KDO JAZDI BEZ PAPIEROV???

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Ryan McKenzie

KDO JAZDI BEZ PAPIEROV???

#1 Príspevok od užívateľa Ryan McKenzie » So Máj 19, 2007 10:58 pm

KDO JAZDI BEZ PAPIEROV,stopli vás už pungle,co vám spravili???

orgi

Re: KDO JAZDI BEZ PAPIEROV???

#2 Príspevok od užívateľa orgi » So Máj 19, 2007 11:15 pm

Ryan McKenzie napísal:KDO JAZDI BEZ PAPIEROV,stopli vás už pungle,co vám spravili???
dost nestastne si zaradil tu temu.. no, ale ked sa uz pytas - bol som si v piatok vybavovat akurat SPZ (TP + vsetky papiere mam), len su tam byrokraticky hajzlickovia, tak som to nestihol a idem tam znova v pondelok. bol som ale dnes na zahori a medzi malackami a velkymi levarmi ma stopli.. najskor pohrozili pokutou 10litrov v spravnom konani, ze poslu fotku aj udaje na DI a oni to vyriesia. potom to chceli vyriesit v hotovosti na mieste, povedal som ze nemam prachy. nakoniec to skoncilo ustnym dohovorom.. musim ferovo priznat, ze pani policajti boli velmi prijemny, nesnazili sa silou mocou vybrat pokutu, nechali si vysvetlit celu situaciu a povedali, ze kym nebudem mat SPZ, nech na tom nejazdim.

podla mna velmi zalezi, ako sa spravas k policajtom.. netreba sa hrat na hrdinu, podla mna radsej sklopit usi, ak si si vedomy priestupku (nemat papiere je citelny priestupok), tak hned priznat chybu (samozrejme nie, ak ta stopuju za blblosti) a spravat sa normalne s tym, ze sa tvaris ze ta to mrzi.

inak celkovo - kto jazdi bez papierov - tvrde postihy na kazdeho. to je moj nazor, viem ze tu s tym niekto nesuhlasi, ja mam rad veci legalne. vychadzam z toho, ze kazdy chce v tomto state iba nejake prava, ale ziadne povinnosti.. vybavit papiere (pokial to ide) je otazka par hodin az dni, stoji to za to.

Ryan McKenzie

papiere

#3 Príspevok od užívateľa Ryan McKenzie » So Máj 19, 2007 11:33 pm

a ked nemám papiere alebo su zo svajciarska ci talianska ako to mám riesit,alebo ked nemám ziadne dajú sa zohnat?

orgi

Re: papiere

#4 Príspevok od užívateľa orgi » So Máj 19, 2007 11:38 pm

Ryan McKenzie napísal:a ked nemám papiere alebo su zo svajciarska ci talianska ako to mám riesit,alebo ked nemám ziadne dajú sa zohnat?
prva cast otazky - ak sa nemylim, tak musis mat tieto dokumenty uradne prelozene, jedina moznost ako jazdit so zahranicnymi papiermi je ta, ze budes mat aj zahranicnu znacku prihlasenu v zahranici + na to zahranicne papiere. lenze na to by musela byt motorka registrovana na nejakeho zahranicneho obcana, a ty mat dalsi papier - zvolenie, ze mozes na tom jazdit.

druha cast otazky - legalne alebo nie? ak legalne - najskor - ktory rocnik je tvoja motorka? mas doklad o kupe (kupnopredajnu zmluvu?)? mas COC certifikat? ak ano, nemal by byt problem az do nejakeho rocnika (ostatni chalani povedia aj presne ktory) to prihlasit.. a druha varianta - vsetko sa da, bud treba mat znamych, alebo dost prachov :)

