Moderátor: Moderators
policajti maju odchylku na radaroch 3 km/h do 100km/h a potom 3%. neviem odkial mas tych 10%matio napísal:to VLADY:
podla mna si lames hlavu uplne zbytocnou vecou, ziadny tachac nie na 100 percent presny, to mi nikto nedokaze, ani ma nepresvedci. a to ze ides o 2km alebo 5km rychlejsie, no booooze, tak co? aj policajti maju pri merani radarom 10 percent toleranciu kvoli nepresnym tachacom v plechovkach. uz tolko z toho nerobte vedu. pozri daj si tam tachac z bicykla, daj si gps a maj tachometer a mozno budes spoko
to co si napisal je sice pekne a pravdive, ale 3% su odchylka meracieho zariadenia, mojich 10% je tolerancia policajta, mam to od kamarata policajta, mozno to on tak robi, to uz neviemtheruck napísal:policajti maju odchylku na radaroch 3 km/h do 100km/h a potom 3%. neviem odkial mas tych 10%matio napísal:to VLADY:
podla mna si lames hlavu uplne zbytocnou vecou, ziadny tachac nie na 100 percent presny, to mi nikto nedokaze, ani ma nepresvedci. a to ze ides o 2km alebo 5km rychlejsie, no booooze, tak co? aj policajti maju pri merani radarom 10 percent toleranciu kvoli nepresnym tachacom v plechovkach. uz tolko z toho nerobte vedu. pozri daj si tam tachac z bicykla, daj si gps a maj tachometer a mozno budes spoko
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/57206/
v clanku, na ktory sa odkazujes, stoji, ze "policajti na Slovensku si zvyčajne všímajú vozidla, ktorým namerajú viac ako + 10,00 km/hod" teda ak ides v obci skutocnych 70km/h (teda tachometrovych napr. 72-74km/h podla toho, ako Ti premeriava). A +10km/h pri 60km/h rychlosti cini 16.6% tolerancia... ak sa nemylim.theruck napísal:policajti maju odchylku na radaroch 3 km/h do 100km/h a potom 3%. neviem odkial mas tych 10%matio napísal:to VLADY:
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/57206/
takze musis uznat, ze moja spomina 10% tolerancia, nie blbovinatheruck napísal:ak je povolena 60 km/h a on ti nameria 72 tak ta neskasiruje nie kvoli 10% tolerancii ale kvoli tomu ze tych 72 moze byt kludne 68,5 a policajt tiez nieje dement aby za kazdu blbost vyberal prachy
ak Ti nameria 72, tak uz Ta skasiruje...theruck napísal:ak je povolena 60 km/h a on ti nameria 72 tak ta neskasiruje nie kvoli 10% tolerancii ale kvoli tomu ze tych 72 moze byt kludne 68,5 a policajt tiez nieje dement aby za kazdu blbost vyberal prachy
to zase nie, nemil si 10% zo 100 ... ta tolerancia je 10% z povolenej maximalnej .... cize ak je 60tka tak 10% je 6km ... takze ti to toleruje do 66, pri 90tke do 99 atdTHeBaNDiT napísal:ak Ti nameria 72, tak uz Ta skasiruje...theruck napísal:ak je povolena 60 km/h a on ti nameria 72 tak ta neskasiruje nie kvoli 10% tolerancii ale kvoli tomu ze tych 72 moze byt kludne 68,5 a policajt tiez nieje dement aby za kazdu blbost vyberal prachy
ale ak Ti nameria 70, necha to (aspon podla clanku) tak...
matio napísal:to zase nie, nemil si 10% zo 100 ... ta tolerancia je 10% z povolenej maximalnej .... cize ak je 60tka tak 10% je 6km ... takze ti to toleruje do 66, pri 90tke do 99 atd
z toho vyplyva, ze vozidlo iduce 70km/h si nevsimaju (ide prave o 10km/h viac, nez predpisana 60km/h) A 10km/h z predpisanych 60km/h cini 16.6%...matio napísal:zvyčajne si vozidlá idúce do plus 10 km/hod (pravdepodobne vrátane chyby merania) nevšímajú.