rozmyslajte pri jazdeni "vo vlastnom zaujme"

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Taogunka
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Po Jún 23, 2008 4:45 pm

rozmyslajte pri jazdeni "vo vlastnom zaujme"

#1 Príspevok od užívateľa Taogunka » Ut Júl 29, 2008 4:02 pm

dnes som bol svedkom incidentu podobnom ako na jednom znamom brutalnom videu (uz tu asi bolo) akurat ze sa neskoncil fyzickym stretom teda cele akoby sa to ani nestalo

Odskocil som si z prace do banky, idem pekne autickom, oproti mne ide po krajnici skutristka, za nou berlingo ktore sa ju rozhodlo akurat predbiehat (nevadilo mu ze idem v protismere ved vedla scootra sa predsa zmesti) len z cista jasna sa rozhodla dievcina na scoote odbocit dolava (hej mala smerovku ale ta sa ozaj lahko prehliadne) berlingo plne brzdy, na fleku sa uhol do protismeru mne do cesty a ja som skoro napalil do autobusu na zastavke, dievcina otocila hlavicku a obaja sa na seba pozerali ze komu asi viac "skarede slovo"
Jedine stastie ze to bolo berlingo a nie daco velke a tazke, ze je cez celu obec 40kmh a isli sme kvazi pomaly, ze je teplo ako v pekle a asfalt je ako lepidlo a ze som za nou nesiel ja :lol:

takze na zaver:

ked idete na motorke alebo na scoote duplom na malom scoote alebo mopede (kde zbierate klince z krajnice) a chcete odbocit dolava cez protismer tak:

-dajte vcas smerovku DOPRAVA a odstavte to na krajnicu, pockajte pokial prejde vsetko v protismere aj vo vasom smere a nasledne bezpecne prejdite na druhu stranu

- uz tak 100+ metrov pred odbockou prejdite z krajnice na stredovu ciaru, dajte smerovku DOLAVA, signalizujte brzdovym svetlom spomalenie, pockajte pokial prejde vsetko v protismere, uistite sa ci sa vas daky ignorant napriek vsetkemu nepokusa predbehnut zlava a nasledne prejdite bezpecne na druhu stranu.

V opacnom pripade fakt skoncite rozmaznuty na asfalte ako v tom videu, fuj.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

Re: rozmyslajte pri jazdeni "vo vlastnom zaujme"

#2 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Júl 29, 2008 4:49 pm

preco by mal odstavit na pravo, sak moze ostat stat v lavo a v tom pripade ho mozu obiehat s prava, kebyze slecna pouziva spetaky okrem malovania aj na sledovanie dopravnej situacie tak by sa nic nestalo
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Júl 29, 2008 4:50 pm

je to smutne, ale je to tak... na ceste treba mysliet aj za druhych...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Domco
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
Skúter: Piaggio X8

#4 Príspevok od užívateľa Domco » Ut Júl 29, 2008 4:59 pm

presne ,ked myslime len na seba tak sme paradne naivni ..v prvom rade treba rozmyslat co spravi ten za mnou ,pripadne predomnou ,na skutri sme o mnoho viac zranitelni a myslim ze stret s akymkolvek dopr. prostriedkom nie je dvakrat prijemny 8)
Gilera runner => Piaggio X8

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#5 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Júl 29, 2008 5:02 pm

zakladna chyba oproti mne ide po krajnici skutristka ak aj behavam po frekventovanich cestach krajnici sa zdaleka vyhybam kto jazdi ponej koleduje si o pruser lebo potom je takmer iste ze ho niekto vytlaci skor ci neskor radsej obmedzim premavku a idu zamnou 65 ako mam skoncit niekde pod ciernou plachtou
podpis som si este nenastavil

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#6 Príspevok od užívateľa jean » Ut Júl 29, 2008 5:05 pm

Múdro, ako hovoríš, ja mám teraz problém s autom, tak nemôžem ísť rýchlo a čím viac sa uhnem ku krajnici, tým debilnejšie ma obiehajú. Ešte kamióny sú slušné, ale (a teraz naserem zrejme mnohých :)) hlavne autá s košickými značkami ma obiehali jak sprostí natesno...

