Novy EU vodicky skupiny A,s obmedzenim(25kw-34koni)

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
BAJO1977

Novy EU vodicky skupiny A,s obmedzenim(25kw-34koni)

#1 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Pi Sep 28, 2007 11:54 am

Ahojte,mam taky problem,ak viete tak mi to upresnite,cize s kamaratom (obaja mame rozsirene vodicaky,o skupinu A,ale s obmedzenim do 34koni)a problem je v tom,ze ja som si kupil kymco XC 250,on tiez by chcel,ale rozmysla o XC 500,ze vraj na to plati aj novy vodicky(nas),hoci ma XC 500 38koni,ze vraj tam patria aj ostatne scootre(moto),ktorych pomer hmotnosti-kw, neprevysuje 0,16kg/kw.Ma niekto taketo skusenosti,alebo je tu niekto kto vlastni tiez ten vodicak z viac konovym scootrom?

Užívateľov profilový obrázok
Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa Tao » Pi Sep 28, 2007 12:04 pm

na xc500 potrebujes neobmedzene A
podpis som si este nenastavil

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Sep 28, 2007 12:53 pm

si prepocitaj udavanu hmotnost a kw a vyjde ti volaco... :) ale tiez myslim ze uz velke A...alebo skus ukecat nech do papierov zapise predajca 25kw :) ked mozu na 100ccm skutra napisat 50ccm :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

marko358
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm

#4 Príspevok od užívateľa marko358 » Pi Sep 28, 2007 5:09 pm

nemozem si spomenut kde som to videl bola to volaka fizelska stranka a bolo tam aj pisane to co si napisal ze" vraj tam patria aj ostatne scootre(moto),ktorych pomer hmotnosti-kw, neprevysuje 0,16kg/kw."
ale neviem aka tam bola hodnota pre istotu by som to nasiel na tvojom nieste a vytacil a nosil zo sebou lebo policajtov nepochopis

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Sep 28, 2007 5:49 pm

Ačko do 21rokov veku je len do 25Kw... takže skúsiť zisťiť u importéra či sa to dá priškrtiť na tých 25 ak nie tak neviem ...asi tučnú obálku??? šak sme na SK :oops: :oops: Ale na motoroch je aj kód podla ccm a ten je aj v TP zapísaný a aj na new scoote pri prihlasovaní mi ho zelený kontroloval než hodil štempel na prihlasovací papír....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

focus
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
Skúter: yamaha tdm 900

#6 Príspevok od užívateľa focus » Pi Sep 28, 2007 6:32 pm

No nieco sa mi mari ,ze ak mas viac ako 2roky to mensie A, tak po cestnom vyhlaseni na policke, dostanes velke A.Ale mozno ,ze nie lebo som na praskox;-)

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
Skúter: Kymco XC 300i

#7 Príspevok od užívateľa XAWIER » Pi Sep 28, 2007 6:38 pm

focus napísal:No nieco sa mi mari ,ze ak mas viac ako 2roky to mensie A, tak po cestnom vyhlaseni na policke, dostanes velke A.Ale mozno ,ze nie lebo som na praskox;-)
hehe, ta to si dobre teda napisal...o tych praskoch :D:D:D

kurnik to vsetci budu mat Xcitingy???? Nebude to zaujimave na cestach. Lebo aj chcem :D Ale Focus bude mat asi Derbi..:D
Kymco Xciting 300i

Tomino115
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 30, 2007 10:39 pm

#8 Príspevok od užívateľa Tomino115 » Pi Sep 28, 2007 7:33 pm

focus napísal:No nieco sa mi mari ,ze ak mas viac ako 2roky to mensie A, tak po cestnom vyhlaseni na policke, dostanes velke A.Ale mozno ,ze nie lebo som na praskox;-)
Pravdu mas, takze ked si si urobil vodicak v 18 A do 25 kw tak v 20tich si to prepises na policii na normalne A...ja to tak tiez idem urobit. :wink:

focus
st. skútrista
st. skútrista

#9 Príspevok od užívateľa focus » Pi Sep 28, 2007 8:03 pm

Ta dobre prasky berem:-)
To xavi:derbi gp 250 az neskor.teraz snivam skromnejsie,honda psi 125.;-)

