Nabijacie napatie
Moderátor: Moderators
- mabi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Jan 18, 2007 9:53 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Nabijacie napatie
Ake je prosim Vas optimalne vystupne napatie na nabijanie 12V baterii? Pokial viem, malo by to byt nieco cez 13V. Viem, ze prud ma byt desatinovy, ako je kapacita baterie v Ah, ale neviem, ako je to s napatim... Najlepsie by bolo, ak by to niekto odmeral pri nabijani baterie presne s digi merakom. Dakujem.
podpis som si este nenastavil
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
To asi neodmera pretoze kazda baterka je ina a kazda je inak pouzivana a ma inu kapacitu vjes
s tym prudom je to tak, ale ako howoris nieco cez 13V na tom uz tolik nezalezi
niekde som videl 13.68 nebo tak nejak to bolo
idem ece najst

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
13 V je málo..nenabije sa na plnú kapacitu. A čím to chceš nabíjať ??Inak mne na scootri za chodu drží 14,4-14,5V a aj na aute . A prúd tam ide po naštartovaní dosť velký kludne aj 10A a po čase klesne podla toho ako je baterka stará(vnútorný odpor) a nabitá a aj podla toho akú velkú ma kapacitu...Ten prúd ovplyvňuje viac foaktorov ako len to pripojené napätie. Nepochopil som či Ti ide o nabíjanie na moto po naštartovaní alebo o nabíjanie mimo niekde na stole externou nabíjačkou... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
ano had ty mash v riti ale on len cel vedet kolko tam ide nabjacka ti pusta na 12 V nieco cez 14V a to ze tam mash 6V 12V a 24V je len meritko pre takych ako si ty ze to je len orientacne a stanovene ! Lebo nemas napr. 6.44V baterku a 13.2V baterku aj ked na nej v skutocnosti to napatie je ! ale 6/12/24 atd.

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- mabi
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
snake: Jean ma pravdu, spamujes kazdu temu. Raz za cas je dobre sa zasmiat, ale odtial potial... A ja si za tych 300 (aj to neviem, kde kupujes baterku za 300...alebo tam davas 9 ceruzkovych?) radsej natankujem...
186: kasli na neho, mas pravdu. nabijacka na 12V pusta viac, a preto som to chcel vediet, lebo moja nabijacka na 12V dava len nejakych 7, takze to je urcite malo.
Vlady: nabijanie na stole externou nabijackou...bateriu mam 9Ah, nabijacku na 12 V, ale dava mi len 7, co je asi dost malo...
186: kasli na neho, mas pravdu. nabijacka na 12V pusta viac, a preto som to chcel vediet, lebo moja nabijacka na 12V dava len nejakych 7, takze to je urcite malo.
Vlady: nabijanie na stole externou nabijackou...bateriu mam 9Ah, nabijacku na 12 V, ale dava mi len 7, co je asi dost malo...
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
A nemáš na tej nabíjačke niekde zašitý prepínač na 6 V moto baterky a na 12V moto baterky? Tých 6v by zodpovedalo tým nabíjacím 7V. Inak pri 12V nabíčke ukazuje merák bez záťaže naprázdno okolo 16V. Niekde je tu téma o skoro skapatej bat s 11V, tam som písal presné nabíjacie napätia pre 12V aku.mabi napísal:...bateriu mam 9Ah, nabijacku na 12 V, ale dava mi len 7, co je asi dost malo...
Tak už zasa nič.
- mabi
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
heheejean napísal:Jáj, tak to máš buď aku po smrti, alebo nejakú super heavy duty nabíjačku

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... tak este raz-13,8 az 14,2 V , prud 1/10 a 12 hod nabijanie .... tzv. vretie baterky(akumulatora) je normalna chem. reakcia(rovnako ako nahriatie aku) - prejavuje sa viac pri zvyseni prudu - clanok ktory nevrie je vadny(gelove nevru).... pri prekroceni nab. napatia dochadza k prudsej reakcii ktora sa prejavi aj ciernym povlakom na zatkach aku ...
- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
Chlapi, vaša debata sa silno rozvinula, takže mi to nedalo a zmeral som to na mojej baterke (odpojenej). Je to dvojročná KYMCO YTX 12-BS, čo je 12V 14Ah. Nabíjačka AccuMate Compact, sama si reguluje parametre nabíjania.
Takže:
Napätie na nabitej baterke 12,9V
Napätie pri nabíjaní 14,4V
Udržiavacie napätie (po nabití) 13.5V
Pre zaujímavosť som to ešte zmeral na takej istej ročnej zo štvorkolky KYMCO MXU 300 a výsledky sú presne také isté
Takže:
Napätie na nabitej baterke 12,9V
Napätie pri nabíjaní 14,4V
Udržiavacie napätie (po nabití) 13.5V
Pre zaujímavosť som to ešte zmeral na takej istej ročnej zo štvorkolky KYMCO MXU 300 a výsledky sú presne také isté

KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT