O koľko Vám kecá original tacho????

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

O koľko Vám kecá original tacho????

#1 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 21, 2007 2:17 pm

Chcem sa spýtať jak je to na ostatných scootroch, lebo ja som moje včera odhalil že si pridáva len máličko :oops: ........ak od rýchlosti udávanej mojim digitálom odrátam 10% tak to potom pasuje z údajom na GPSku. :cry: zrejme niekde spravil čínsky konštruktér chybu lebo tá je v celom rozsahu rýchlosti rovnaká....že by to bolo robené ten snímač na väčšie koleso???
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 21, 2007 2:23 pm

to VLADY:
podla mna si lames hlavu uplne zbytocnou vecou, ziadny tachac nie na 100 percent presny, to mi nikto nedokaze, ani ma nepresvedci. a to ze ides o 2km alebo 5km rychlejsie, no booooze, tak co? aj policajti maju pri merani radarom 10 percent toleranciu kvoli nepresnym tachacom v plechovkach. uz tolko z toho nerobte vedu. pozri daj si tam tachac z bicykla, daj si gps a maj tachometer a mozno budes spoko ;)
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa theruck » Po Máj 21, 2007 2:32 pm

matio napísal:to VLADY:
podla mna si lames hlavu uplne zbytocnou vecou, ziadny tachac nie na 100 percent presny, to mi nikto nedokaze, ani ma nepresvedci. a to ze ides o 2km alebo 5km rychlejsie, no booooze, tak co? aj policajti maju pri merani radarom 10 percent toleranciu kvoli nepresnym tachacom v plechovkach. uz tolko z toho nerobte vedu. pozri daj si tam tachac z bicykla, daj si gps a maj tachometer a mozno budes spoko ;)
policajti maju odchylku na radaroch 3 km/h do 100km/h a potom 3%. neviem odkial mas tych 10%

http://drahovsky.blog.sme.sk/c/57206/

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Máj 21, 2007 2:38 pm

tota tema uz tu bola a myslim ze to bola burliva diskusia ....ked napise daco ta skus najprv vyhladavac a nezakladaj tu istu temu bo uz je tu sraciek az az :D

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 21, 2007 2:45 pm

theruck napísal:
policajti maju odchylku na radaroch 3 km/h do 100km/h a potom 3%. neviem odkial mas tych 10%

to co si napisal je sice pekne a pravdive, ale 3% su odchylka meracieho zariadenia, mojich 10% je tolerancia policajta, mam to od kamarata policajta, mozno to on tak robi, to uz neviem

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Máj 21, 2007 2:48 pm

theruck napísal:

v clanku, na ktory sa odkazujes, stoji, ze "policajti na Slovensku si zvyčajne všímajú vozidla, ktorým namerajú viac ako + 10,00 km/hod" teda ak ides v obci skutocnych 70km/h (teda tachometrovych napr. 72-74km/h podla toho, ako Ti premeriava). A +10km/h pri 60km/h rychlosti cini 16.6% tolerancia... ak sa nemylim. :wink:
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 21, 2007 2:49 pm

prave som to tam xcel dopisat, dakujem THeBaNDiT

"Ako sa to rieši v praxi? Policajti na Slovensku tieto záležitosti poznajú. Navyš nemajú vo zvyku pokutovať za prekročenie rýchlosti o jeden km/hod a zvyčajne si vozidlá idúce do plus 10 km/hod (pravdepodobne vrátane chyby merania) nevšímajú."

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa theruck » Po Máj 21, 2007 2:52 pm

ak je povolena 60 km/h a on ti nameria 72 tak ta neskasiruje nie kvoli 10% tolerancii ale kvoli tomu ze tych 72 moze byt kludne 68,5 a policajt tiez nieje dement aby za kazdu blbost vyberal prachy

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 21, 2007 2:53 pm

theruck napísal:ak je povolena 60 km/h a on ti nameria 72 tak ta neskasiruje nie kvoli 10% tolerancii ale kvoli tomu ze tych 72 moze byt kludne 68,5 a policajt tiez nieje dement aby za kazdu blbost vyberal prachy
takze musis uznat, ze moja spomina 10% tolerancia, nie blbovina

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Máj 21, 2007 2:54 pm

theruck napísal:ak je povolena 60 km/h a on ti nameria 72 tak ta neskasiruje nie kvoli 10% tolerancii ale kvoli tomu ze tych 72 moze byt kludne 68,5 a policajt tiez nieje dement aby za kazdu blbost vyberal prachy
ak Ti nameria 72, tak uz Ta skasiruje...
ale ak Ti nameria 70, necha to (aspon podla clanku) tak...