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Júl 29, 2008 5:07 pm

Scarp napísal:zakladna chyba oproti mne ide po krajnici skutristka ak aj behavam po frekventovanich cestach krajnici sa zdaleka vyhybam kto jazdi ponej koleduje si o pruser lebo potom je takmer iste ze ho niekto vytlaci skor ci neskor radsej obmedzim premavku a idu zamnou 65 ako mam skoncit niekde pod ciernou plachtou
no inak tiez sravny postreh ked zametas klince tak ani nespomalia a preletia okolo teba ako by si tam ani nebol a ked pojdes do lava tak to ani neubrzdia
ja aj ked idem na zablokovanom scootri tak chodim tak minimalne 10cm od ciary ked moc zavadzam, on spomali a stej 45ky ma obehne bezpecne aj ked ide daco v protismere ale az zameta niekto klince tak nech necaka ze by nietko co i len naznakom zmenil jazdny pruh kvoli nemu a v klude prestrelia 110km/h 10cm vedla scootra
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

Taogunka
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Po Jún 23, 2008 4:45 pm

#8 Príspevok od užívateľa Taogunka » Ut Júl 29, 2008 5:30 pm

- ta krajnica bola myslena obrazne, je to obec (dufam ze necakate ze budu minat farbu na ciary), proste isla v pravej casti svojho pruhu napriek tomu ze chcela odbacat na druhu stranu

-GeeTee bolo to myslene BUD/ALEBO, dve moznosti, pokial ide po pravej strane a je velka premavka a z dakeho dovodu sa boji alebo si netrufa postavit a stat v strede cesty pokial prejde 20 aut jednym aj druhym smerom tak je bezpecnejsie proste pockat na krajnici az sa situacia ukludni a nasledne prejst, nie vsetci maju taku vieru v svoje schopnosti a hlavne schopnosti inych.

stat a cakat v prostriedku je na nasich cestach adrenalinovy sport a ver ze mi castokrat ritku stitska aj ked som v aute (a to nema tak zanedbatelnu velkost ako scoot)
napr. taka odbocka z hlavnej cesty do raztoky/nemeckej, stojim v strede a cakam blinker vyhodeny, auta ma obiehaju aj zprava aj zlava a auta v protismere blikaju a nevedia na ktoru stranu sa uhnut, ver ze na 85% budem ten co to schyta :roll:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#9 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Júl 29, 2008 6:21 pm

Tak a takýmto hovadám čo sa nevedia zmestiť do kože by som bral vodičáky nafurt!!!! A natáčať ich na video z civilného neoznačeného auta aby bol dôkaz a potom podmienka zobrať vodičák na rok-dva a ak druhýkrát dačo podobné tak na furt..inak sa tu nebude slušne jazdiť....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Júl 29, 2008 6:48 pm

Taogunka napísal:- ta krajnica bola myslena obrazne, je to obec (dufam ze necakate ze budu minat farbu na ciary), proste isla v pravej casti svojho pruhu napriek tomu ze chcela odbacat na druhu stranu

-GeeTee bolo to myslene BUD/ALEBO, dve moznosti, pokial ide po pravej strane a je velka premavka a z dakeho dovodu sa boji alebo si netrufa postavit a stat v strede cesty pokial prejde 20 aut jednym aj druhym smerom tak je bezpecnejsie proste pockat na krajnici az sa situacia ukludni a nasledne prejst, nie vsetci maju taku vieru v svoje schopnosti a hlavne schopnosti inych.