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Sep 28, 2007 8:07 pm

nie v 20 ale v 21 mozes mat neobmedzene Acko...
je to tak ze ak mas napr 30 a ziadny vodicak a povies ze chces Acko tak dostanes len obmedzene lebo na neobmedzene potrebujes prax...ta je dana tym ze mas uz iny vodicak (aspon Am)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Sep 28, 2007 8:15 pm

focus napísal:Ta dobre prasky berem:-)
To xavi:derbi gp 250 az neskor.teraz snivam skromnejsie,honda psi 125.;-)
tu v kosiciavh je sh 125 za dajakych 41 ale urco pojdes cenou dole
mozno 35-37 a jazdis :D

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
Skúter: Kymco XC 300i

#12 Príspevok od užívateľa XAWIER » Pi Sep 28, 2007 8:19 pm

Sak ked Focus pojde zachvilu do dochodku, daju mu pekne odstupne a kupi si GOldwinga, alebo aspon teda Xcitinga :)
Kymco Xciting 300i

BAJO1977

#13 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Pi Sep 28, 2007 8:33 pm

Fokus dobra volba to 125,celkom slusne to slape,viezol som sa na dylanovy 125,motor to ma ten isty,ako ps,seriovka da nejakych 110km/h,akurat by sa zisiel nejaky ten stit,viem ze si fanusik turistiky,tak na takom niecom( 125-tke)jeden maniak z Kosic(nick name PILGRIM,na motoride.sk)presiel celu europu,az k Atantiku,ma tam aj nejake clanky o tom.Ak ide o ten vodicak,tak ja som ho robil len pred dvoma rokmi,takze s tym automatickym prepisom to asi u mna fungovat nebude,ja uz 21 rokov mat nebudem :roll:

focus
st. skútrista
st. skútrista

#14 Príspevok od užívateľa focus » Pi Sep 28, 2007 9:54 pm

No ja myslim ze us mas narok.tak to skus.ja pojdem aj na 50ccm svetakraj;-)ved som fukol xorvacko na kole tak co.na leto organizujem moravu a az dalsi rok vacsiu kubaturu;-)uvidim co moj focus zvladne;-)musim tiez urobit toten A vodicak o ktorom tu tocime;-)

BAJO1977

#15 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » So Sep 29, 2007 11:36 am

fokus ten novy EU vodicak,a ich pod skupiny su o nicom,iba tahanie penazi,ktore kludne mohli ist napr.do tuningu,alebo benzin,ale co uz, ked nieco planujes nejaku turistiku,hoci aj do chorvatska(dialnice su nuda,treba spoznavat kraj)tak pocitaj a z kamosom z dalekeho vychodu :D (to akoze so mnou)

LoLMAn
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Sep 18, 2007 4:04 pm
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa LoLMAn » Po Okt 01, 2007 9:09 am

kymco xciting 500 vazi 221 kg a ma 27,5kw.Z toho vypliva,ze ma vykon/hmotnost 0,1244343891 kw/kg

a uryvok zo zakona:
(2) Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidiel s výkonom presahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidiel s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg možno udeliť len žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia, ktorý je už držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A na vedenie vozidiel s výkonom nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidiel s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg a ktorý preukáže prax vo vedení takého vozidla v posledných 24 mesiacoch; táto podmienka sa nevyžaduje, ak žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia spĺňa podmienku podľa § 19 ods. 7. Žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia preukazuje prax vo vedení vozidiel čestným vyhlásením držiteľa vozidla alebo prevádzkovateľa vozidla, na ktorom sa prax vykonávala, s jeho úradne overeným podpisom.

Z toho vypliva ze policajtov mozes mat u riti,jednoducho na kymco xciting 500 staci Acko obmedzene(od 18.rokov)

BAJO1977

#17 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Po Okt 01, 2007 11:09 am

LoLMaN,spravny postoj k policajtom,len dufam,ze tu nie su aj nejaky policajti,lebo potom mame po chlebe,alebo po vodicaku??? :D :D ,Ja som to tiez takto pochopil s tym obmedzenim,ale uz kupene XC 250,tak aj to staci,aspon mam dobry pocit,ze mozem ak by som vyhral LOTTO presedlat na XC 500i :D

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa momoo » Po Okt 01, 2007 11:10 am

