Aprilia Atlantic 500 - skusenosti?
Moderátor: Moderators
Aprilia Atlantic 500 - skusenosti?
Ahojte, mate niekto skusenost s AA5500 2003? Vase postrehy, vyhrady a td... vdaka za info. Ake mate skusenosti zo servisom Due Fratelli v Samorine?
///upraveny nazov temy - THeBaNDiT
///upraveny nazov temy - THeBaNDiT
- Domco
- motorkár
- Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
- Skúter: Piaggio X8
S apriliou sice skusenosti nemam ,akurat tak na obrazku alebo co som videl na vyjazdoch ,ale s Due Fratelli mam skusenosti ,predchadzajuci majitel tam kupoval moj skuter ,vsetko mu servisovali a tak ,ked som mal aj ja problem tak som tam behol a zohnali mi vsetko co som potreboval ,sice bolo problem zo zaciatku dohovorit sa po slovensky ,ale potom to uz slo ,maju tam celkom fajn ceny na nieco ,ale v niecom su zase velmi drahy.A treba si dat pozor pri objednavkach ,aby vam ju potvrdili aby ste necakali mesiac a nic ,radsej ich treba kazdy druhy den obhanat lebo im to dlho trva ,ale zase zozenu vsetko co potrebujem ..asi tolko
Gilera runner => Piaggio X8
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Nie je to Atlantis, ale Atlantic...
A nie AA5500, ale AA500... 
A k veci: kedze je to rocnik 2003, predpokladam, ze je to ten "starsi" Atlantic, ten sa od mojho Atlantica dost lisi... vraj je lepsi, co som niekde na NETe vycital...
Tu na fore ho jeden clovek ma (AA500 starsi), ma nick viper, ak sem trafi, isto Ti o AA500 nieco napise... alebo mu napis SS.
A precitaj si tento topic: skuter na dialnici

A k veci: kedze je to rocnik 2003, predpokladam, ze je to ten "starsi" Atlantic, ten sa od mojho Atlantica dost lisi... vraj je lepsi, co som niekde na NETe vycital...
Tu na fore ho jeden clovek ma (AA500 starsi), ma nick viper, ak sem trafi, isto Ti o AA500 nieco napise... alebo mu napis SS.
diki za opravu...a za tip, skusim mu napisat. Celkom sa paci AA500 co sa tyka designu a posedu. Neviem vsak co sa tyka jazdnych vlastnosti a tiez servisnych nakladov nic...THeBaNDiT napísal:Nie je to Atlantis, ale Atlantic...A nie AA5500, ale AA500...
Bol by to moj prvy scoot resp moto. Ja som skor na afta, ale toto sa mi paci ako vhodna alternativa.
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
AA500 je velky pohodlny skuter.Rocnik mam tiez 2002(1prihlasenie 2003) takze zmeny tam este nebudu.Novsie maju drziak na prilbu pod sedadlom tusim zasuvku na 12V aj zboku a este nejake drobnosti.
Potom su modely Sprint - to ma TheBandit.Co sa tyka jazdnych vlastnosti su dobre velmi nemam s cim porovnavat kedze som presiel z 50-ky skutra na tento.Problemy byvaju s termostatom prve modely mali 75 termostat tym padom bol motor podchladeny a isiel na bohatsiu zmes.Vraj je to vidno na teplomery, ked je rucicka nizsie ako na 3hodinach tak je tam ten nespravny termostat.Podla popisu tam mam asi ten 75 ale spotreba je normalna do 4l - tak neviem
Dalsi neduh je kolisanie volnobeznych otaciek - vraj je to ok.Bavil som sa s jednym cechom ohladne tychto veci a vraj to ma aj on.Skusim to este hodit na diagnostiku a uvidim.Este mi obcas blbne rucicka teplomeru - bud padne alebo dnes sa otocila dookola.Zatial sa to stalo len 2krat a to som na nom najazdil 3000 km od kedy ho mam.Kupoval som ho ako jazdeny pred 3 mesiacmi.
Na tomto fore je vela info ohladne Atlanticov:
http://www.apriliaforum.com/forums/index.php
Potom su modely Sprint - to ma TheBandit.Co sa tyka jazdnych vlastnosti su dobre velmi nemam s cim porovnavat kedze som presiel z 50-ky skutra na tento.Problemy byvaju s termostatom prve modely mali 75 termostat tym padom bol motor podchladeny a isiel na bohatsiu zmes.Vraj je to vidno na teplomery, ked je rucicka nizsie ako na 3hodinach tak je tam ten nespravny termostat.Podla popisu tam mam asi ten 75 ale spotreba je normalna do 4l - tak neviem

