Aký skúter 250
Moderátor: Moderators
Aký skúter 250
Čaute všetci.
Chcem si túto zimu kúpiť maxiskúter najlepšie 250. Neviem sa ale rozhodnúť pre aký. Moje jazdenie bude väčšinou po vidieckych cestách i v menšom meste kde zápchy moc nehrozia. Rozhodoval som sa medzi Aprilia Atlantic 250, Gilera Nexus 250, Piagio X8, Malaguti Madison3 250i a Kymco Xciting 250.
Chcem vidieť vaše aj plusy, aj mínusy. Prípadne i názor na jazdené stroje kto má skúsenosti.
Čo vy na to?
Chcem si túto zimu kúpiť maxiskúter najlepšie 250. Neviem sa ale rozhodnúť pre aký. Moje jazdenie bude väčšinou po vidieckych cestách i v menšom meste kde zápchy moc nehrozia. Rozhodoval som sa medzi Aprilia Atlantic 250, Gilera Nexus 250, Piagio X8, Malaguti Madison3 250i a Kymco Xciting 250.
Chcem vidieť vaše aj plusy, aj mínusy. Prípadne i názor na jazdené stroje kto má skúsenosti.
Čo vy na to?
podpis som si este nenastavil
- doktor
- motorkár
- Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
- Skúter: Kawasaki W 650
Re: Aký skúter 250
Jazdim Yuki V3 a Kymco Xciting 250.
Yuki-pohodlene sedenie, dobry rozjazd, sikovne sa rozbehne po cca80km/h, potom mu to trocha trva, vyhoda su velke kolesa (necitit kazdu jamu),mala spotreba, vyzera jak motorka,radio+mp3prehravac,nema odkladacie priestory,lahko sa opravuje
Kymco-pohodlne aj pre spolujazdca, pruzny motor po cca 100-110km/h, plexi stit, clovek ma zakryte nohy a genitalie, velke ulozne priestory, ked sa prida este givikufor tal naozaj VELKE ulozne priestory, ma vyssiu spotrebu jak yuki, vydareny dizajn, mensie kolesa, nahradne diely z ameriky dlho idu (ale to neries) :blackeye:
TheBanditko ma peknu recenziu na svoj atlantic o nieco nizsie
Yuki-pohodlene sedenie, dobry rozjazd, sikovne sa rozbehne po cca80km/h, potom mu to trocha trva, vyhoda su velke kolesa (necitit kazdu jamu),mala spotreba, vyzera jak motorka,radio+mp3prehravac,nema odkladacie priestory,lahko sa opravuje

Kymco-pohodlne aj pre spolujazdca, pruzny motor po cca 100-110km/h, plexi stit, clovek ma zakryte nohy a genitalie, velke ulozne priestory, ked sa prida este givikufor tal naozaj VELKE ulozne priestory, ma vyssiu spotrebu jak yuki, vydareny dizajn, mensie kolesa, nahradne diely z ameriky dlho idu (ale to neries) :blackeye:
TheBanditko ma peknu recenziu na svoj atlantic o nieco nizsie
Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
zober majesty alebo burgman
ale skorej by som sa orientoval podla stavu a ceny jak podla znacky
ide o tokolko chces za t dat a jaky si vysoky
ale skorej by som sa orientoval podla stavu a ceny jak podla znacky
ide o tokolko chces za t dat a jaky si vysoky
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
tu mas recenziu odomna na moju Apriliu Atlantic 250: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =18&t=5245 a ak by ta este nieco zaujimalo, neboj sa opytat... 

- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
aj kymco 250 sa dalacno splasit ..no ale je to kymco no...ale ty musis vediet jake drahe chces..kolko cca do toho investovat???? podla toho kolko akde nudes behat....ak zrovna neoplybva prachmy zainvestovat 80 kolikov do skutra na povozenie su utopene prachy
skus kuknut aj cehy lepsie ceny omnoho jak unas
teraz predava jeden jhalanisko majestu 250ccm s valcom malosi 290 rv 2001 a vyzera jak cukrik a chxce za to cca 35000kc ...daco spusti prepocet prihlasenie dovoz >>>>cca ta vyjde 50000sk...celkom slusne
treba hladat
skus kuknut aj cehy lepsie ceny omnoho jak unas
teraz predava jeden jhalanisko majestu 250ccm s valcom malosi 290 rv 2001 a vyzera jak cukrik a chxce za to cca 35000kc ...daco spusti prepocet prihlasenie dovoz >>>>cca ta vyjde 50000sk...celkom slusne
treba hladat
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Jéj, sorry, keď som videl Tvoj nick, spomenul som si, že si mi poslal SS, ale po pol noci som mal už veľa vodky a málo síl na nejaké obsiahlejšie vypisovanie.
Veľa toho nájdeš o tejto kategórii skútrov popísané v týchto témach:
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =23&t=2863
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =23&t=3713

Veľa toho nájdeš o tejto kategórii skútrov popísané v týchto témach:
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =23&t=2863
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =23&t=3713

Tak už zasa nič.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
moja volba nexus...sportovy smrnc...nie je to nesikovny korab...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja bych burgmana nebral v tejto kubature. burman je super 600 a 650 ale v 125-250 je kazdy talian lepsi podla mna aj ked vyskusane na vlastnej kozi to nemam len tak zo servisu z rozpravani aj ked pozeram ze nad nim ani neuvazuje
. sak kup teda ten co ti sadne a v mesti sa ti do penazenky

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
precitaj si medzi cim sa rozhoduje...je tam napisany aj nex...dr.snake napísal:predpokladam ze nechce skuter za 180000Sk
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
stare majesty 250 je take akurat .stare ale ak kupis zachovale asi bude aj dobre ne?
v cehah niektore vyzeraju velmi dobre za super prahy
u nas iba same rarohy a drahe
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
nepovedal ci chce novy alebo jazdeny a cca do jakej ceny..to je dolezitedr.snake napísal:stare majesty 250 je take akurat .stare ale ak kupis zachovale asi bude aj dobre ne?
čaute
V prvom rade chcem všetkým poďakovať za názory a postrehy.
Uvažujem aj o novom aj o jazdenom. Za nový sa mi ale zdá veľa vyhodených penazí. 140-160 000,-- je už podla mna dosť. Na druhej strane nový je nový takže ešte nie som rozhodnutý na 100%. Najideálnejšia sa mi zdá voľba do 100 000 sk ročný prípadne dvojročný. Ale ak jazdenka tak nie vela tisíc km, čo najmladší, nepadnutý a za rozumnú cenu. Asi to vyznie smiešne ale taký hľadá veľa ľudí takže nie som posledný. Výšku mám 183 cm. Váha skoro 100 kg. Moja ladvinka okolo 50 kg. Takže občas aj výlety po okolí, prípadne po Sk. Hlavný účel je dochádzanie do práce cca 25 km tam, 25 späť, mimo mesta.
V prvom rade chcem všetkým poďakovať za názory a postrehy.
Uvažujem aj o novom aj o jazdenom. Za nový sa mi ale zdá veľa vyhodených penazí. 140-160 000,-- je už podla mna dosť. Na druhej strane nový je nový takže ešte nie som rozhodnutý na 100%. Najideálnejšia sa mi zdá voľba do 100 000 sk ročný prípadne dvojročný. Ale ak jazdenka tak nie vela tisíc km, čo najmladší, nepadnutý a za rozumnú cenu. Asi to vyznie smiešne ale taký hľadá veľa ľudí takže nie som posledný. Výšku mám 183 cm. Váha skoro 100 kg. Moja ladvinka okolo 50 kg. Takže občas aj výlety po okolí, prípadne po Sk. Hlavný účel je dochádzanie do práce cca 25 km tam, 25 späť, mimo mesta.
- doktor
- motorkár
V3 jak stvorena 

Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
tiez to vidim skor na 500vku, 250 tka ti bude do mesta bohato stacit, ale vylety s ladvinkou budu prijemnejsie aj bezpecnejsie na vacsej kubature.
Budem úprimný. Patrím k tým ktorý nemajú najazdené tisíce kilometrom. I ked motorky milujem odjakživa toto bude moja prvá v garáži a tak by som nechcel na začiatok nič extra silné. myslím že 400-650 je už dosť na začiatok a tých 250 je primerane aby som to neprecenil.
- duky5
- motorkár
to je blbost co si napisal.
mozem ti povedat ze v meste je rozdiel medzi 250 a 500 ccm skutrom minimalny, to tych cca 80 km/h tahaju takmer rovnako, rozdiel pocitis ked budes potrebovat nahle zrychlit a 250 dojde dych tam, kde by si to s 500vkou zvladol s prehladom, duplom ked pojdes nalozeny a s ladvinkou...
ten objem nie je o tom ze ked si kupis na zaciatok 500 tak ti to utrhne ruky, ale ze mas vykonovu rezervu...
z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze som si tiez myslel ze 500 mi je akurat aj do mesta aj mimo mesta nabaleny na vylet, ale cestou do chorvatska som pochopil ze aj tych 500ccm je malo...nepotrebujem trhat asfalt, ale citil ze by to chcelo par 100 kubikov pridat a to som siel sam bez ladvinky, s nou by to bolo este citelnejsie....
mozem ti povedat ze v meste je rozdiel medzi 250 a 500 ccm skutrom minimalny, to tych cca 80 km/h tahaju takmer rovnako, rozdiel pocitis ked budes potrebovat nahle zrychlit a 250 dojde dych tam, kde by si to s 500vkou zvladol s prehladom, duplom ked pojdes nalozeny a s ladvinkou...
ten objem nie je o tom ze ked si kupis na zaciatok 500 tak ti to utrhne ruky, ale ze mas vykonovu rezervu...
z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze som si tiez myslel ze 500 mi je akurat aj do mesta aj mimo mesta nabaleny na vylet, ale cestou do chorvatska som pochopil ze aj tych 500ccm je malo...nepotrebujem trhat asfalt, ale citil ze by to chcelo par 100 kubikov pridat a to som siel sam bez ladvinky, s nou by to bolo este citelnejsie....
Takže tvoja rada je 500 a viac? Prípadne aspon tých 500? Pretože aj tak väčšinu času budem sólo. Je veľký rozdiel v ovládateľnosti? Tých mojích 300 km v jednej stope neberiem ako skúsenosti preto sa s vami radím.
- duky5
- motorkár
250 ccm je do mesta naozaj postacujucich a viac netreba, dialnicny obchvat mesta to tiez zvladne lavou zadnou.
ale pisal si ze pojdes obcas aj s ladvinkou na vylet mimo mesto s batozinou pre dvoch a garantujem ti ze by si si castokrat zanadaval ze si predsa len nesiel do vyssej kubatury.
okrem toho rozdiel medzi 250 a 500 ccm toho isteho modelu je iba v motore, rozmerovo to byva na 99% rovnake a tazsiu vahu motora moc nepocitis pretoze tazisko je nizko, urcite viac pocitis ladvinku ked si prisadne a bude jedno ci to bude 250 alebo 500 ccm.
ja si myslim ze rozumny kompromis je 500ka. ono pises ze s ladvinkou pojdes obcas, ale nikdy nevies ako sa jej to zapaci a budete jzdit kazdy vikend
a financne rozdiel medzi 250 a 500 tiez nebyva az taky velky, oplati sa priplatit...
ale pisal si ze pojdes obcas aj s ladvinkou na vylet mimo mesto s batozinou pre dvoch a garantujem ti ze by si si castokrat zanadaval ze si predsa len nesiel do vyssej kubatury.
okrem toho rozdiel medzi 250 a 500 ccm toho isteho modelu je iba v motore, rozmerovo to byva na 99% rovnake a tazsiu vahu motora moc nepocitis pretoze tazisko je nizko, urcite viac pocitis ladvinku ked si prisadne a bude jedno ci to bude 250 alebo 500 ccm.
ja si myslim ze rozumny kompromis je 500ka. ono pises ze s ladvinkou pojdes obcas, ale nikdy nevies ako sa jej to zapaci a budete jzdit kazdy vikend