yrex

Re: papiere

#5 Príspevok od užívateľa yrex » Ne Máj 20, 2007 1:33 am

Ryan McKenzie napísal:a ked nemám papiere alebo su zo svajciarska ci talianska ako to mám riesit,alebo ked nemám ziadne dajú sa zohnat?
musis mat doklad o vyhlaseni z evidencie vozidla v prislusnom state cize v svajci, doklad o precleni, kupno predajnu zmluvu, certificat of comformiti (coc) a predpokaldam ze max 1 z tycho veci mas takze sa na prihlasenie mozes vysrat a to myslim vazne mam vlast. skusenosti. a ak ta stopnu daju ti liter pokutu a zakazu jazdu na scootri dokedy si to paierovo nevybavis. INA DOBA (a ak niekto nesuhlasi s tym co som napisal nech ani neoponuje mam to v pecku)

geetee

#6 Príspevok od užívateľa geetee » Ne Máj 20, 2007 2:08 am

ani to tu necitam, inak moc dobra tema do bazara :gt1:

Užívateľov profilový obrázok
dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Máj 20, 2007 10:02 am

presne neviem co tu furt riesite bludy :shock:
podpis som si este nenastavil

Ryan McKenzie

l

#8 Príspevok od užívateľa Ryan McKenzie » Ne Máj 20, 2007 11:20 pm

aha diky

marko358
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm

#9 Príspevok od užívateľa marko358 » St Máj 23, 2007 5:11 pm

no ja mam a mynule ma zastavili uplne v poho
az na to ze ten clovek predo mnou na scootri bez znaciek v poho nebol
odo mna vypitali obciansky techn. a vodicky jak som podaval iba pozrel ani
NEZOBRAL a zazelal prijemnu jazdu
a ked som siel okolo toho chalana tam este stale dusili min 15 min az nie viac

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa kukolarik » St Máj 23, 2007 5:49 pm

chalani, ja mam pomaly 15 tis km za sebou a fizel ma este na scoote nikdy nezastavil.

V aute ma zastavili tak raz za dva mesiace, furt som fukal a ukazoval papiere... Ale teraz tak rozmyslam, ze som fukal furt, zakazdym... nikdy som vsak nenafukal, nakolko nepijem nikdy nic

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#11 Príspevok od užívateľa aumirek » St Máj 23, 2007 6:37 pm

kukolarik napísal:chalani, ja mam pomaly 15 tis km za sebou a fizel ma este na scoote nikdy nezastavil.

V aute ma zastavili tak raz za dva mesiace, furt som fukal a ukazoval papiere... Ale teraz tak rozmyslam, ze som fukal furt, zakazdym... nikdy som vsak nenafukal, nakolko nepijem nikdy nic
no jde o to že někdy stačí zastavit jen jednou

missko_234
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Nov 13, 2007 10:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa missko_234 » Št Nov 15, 2007 9:22 pm

Chalani jazdil som dlho bez wodického a bez znaciek, a je to dost o hubu !! teraz uz mam wodicky a aj znacky, teraz tomu howorim si ist zajazdit !! uplne bez problemow 8) ale w Malackách ma zastawujú kazdy raz, co idem na skutriku. ale pohoDáá :P

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa Tao » Št Nov 15, 2007 9:38 pm

ja vzdy nosim rolku papiera, nikdy nevies kedy to na teba pride, lopuch nenajdes a ihlicie nemusim

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Nov 15, 2007 11:44 pm

kukolarik napísal:chalani, ja mam pomaly 15 tis km za sebou a fizel ma este na scoote nikdy nezastavil.

ale zastavili ta aj na scoote...zaspominaj. mna za 9 rokov zastavili 3x, ked som mal 14, to bolo uplne v pohode, nic z toho a tento rok 2x, raz len tak a druhy krat, ked som isiel do zakazu, videl som ich tam, ze zastavuju, ale bola to dobra skratka a tiez bez problemov, este mi zazelal pekny den

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#15 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Nov 16, 2007 12:08 am

mPershing napísal:Aj ja mam odpoved na nazov temy - KDO JAZDI BEZ PAPIEROV??? -= JE DEBIL =-
tato odpověd ze všeho nejvíc vystihuje pravdu snad byh dodal i ten co jezdí ožralej

