Takze dnes som absolvoval servisnu udrzbu (presnejsie povedane, moj scooter). Musim pochvalit servis Yamahy v Presove (Petro a spol.), myslim si, ze si svoje dobre meno zasluzia. Bol som dojednany na tretiu, prisiel som nejakych 10 minut predtym, chlapik ma uz cakal a hned ma zobral. V pohode mi dovolil ostat pri scootri a tak som mal pekne moznost odsledovat, co vsetko a ako robil. Kilometre som sice mal na prehliadku po 12tisic kilometroch, ale kedze scooter uz dva roky nie je v zaruke (neviem, ci ma nejaku rozsirenu, ale skor nie, ako ano), tak sam si mozem zvolit, co sa robit bude a co nie... toho som si napokon bol vedomy este predtym, nez som tam vstupil, na forum som dal tie intervaly len na zamyslenie...
Takze som sa s chlapikom dohodol, ze sa vymeni olej+filter a brzdova kvapalina... povodne som chcel, aby nastavil aj ventily (len pre istotu a dobry pocit), ale vraj ich nie je takmer vobec pocut, tak ze ich nastavime po 20tisic km (cca). Ak by som ich chcel nechat nastavit, musel by som nechat motorku riadne vychladnut, nejlepsie z vecera do rana... a kedze ja vobec neviem, ako zneju rozladene ventily, verim jeho slovu, ze su v pohode.

Taktiez sme pozreli vzduchovy filter a filter veduci k remenu... Vzduchovy filter bol trosicku zaneseny, ten druhy filtrik (k remenu) bol fest zapraseny, oba prepral a dal vysusit na specialne potrubie...

K problematike vymeny oleja v prednej vidlici - usudili sme, ze nie je potrebne to menit, pokial nie su problemy, pokial nic nepreteka (mala sa menit po 12tisic km, mam cez 13tisic teraz).
Zuctujme teda, za co som zaplatil:
320Sk olej Castrol GPS (tusim 40-10, alebo tak nejako)
18.80Sk brzdova kvapalina Castrol (tusim trieda 4, alebo tak nejako)
267.00Sk olejovy filter
337.50Sk praca (nauctovanych 45 minut, ale pracoval viac)
----------
spolu 944Sk
Zhrniem: po dnesnom dni som spokojny, brzdy su trosku ostrejsie/silnejsie nez predtym, motor subjektivne tichsi a ma trosicku jemnejsi chod. Takze dobry pocit, peniaze (za robotu) nelutujem. A servis Yamaha v Presove odporucam aj ostatnym (riesia tam aj ine znacky, mali tam nejaku Suzuki v oprave).
Jo a aby som nezabudol, pred servisom ma odchytil
G, ktory si bol kupit motorkarsku bundu... Prebiehalo to ako v pondelok s
Quiksilverom, ze ci nie som z fora a ja ze ano (ej, moj scooter ma preslavuje

). Akurat ze s Gabom (dufam, ze si dobre pamatam meno

) som sa nezabudol rozlucit...