scooter pozicovne v zahranici/Grecko

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
mao

scooter pozicovne v zahranici/Grecko

#1 Príspevok od užívateľa mao » Po Aug 06, 2007 2:06 am

seruzte :D rozmyslam ze sa pojdem pozret do Grecka.. tym myslim naozaj pozret a nie sa valat po plazi, cize potrebujem daky ten dopravny prostriedok...

ma niekto skusenosti s poziciavanim skutrika v zahranici/Grecko - Kos, Kreta alebo Zakyntos.. Nepoznate prosim dake overene pozicovne?
Preco myslite ze dochadza k tolko vela nehodam prave na skutroch a prave v Grecku? Vid clanok dole?

Moped or scooter rental is a favourite way to get around the rough tracks of some of the smaller islands but be warned that there's a high number of accidents involving foreign motorcyclists every year. In fact the accident rate is so bad that the British Foreign and Commonwealth Office advises against motorbike hire in Greece. If you decide to ignore that advice, make sure you wear a crash helmet which is a legal requirement in Greece though you wouldn't think so to look at many of the indigenous moped mob.

A inak, myslite ze to delenie (u nas AM - do 50cc) tam dodrzuju? Ze by mi daku 100cc nepozicali skutrika?

Viem, su to tazke otazky, takze ak sa niekto k tomu nema vyjadrit tak nech sa prosim ani nevyjadruje :D

Caute, diki moc.. a takto by som si to dako predstavoval :D http://www.popmotors.com/ - dajte si OUR SCOOTERS a uz to ide,, Gilera Runner, Speedfight, NRG... aaach :roll:

Užívateľov profilový obrázok
doktor
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
Skúter: Kawasaki W 650

#2 Príspevok od užívateľa doktor » Po Aug 06, 2007 8:46 am

Osobne skusenosti-hlavne si trocha pozri pozicovne na ostrovoch, niektore maju nenormalne prehrdzavene masiny, u niektorych videt ze sa staraju. Niekedy chcu videt aj vodicsky niekedy na to kaslu , zalezi asi jak padnes chlapikovi do oka. Cena byva okolo 20EU na den a okolo 100EU na tyzden. Havarii je tam tolko podla mna preto ze kazdy si tam povie ze sak stroj neni moj tak ho budem drat co sa da, helmu si tiez malokto nasadi.......... :twisted:
Pisem co som zazil a videl

mao

#3 Príspevok od užívateľa mao » Po Aug 06, 2007 9:16 am

diki moc doktoore :lol: hlavne to ze ako komu padnem do oka.. len potom ked padnem do oka greckym chlpatym ci modryym ci jaky tam su...
podla mna je tam tolko havarii aj preto lebo su tam proste klasicki j..... europski turisti co nevedia co za tych lastminute 11-dni so sebou a mozno nemaju na skutri az tolko nabehane..
a za nenosenie prilby su tam vraj strasne palky! len tolko.. dik este raz :wink:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#4 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Aug 06, 2007 9:36 am

no v té pujčovně opravdu jak mu padneš do oka ale u jejich polišu to už je o něčem jinén a v případě havárky nebo i té kontroli máš třeba na 5 let postaráno co s penězi

doktor
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa doktor » Po Aug 06, 2007 9:43 am

Ja som tam videl policajtov za 11 dni len dvakrat, ale mal som vsetko v poardku tak som im len zamaval, ale moc som sa nebal lebo moja frajerka je z polovice grekyna tak tam chodi jak domov, hehe, ona by to vykecala s nimi........ale je pravda ze vela ludi (anglanov a nemcov) k tomu pristupuje tak ze teraz si pozicam motorku a idem trhat rekordy F1

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa owwidius » Po Aug 06, 2007 11:21 am

kukolarik by to mal vediet, on bol dost dlho v grecku a santili tam na skutroch, tak ak si tuto temu nevsimne, napis mu spravu
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Aug 06, 2007 12:14 pm

TAK TAK KUKO poradí určite ....ale aj ja mám skúsenosť:písal sa rok 2001 a boli sme s manželkou na Korfu a mali sme požičané na týždeň NRGčko..išlo dobre a celkovo vypadalo dosť dobre na to že ho nikto vrátane mňa určite nešetril. prilby žaluďovky sme mali na hlave len raz a to na izbe pred výjazdom..pozreli sme sa na seba a pokrútili hlavami že toto ozaj nemusíme a šmarili ich do kúta a jazdili sme v pohode celý čas bez nich, tak jak skoro všetci a v pohode ...búračku sme za celý pobyt nevideli ani jednu vodiči ohladuplní ak sa nedalo predbehnúť nikto nás nevytláčal a slušne išiel za nami kludne aj kilometer dva ...ako to je teraz neviem možno sa to tam berie prísnejšie ale Poliši si nás vôbec nevšímali a ani domácich čo tam bežne jazdili na všelijakých rárohách aj traja uplne bežne.... a to som sedel na scootri s manželkou prvý krát v živote a necítil som sa tam vôbec nejak nebezpečne ...skrátka každý dával na každého pozor a bol v strehu....je pravda že možno nejaký pazúri 17-18 roční nevybúrení čo nemajú problém si aj dačo šupnúť na guráž a jazdia jak ROSSI môžu mať nejaký problém. Alebo potom dakto, kto nezvláda ani bicykel a povie si šak to je len scooter požičiam si šak čo brnkačka...Ceny už netuším boli aj dosť rozdielne v jednotlivých požičovniach vtedy tam ešte nebolo Euro ale bolo to tak že ak sa platilo na 5 dní tak scooter bol na týždeň čiže dva dni boli grátis. olej bol v cene a aj poistenie.Samozrejme chceli vidieť a aj si odfotili PAS a aj VP než spísali papier o požičaní. Pochybujem že len tak dakomu požičajú scooter bez VP alebo ak má len AM že mu dajú kludne aj niečo väčšie pretože v prípade nejakej nehody a vyšetrovaní Políciou by im to zrejme to neprešlo len tak. Požičovňu sme našli takú kde sa dalo hovoriť po našom, slečna za okienkom bola z CZ a chalaň čo nám požičiaval scooter bol Sk lebo po Americky moc neviem. :twisted: Pojazdili sme celý ostrov, a neviem si predstaviť chodiť tam pešo alebo nejakým BUSom alebo byť celý pobyt na jednej pláži pred apartmánom kde sme boli ubytovaní.A toto je v podstate začiatok toho ako som sa stal SCOOTRISTOM :P :P A ešte poznámka: na 100vku a iné väčšie scootre bolo o dosť vyššie požičovné takže aj ak by som vtedy mal vodičák Ačko tak by som si aj tak zobral len tú padinu.... a možem povedať že nemala najmenší problém ani do kopca neviem či nebola prekopaná na najakú 70ku ale výfuk bol origoš.A to sme z manželkou nie žiadni 45kiloví rachotilkovia ....ale vtedy cca 80+55 kilo :oops:
Naposledy upravil/-a VLADY v Po Aug 06, 2007 12:36 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

