Gilera Nexus 500 vs Yamaha Majesty 400

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
pablo_escobar

Gilera Nexus 500 vs Yamaha Majesty 400

#1 Príspevok od užívateľa pablo_escobar » Ut Apr 29, 2008 10:25 am

Ahoj , na budúcu sezónu by som chcel pravdepodobne presedlat na vyššiu kubatuúru. Rozmýšlam nat Nexusom 500 alebo Majesty 400, ak ste niekto vlastníkmi jedného z nich, alebo máte nejaké skusenosti budem vdačný. Ktorý z nich by ste mi viac odporučili??

pablo_escobar

#2 Príspevok od užívateľa pablo_escobar » Ut Apr 29, 2008 10:34 am

mPershing, ty mas aky skuter?

geetee

#3 Príspevok od užívateľa geetee » Ut Apr 29, 2008 11:01 am

mPershing napísal:v inej teme som uz podobne odpovedal:
Nexus - sportovejsi
Majesty - pohodlna

rozdiel v kubature - nepodstatny v tejto kategorii, v zavislosti od poziadaviek...
nexus neni petstovka v real objeme :-D a hlavne nema kufor

pablo_escobar

#4 Príspevok od užívateľa pablo_escobar » Ut Apr 29, 2008 11:12 am

Pre mna osobne je dizajnovo jednoznačne lepší Nexus (na talianov nikto nema :lol: ).Počul som že pre spolujazdca to nie je na nexuse nič moc posed, hlavne na dlhšie trasy. Ale čo sa týka jazdných vlastností a motora vyzera to lepšie znova pre nexus....opakujem, je to len z mojho dojmu ani na jednom znich som ešte nešiel

geetee

#5 Príspevok od užívateľa geetee » Ut Apr 29, 2008 11:16 am

mPershing napísal:Suzuki Burgman 250 vs Keeway Hurricane 50 :oops: :D :lol:
GT: kasli na nejake 1 az 5 cm kubicke, ani 1300ka skodofka neexistuje...
Nehraj sa na cm kubicke...
Aj Hummer H2 6.0 AWD je len 5967cm3...
leze nexus 500 je nejakych 460ccm ci tak nejako uz si nepametam, a majesty je dakych cca 395cc tak ten rozdiel je mensi ako pri 400 a 500
a majesty je navise dvojvalec takze bude mat lepsi spodok a menej vybracii, na turistiku by som sa rozhodne rozhodol pre majesty, na blbnutie pre maxtera aj ked je to tazke hovado a radsej by som bral runnera250 :-D alebo 180 2T :-D

pablo_escobar

#6 Príspevok od užívateľa pablo_escobar » Ut Apr 29, 2008 11:28 am

aky je rozdiel v jazdnych vlastnostiach medzi 1 valcom a 2 valcom?
je aj nejaky rozdiel v spotrebe?
vyhody 1valcu?
vyhody 2valcu?

Užívateľov profilový obrázok
jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Skúter: neuvedený

#7 Príspevok od užívateľa jean » Ut Apr 29, 2008 11:34 am

1vál - spravidla silný spodok, do otáčok sa mu veľmi nechce.
2vál - spodok slabší, výkon zvyčajne plynulejší v celom rozsahu, oveľa ľahšie ide do otáčok v porovnaní s jednobuchom. Oveľa menšie vybrácie.
podpis som si este nenastavil

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#8 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Ut Apr 29, 2008 11:40 am

Nexus 500-sport. Dosť nízke pelxi, vyšší posed, nastavovanie podvozka, málo miesta pod sedlom, vzhľad cestnej moto
Majesty-turistika. Vysoké plexi, predná kapotáž potiahnutá až nad úroveň riadidiel takže aj paprčky sú v závetrí, nízky, komfortný posed, veľký kufor+ ďalšie rozmerné odkladačky v predu pod riadidlami, pohodlný posed pre spolujazdca, ručná brzda, verzia aj s ABS, pekná prístojovka (subjektívne) a "mejestátny" vzhľad.

Oba sú jednovalce. :wink: Iba T-Max, B650 a väčšie sú dvojvalce.
Nexus by som skôr porovnával k T-Maxovi od YAMAHY, kde má však jednoznačne navrch T-Max.

Ešte nejaké otázky?
Ohľadom Nexa kontaktuj Jozefka ("duky" sa určite pridá aj sám), ohľadom Majesty kontaktuj Heda, obaja jazdia aj spolu, tak budú vedieť najlepšie porovnať napr. dynamiku, pohodlie a tak.

PS: Kašli na parametre, riaď sa srdcom. :wink: (a preto mám Taliana... 8), Majesty je u mňa na čakačke na budúci rok :lol: )
PS2: Starší Nexus (ako má Jozefko) sa mi páčil viac, ako dnešné verzie Nexusov po optických úpravách.
Naposledy upravil/-a Bacil-BA v Ut Apr 29, 2008 2:12 pm, upravené celkom 2 krát.
Tak už zasa nič.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"