stat a cakat v prostriedku je na nasich cestach adrenalinovy sport a ver ze mi castokrat ritku stitska aj ked som v aute (a to nema tak zanedbatelnu velkost ako scoot)
napr. taka odbocka z hlavnej cesty do raztoky/nemeckej, stojim v strede a cakam blinker vyhodeny, auta ma obiehaju aj zprava aj zlava a auta v protismere blikaju a nevedia na ktoru stranu sa uhnut, ver ze na 85% budem ten co to schyta :roll:
takze trebars v takej rovinke pocas spicky chces pockat kym ta obehnu vsetky auta co su za tebou? pokial sa budete bat a nebude te si branit svoje miesto v premavke tak vas udupu zaziva

ja furt idem na drzana aj ked idem s vedlajsej dolava na hlavnu a o proti mne trtko na BMW7 z vedlajsej rovno ale nevie sa rozhodnut kedy tak kaslem na neho a kym on sa rozhodne ja som uz s krizovatky davno prec, treba jazdit drzo a bezpecne.
ak budete vsetkym uhybat akurat vas prevalcuju a nebudu vas vobec respektovat na ceste a potom si na to zvyknu a odnese si to aj daky nowacik co ma najazdenych 15km

Flash99
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jún 14, 2008 3:59 pm

#11 Príspevok od užívateľa Flash99 » Ut Júl 29, 2008 7:22 pm

a hlavne si chodte stredom pruhu..pokial nejdete 25km/h..nejsme ziadne bicykle aby sme lizali obrubniky..a pri odbocovani dolava zastavim pri stredovej ciare a hotovo..co je to za napad cakat na krajnici..

marttinsk1
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jan 19, 2008 8:13 pm
Skúter: Suzuki AN 400 Burgman
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa marttinsk1 » Ut Júl 29, 2008 8:44 pm

No mne sa stalo aj to, ze tesne za obcou som siel obiehat skodovku, uz som bol vedla nej akurat som minal zadne svetlo a vtom vyhodil smerovku.
S tym ma tiez vodici vedia nasrat, ze nedavaju smerovky vcas pred ukonom, ale tesne pred nim.
Preto davajte pozor aj na to, ze ten, koho obiehate si to vzdy moze strhnut dolava bez toho, aby o tom dali vediet...

matopn
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa matopn » Ut Júl 29, 2008 8:46 pm

mna minule v meste blokoval cechun isiel 30 na fobii a ked osm ho chcel obehnut tak ani zaboha ma pustit z prava neobieham to by am hend vytlacil potom som ho obehol vidim 18 rocny piskot zatym tak som si pribrzdil a vynadal mu do vsetkych moznych

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Jostobb » Ut Júl 29, 2008 8:53 pm

Takto moja skúsenosť s dlhých ciest kde je 90tka ... je taká že idem stredom
a keď vidím že je za mnou auto ... a je plná tak neuhnem ani bohovi dokonca ak sa tlačí cez plnú a ide auto oproti dám sa skoro ku čiare aby som mu nedal šancu aby ma štrajchol alebo čo ... ale keď vidím že ide auto za mnou a nič nejde oproti tak sa kľudne uhnem ... neznášam takých hajzlov čo predbiehajú nejakých 120 a ešte aj tak že spätné mi presviští popri uchu a skoro ma zobere zo sebou ..

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
Skúter: Piaggio NRG Power DT
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa Beella » Ut Júl 29, 2008 8:55 pm

jean napísal:Múdro, ako hovoríš, ja mám teraz problém s autom, tak nemôžem ísť rýchlo a čím viac sa uhnem ku krajnici, tým debilnejšie ma obiehajú. Ešte kamióny sú slušné, ale (a teraz naserem zrejme mnohých :)) hlavne autá s košickými značkami ma obiehali jak sprostí natesno...
Mozno ze aj ja naserem mnohych ale od nas z dediny ked ides smerom na nitru su neprehladne zakruty a 9 z 10 co ma v tych zakrutach obehovali mali znacku BA. A aj ked som minule isiel cez drazovce tak isiel traktor, passat ŠPZ BA a ja, videl ze oproti ide auto a ze to nestihne ale aj tak obehoval a ten oproti musel brzdit aby sa netrafili. Nuz take skusenosti mam ja.

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#16 Príspevok od užívateľa jean » Ut Júl 29, 2008 9:04 pm

Ja som na dovolenke v Tatrách, tu sa mi pokazilo auto, BA mi robia problémy v NR :), tu je ich veľmi málo.

matopn
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa matopn » Ut Júl 29, 2008 9:07 pm

blbost nenijazdit stretdom svojho rpuhu ak sa mu uhnes do hraja a oproti daco ide tak ta vytlaci z cesty bo si bude mysliet ze ta obyde

Beella
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
Skúter: Piaggio NRG Power DT
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa Beella » Ut Júl 29, 2008 9:13 pm

jean napísal:Ja som na dovolenke v Tatrách, tu sa mi pokazilo auto, BA mi robia problémy v NR :), tu je ich veľmi málo.
By si sa cudoval tou nasou cestou ich chodi dost.

matopn
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa matopn » Ut Júl 29, 2008 9:14 pm

VSAK PASTEKARI V BA VELKI MACHRI V PN NEVEDIA TRAFIT DO POTRAVIN

Scarp
motorkár
motorkár

#20 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Júl 29, 2008 10:12 pm

matopn- my to o pastikaroch vsetci vieme ale pssst oni su kingovia :D bola u mna nedavno seternica z BA sme ju tak doj... cely vecer nic ine nepocula len pastikari vymlety Barani Anal a podobne :D

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa owwidius » Ut Júl 29, 2008 10:21 pm

heh, to ste jak pekne zvrhli tuto temu? vam chyba flame alebo co? herr moderator, a nerobis ty nahodou v BA ??

Scarp
motorkár
motorkár

#22 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Júl 29, 2008 10:23 pm

mnoo :D studujem ale chel osm tim povedat iba to ze "blavacke"(viem ze to su vychodniari a podobne) auta sa a cestach spravaju viac nez nedisciplinovane dnes ma v meste na 60 ke som siel 70 a blavak ma pred tiahlou zakrutou cez dve plne oproti auto vytlacil lebo som ho zjavne obmedzoval

n_king
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Jún 15, 2008 6:02 pm
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa n_king » Ut Júl 29, 2008 10:33 pm

jeden kamos mal na aute isty cas taky spinac ze sa mu zapnu brzdove svetla pouzival to proti tym debilkom co sa na teba nalepia zo zadu

matopn
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa matopn » Ut Júl 29, 2008 10:39 pm

dobry napad stym svetlom
ono v BA nemusia byt vsetci pakovci to su vecsinou manazery podnikatelia co tak jazdia a maju v prdeli ale najhorsie na nich je to ze pride inde mimo BA a nevie kde je 3 navigacie a je hotovy potom sa ta naulici opyta kde je hotel LOWE a ked povies neviem tak ti vynada este a to ej uz vrchol si myslim si v BA milion odbociek nevies teraz tuto dalej odbocit pribrzdis na 50 a uz trubia a ti ukazuju

n_king
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Jún 15, 2008 6:02 pm
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa n_king » Ut Júl 29, 2008 10:40 pm

neviem na co tu rozoberate ako odbocovat, nekdo tu napise ze treba odobocovat tak druhy hentak. Treba jazdit podla situacie, predvidat a nepozerat len dopredu, odhdnut vzdialenost rychlost a tak a da sa v pohode jazdit.

Len problem je v tom, ze vela vodicov kuka len dopredu a venuje sa len tomu co je prednim. Ja pomaly viac pozeram dozadu ako dopredu a vela krat sa mi to aj oplatilo, pri jednom pripade keby som nepozeral do zadu tam ma doslova osuchne nejaky zasrany vikendovy vodic.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"