10:17 pm

2t by mal cca 50tisic a 4t cez 100tisic...samozrejme s vymenami dielov podliehajucich opotrebeniu...gufera a tesnenia...elektronika bohvie kolko prezije...cize sa bavime o valci,kluke a loziskach...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

george
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: St Jan 11, 2006 8:57 pm
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa george » Ut Máj 01, 2007 10:19 pm

dr.snake:

nedepci tu kukolarika :gt1: :gt2:

to si mu mohol rovno napisat predaj tu svoju hondu ...

Ale k teme teraz :

podla mňa je to veľmi individualne a je to aj o pristupe majitela k scootru kolko vydrží...

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Máj 01, 2007 10:20 pm

berem spat bo zase budem najhosi

janykaj

#7 Príspevok od užívateľa janykaj » Ut Máj 01, 2007 10:30 pm

dr.snake napísal:berem spat bo zase budem najhosi
..ani si nič nenapísal a už bereš späť. žeby si sa hanbil :oops: :oops: :oops:

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa momoo » Ut Máj 01, 2007 10:34 pm

aale on to zmenil nieco tam len bolo napisane .. ako vzdy .. bud nieco provokacne alebo zosmiesnujuce :D

janykaj

#9 Príspevok od užívateľa janykaj » Ut Máj 01, 2007 10:34 pm

momoo napísal:aale on to zmenil nieco tam len bolo napisane .. ako vzdy .. bud nieco provokacne alebo zosmiesnujuce :D

POZNÁME!!!!

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#10 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Máj 01, 2007 11:53 pm

alcatelko napísal:2t by mal cca 50tisic a 4t cez 100tisic...samozrejme s vymenami dielov podliehajucich opotrebeniu...gufera a tesnenia...elektronika bohvie kolko prezije...cize sa bavime o valci,kluke a loziskach...
při vší uctě to jsi trochu přehnal teda pokud tam bude puvodní válec píst a to by nesměl bejt žádnej tuning i když teda připustím že jsou lidé co jim to tak dlouho vydrží ale to jsou spíše vyjímky

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 02, 2007 12:11 am

vravim ze yamaha r1 co toci 14-15tis ot. vydrzala bez akehokolvek zasahu 200tis km...
ked dodrziavas servisne intervaly a nejazdis jak idiot tak v pohode tieto cisla...moj runner ked som kupoval mal total zanedbanu udrzbu a mal 30tis km...keby nerupol remen nahonu olejoveho a vodneho cerpadla tak tych 40-50 by zvladol bez problemov...vsetko ako nove z vnutra...vario remenica...kontraska uz chcela vymenu lebo za studena smykalo remen...prevody v pohode...lozisko zadneho kola uz chcelo vymenit...ked clovek daval plny kotol tak uz bolo jemne citit hlavne loziska ale nebolo to nic strasne (puch pri maximalke vibroval 10x viac)...a to je 2t o ktory sa nik nestaral...dal som zanovny valec,nove lozisko kolesa, nahon vodneho cerpadla azahodil olejove a jazdil jak novy...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#12 Príspevok od užívateľa aumirek » St Máj 02, 2007 12:26 am

souhlas neberu ti to ale bavíme se asi o 50 tce silnější kubatura je zase něco jiného a samozřejmě záleží kdo a jak s tím jezdí to udělá i 200 procent rozdíl další věc někdo řekne už to nejede musím udělat GO druhej to bude trápit dál i když už to netáhne a žere jak prase.Nakonec znám člověka co udajně najel na mopedu 80 tisíc.No muj odhad je tak 30 a 60 u 4 taktu.Ale je pravda že rozdíl muže bejt obrovskej záleží jak se jezdí kdo teda i ta váha člověka a také kde velká prašnost kopce a pod no a samozřejmě udržba

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 02, 2007 10:41 am

ved som napisal pri predpisanej udrzbe...dnes by sa vozidla mali robit na cca 20rocnu zivotnost...to sa predpoklada jazdenie podla predpisov,spravna udrzba a celkovo spravavnie sa k tomu tak ako sa ma...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#14 Príspevok od užívateľa aumirek » St Máj 02, 2007 11:10 am

alcatelko napísal:ved som napisal pri predpisanej udrzbe...dnes by sa vozidla mali robit na cca 20rocnu zivotnost...to sa predpoklada jazdenie podla predpisov,spravna udrzba a celkovo spravavnie sa k tomu tak ako sa ma...
no jen k té životnosti to snad dříve u dnešních vozidel se určitě teda stoprocentně nepředpokládá 20 letá životnost to už je dávno kkategorie veterán ony ty vozidla najedou mnohem více km jak dříve ale ta životnost se určitě nepředpokládá.No i tak by mne zajímalo kolik km tu kdo najel na motoru ale asi těch co najeli 50 na 50 tce 2 taktu mnoho nebude a ti co to dokázali jsou dobří a čest a sláva jim.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 02, 2007 11:36 am

zivotnost vozidiel sa stale predlzuje...napr. auta su stavane na 500tis. km+
opotrebenie zavisi hlavne od strednej piestovej rychlosti (a tu maju vysokootackove 4t ovela vyssiu ako 2t ale zas 2t sa opotrebuvava na hranach kanalov)...a je rozdiel sa bavit o predpisanej udrzbe a jazdeni stylom dolievanie benzinu=vsetka udrzba...takym stylom je maximum asi tych 30tis. km :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#16 Príspevok od užívateľa aumirek » St Máj 02, 2007 11:59 am

