kupa prveho 50ccm skutra - hlavne kriterium hmotnost skutra

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
andy
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ne Máj 11, 2008 10:29 pm
Skúter: neuvedený

kupa prveho 50ccm skutra - hlavne kriterium hmotnost skutra

#1 Príspevok od užívateľa andy » Ne Máj 11, 2008 11:52 pm

Ahojte,
potreboval by som poradit pri kupe skutra do 50ccm(dochadzanie do prace z BA-ruzinov -> nove mesto).
Byvam v byte a nemam ziadnu garaz a ak nechcem nechavat skuter von pre zlodejov tak ho budem musiet davat do pivnice co je zhruba 10 schodov. Problemom su susedia, sami stari ludia s ktorymi sa neda na nicom dohodnut, teda nemozem ratat s tym ze by som na schody dal nejaku dosku. Preto potrebujem nejaky skuter, ktory dokazem potlacit po tych schodoch kazde rano do prace a takisto aj z prace. Prezrel som cele forum a nasiel akurat tuto podobnu temu
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... c&start=20
ale ja potrebujem pomoct najst nejaky sikovny skuter do zhruba 30tisic (mozno aj viac, dolezita je ozaj ta vaha), ktory zvladnem tlacit po schodoch.
Najlahsi skuter co som nasiel je Kentoya Spillo http://www.kentoya.cz/cz/Model/spillo ktory ma 55kg, ale je to cinsky vyrobok (nenasiel som na webe ziadne testy, odporucania a pod) a preto som pozeral aj nejaku znacku a druhy najlahsi je http://peugeot.katalog-motocyklov.sk/mo ... ix-50-one/ ktory ma uz 65kg.
Je tu niekto kto tlaci kazdy den zhruba 70kg po schodoch z pivnice von na ulicu? :) Viem ze tato otazka znie blbo ale neviem si predstavit ake je to tazke, s mensimi problemami dokazem posuvat 65kg chladnicku po zemi ;) To len aby ste si vedeli predstavit aky som slaby :)
Dajte mi prosim vediet ak poznate nejaky dobry skuter ktory je vahovo prijatelny (nemusi byt novy, moze to byt aj starsi ale spolahlivy model).
Som uz zufaly pretoze uz nemam nervy cestovat s BA MHD, dakujem vam pekne za akukolvek radu.

Užívateľov profilový obrázok
ArMoR
v podmienke
Dátum registrácie: Po Aug 20, 2007 1:57 am
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa ArMoR » Po Máj 12, 2008 1:31 am

Keď už pežot tak určite Ludix blaster, je pekný, lahký a silný ..
Inak Ten má 67KG suchý a rozdiel 10KG si nevšimneš ...
Ludix One je neprektiký a nemáš tam ani miesto na prilbu ...
Ale existuje aj piagio zip, neviem kolko má kíl ale je to piaggio ...
tu máš inzerát:
http://piaggio-zip.autobazar.eu/50-id547370.html
podpis som si este nenastavil

ArMoR
v podmienke
Dátum registrácie: Po Aug 20, 2007 1:57 am
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa ArMoR » Po Máj 12, 2008 1:47 am

ban master napísal:
ArMoR napísal:Keď už pežot tak určite Ludix blaster, je pekný, lahký a silný ..
tu máš inzerát:
nieje to piagio quartz ci jak sa to pise? a je to strasne velka opacha, to je siroke a proste velke na to ake to ma bit male a bez TP a EC v blave by som sa uz ani neukazoval
najprv chcel kentoyu :)

Martin34
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 6:40 pm
Skúter: bolo Manet Korado, Hero Puch Winner, a...dalej ?

#4 Príspevok od užívateľa Martin34 » Po Máj 12, 2008 6:44 am

Vsak pocuvaj ma zober vacsi scoot je to lepsie (nefuka na teba tolko a odkladacie priestory,zmestite sa aj 2-ja,...) Neboj po schodoch das dosku zapries ju o stenu a vytlacis ho hore (alebo pustis dole) :) Nie je to nic strasne a urcite je to lahsie ako tlacit chladnicku (ma male kolieska a scoot bude mat min 10`) a das to 2-3 krat za den hore dole a na konci sezony ho aj vynesies po schodoch.... :lol:

