Akcie v obchodoch - motoveci

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

Akcie v obchodoch - motoveci

#1 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 10:42 am

Napadlo ma ze by nebola odveci tema, kde by sa upozornovalo na zaujimave akcie v obchodoch na moto veci...nie vzdy si spomeniem kedy je akcia v Lidli atd :)

tak zacinam
forstinger, komunikacna sada podobna tej v Lidli za 150 Sk zlavnene zo 199 (v lidli stoji tusim 250)
po teme o nakopavacke som nasiel vo forstingeri startovacie kable za 399, ale nie klasicke krokodile na baterku, ale obe koncovky sa zasuvaju do zasuvky zapalovaca (5 m dlhy kabel) - to pre tych, co sa boja ako aj ze ostanu na ceste bez baterky a nakopavacky :)

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Dec 10, 2007 12:38 pm

Tie startovacie na moto staci nabit v aute a potom nakopnem moto?
Ako dlho ta "energia" v nich vydrzi?
Priklad: mozem ich raz za sezonu nabit a nosit v kufri pre istotu?
Cena?
podpis som si este nenastavil

duky5
motorkár
motorkár

#3 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 12:47 pm

neeee, funguje to podobne ako tie startovacie krokodile, ale nemusis sa d.r.b.a.t pristupom k baterke ale staci zasunut do zasuvky....cena je 399 ako som pisal hore a funguje to tak, ze jeden koniec supnes do skutra, druhy do "ziveho" auta alebo skutra a pustis motor na 7-20 minut. v podstate ti to tak dobije baterku a mozes potom nastartovat.
pride mi schodnejsie poprosit niekoho, ci si mozem na par minut supnut steker do zapalovaca, ako ho prosit o pristup k baterke a zakusovat krokodile :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#4 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Dec 10, 2007 1:19 pm

no jenže do zapalovače je opravdu tak jen na skutra a ne silnější moto za druhé cena 399 to si udělám sám do stovky teda spíše zdarma ten kousek káblu a konektor mám doma v šuplíku určitě

duky5
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 1:34 pm

nerozumiem preco by to nebolo na silnejsie moto, ked je to urcene pre auta....
kludne si to ubastli doma za zlomok ceny...ja som si to uz kupil a mam to doma pripravene keby nieco :)

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa owwidius » Po Dec 10, 2007 2:34 pm

ja som bol v sobotu v Louise, ale moc som nekukal po akciach.. forstinger je pred Wolfstahlom?

vlastne kupil som si tenku probiker bundu, z 80 na 30 ecok, no nekup to :-)

kukolarik
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Dec 10, 2007 2:46 pm

owwidius napísal: forstinger je pred Wolfstahlom?
:-)
pokial viem, tak je v Shopping palace na Zlatych pieskoch BA :D :D :D

kukolarik
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Dec 10, 2007 2:47 pm

duky5 napísal:nerozumiem preco by to nebolo na silnejsie moto, ked je to urcene pre auta....
kludne si to ubastli doma za zlomok ceny...ja som si to uz kupil a mam to doma pripravene keby nieco :)
no kedze nemam dieru na zapalovac na skutri, tak mi je to na dve veci, takze krokodil to isti... a kedze nemam nakopavacku, mala by to byt asi moja povinna vybava co?

duky5
motorkár
motorkár

#9 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 2:55 pm

jo, je to forstinger v tescu na zlatych pieskoch :)
ked nemas zasuvku tak ti to je nanic, no :). ja som si to kupil kupil v suvislosti s tou temou o nakopavacke, teda uvidel som to v obchode, aha, tak to sa mi dufam nikdy nezide, ale kupim to :) bastlit sa mi to nechce, lebo 2 zasuvky s poistkami a 5m kabel nemam a kym by som to ubastlil, uz by som to mozno aj davno potreboval :)

inak ta komunikacna sada ma trosku ine "spunty" do ucha, nevytrcaju tak z ucha von, takze koho tie lidlacke tlacili kvoli helne, toto moze byt cesta....

inak maju tam aj nejake zimne rukavice esqu, ale moc ma neoslnili a som rad ze mam tie probiker z louisa...