Dalsi neduh je kolisanie volnobeznych otaciek - vraj je to ok.Bavil som sa s jednym cechom ohladne tychto veci a vraj to ma aj on.Skusim to este hodit na diagnostiku a uvidim.Este mi obcas blbne rucicka teplomeru - bud padne alebo dnes sa otocila dookola.Zatial sa to stalo len 2krat a to som na nom najazdil 3000 km od kedy ho mam.Kupoval som ho ako jazdeny pred 3 mesiacmi.
Na tomto fore je vela info ohladne Atlanticov:
http://www.apriliaforum.com/forums/index.php
Naposledy upravil/-a viper v Ne Júl 06, 2008 9:47 pm, upravené celkom 1 krát.
Kawasaki Versys Touring Edition

- viper
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tento problem vraj mali len AA500 do roku 2004.Plus este zvyknu odchadzat plynove tlmice na zdvihanie sedadla.To som riesil pomocou Vladyho ktory ten tlmic nadzvaril a uz funguje ako ma.Novy stoji okolo 30 libier.A este jeden link na nahradne diely:
http://www.apriliayorkshire.co.uk/catal ... 02001-2004
http://www.apriliayorkshire.co.uk/catal ... 02001-2004

no tak to su cenne informacie, super. Ak este mozem byt trocha otravny, na co si treba dat pozor pri kupe jazdenej AA500 resp vseobecne maxiscooterov? Da a nejako overit pravost KM?
Mam na ruke AA500 r.2003 zo 7100km - vraj origo. Je to dovoz ITA, velke plexi,GIVI 45l. cena 140000sk vratane prihlasenia na SPZ a zaruky 6mes. Vidtelne poskodenia nema a vraj nebola burana. Vas nazor na ponuku pls?
Mam na ruke AA500 r.2003 zo 7100km - vraj origo. Je to dovoz ITA, velke plexi,GIVI 45l. cena 140000sk vratane prihlasenia na SPZ a zaruky 6mes. Vidtelne poskodenia nema a vraj nebola burana. Vas nazor na ponuku pls?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
na patrocny maxiscooter z talianska je 7100km podozrivo malo... pozrel by som sa na pneumatiky, ci su take, ake sa predavali od novosti (trebars na mojom Atlanticu boli povodne gumy a takmer ako nove adekvatne k najazdenym 8900km).
Takze skontroluj gumy, ak su tam nejake ine, nez povodne, tak pravdepodobne tych 7100km nie je realnych, moj nazor. Dalej ak mas moznost sa zviezt, tak sa zvez a na rovnom useku skus pustit riadidla (ale maj ruky nad nimi), ci ide motorka rovno, ci ju netaha do strany... to Ti napovie o geometrii, resp. ci nebola burana resp. polozena. Motorka by mala mat servisnu knizku s pravidelnymi kontrolami a kilometrami zapisanymi, podla toho sa da odsledovat, ci ma tolko km, kolko ma... ale to sa teoreticky da zfalsovat...
Viac mi nateraz nenapada...
Takze skontroluj gumy, ak su tam nejake ine, nez povodne, tak pravdepodobne tych 7100km nie je realnych, moj nazor. Dalej ak mas moznost sa zviezt, tak sa zvez a na rovnom useku skus pustit riadidla (ale maj ruky nad nimi), ci ide motorka rovno, ci ju netaha do strany... to Ti napovie o geometrii, resp. ci nebola burana resp. polozena. Motorka by mala mat servisnu knizku s pravidelnymi kontrolami a kilometrami zapisanymi, podla toho sa da odsledovat, ci ma tolko km, kolko ma... ale to sa teoreticky da zfalsovat...