andy
chodec
chodec

#5 Príspevok od užívateľa andy » Po Máj 12, 2008 7:56 am

tu máš inzerát:
Ludix blaster ma az 72kg http://peugeot.katalog-motocyklov.sk/mo ... 0-blaster/
Piaggio Zip 50 4T ma este viac 83 kg :(
Keby som to bral tak ze od nejakych tych 60kg si nevsinmnem rozdiel nejakych tych 10kg tak sa nakoniec dostanem na vahu okolo 70kg a tam uz je z coho vyberat.
Napr tieto:
Yamaha Why 50 - 73 kg - http://yamaha.katalog-motocyklov.sk/mot ... ha-why-50/
Yamaha Slider 50 - 75kg - http://yamaha.katalog-motocyklov.sk/mot ... slider-50/
Yamaha Jog R - 76kg - http://yamaha.katalog-motocyklov.sk/mot ... aha-jog-r/
Yamaha BW´S 50 12 Inch - 75kg - http://yamaha.katalog-motocyklov.sk/mot ... 0-12-inch/
potom tie Peugeot Ludix Trend, Snake, One, Elegance, Blaster
Malaguti F10 Wap Jet - 74kg - http://malaguti.katalog-motocyklov.sk/m ... 0-wap-jet/

Ked uz by som sa mal vybrat z tychto skutrov tak najlepsia volba by bol asi ten Malaguti ze?
Na to Ludim One mi vobec nevadi ze nema odkladaci priestor na prilbu. Potrebujem skuter iba na dopravu do prace a prilbu zoberiem so sebou a hotovo a doma mi nebude urcite zavadziat.

andy
chodec
chodec

#6 Príspevok od užívateľa andy » Po Máj 12, 2008 7:57 am

ban master napísal:od tej kentoje ruky prec, ten pezot je uz lepsia volba, a zo scootra sa da stale zhodit dakych 5liko bez toho aby to nejako extra ovplivnilo jeho pouzivanie, na toho ludixa das ladak a hned mas dole minimalne 3 kila a vikon ti tiez stupne
To je sice dobry napad upravit skuter tak, aby bol lahsi o par kg ale ak si kupim novy a bude v zaruke a urobim donho nejake tie zasahy tak pridem o zaruku nie?

andy
chodec
chodec

#7 Príspevok od užívateľa andy » Po Máj 12, 2008 7:59 am

ban master napísal:
tu máš inzerát:
nieje to piagio quartz ci jak sa to pise? a je to strasne velka opacha, to je siroke a proste velke na to ake to ma bit male a bez TP a EC v blave by som sa uz ani neukazoval
Tak toto som mierne nepochopil. TP sa da vybavit na kazdom skutri dodatocne a EC takisto nie?

andy
chodec
chodec

#8 Príspevok od užívateľa andy » Po Máj 12, 2008 8:02 am

Martin34 napísal:Vsak pocuvaj ma zober vacsi scoot je to lepsie (nefuka na teba tolko a odkladacie priestory,zmestite sa aj 2-ja,...) Neboj po schodoch das dosku zapries ju o stenu a vytlacis ho hore (alebo pustis dole) :) Nie je to nic strasne a urcite je to lahsie ako tlacit chladnicku (ma male kolieska a scoot bude mat min 10`) a das to 2-3 krat za den hore dole a na konci sezony ho aj vynesies po schodoch.... :lol:
Vacsi skuter nepotrebujem. Mam sice priatelku ale ta je spokojna s MHD :)
Uplne mi staci nejaky lahucky aj na ukor odkladacieho priestoru. Bol by som nerad keby som kupil nejaky 80kg skuter ktory sice horko tazko potlacim po schodoch von ale sa mi to v konecnom dosledku zneprijemni a ostane to nakoniec v pivnici.

andy
chodec
chodec

#9 Príspevok od užívateľa andy » Po Máj 12, 2008 8:05 am

Ozaj teraz ma este napadla rozumna vec. Nepoznate v BA nejaku pozicovnu skutrov? V googli som nenasiel ziadne. Idem este pozriet.

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Máj 12, 2008 8:40 am

ANDY, risil som podobnu vec a pozor este na jeden fakt, ktory sa nazyva UHOL. Totiz ked pojdes hore, tak predne koleso uz bude na rovinke, no zadne este o dva schody nizsie... a tam pravdepodobne suchnes spodok.

Troska ta sklamem,zle ber to tak, ze som to riesil dlho dlho...

Nie je najlepsi napad ... to do pivnice ci kam po schodoch. Narobis sa ako kon,musis mat mini skuter aby si sa vosiel, tlacit hore dole... Ked si to poratas, cesta s MHD komplet od dvere po dvere ti trva 30 minut. Kym skuter vytlacis,oblecies sa a dojdes tam, mas to za jedno...