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa Jostobb » Po Dec 10, 2007 3:45 pm

no k veci jasi myslým že ľudia si pokúpia takéto kravinky a potom sa idú do servisu sťažovať že im nejde zapalovač ! no asi prečo ? lebo kúpia takúto vec od nejakého pochybného výrobcu a potom im to zničí ... buď vypáli poistku alebo im spáli zapalovač :) už som takéto niečo zažil v servise :) a ešte si nemyslým že ten prúd zo zapalovača postačí na nabitie tej baterky aj keď zapalovač je celkom silný

duky5
motorkár
motorkár

#11 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 3:56 pm

ja som to sice nazval startovacie kable, ale na vyrobku je jasne napisany postup. spojit obe vozidla cez zapalovace. nabijacie vozidlo nastartuje a udrzuje volnobezne otacky, nie je nutne dupat na plyn. v ziadnom pripade sa cez to nema startovat "mrtvy" skuter, hrozi to co pises, odpali sa zasuvka.
po par minutach "nabijania" mrtvej baterky sa kabel odstrani a mrtvi skuter sa moze startovat.
myslim ze tu ziadne riziko nehrozi a v pripade nudze moze pomoct.
rovnako je mozne, ze auto ktore poprosis o pomoc, bude mat vo vybave startovacie kable, mozno nie a zide sa ti tato prkotinka...
asi tolko by som k tomu kablu, kto nechce nech si to nekupi, iba som chcel dat vediet ze nieco take existuje... :wink:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#12 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Dec 10, 2007 3:59 pm

duky5 napísal:nerozumiem preco by to nebolo na silnejsie moto, ked je to urcene pre auta....
no asi jen proto že za 1 takovej pruměr drátu kterej patří na auto nezapojíš na zapalovač za druhé a to bys měl znát zapalovač má pojistku 15 max 20 ampér u auta není problém při startu i více než 100 ampér takže startovat auto přes autozapalovaž je z žánru sci fi a neuvěří tomu ani malé dítě jinak měl jsem teda za to že startovací pokud oživeni baterky stačí i na 5 skutru najednou.A jinak snadno poprosím někoho o nastartováni s jeho auta ale nedovedu si představit někoho ukecet že tam počká pul hodky že si ji oživím
Naposledy upravil/-a aumirek v Po Dec 10, 2007 4:13 pm, upravené celkom 2 krát.

geetee

#13 Príspevok od užívateľa geetee » Po Dec 10, 2007 4:01 pm

duky5 napísal:ja som to sice nazval startovacie kable, ale na vyrobku je jasne napisany postup. spojit obe vozidla cez zapalovace. nabijacie vozidlo nastartuje a udrzuje volnobezne otacky, nie je nutne dupat na plyn. v ziadnom pripade sa cez to nema startovat "mrtvy" skuter, hrozi to co pises, odpali sa zasuvka.
po par minutach "nabijania" mrtvej baterky sa kabel odstrani a mrtvi skuter sa moze startovat.
rovnako je mozne, ze auto ktore poprosis o pomoc, bude mat vo vybave startovacie kable, mozno nie a zide sa ti tato prkotinka...
asi tolko by som k tomu kablu, kto nechce nech si to nekupi, iba som chcel dat vediet ze nieco take existuje... :wink:
Tak som zvedavi ako chces ozivit mrtvu baterku, ktora bude po dobit mat uz len 11V a starter ti ani necekne.
miesto "mrtva" by som pouzil "vystavena" :wink:

inak u Lojza maju teraz vianocne akcie, nekde som doma mal letak, a docela dost dobrych veci tam maju.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#14 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Dec 10, 2007 4:06 pm

geetee napísal:
duky5 napísal:ja som to sice nazval startovacie kable, ale na vyrobku je jasne napisany postup. spojit obe vozidla cez zapalovace. nabijacie vozidlo nastartuje a udrzuje volnobezne otacky, nie je nutne dupat na plyn. v ziadnom pripade sa cez to nema startovat "mrtvy" skuter, hrozi to co pises, odpali sa zasuvka.
Tak som zvedavi ako chces ozivit mrtvu baterku, ktora bude po dobit mat uz len 11V a starter ti ani necekne.
miesto "mrtva" by som pouzil "vystavena" :wink:

tak řeknu ti že oživit to jde i touto šíleností stačí zhruba pul hodky a nastartuješ ale kupovat to za ty peníze abych přes toto oživoval baterku radej neřeknu ani co si o tom myslím a pokud budu chtít nastartovat skutra jinou baterkou stačí na to i kábl třeba s vysavače a krokodýlek

inak u Lojza maju teraz vianocne akcie, nekde som doma mal letak, a docela dost dobrych veci tam maju.