souhlasím ale asi si nerozumíme s tou životností že maj třeba auta najet 500 tisíc je sice pravda ale předpokládaná životnost 20 let je blbost to jen u nás jezděj takové staré auta všude ve světě teda v tom trochu vyspělém se měněj max po 10 letech i u nás v podniku nejezdí auto starší 7 let vyjma speciálu kteří jezděj jen občas.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 02, 2007 12:16 pm

to ze menia auta max. po desiatich rokoch nema nic s ich zivotnostou...bavime sa o zivotnosti a nie o tom po kolkych rokoch sa ma toho zbavit aby sa mu to nahodou nerozpadlo...ty mas svoje presvedcenie vo vsetkom a uz sa ho nepustis... :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#18 Príspevok od užívateľa aumirek » St Máj 02, 2007 12:31 pm

alcatelko napísal:to ze menia auta max. po desiatich rokoch nema nic s ich zivotnostou...bavime sa o zivotnosti a nie o tom po kolkych rokoch sa ma toho zbavit aby sa mu to nahodou nerozpadlo...ty mas svoje presvedcenie vo vsetkom a uz sa ho nepustis... :)
To není přesvědčení to jsou fakta a uznávaná že morální životnost auta je max 10 let i když samozřejmě vydrží déle a ani netvrdím že sám nemám starší to je ale otázka finančních možností každého a u nás i u vás nejsou ideální.A ne nadarmo nás přezdívají mimo jiné vrakoviště evropy.PS a není to jen s mé hlavy celej život jsem dělal v dopravě a chodili jsme na ruzná školení a semináře kde nám to tvrdily lidé rozhodně chytřejší než já nebo ty.Teda pokud nejsi inženýr nebo docent přes dopravu.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 02, 2007 12:40 pm

nebavime sa ale o moralnej zivotnosti ale o mechanickej...to ze tu jazdia crepy je nieco uplne ine...moralne je zastarale hned jak vyjde novsi model...to je na inu debatu...akoze ked mam auto 10rokov v garazi a nejazdim neznamena ze je na odpis...bavme sa teda o nabehanych km...a nie o veku

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#20 Príspevok od užívateľa aumirek » St Máj 02, 2007 12:49 pm

alcatelko napísal:nebavime sa ale o moralnej zivotnosti ale o mechanickej...to ze tu jazdia crepy je nieco uplne ine...moralne je zastarale hned jak vyjde novsi model...to je na inu debatu...akoze ked mam auto 10rokov v garazi a nejazdim neznamena ze je na odpis...bavme sa teda o nabehanych km...a nie o veku
ano to s tebou souhlásím stopro ale to tvrdím od záčátku předpokládána životnost je dá se říct stejná jako morální a že tu jezděj auta které oficiálně spadaj do kategorie veteránu je dáno našimi fin možnostmi a je také pravda že takové auto správně udržované je v lepším stavu jak 5 let staré auto.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 02, 2007 1:43 pm

to je pekne ale je to uz trosku dost OT...inac som si vsimol ze po prahe jazdi 10krat viac "veteranov" ako napr v blave :)

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#22 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Máj 02, 2007 2:40 pm

Ohľadom YUKI Hawk 125 4T som pocul od cechov o generalkach az po vyse 50.tis. Takže týmto tempom by mi mal skutrik vydržať bez vážnych zásahov ešte tak 8 rokov.
Tak už zasa nič.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#23 Príspevok od užívateľa VLADY » St Máj 02, 2007 6:41 pm

BACILKO scooter Ti vydrží... len či dovtedy tie plasty nezoderieš :D :D ak tej životnosti je rozdiel najazdiť 50 tisíc kilometrov za dva - tri roky po dialnici alebo za 10 rokov furt nastudeno na 5 kilometrovom úseku do roboty a nazad. :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

scrat

#24 Príspevok od užívateľa scrat » St Máj 02, 2007 9:03 pm

alcatelko napísal:nebavime sa ale o moralnej zivotnosti ale o mechanickej...to ze tu jazdia crepy je nieco uplne ine...moralne je zastarale hned jak vyjde novsi model...to je na inu debatu...akoze ked mam auto 10rokov v garazi a nejazdim neznamena ze je na odpis...bavme sa teda o nabehanych km...a nie o veku
to nie je pravda, treba brat do uvahy aj vek nielen nabehane km. V USA je 70% vozovehu parku starších ako 15 rokov. Len pred týždnom som predal svojho Chryslera rv. 1989 nabehaných 215.000km. Motor tahal jak besný a bez problemov by vydržal aj 500.000km ale v aute su veci kt. podliehaju aj veku. Posledný rok som nič iného nerobil len menil tesnenia, hadice a guferá a iné p*čoviny pretože po 18r sa samé rozpadávali a dosť to nasere ked ti ... napr. gufero axialnej hriadele kt. cena bola 550,-sk ale výmena stála 3000,- lebo bolo treba zhodiť komplet rozvody...

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Máj 02, 2007 9:07 pm

presne..odidu veci okolo toho

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"