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa TomasARN » Pi Nov 16, 2007 12:12 am

aumirek napísal:
mPershing napísal:Aj ja mam odpoved na nazov temy - KDO JAZDI BEZ PAPIEROV??? -= JE DEBIL =-
tato odpověd ze všeho nejvíc vystihuje pravdu snad byh dodal i ten co jezdí ožralej
pomenovanie debil na toho, kto jazdi opity je slabe...

mabi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Jan 18, 2007 9:53 am
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa mabi » Pi Nov 16, 2007 8:32 am

orgi: pri prihlasovani v sucasnosti mas pravdu, ale od noveho roka, pokial dobre viem, uz nebudes potrebovat vsetko toto, ale bude Ti stacit uz len nejake overenie ramu a motora (a pokial viem, stoji to nejake 4 litre).
A s tym, ze mas to prihlasene v zahranici - aj tam to je myslim limitovane nejakou dobou, v ktorej mozes jazdit na zahranicnych znackach u nas. Urcite nie navzdy.
Ak sa mylim, opravte ma prosim.

DracikVTH

#18 Príspevok od užívateľa DracikVTH » Pi Nov 16, 2007 8:38 am

tuto problematiku prirovnam k tomuto: od kedy mam scoot stale jazdim s prilbou ale raz som si ju nezobraj(ved idem len o 500 dalej) a co cert nechcel ta zrazu fizli hm a bolo. Nastastie som to vykecal ze byvam blizko a som siel len naskok a bla bla bla... tymto chcem len povedat ze nikdy nevies kedy motyka vystreli, mozes jazdit bez papierov a nikdy ta nestopnu a ten co papiere ma raz ich zabudne a vtedy ho stopnu, ide o stastie a o ochotu fizla ako to vyriesi, takze radit v tejto problematike ci papiere mat alebo nemat je myslim blbost.

mabi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Jan 18, 2007 9:53 am
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa mabi » Pi Nov 16, 2007 8:44 am

no mna zastavili takmer v rovnakej situacii. garaz mam asi 300 m od domu, isiel som zaparkovat, tak som si nedaval prilbu. Uz som mal vyhodenu smerovku a bol so 10 m od garaze a zrazu na mna odzadu niekto zatrubi. Boli to vraj 2 priestupky (prilba + okuliare). Chceli mi zobrat vodicak+2000,- pokuta, nakoniec to bolo za 500,-. Odvtedy nosim prilbu vkuse...aspon som sa poucil :)
A jazdit bez papierov? No neriskoval by som...

x.treme
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Pi Dec 22, 2006 4:02 pm

#20 Príspevok od užívateľa x.treme » Pi Nov 16, 2007 11:05 am

ja som tiez kedysi jazdil bez papierov. ale teraz mam vsetko v poriadku a citim sa ovela istejsie. zastavili ma dvakrat a ani raz som nemal prisebe ziadne doklady ( ani obciansky, vodicak, TP, poistku, nic) ale nezastavili ma bez dovodu. trosku sme jazdily po meste kolečka a klopili a klopili az prisli fizly a bolo. tolko krat nas uz udali za rusenie nocneho kludu ze to uz neratam. ale uz som s tym prestal. uz len obcas kvoli adrenalinu. :twisted:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#21 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Nov 16, 2007 11:38 am

DracikVTH napísal:tuto problematiku prirovnam k tomuto: od kedy mam scoot stale jazdim s prilbou ale raz som si ju nezobraj(ved idem len o 500 dalej) a co cert nechcel ta zrazu fizli hm a bolo. Nastastie som to vykecal ze byvam blizko a som siel len naskok a bla bla bla... tymto chcem len povedat ze nikdy nevies kedy motyka vystreli, mozes jazdit bez papierov a nikdy ta nestopnu a ten co papiere ma raz ich zabudne a vtedy ho stopnu, ide o stastie a o ochotu fizla ako to vyriesi, takze radit v tejto problematike ci papiere mat alebo nemat je myslim blbost.
je to přesně tak jak říkáš a navíc i když bys normálně projel tak v protisměru bez přilby a pod máš téměř jistotu že tě zastaví.A někdy stačí zastavit jen jednou a mužež mít problému nad hlavu to už záleží na tom na koho narazíš a v neposlední řadě i na tom jak se k nim chováš