duky5
motorkár
motorkár

#15 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 4:37 pm

aumirek v poho...ty nosis so sebou kabel od vysavaca a krokodilek? :)
ja som si to kupil pre pripad nudze. a pre lepsi pocit ze nieco mam na baterku, keby sa mi s nou nieco stalo po nocnom mraze dalej od domu, kde mam nabijacku.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#16 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Dec 10, 2007 4:45 pm

duky5 napísal:aumirek v poho...ty nosis so sebou kabel od vysavaca a krokodilek? :)
ja som si to kupil pre pripad nudze. a pre lepsi pocit ze nieco mam na baterku, keby sa mi s nou nieco stalo po nocnom mraze dalej od domu, kde mam nabijacku.

máš pravdu nenosím ale mám tolik rozumu že si nekoupím něco co je inzerováno jako startovací na auto což je nebetyčná blbost a pokud je to inzerováno na oživeni baterky opravdu si nedovedu představit že přemluvím někoho at počká možna hodinku než se mi oživí a v neposlední řadě proto že nedám 400 korun za něco co za 5 minut a 50 korun mám hotové sám ale to je tvá věc s takovejmi lidmi počítaj ty supermarkety a pro ně to tam je i když je pravda že skutr by asi šel i startovat

duky5
motorkár
motorkár

#17 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Dec 10, 2007 5:08 pm

ako referencne "nabijacie" auto je 1,6l benzinak a podla stavu "mrtvej" baterky je nabijaci cas 7 minut. podla potreby viac. predpokladam za na skutrovu bateriu by to mohlo stacit aspon na pretocenie startera a nastartovanie.
1 - neviem z kade si zobral hodinku na ozivenie
2 - ty to mas za 50 korun urobene. ja by som si musel kupit 5m kabel a 2 zasuvky, poistky + cesta tam a spat + cas co by mi to trvalo urobit....dovolim si tvrdit, ze by ma to vyslo rovnako draho, ked nie drahsie ako ked som si to kupil "nahodou" pri nakupovani inych veci.

EDIT
takze zariadenie pre blbych
http://www.jackstoolshed.com/product/HA ... arter.html

sikovnicek si to urobi za 50 kaciek, ale je natolko mudry, aby to nerobil :P , lebo je to z principu blbost... :wink:

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa Tao » Po Dec 10, 2007 6:07 pm

OT: podla mna je to tiez hlupost, teda aspon pre mna, start. kable mam pod sedadlom, miesto nezaberaju vobec takze pohoda. Niekoho stopnem, otvori kapotu cvaknem na baterku nastartujem a idem s panom bohom. Lepsie ako zdrzovat a cakat na ozivenie, 2x skusim starter a je zase po baterke. :wink:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#19 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Dec 10, 2007 6:46 pm

duky5 napísal:ako referencne "nabijacie" auto je 1,6l benzinak a podla stavu "mrtvej" baterky je nabijaci cas 7 minut. podla potreby viac. predpokladam za na skutrovu bateriu by to mohlo stacit aspon na pretocenie startera a nastartovanie.
1 - neviem z kade si zobral hodinku na ozivenie
2 - ty to mas za 50 korun urobene. ja by som si musel kupit 5m kabel a 2 zasuvky, poistky + cesta tam a spat + cas co by mi to trvalo urobit....dovolim si tvrdit, ze by ma to vyslo rovnako draho, ked nie drahsie ako ked som si to kupil "nahodou" pri nakupovani inych veci.

EDIT
takze zariadenie pre blbych
http://www.jackstoolshed.com/product/HA ... arter.html

sikovnicek si to urobi za 50 kaciek, ale je natolko mudry, aby to nerobil :P , lebo je to z principu blbost... :wink:
to auto oživení 7 minut dost přeháněj záleží sice opravdu jak moc je mrtvá a 7 min je málo u ata i když tam valím 20 ampér což ji sice škodi ale nechci nebo nemám čas čekat skutr opravdu i s tím nastartuješ ale pravda je že není na škodu to vozit i když to nebudeš potřebovat ale muže se stát že ano a pak to oceniš

Dave Batista

#20 Príspevok od užívateľa Dave Batista » Po Dec 10, 2007 8:06 pm

no ja som musel roztlacat jedno auto lebo experti sme nechali pretoceny kluc :D starter sa vobec ani nepohol....bolo nastartovane asi tak 2minuty viec urcite nie a potom to v pohode uz samo nastartovalo!!!