Ja som parkoval v kocikarni, mal som 8 schodov a jeden rok to bolo utrpenie. Teraz som zmenil kubaturu a prenajal som si garaz. Sme tam 4ria, platim 500sk mesacne a mam to kusok od domu. Je to podstatne jednoduchsie, prides tam, obleces sa,natedy sa scoot zahreje,sadnes a ides het. Ano,je to 10 minut pesi, ale vzdy lespie dat si prechadzku ako 10 minut tahat scoot z pivnice... A ber do uvahy aj fakt,ze ked zacne prsat,vecer, v noci, skoro rano... proste je to u hubu a vravim ti, 100krat vybehnes v pohode a stoprvy raz chytis balanc a scoot zo siedmeho schoda letiiii.

Riesil som,skusal mozne aj nemozne a toto je uplen idealne s garazou.
Skus zohnat miesto v motorkovej garazi,ked nezozenies,uplne smelo si prenajmi celu sam, do 3tis mesacne a daj inzerat ze prijme 3-4 motorkarov ako spolugaraznikov. Ja som ich zohnal za cca tyzdena uz dalsi dvaja sa hlasia...

A potom si mozes vybrat scooter aky chces, lebo ti poviem, ze na poldecaku po BA tam konci sranda, ked ta obieha autobus...

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Máj 12, 2008 8:46 am

po skodoch nevytlacis ziadny skuter...nakolko ma male kolesa a nemas ho za co tahat (vadia plasty)...ja sommal podobny problem a moped co ma 65kg no problemo tahat hore dole...skutra sme mali dvaja co robit vytrepat ho hore a to nemal plasty a vazil o par kg viac (nemal plasty a polku veci)...cize 10kg hore dole,nehra ulohu kym ho nemas za co chytit...a hned oderies plasty a vyfuk a dekle o schody...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#12 Príspevok od užívateľa jean » Po Máj 12, 2008 8:55 am

Ale ak by kúpil niečo ako mal doktor dolores I., tak nevidím problém, to je ľahučký skúter, dá sa takmer pod pazuchou odniesť. Neviem ale, aký to bol model. Tuším nejaké yuki. A išlo to aj motoricky prekvapivo dobre.

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa theruck » Po Máj 12, 2008 8:57 am

ale to je jedno ci to ma 90 alebo 50 kilo. hore tymi schodmi to ajtak bez tej dosky nedostane

matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 12, 2008 9:12 am

tak tak, neviem si to predstavit 10 schodov hore, nikdy som ani dva schody neabsolvoval ...je dost nizky, na to, aby sa s nim dalo bezpecne zojst/vyjst. ani keby som mal aj rampu, tak si neviem predstavit ako udrzim v rukach 95kg scooter dole 10 schodmi, kde za nimi je stena a plosinka maximalne 90cm a skuter ma o dost vacsi polomer zatacania..

bez rampy (dosky) to mas nerealne a okrem ineho, vravis o neprisposobyvych susedoch ... na to ak chces parkovat scooter v pivnici, potrebujes suhlas vacsiny bytov v dome, to sa tu uz tiez riesilo..

ak to nemas kde parkovat, resp. mas a nemas sa tam ako dostat, tak scooter neries. ja sam mam rampu do vchodu na dva schody, nakladny vytah do pivnice aj na poschodie kde byvam a aj tak som ho v panelaku radsej nikdy neparkoval ... nechcem to zbytocne obuchavat o steny a druha vec je, ze sa kradne a scooter ja lahka korist. zhodis zo stojana, pichnes srobovak do zamku, vylomis ho a mozes tlacit ....

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#15 Príspevok od užívateľa jean » Po Máj 12, 2008 9:43 am

Ale dokyho dolores sa dá chytiť za zadný nosič a riadidlá a odniesť, veď som to naposledy uňho skúšal.

kika
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
Skúter: Gilera Runner 125 ST

#16 Príspevok od užívateľa kika » Po Máj 12, 2008 10:56 am

a keby si si tu dosku daval na tie schody len ked vychadzas a vchadzas so skutrom - to by ti nedovolili susedia? ved to je otazka 2minut, vytiahnes skuter z pivnice, polozis si dosku na schody a hned ju schovas :D
to tlacenie po schodoch nevidim ako riesenie, mam malinky skuter ale aj tak sa narobim kym ho odparkujem :)

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa theruck » Po Máj 12, 2008 11:05 am

kika taka doska ma 3 metre to do vrecka neschovas

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa matio » Po Máj 12, 2008 12:46 pm

theruck napísal:kika taka doska ma 3 metre to do vrecka neschovas
vsetko sa da vyriesit .. spravit ju na opacnej strane z pantov, tak aby sa dala poskladat ... ale aj tak je to chunacina tlacit to z pivnice, uprimnu sustrast

Martin34
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 6:40 pm
Skúter: bolo Manet Korado, Hero Puch Winner, a...dalej ?