Keby si vyhral LOTO s jednym T tak by si asi nesetril a kupil by si si kvalitku

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Okt 01, 2007 11:12 am

LoLMAn napísal:kymco xciting 500 vazi 221 kg a ma 27,5kw.Z toho vypliva,ze ma vykon/hmotnost 0,1244343891 kw/kg

a uryvok zo zakona:
(2) Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidiel s výkonom presahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidiel s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg možno udeliť len žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia, ktorý je už držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A na vedenie vozidiel s výkonom nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidiel s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg a ktorý preukáže prax vo vedení takého vozidla v posledných 24 mesiacoch; táto podmienka sa nevyžaduje, ak žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia spĺňa podmienku podľa § 19 ods. 7. Žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia preukazuje prax vo vedení vozidiel čestným vyhlásením držiteľa vozidla alebo prevádzkovateľa vozidla, na ktorom sa prax vykonávala, s jeho úradne overeným podpisom.

Z toho vypliva ze policajtov mozes mat u riti,jednoducho na kymco xciting 500 staci Acko obmedzene(od 18.rokov)
inac ten pomer kW/kg musis mat v technicaku zapisane...je tam na to kolonka...tvoj prepocet nestaci...

BAJO1977

#20 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Po Okt 01, 2007 12:10 pm

momoo,to dvojite T,tam bolo zamerne,(vacsina to asi pochopila)a neviem co je u teba kvalita,ale u mna je to bezproblemovost produktu,a to ja mam uz druhy rok ,a asi si chcel napisat"TAK BY SI SI KUPIL ZNACKOVY",k tomu ti poviem len tolko,ze nie je zlato vsetko co sa blisti,pozri sa do tvojich botasiek NIKE a uvidis,alebo na znackove tricko a uvidis krajinu povodu,alebo aj tvoja Yamaha.Tak isto ako francuzky peugeot 206 sa robi na slovensku ,japonsky nissan v madarsku,nemecky WW v bratislave,atd.DNES MAS VSETKO CHINA,PAKISTAN,INDIA,ALEBO INE POST,KONUMICTICKE KRAJINYlebo naklady na pracu su podstatne nizsie,cize je zbytocne sa tu byt do hrude ja mam znacku,na zaver len tolko ak si budes kupovat pracku"nemecku,alebo francuzku"umyvacku,alebo susicku znaciek BOSH,SIEMENS,WIHRLPOOL,ELECTROLUX,tak ti garantujem ,ze SRDCE TOHO MOTOR je od nas z Michaloviec,staci ak mi povies nazov produktu,aj ja odpisem cislo motora ake tam mas,mozes si to overit,ak das dekel z toho dole,tak tu mas tu nemecku,japonsku kvalitu 8) ,INAK VYVAZAME DO CELEHO SVETA,VRATANE NEPREKONATELNEJ USA.

momoo
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa momoo » Po Okt 01, 2007 12:13 pm

tak moja yamaha je este z francuzska :) klop klop klop este rok 2000 a aj terajsie yamahy sa montuju vo francuzsku a ja sa tu s tebou nehadam a ano myslel som nieco znackove ...

BAJO1977

#22 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Po Okt 01, 2007 12:18 pm

momoo ani ja sa tu nechcem hadat,toto forum nie je o tom,len som chcel povedat,ze uz je to velmi blizko,ze si kupis mercedez MADE IN PAKISTAN.Znacka uz prestava hrat rolu.

momoo
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa momoo » Po Okt 01, 2007 12:29 pm

ved hej ale stale budu taky ktory si kupia znacku a taky ktorym to bude jedno ... ale uz dost

BAJO1977

#24 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Po Okt 01, 2007 6:37 pm

momoo asi tak nejako,ale mi to zbytocne budeme riesit :wink:

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Okt 02, 2007 10:48 am

alcatelko napísal:nie v 20 ale v 21 mozes mat neobmedzene Acko...
je to tak ze ak mas napr 30 a ziadny vodicak a povies ze chces Acko tak dostanes len obmedzene lebo na neobmedzene potrebujes prax...ta je dana tym ze mas uz iny vodicak (aspon Am)
no to nevim
ja som mal vodicak sice na auto ale na velku moto som si robil pred 2 rokmi a normalne som dostal rovno velke acko
inak tych 21 rokov sa bude posuvat iba hore. v britanii uz to posunuli

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"