doktor
motorkár
motorkár

#8 Príspevok od užívateľa doktor » Po Aug 06, 2007 12:33 pm

Vlady je nas viac kto zacinal so skutrom v GR :D , ja som dal na radu frajerky a to-kto ma staru hrdzavu sunku je domaci a ten je v poho, kto ma lepsi kutac bude vyletnik a vtedy vacsiu opatrnost treba. Inac na tych ich sutroch je kutac lepsi jak auto, nehovorim o tych hroznych autobusoch. K tomu VP-asi som bol sympaticky tomu typkovi v pozicovni lebo bars nevedel inu rec tak mi hned strkal do ruky nejaku 125ciernu, ale ja som lakomy tak som zobral 50, ani nechcel videt vodicak.
O rok na inom sutri bola taka j.....a grekyna ale ta ten VP chcela z akazdu cenu videt

nahox
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Apr 05, 2006 3:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa nahox » Po Aug 06, 2007 12:34 pm

my sme v 2003 boli na Tasose a scootre boli ale tie lepsie(co sa tyka stavu) stali trocha viac tie horsie ok ceny boli od 400 na den a vyssie + palivo

mao

#10 Príspevok od užívateľa mao » Ut Aug 07, 2007 12:01 pm

caute caute.. som necakal taku rozprudenu diskusiu! :D diki,

hlavne, ja mam vodicak AM a problem je v tom ze by som si tam ale chcel pozicat daku 100cc (speedfight) alebo najlepsie daku 125cc.

a som strasne zvedavy, ze keby som sa dakemu poziciavacovi zapacil a tu 125cc by mi dal, co by mi mohli spravit grecky poliicajti? je to asi drsne tazka otazka, ale co uz....
asi napisem aj na ambasadu :D

diki moc za tipy, cus

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa struter » Ut Aug 07, 2007 1:55 pm

doma by som si to aj dovolil,predsa len sa nejako vykecaš,ale v zahraniči by som take veci neskušal....sa tam môžeš dostať za take chuj*viny do takych sračiek,že by ťa to ani vo sne nenapadlo....ale rob jak mysliš

mao

#12 Príspevok od užívateľa mao » Ut Aug 07, 2007 2:08 pm

mam genialny napad :D poviem ze som dilinak a ze to ten v pozicovni mi strcil do ruky tu 125cc :D ale nie... uz som ticho,, sam som zvedavz ako to dopadne, potom sa ozvem.

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ut Aug 07, 2007 2:21 pm

kuko ma teraz len taknarychlo najpomalsi net na svete, takze sem napise ked pride domov vo stvtok lebo je mimo TB...
vsimnem si to...

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa kukolarik » Št Aug 09, 2007 8:49 pm

no tak takto, ja som mal vela skutrov v grecku konkretne na KOSe, ale asi som nejak mimo,lebo fakt nerozumiem otazke...
Chces si pozicat scoot na mesiac a pobehat s nim ostrov??? alebo co?

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa Plexxak » Po Aug 13, 2007 8:44 am

Som rad ze je tu takato diskusia, kedze zajtra poletim na Rodos a nejaky scoot si tam urcite poziciam, na brazdenie ostrova :)

dano

#16 Príspevok od užívateľa dano » So Aug 18, 2007 1:05 pm

ja som bol teraz v grecku mesto Parga a oco mi vypozicl scooter Beta ARK.jazdi sa tam v pohode scootrom sa vsad dostanes aj po uzkych ulickoch.jazdil som tam bez prilby a nemal som ani zosobou vodicak :D .a bol som aj na Zakyntose a tam som mal scooter Peugeot Spedfighter2.a ostrov pobehas v pohodicke na scootri.

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa Plexxak » So Aug 25, 2007 3:07 pm

No, tak dneska v noci som sa vratil z Rodosu. Mal som tam dva dni pozicanu Gileru Runner s 80 cc kitom (v tp ale len s 50 :) )
Napriek tomu ze mal najazdene nieco cez 39 tis. km tahal celkom slusne, maximalku mal nejak 80 km/h a v pohode sme sa odviezli aj dvaja...

ano, a cena 40 Euro na dva dni... :?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#18 Príspevok od užívateľa VLADY » So Aug 25, 2007 10:36 pm

Ono to tam majú asi skoro všetky tie padiny takýto tuning lebo aj mne sa to požičané NRGčko nezdalo že by to tam tak lietalo z dvoma ak by to bola len 50ka séria....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"