no pozeral som talianky ebay a pod 11000km som tam ziadem AA500 nenasiel. Pneu boli tak akurat, ci origo neviem. Vies aka znacka sa dava pri prvomontazi? Este som ju zatial nejazdil ale predajca bol ochotny ju dat previest. Mal este jednu co mala 20000km r.2004 tiez za 140000skk. Btw. som novacik a este som moto nemal, cize mozno naivita, ale bola by moznost po dohode ist so mnou to omrknut? Viac hlav ...sak to poznas. Moto je v Samorine, ja som z BA, odvoz autom v BA nie je problem.THeBaNDiT napísal:na patrocny maxiscooter z talianska je 7100km podozrivo malo... pozrel by som sa na pneumatiky, ci su take, ake sa predavali od novosti (trebars na mojom Atlanticu boli povodne gumy a takmer ako nove adekvatne k najazdenym 8900km).
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
no snad niekto z fora s Tebou pojde, ale ja to mam daleko...
A ake gumy su tam o novosti, to sa da zistit podla fotiek na googli, proste porovnas vzorku...
Na moj Atlantic Sprint sa davaju Bridgestony resp. Savy, tak som si to vedel odpozorovat... Pohladaj obrazky na NETe a porovnaj... Servisnu knizku som mal tiez pravidelne vyplnanu, ale moja motorka bola kupovana v Presovskej Yamahe, ziaden dovoz...
Ja ked som kupoval moj, vsimal som si aj take veci, ze motorka mala ciste tie niektore casti motora/podvozka, ktore sa normalne vycistit nedaju... proste vyzerala na 9000km a nie na 35tisic trebars...
Na boku ma skrabance (padla zo stojana, je na jednu stranu pri makkom podklade alebo pri slabom naklone cesty nachylna na prevratenie), co je koniec koncov dobre, lebo ak by bola polozena (pri jazde), tak skrabance by boli bud omnoho vacsie, alebo by neboli ziadne (nove plasty, resp. opravene).
Verim, ze sa najde nejaka dobra dusa, co sa do toho vyzna, a pojde sa na nu s Tebou pozriet... trebars spominany viper. ktory sedla rovnaku moto a moze trebars na jazde porovnat.

Na moj Atlantic Sprint sa davaju Bridgestony resp. Savy, tak som si to vedel odpozorovat... Pohladaj obrazky na NETe a porovnaj... Servisnu knizku som mal tiez pravidelne vyplnanu, ale moja motorka bola kupovana v Presovskej Yamahe, ziaden dovoz...

Ja ked som kupoval moj, vsimal som si aj take veci, ze motorka mala ciste tie niektore casti motora/podvozka, ktore sa normalne vycistit nedaju... proste vyzerala na 9000km a nie na 35tisic trebars...

Verim, ze sa najde nejaka dobra dusa, co sa do toho vyzna, a pojde sa na nu s Tebou pozriet... trebars spominany viper. ktory sedla rovnaku moto a moze trebars na jazde porovnat.