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 21, 2007 2:58 pm

THeBaNDiT napísal:
ak Ti nameria 72, tak uz Ta skasiruje...
ale ak Ti nameria 70, necha to (aspon podla clanku) tak...
to zase nie, nemil si 10% zo 100 ... ta tolerancia je 10% z povolenej maximalnej .... cize ak je 60tka tak 10% je 6km ... takze ti to toleruje do 66, pri 90tke do 99 atd

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Máj 21, 2007 3:02 pm

matio napísal:to zase nie, nemil si 10% zo 100 ... ta tolerancia je 10% z povolenej maximalnej .... cize ak je 60tka tak 10% je 6km ... takze ti to toleruje do 66, pri 90tke do 99 atd

sam si napisal to, co stoji v tom clanku, a totiz ze:
matio napísal:zvyčajne si vozidlá idúce do plus 10 km/hod (pravdepodobne vrátane chyby merania) nevšímajú.
z toho vyplyva, ze vozidlo iduce 70km/h si nevsimaju (ide prave o 10km/h viac, nez predpisana 60km/h) A 10km/h z predpisanych 60km/h cini 16.6%...

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 21, 2007 3:04 pm

to THeBaNDiT:

oka, to berem, to je pravda, pouzil som aj citat z clanku, tam je uvadzane +10km tolerancia a z mojej skusenosti viem, ze +10% tolerancia

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Máj 21, 2007 3:06 pm

2 matio: aj tak sme tu urobili solidny OT, lebo Vladyho zaujima, komu ako premeriava tacho... az budem mat GPS, budem schopny mu odpovedat... dovtedy nie, nemame tu totiz ziaden pevny radar.

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Máj 21, 2007 3:11 pm

ja rozmyslam ze ked budu dakde merat/svagor bo dopravak je/ ta pojdem si odskusat maximalku :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 21, 2007 5:00 pm

ja som si to všimol aj minule v rakúsku a aj tu keď som vymákol pred Sv. Jurom digi.tabulu z radarom na stĺpe pred dedinou a teraz som si to s tým GPSkom len potvrdil na skoro 100%mne tiež nejde o nejaký kilometer dva...ale ja tam mám digitacho tak som rátal väčšiu presnosť,lebo chápem že klasika býva nepresná už zo svojeho princípu má na to vplyv kopec mechanických vecí na takom klasickom tacháči ale na digitále to je len o tom že buď to je zámer výrobcu alebo čo ja viem čo že možno ten prevod je robený na väčšie koleso ako moja 12ka. a čo som rátal tak asi ani ak by bola v predu 13ka tak by neukazoval uplne presne...lebo ja to tam mám tak urobené že prevod od kolesa je klasika náhon lankom jak na mechanickom a pod samotným budíkom je snímač ktorý robí z otáčok toho lanka nejaké impulzy a tie potom spracováva samotný rýchlomer...keď to vedia presne urobiť na plechovke tak nechápem prečo tuná nie??? ale šak nemám problém si odrátavať z tej udanej rýchlosti 10% len som myslel že to nebude až tak nepresné :oops: A ešte k tej tolerantnosti našich zelených meračov, z vlastnej skúsenosti viem že napr. v BA na obchvatoch tolerujú 70ku... :) ale ako to je ak je dakde 40ka tabula tak to neviem ... :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

MiroSA
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Po Apr 17, 2006 8:01 am
Skúter: Kymco xciting 500
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa MiroSA » Po Máj 21, 2007 5:45 pm

na plechovke to tiez nieje presne :D ked ides 140 ides vlastne len 130 mam to zmerane z GPS :wink:

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"