Gilera Nexus 500 vs Yamaha Majesty 400
Moderátor: Moderators
Gilera Nexus 500 vs Yamaha Majesty 400
Ahoj , na budúcu sezónu by som chcel pravdepodobne presedlat na vyššiu kubatuúru. Rozmýšlam nat Nexusom 500 alebo Majesty 400, ak ste niekto vlastníkmi jedného z nich, alebo máte nejaké skusenosti budem vdačný. Ktorý z nich by ste mi viac odporučili??
Pre mna osobne je dizajnovo jednoznačne lepší Nexus (na talianov nikto nema
).Počul som že pre spolujazdca to nie je na nexuse nič moc posed, hlavne na dlhšie trasy. Ale čo sa týka jazdných vlastností a motora vyzera to lepšie znova pre nexus....opakujem, je to len z mojho dojmu ani na jednom znich som ešte nešiel

leze nexus 500 je nejakych 460ccm ci tak nejako uz si nepametam, a majesty je dakych cca 395cc tak ten rozdiel je mensi ako pri 400 a 500mPershing napísal:Suzuki Burgman 250 vs Keeway Hurricane 50![]()
![]()
![]()
GT: kasli na nejake 1 az 5 cm kubicke, ani 1300ka skodofka neexistuje...
Nehraj sa na cm kubicke...
Aj Hummer H2 6.0 AWD je len 5967cm3...
a majesty je navise dvojvalec takze bude mat lepsi spodok a menej vybracii, na turistiku by som sa rozhodne rozhodol pre majesty, na blbnutie pre maxtera aj ked je to tazke hovado a radsej by som bral runnera250

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Nexus 500-sport. Dosť nízke pelxi, vyšší posed, nastavovanie podvozka, málo miesta pod sedlom, vzhľad cestnej moto
Majesty-turistika. Vysoké plexi, predná kapotáž potiahnutá až nad úroveň riadidiel takže aj paprčky sú v závetrí, nízky, komfortný posed, veľký kufor+ ďalšie rozmerné odkladačky v predu pod riadidlami, pohodlný posed pre spolujazdca, ručná brzda, verzia aj s ABS, pekná prístojovka (subjektívne) a "mejestátny" vzhľad.
Oba sú jednovalce.
Iba T-Max, B650 a väčšie sú dvojvalce.
Nexus by som skôr porovnával k T-Maxovi od YAMAHY, kde má však jednoznačne navrch T-Max.
Ešte nejaké otázky?
Ohľadom Nexa kontaktuj Jozefka ("duky" sa určite pridá aj sám), ohľadom Majesty kontaktuj Heda, obaja jazdia aj spolu, tak budú vedieť najlepšie porovnať napr. dynamiku, pohodlie a tak.
PS: Kašli na parametre, riaď sa srdcom.
(a preto mám Taliana...
, Majesty je u mňa na čakačke na budúci rok
)
PS2: Starší Nexus (ako má Jozefko) sa mi páčil viac, ako dnešné verzie Nexusov po optických úpravách.
Majesty-turistika. Vysoké plexi, predná kapotáž potiahnutá až nad úroveň riadidiel takže aj paprčky sú v závetrí, nízky, komfortný posed, veľký kufor+ ďalšie rozmerné odkladačky v predu pod riadidlami, pohodlný posed pre spolujazdca, ručná brzda, verzia aj s ABS, pekná prístojovka (subjektívne) a "mejestátny" vzhľad.
Oba sú jednovalce.

Nexus by som skôr porovnával k T-Maxovi od YAMAHY, kde má však jednoznačne navrch T-Max.
Ešte nejaké otázky?
Ohľadom Nexa kontaktuj Jozefka ("duky" sa určite pridá aj sám), ohľadom Majesty kontaktuj Heda, obaja jazdia aj spolu, tak budú vedieť najlepšie porovnať napr. dynamiku, pohodlie a tak.
PS: Kašli na parametre, riaď sa srdcom.

PS2: Starší Nexus (ako má Jozefko) sa mi páčil viac, ako dnešné verzie Nexusov po optických úpravách.
Naposledy upravil/-a Bacil-BA v Ut Apr 29, 2008 2:12 pm, upravené celkom 2 krát.
Tak už zasa nič.