#19 Príspevok od užívateľa Martin34 » Po Máj 12, 2008 1:43 pm

Chalani jasne ze ta pivnica nie je idealne riesenie a je to babracka, doska,susedia, mal som to tak poriesene aj ja......raz ho to prestane bavit tahat to z pivnice ako mna a zoberie garaz do prenajmu....

andy
chodec
chodec

#20 Príspevok od užívateľa andy » Po Máj 12, 2008 2:18 pm

Dakujem vsetkym za cenne rady,
zobral som si ich ku srdcu a uz zhanam garaz :)
Dokonca som nasiel aj inzerat ze z mojho bytu peso asi 3 min rovno cez ulicu sa prenajima nejaka garaz. Volat tam mozem az po praci.
Ale tu v okoli Mileticovej je garazi dost tak snad nieco najdem. Ako ste mi poradili tak s tou pivnicou je to fakt blby napad.
Zbytocne by som sa s tym natahoval a doska na schodoch to nevyriesi a iba by som sa zasa rozculoval na starych babkach co nemaju co riesit cele dni.
A aspon nie som limitovany vyberom skutra a mozem vybrat aj nieco krajsie aj tazsie.
Tak este raz vdaka.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa theruck » Po Máj 12, 2008 2:44 pm

mudro. napis potom ako si dopadol/poriesil a co si ne/kupil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#22 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 12, 2008 5:45 pm

Držím palec za tú garage..nech to výjde aspoň bude v Ružinove další scootrista.....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

andy
chodec
chodec

#23 Príspevok od užívateľa andy » Ut Máj 13, 2008 8:05 pm

Ahojte,
tak som bol pozriet tu garaz a mal by som ju velmi blizko. Cena je 2500sk za mesiac co mi pride dost vela na Mileticovu a to nema ani elektrinu. Dalsou nevyhodu je ze by som musel hned zaplatit na polrok dopredu co mi pride dost nevyhodne. Viem ze ked sa byt prenajima tak sa plati vacsinou 2 mesiace dopredu ale 6 mesiacov je ozaj dost a to este kazdy mesiac budem doplacat za kazdy mesiac.
Garaz je taka obycajna asi 19m2 ale pri tej cene by som musel zohnat aspon dalsich 4-5 skutristov.
Fakt vaham ci mam do toho ist.
Videl som inzerat pri kupalisku Delfin - ulica ruzova dolina garaz iba za 1500sk/mesiac co je velmi dobra cena.
Isli by ste do toho? Neviem sa akosi rozhodnut. Skor sa priklanam k variante ze pockam a budem hladat dalej.

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa matio » Ut Máj 13, 2008 9:37 pm

no predpokladam, ze si z Blavy podla nazvu ulic, lebo stale to nemas v popise sameho seba - teda v profile, ze kde byvas (btw. mohol by si si ho vyplnit, nechapem, preco to tu nie je povine...) tak pozhanaj nejakeho skutristu, co ma uz garaz prenajatu a daj si to s nim na polovicu ... alebo chod na motoride.sk .. tam na forum a skus dat do fora otazku, ci sa nechce niekto podelit o garaz ... mas na to najlepsie predpoklady, kedze je blava taka velka

andy
chodec
chodec

#25 Príspevok od užívateľa andy » Ut Máj 13, 2008 10:18 pm

matio napísal:no predpokladam, ze si z Blavy podla nazvu ulic, lebo stale to nemas v popise sameho seba - teda v profile, ze kde byvas (btw. mohol by si si ho vyplnit, nechapem, preco to tu nie je povine...) tak pozhanaj nejakeho skutristu, co ma uz garaz prenajatu a daj si to s nim na polovicu ... alebo chod na motoride.sk .. tam na forum a skus dat do fora otazku, ci sa nechce niekto podelit o garaz ... mas na to najlepsie predpoklady, kedze je blava taka velka
Bydlisko som si pridal. Ano som z BA. Co sa tyka tej garaze. Cena mi nepride az taka velka ale myslim ze tazko niekoho presvedcim aby so mnou zdielal to najomne ked majitel chce na zaciatok 1.6.2008 zaplatit 6x2500sk a kazdy mesiac platit 2500sk. To mi pride dost nezvycajne. Chapem ze chce mat istotu ze mu tam nik nahle neodide a bude mat obdobie ked nebude ryzovat ale 6 mesiacov je vela.
Na http://motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&tid=21741 som uz dal inzerat ci niekto nema zaujem ale moc od toho neocakavam.
Asi sa vyberiem tou cestou ze budem hladat miesto u niekoho kto uz ma garaz ako pises.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"