Vyhrievane sedadlo
Moderátor: Moderators
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Vyhrievane sedadlo
Sleduj aku blbost som vymyslel!
Minule krasne svietilo slnko, no nakedy som sa dostal z prace a sadol na scoot, aj zaslo. Sedacka ale ostala krasne tepla a bolo to prijemne, aj ked uz vecer bolo chladno. A tak ma napadlo, ze ked v aute mozes mat vyhrievane sedacky, preco by som to nemohol mat na scoote?
Teda konkretna otazka:
Je mozne spravit vyhrievanu sedacku na scoot? Ak ano, ako to spravit? Co by to asi stalo? Zniesla by to baterka?
Minule krasne svietilo slnko, no nakedy som sa dostal z prace a sadol na scoot, aj zaslo. Sedacka ale ostala krasne tepla a bolo to prijemne, aj ked uz vecer bolo chladno. A tak ma napadlo, ze ked v aute mozes mat vyhrievane sedacky, preco by som to nemohol mat na scoote?
Teda konkretna otazka:
Je mozne spravit vyhrievanu sedacku na scoot? Ak ano, ako to spravit? Co by to asi stalo? Zniesla by to baterka?
podpis som si este nenastavil
- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
jaky napad
da sa to spravit, nie je to tazke, kdesi som videl aj navod, ako to spravit do auta, ale do scoota to bude obdobne... dokonca som to videl u jedneho kamosa v aute, ktory si to sam spravil .. len problem bude v tom, ze to bude mat obrovsky odber, zbytocna spotreba navyse a neviem co to spravi s tou mini batereckou na scoote
jo a je nebezpecenstvo, ze ti zblkne sedadlo

da sa to spravit, nie je to tazke, kdesi som videl aj navod, ako to spravit do auta, ale do scoota to bude obdobne... dokonca som to videl u jedneho kamosa v aute, ktory si to sam spravil .. len problem bude v tom, ze to bude mat obrovsky odber, zbytocna spotreba navyse a neviem co to spravi s tou mini batereckou na scoote
jo a je nebezpecenstvo, ze ti zblkne sedadlo

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
kup si vyhrievanne gate a bundu od BMW...pichnes do zapalovaca a ides...ceny takychto veci su ludove 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Vyhrievane sedadlo
ty by si si mal ovlazit trosku hlavu s nejakym chladnym mediom clovece. kebyze si das vyhrievanie sedadla na skuter tak to sedadlo bude vysoke jak sedacka v liaz-kekukolarik napísal:Sleduj aku blbost som vymyslel!
Teda konkretna otazka:
- matio
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Vyhrievane sedadlo
az tak vysoke to nebude, sedadlo sa zvysi maximalne o 2 az 3 cm .... da sa to velmi jednoducho spravittheruck napísal:ty by si si mal ovlazit trosku hlavu s nejakym chladnym mediom clovece. kebyze si das vyhrievanie sedadla na skuter tak to sedadlo bude vysoke jak sedacka v liaz-kekukolarik napísal:Sleduj aku blbost som vymyslel!
Teda konkretna otazka:
- matio
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
neviem presne postup zhotovenia, tak tu nexcem pisat bludy ... rozoberes sedadlo, odcalunis ho, do tej mekej casti sa da izolacna trubka, ktora sa co najviac zvlni, do nej sa navlecie nejaka indukcna cievka alebo ako sa to vola, zacalunis to a namontujes spat a potom uz len pripojis kabliky ...theruck napísal:tak potom preco si to sem rovno jednoducho nenapisal? ved to je super vec kupit si skutra a potom tam prerobit sedadlo ktore bude o 3 cm vyssie. urcite to bude super vyzerat
tento navod berte s rezervou, to je len laicke podanie

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
nic nebude vysoké a nic nemusí vyrábět koupil jsem za 80 kč vyhřívanej potah do auta síla 4 mm má v autě super ale u skutra nevím poněvadž i když to mnoho nežere skutr má baterku malou.Je to ohebné a stlusté jako normální potah jen s toho leze dát jinak bys to ani nevěděltheruck napísal:tak potom preco si to sem rovno jednoducho nenapisal? ved to je super vec kupit si skutra a potom tam prerobit sedadlo ktore bude o 3 cm vyssie. urcite to bude super vyzerat
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
zasa ho strašíte..... kamošov synátor to robil na CBRke a v pohode...a KUKO má na PSku 300W alternátor tak si myslím že najakých 40-50W navyše zvládne hravo. nič sa nezvýši o 3 cm nič nezhorí len treba vedieť ako na to....
ale nieje to robota na hodinu dve alebo systémom hejrupšup ako to majú podaktorí vo zvyku... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
kuko a neozmyslal si nad vyhrievanym oblecenim?
http://www.ku-tu.com/pages/dealers.htm
http://www.warmup.sk/index.php
http://www.ku-tu.com/pages/dealers.htm
http://www.warmup.sk/index.php
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
to se ani neoplatí dělat koupil jsem to za 80 kč je to komlekt i s termostatem v autě super a na scot se to dá přizpusobit bez problému a pokud tam uděláš otvor pro hlavu je to i dobrá vesta velikost tak akorátVLADY napísal:zasa ho strašíte..... kamošov synátor to robil na CBRke a v pohode...a KUKO má na PSku 300W alternátor tak si myslím že najakých 40-50W navyše zvládne hravo. nič sa nezvýši o 3 cm nič nezhorí len treba vedieť ako na to....ale nieje to robota na hodinu dve alebo systémom hejrupšup ako to majú podaktorí vo zvyku...
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
aspon po hodine jazdenia mozes ist vecer naplno ak ti dostatocneprehreju sa vajciamatio napísal:ked tak nad tym rozmyslam, naco to bude dobre? ved na scoote ti to tak maximalne vyhreje zadok a pohlavne ustroje, xces byt neplodny?![]()
na scoote sa fakt oplati radsej investovat do kvalitnej bundy a prilby, tam ta najviac prefuka

- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ej ej, ale ste sa do mna pustili... Ja som dal len otazku, nechem vymyslat vymyslene a uz vobec nie saskovat moc, ja len co ked je to jednoduche...
Mal som dve predstavi...
1. Odcaludnit sedadlo, priamo do toho materialu, co tam je vrazit to vyhrievanie, cosi ako podlahove kurenie a zacaludnit naspat. Dizajnovo ani rozmerovo by sa nic nemenilo, jedine vnutro sedadla by bolo ide...
2. Kupit nieco taketo hotove, presne ako Aumirek pise, a vrazit to priamo pod caludnenie... zvysi to sedacku o 4mm. Napojit to to u srandou na zapalovac dakde pod sedlom a spravit tomu vypinac dakde po ruke.
Hovoril dakto, ze je zima hlavne na nohy, trup a hlavu. No nohy nevykurim, trup tiez nie a hlavu uz vobec. No ale preco sa detom vravi, ze nesed na studenom? Takto cez prdel by to vyhrialo v zime cloveka po kolena a po prsia, teda vsetky najdolezitejsie organy by boli viac v teple. Zvysim ich zivotnost, poruchovost a nepotrebujem az tak pravidelnu udrzbu...
Mal som dve predstavi...
1. Odcaludnit sedadlo, priamo do toho materialu, co tam je vrazit to vyhrievanie, cosi ako podlahove kurenie a zacaludnit naspat. Dizajnovo ani rozmerovo by sa nic nemenilo, jedine vnutro sedadla by bolo ide...
2. Kupit nieco taketo hotove, presne ako Aumirek pise, a vrazit to priamo pod caludnenie... zvysi to sedacku o 4mm. Napojit to to u srandou na zapalovac dakde pod sedlom a spravit tomu vypinac dakde po ruke.
Hovoril dakto, ze je zima hlavne na nohy, trup a hlavu. No nohy nevykurim, trup tiez nie a hlavu uz vobec. No ale preco sa detom vravi, ze nesed na studenom? Takto cez prdel by to vyhrialo v zime cloveka po kolena a po prsia, teda vsetky najdolezitejsie organy by boli viac v teple. Zvysim ich zivotnost, poruchovost a nepotrebujem az tak pravidelnu udrzbu...

- duky5
- motorkár
este som zabudol na toto
http://www.gerbing.cz/index.php
IMHO vyhrievane oblecko alebo aspon cast je ucinnejsie ako sedadlo. na druhej strane sedadlo by si mal po ruke furt a staci zapnut, pri obleceni musis mysliet na to aby si si ho zobral...alebo ho nosil stale pod sedlo a v pripade potreby obliekol...
http://www.gerbing.cz/index.php
IMHO vyhrievane oblecko alebo aspon cast je ucinnejsie ako sedadlo. na druhej strane sedadlo by si mal po ruke furt a staci zapnut, pri obleceni musis mysliet na to aby si si ho zobral...alebo ho nosil stale pod sedlo a v pripade potreby obliekol...
- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Duky, presne ako vravis, ja by som si ho zapol, ak odidem dakde na obed, teplucko je a vecer s avraciam domov a uz je chladno.
No a taky ladvinak vyhrievany stoji aj 2tisicky, za to by som radsej kupil elektroniku do sedadla...
Dajte dakto navod, ako to instalovat priamo do sedadla...
AUMIREK, kde si kupil ten potah? Nemas na to web?
Kua, ten potah by sa dal vzdy ked treba len vybrat z kufra a navliect, ked je chaldno, za 5s zapojit a pokracovat v jazde...
No a taky ladvinak vyhrievany stoji aj 2tisicky, za to by som radsej kupil elektroniku do sedadla...
Kua, ten potah by sa dal vzdy ked treba len vybrat z kufra a navliect, ked je chaldno, za 5s zapojit a pokracovat v jazde...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
kup si tie ohrievace gelove co sa daju recyklovatkukolarik napísal:Duky, presne ako vravis, ja by som si ho zapol, ak odidem dakde na obed, teplucko je a vecer s avraciam domov a uz je chladno.
- duky5
- motorkár
mne sa vidi ako idealna kombinacia prsiplast z mojej temy http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=1128 + ten vyhrievany potah, to ked uz je po 10 °C vonku, aby ohrialo 

- matio
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
ako mas tam 20 stran prispevkov, to mam vsetko citat? nieco som zbehol, ale asi som nenasiel, co si ty myslel, takze?mPershing napísal:Napriek tomu, ze citujem veduceho, moj prispevok mieri na matiatheruck napísal:ved to je super vec kupit si skutra a potom tam prerobit sedadlo ktore bude o 3 cm vyssie. urcite to bude super vyzerat
Uz som sa teda zmieril s tym, ze ked si kupim maxika, tak mi zmrznu vajcia...
Prosim, prebehni si vsetky moje prispevky, aby si pochopil...