Je potrebná páka na nakopávanie???
Moderátor: Moderators
Je potrebná páka na nakopávanie???
prosím vás mohli by ste my poradiť či potrebujem na skútri páku na nakopávanie???? Mam keeway arn 125 a troška som to rozmontoval a teraz to akosi nejde zložiť tak som sa chcel spýtať či je tam potrebná či to niečo ovplyvnuje!? díky
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
toto je zase jednou super odpověd spostit dole kopcem to nevíš že každej kopec jednou končí a pak musíš jen tlačit nevím o tom že skutr se dá nastartovat roztlačením.Ta páka tam sice není nutná některé skutry ji nemaj ale dle mého je to obrovskej hendikep při poruše startéru nezbejvá než na místě opravit nebo odtáhnout jedině pokud odejde baterkja je šance nastartovat pomoci jiné.A ještě mne napadá až budeš měnit třebas olej a trošku to rozmontuješ jestli to budeš řešit také jen prostě tím že ho tam nedáš tvuj postup řešení problému je tak trošku unikátní.iwinko1 napísal:neovplyvnuje ale ked ti nepojde nastartovat starterom elektrickym tak budes muset nakopnut, no ne?? a ked to tam nemas alebo das prec mozes to dole kopcom pustit
toto je zase jednou super odpověd spostit dole kopcem to nevíš že každej kopec jednou končí a pak musíš jen tlačit nevím o tom že skutr se dá nastartovat roztlačením.Ta páka tam sice není nutná některé skutry ji nemaj ale dle mého je to obrovskej hendikep při poruše startéru nezbejvá než na místě opravit nebo odtáhnout jedině pokud odejde baterkja je šance nastartovat pomoci jiné.A ještě mne napadá až budeš měnit třebas olej a trošku to rozmontuješ jestli to budeš řešit také jen prostě tím že ho tam nedáš tvuj postup řešení problému je tak trošku unikátní.[/quote]
ty si pikulik, to mala byt sranda, asik nepoznas srandu tam de byvas, omg
ty si pikulik, to mala byt sranda, asik nepoznas srandu tam de byvas, omg
No presne tak až potom som zabadal že tam aj nejaká strunka a než som ju tam dal a nastavil tie ozubené polmesiace tak tiež to troška trvalo ale teraz musím ešte kúpiť to tesnenie pretože ako som dával dolu ten kryt tak som ho roztrhol. Ale teraz ju chcem predať a kúpiť Peugeot Jet Force 125 Compressor to je už iné stroj ale všetko to záleží na kešoch tak sa uvidí... Ty si už tunil toho tvojho troška??? Dával si tam niečo??
-
- st. skútrista
až tak nic se neděje prostě chybami se člověk učí teda muj osobní názor je že pokud bych si musel vybrat jestli nakopávačku nebo el startér tak tu nakopávačku to jen asi k tomu co si myslím o výrobci kterej ji tam nedálemanek2005 napísal:ok sorry za spôsobené neprijemnosti ale ja som to myslel vážne pretože viem že niektoré scootre nemajú nakopávačku tak som myslel že tam nebude ale teraz viem že je to dobrá vec![]()
![]()
![]()
![]()
-
- st. skútrista
vím že to nebylo na mne ale tak mne napadlo že já coby starej dědek nemám zrovna v oblibě ty smajlíky a tudíž je nedávám ale zase to píši jednoznačně aby bylo poznat že to je sranda.Jinak k té hondě nevím proč by nemohla bejt ale to proto že ji vlastně neznám.Ono ty nakopávačky jsou stejně dost neštasně řešeny přes spojky řemen a všude je nějaká vule prokluz ale jako nouzové dobrá.Není nad klasiku co točí přímo na kliku.
-
- st. skútrista
já to pochopil že ta nakopávačka tam nejde z duvodu konstrukčních ne že se tam nehodí tobě ale to je jedno každej muže mít jinej názor a jak jsem řekl neznám ten stroj takže ani nemohu posoudit třebas máš pravdu ale mi zase by chyběla nikdá nevíš kdy se něco posmolí a startérem to nepujde ale i na to mužeme mít názor odlišnej a nic se nedějemPershing napísal:dyg, more, ale aj tak ten moj predosly prispevok bol miereny na emanka
a Aumirek - ty spekulujes nan niecim, co uz niekto lepsie prespekuloval, uz som si zvykol na to u tebato bol len moj nazor, ze MNE sa to tam nehodi...
-
- st. skútrista
no jestli ti sedí nebo ne to už je věc názoru a je to celkem jedno každej má jinej vkus nároky a pod ani netvrdím že muj je lepší toto není věc pro ktereou bych se hádal pravda je že baterka bude dobrá a odejde startér v tu chvíly i škaredá nakopávačka se sejde.Škoda je že skutry se nedaj roztlačit pak by to bylo jedno
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
nakopavacka je super vec...akurat si neviem moc predstavit nakopavanie 250ccm a viac...uz len aku dlhu paku treba aby dostatocne pretocilo motor a nenakoplo nazad
a este k tom moderne striekacky nakopavanie vylucuju...staci ze skutrik dlhsie stoji a ma rozhaseny karb a uz problem ozivit
...autobaterka a startovacie kable to istia 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Na prevodoch skútra mi vadia dve veci ( tá druhá menej, ale zišlo by sa):
1.) Skúter nemá voľnobežku (napr. Trabant, alebo Wartburg ju mali iba na 4.rýchl. stupni), ktorá mi hodne chýba a dalo by sa ňou ušetriť aj na spotrebe, aj by som pri dojazdoch do križovatky nemusel stále kmásať za plyn.
2.) Zvonka ovládaný klip na blokovanie spojky a spomínanej voľnobežky, aby sa dal skúter za nepriaznivých okolností roztlačiť, alebo rozbehnúť dolu kopcom tak, aby sa klip rozpojil, ak sú otáčky motora vyššie ako otáčky kolesa.
1.) Skúter nemá voľnobežku (napr. Trabant, alebo Wartburg ju mali iba na 4.rýchl. stupni), ktorá mi hodne chýba a dalo by sa ňou ušetriť aj na spotrebe, aj by som pri dojazdoch do križovatky nemusel stále kmásať za plyn.
2.) Zvonka ovládaný klip na blokovanie spojky a spomínanej voľnobežky, aby sa dal skúter za nepriaznivých okolností roztlačiť, alebo rozbehnúť dolu kopcom tak, aby sa klip rozpojil, ak sú otáčky motora vyššie ako otáčky kolesa.
Tak už zasa nič.
Re: Je potrebná páka na nakopávanie???
sak to je jasne ze to potrebujes...mam suseda ktory ma 125 4T minicross a pokazil cosi ze mu nesla nakopnut moto...tak si dal chytrak elektricke startovanie a hento nespravil.potom sa raz isiel vozit a skapala mu moto v strede hory asi 2km od domu.stlacal,stlacal gombik ale nist,padla mu baterka...potom to musel tlacit domov jako taky blb
-
- st. skútrista
to není o tom co by bylo kdyby ale je to součást běžná u motorek nebo skutru a není to zase tak nemožné a mimořádné aby to nešlo startérem a pokud nastane ten případ jak psal kolega kousek nahoře a třebas v noci někde dál tak tu nakopávačku vyvážíš zlatem a pokud budeš mít u prdele tolik mechaniku jak ta F1 pak tu nakopávačku nebudeš opravdu potřebovatTao napísal:Jaj keby sa malo drzat toho co vsetko sa moze stat alebo pokazit tak maju nakopavacku aj na F1, nevymyslajte co by bolo keby...