- viper
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Origo gumy tam su maxxis.Moj mal podla tacha natocenych 14000,predna bola maxxis a zadna bola michelin goldstandart.Ta bola asi menena.Pozri pocet klucov a ci ma imobilizer(asi nie - podla roku vyroby)
Serviska sa da tiez sfalsovat.Pozri si sroby ci su rovnake napr. co drzia predne plexi,pod gumovymi naslapmi na nohy.
Pozri si spodne plasty - tie cierne zboku ci su rovnake na dotyk.Taky draplavejsi plast moze znamenat vymenu a majitelovi sa to nechcelo striekat.Vyskusaj ako ide,ci dobre brzdi ,ci naskoci na prvu supu(alebo druhu)Skontroluj si palubny pocitac(tlacitko mode),vystrazne smerovky(mne sa pokazil mikrospinac po tyzdni).Sucastou vybavy by si mal mat aj naradie(srobovak krizovy aj plochy a imbusy aby si mohol vymenit ziarovky)Ziarovky sa menia po zlozeni predneho plexi a tam sa dolieva chladiaca kvapalina + je tam poistkova skrinka.
Serviska sa da tiez sfalsovat.Pozri si sroby ci su rovnake napr. co drzia predne plexi,pod gumovymi naslapmi na nohy.
Pozri si spodne plasty - tie cierne zboku ci su rovnake na dotyk.Taky draplavejsi plast moze znamenat vymenu a majitelovi sa to nechcelo striekat.Vyskusaj ako ide,ci dobre brzdi ,ci naskoci na prvu supu(alebo druhu)Skontroluj si palubny pocitac(tlacitko mode),vystrazne smerovky(mne sa pokazil mikrospinac po tyzdni).Sucastou vybavy by si mal mat aj naradie(srobovak krizovy aj plochy a imbusy aby si mohol vymenit ziarovky)Ziarovky sa menia po zlozeni predneho plexi a tam sa dolieva chladiaca kvapalina + je tam poistkova skrinka.

viper napísal:Origo gumy tam su maxxis.Moj mal podla tacha natocenych 14000,predna bola maxxis a zadna bola michelin goldstandart.Ta bola asi menena.Pozri pocet klucov a ci ma imobilizer(asi nie - podla roku vyroby)
tak toto su informacie hodne piva, ak nie dvoch. Nesiel by si so mnou na okuk? Podla toho co pises mam aku taku predstavu co mam kukat, ale Tvoje skusenosti teoreticko/prekticke si myslim padnu vhod priemo na mieste. Snad aj predajca zmakne a pusti zilou... Ak suhlasis poslal by som ti SS.
- viper
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
V pohode,neni problem nejako sa dohodneme.Nasiel som na nete este tento stroj : http://aprilia-atlantic.autobazar.eu/500-id596856.html
To len na ilustraciu.Tych 140 sa mi zda trochu vela.

oki poslem SS. Zajtra...viper napísal:V pohode,neni problem nejako sa dohodneme.Nasiel som na nete este tento stroj : http://aprilia-atlantic.autobazar.eu/500-id596856.html
este raz diki
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Kedy tam chceš ísť? Do Šamorína, do DueFratelli chodím jak na klavír...
Môžem sa pridať.
Ja som u nich kúpil skúter, ale nový, dovoz na objednávku z Talianska. Tým jazdenkám som akosi neveril, vždy som na nich našiel niečo, čo u mňa nevzbudzovalo dôveru, čo ale neznamená, že sa Ti nemože podariť kúpiť úplne bezproblémový stroj. Väčšina jazdených skútrov ktoré sa pohybujú po dolnej zemi pochádza od nich.

Ja som u nich kúpil skúter, ale nový, dovoz na objednávku z Talianska. Tým jazdenkám som akosi neveril, vždy som na nich našiel niečo, čo u mňa nevzbudzovalo dôveru, čo ale neznamená, že sa Ti nemože podariť kúpiť úplne bezproblémový stroj. Väčšina jazdených skútrov ktoré sa pohybujú po dolnej zemi pochádza od nich.

Tak už zasa nič.
ja pojdem akoze este autom...rozrazat vzduch
ale potom...kua potom sa uvidi co poviete ten ponukany Maxac. A mozno sa budem vozit hned.
PS: v nedelu kcem ist este kuknut konkurenciu Burgman 650....tiez krasavec
PS2: kto by vzne siel v piatok so mnou, poslite mi SS vas tel, ozvem sa Vam a dohodneme miesto stretka

ale potom...kua potom sa uvidi co poviete ten ponukany Maxac. A mozno sa budem vozit hned.
PS: v nedelu kcem ist este kuknut konkurenciu Burgman 650....tiez krasavec
PS2: kto by vzne siel v piatok so mnou, poslite mi SS vas tel, ozvem sa Vam a dohodneme miesto stretka