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Nov 18, 2007 11:49 pm

ja som bol v PN na mojej "Zuzanke" asi 20 krat :D a mam nemecky technicak a akoze COC doma aj s kupnymi zmluvami ... :D prihlasujem az na buduci rok ... a chodil som do pn aj do skoly na treningy a vzdy som siel okolo nich a nic :D ale stalo sa mi ze som siel zaviest kamaratku z treningu a som presiel cez kolajnice so scootom tadial kade maju chodit akoze cyklisti a ked som sa vracal tadial tak som uz siel sam a boli tam na normalnej fiatke ( volake Uno ) a aj normalne obleceny , nemali uniformy ani nic, a si ma stopol a je ze kuuurna a DpC :? :shock: ze co mi spravia a on ze som tadialto presiel krizom a ja ze no bol som kamaratku zaviest len ... a on ze ale to je pre cyklistov a ze to musim zist dole zo scoota a pretlacit to tade a co keby mi dal 5kil pokutu a ja ze co ? :( ale ja som nevedel a tak ... a on ze dobe teda ze to ece teraz dohowara ale potom bude prisnejsi, ze sak helmu mam a tak ,... tak som odfrcal ze Dik :wink: :D :D a ani papiere si nepytal, som si vydychol ty kks :D a inak ked som siel raz z ihriska tak sli predomnou 3auta a ece pred nimi fizli a zrazu zastavili na kraji cesty v meste a zacali si jedno po druhom aute zastavovat, a som viezol kamaratku ze no :shock: ja vas mozem osrat a som to otocil len tak a som siel dpc :twisted: :D ze sak ece ma zastavia a ona bez helmy no urcite :D a tak inak som nestretol nic take ... raz u nas na dedine na stvorkolke a to som im ukazal vodicak a ze ju mam novu a tak ze zatial tu nemam behat na tom a som zase frcal prec :D a to bolo pred vlastnym domom :wink:
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#23 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 19, 2007 12:31 pm

mPershing napísal:Policajt musi mat uniformu aj s viditelnym identifikacnym cislom, ako vies, ze to boli policajti?
no to je sice pravda ale poloviční samozřejmě takovému nemusíš zastavit ale pokud třeba někde parkuješ špatně on tam přijde prokáže se tak je jedno jestli má uniformu nebo ne a řeší se to stejně

FastHaly

#24 Príspevok od užívateľa FastHaly » Po Nov 19, 2007 4:07 pm

ako ja ked som isiel a ma zastavovali a len ruku vystrcil a zamaval ja som nemusel zastat ne ? bo nemaval tercikom heh ale radsej zastanem nez by po mne mali strielat a zastavili ma dva krat a ani raz papiere nechceli cize premna zbytocnost

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#25 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 19, 2007 4:35 pm

FastHaly napísal:ako ja ked som isiel a ma zastavovali a len ruku vystrcil a zamaval ja som nemusel zastat ne ? bo nemaval tercikom heh ale radsej zastanem nez by po mne mali strielat a zastavili ma dva krat a ani raz papiere nechceli cize premna zbytocnost
nemusel to máš pravdu ale na co se hádat zbytečně navíc oni maj vždy pravdu bude tvrdit že měl terčík a pod a většinou i pokud něco udělám se slušnosti dojdu dál a s menším trestem nakonec něco podobného se mi stalo chybu sice dle mne udělal on prokázal se odznakem BIS tak jsem ihned otočil a byl slušnej nakonec mne pustil pokud bych byl drzej i když v právu těžko bych co dokazoval

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"