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#21 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Dec 10, 2007 9:01 pm

Dave Batista napísal:no ja som musel roztlacat jedno auto lebo experti sme nechali pretoceny kluc :D starter sa vobec ani nepohol....bolo nastartovane asi tak 2minuty viec urcite nie a potom to v pohode uz samo nastartovalo!!!
to věřím že to stačí ale i tak pokud nechytne napoprvé podruhé už to možná nepujde vubec ale ten altik to nabýjí hlavně jak je prázdná baterka mnohem více jak z baterky do baterky

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#22 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Dec 11, 2007 4:13 pm

Problém môže byť v tom že zväčša je zásuvka na autozapalovač pripojená k baterke až vtedy keď je zapnuté zapalovanie a tak zas zbytočne bude dačo žrať elektriku a pre baterku ostane menej. ale viem že pre dakoho komu je elektrika španielska dedina je to bezpečnejšie ako klasické štartkáble. nieje tam čo pokaziť prehodiť a tak.... A tak isto sa mi už párkrát stalo že pri velkom prúdovom odbere sa zdeformoval plastový koniec na tom autokonektore čo je pluska a mohol som celú koncovku vyhodiť. jednalo sa o cca 8 A po dobu asi 10 minút. Lebo autozásuvky ktoré sa používajú aktívne ako zdroj na autozapalovač mávajú dosť škaredý plusový kontakt vo vnútri opálený špinavý od popola z cigariet a pod. a tam je potom problém že vzniká zlý kontakt z toho dôvodu velké teplo a ten plast to nevydrží dlhodobo.Sorry zas som sa nejak rozpísal :shock:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Dec 11, 2007 4:21 pm

ak by mal dakto zaujem o motovybavu za akciove ceny nech mi da vediet...idem daco objednavat tak sa mozete zviezt...info ss,icq atd :) ak chcete dake darceky nakupit a tak :D
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#24 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Dec 12, 2007 12:22 am

Tá autozásuvka je na dlhodobejšie pripojenie tak do 3~5A, pri 10A sa za 3-4 min. roztaví buď zásuvka, alebo zástrčka. Opakovane sa nám to stalo pri rôznych autách pri použití so silnejsím 12V kopresorom na nafukovacie člny. Aj sme si vždy pekne prsty popálili, kým sa nám to podarilo rozpojiť. Teoreticky by som tomu krátkemu dobitiu neveril, ale pár krát som už využil podobný spôsob štartovania. Baterka v aute ani nepípla, pripojil som na 5-6 min. sieťovú nabíjačku s prúdom okolo 8-10A a potom som už v poho naštartoval. Predpoklad je, že všetko ostatné funguje OK, iba baterka je v čudu. Napr. ak zabudneš vypnúť svetlo, alebo zle zabuchneš kufor a celý víkend sa v ňom svieti. Takže verím tomu, že skúter by som s tým po 5 min. naštartoval, ak je baterka aspoň min. životaschopná. Medzi dvoma autami by som sa to bál pripojiť. Ak je jedna baterka vylágrovaná, tak druhá do nej pustí taký prúd, že buď hneď odíde poistka v "hosťujúcom" aute , alebo sa začne taviť izolácia na kábloch a to zvyčajne na tých zabudovaných v aute, čo môže byť veľmi, veľmi nepríjemné. Dokonca nie hneď, ale može to začať vyhadzovať po čase poistky pri otrasoch. V Touaregu sa nám také podarilo zničiť v kufrovej zásuvke. :cry:
Takže na skútra to asi pomôže, ale opatrne a treba kontrolovať teplotu spojov. Ja by som pre istotu tie koncovky rozobral a prepájkoval, lebo ony bývajú zvyčajne len tak naľako spojené zakrútením kábla o kontakt.
A že Vlady sa rozpísal.... :shock:
Tak už zasa nič.

duky5
motorkár
motorkár

#25 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Mar 07, 2008 3:03 pm

davam do pozornosti akciu v lidli na chranice na korcule, v baleni su kolenne, laktove a dlanove chranice za 350 sk.
pouzijem len kolene, pod gate alebo v lete iba tak. (kedze civilne motogate s charnicmi su u nas nedostupne...)
prekvapilo ma kvalitne spracovanie a "kolenackove" upevnenie, znacka b-square nesklamala....

a este v maju v autodoplnkoch krabicu s utierkami na plexi helmy, 10 ks za 50sk, nezanechava smuhy :) idem este dokupit 2 baliky :)

Zamknuté

Návrat na "Voľná Diskusia"