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Tiež som za ten postupný objemový vývoj. 125 YUKI mi vydržala 2 roky. Prvý rok mi to bohate to postačovalo, ba som rád, že to nedalo viac ako 90km/h. Potom som uvažoval nad niečím medzi 250-400ccm. Pre vlastné bezpečie som zvolil 250ccm. Zatiaľ som s výberom veľmi spokojný. S nedostakom výkonu som problém nemal ani vo dvojici, alebo nabalený cestou z BA na Liptov a späť, hoci som využíval aj diaľnice, čo ja veľmi nerád. Ak sa mi to stane 5 krát za rok, že si poviem, no teraz by sa hodilo stádo koní navyše, tak to neriešim, vyvažuje mi to nízka spotreba a všeobecne nižšie náklady.
Ak by mi ten výkon chýbal na 15-20% ciest, tak to začnem riešiť upgradom na 400ccm Majesty. :bounce:

Tak už zasa nič.
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
radsej zacat s lacnejsim ci ta to bude bavit...aby si nedopadol jak par ludi tu ze kupili drahe a teraz to nevedia ani s velkou stratou predat
raz za tyzden ist s dakym 60-80km sa da ist aj na 125-ke nemusis mat zrovna paneuropean za 600 kolikov
ja na tvojom mieste by som kupil dajaku zachovalu hajtru majestu 250 ne drahu a pobehas sezonu a uvidis co dalej
je velmi velky rozdiel napr medzi komponentami na 125 a 250 a uz nehovorim o vacsich kubikoch
podla toho kolko a kde budes behat...myslim ze na denne dobehavanie primeske do roboty je 250ccm akurat...a cez veekednd s tym mozes ist kde chces....hoc na balaton..nepojdes sice 160 ale na co aby si dostal prievan do usi abo ta zamerali madari na 60-ke???
ked chces cestovat 150-kov kup si goldwing
aj to pojdes 160-kov 20 perc ciest a zvysok pojdes 70-90 jak na 125-ke
vsecko je o peniazoch ak ich mas habadej mozes si kupit aj goldwing a ist na nom raz za mesiac na zmzlinu 40km a spat a mas to v riti
ja osobne viac jak 40-50 tis za skuter nedam ani nahodou na to pobehanie okolo domu a v lete denne behanie horu dolu do kosic 8km mi staci v pohodke aj osminka ..hlavne ze ma nepredbehuju avie a liazky a autobusy ..aj tak viac jk 80-90 nemam kde ist a potom uz aj tak fuka do hlavy moc
daco take http://www.skutrforum.cz/index.php?a=topic&t=1538
este zbij cenu na 32 ceskych 7000 prihlasenie +3000 dovoz..do 50 litrov mas vcelku slusny skut
co ho aj na bud rok predas za 45 v pohodke
raz za tyzden ist s dakym 60-80km sa da ist aj na 125-ke nemusis mat zrovna paneuropean za 600 kolikov
ja na tvojom mieste by som kupil dajaku zachovalu hajtru majestu 250 ne drahu a pobehas sezonu a uvidis co dalej
je velmi velky rozdiel napr medzi komponentami na 125 a 250 a uz nehovorim o vacsich kubikoch
podla toho kolko a kde budes behat...myslim ze na denne dobehavanie primeske do roboty je 250ccm akurat...a cez veekednd s tym mozes ist kde chces....hoc na balaton..nepojdes sice 160 ale na co aby si dostal prievan do usi abo ta zamerali madari na 60-ke???
ked chces cestovat 150-kov kup si goldwing
aj to pojdes 160-kov 20 perc ciest a zvysok pojdes 70-90 jak na 125-ke

vsecko je o peniazoch ak ich mas habadej mozes si kupit aj goldwing a ist na nom raz za mesiac na zmzlinu 40km a spat a mas to v riti
ja osobne viac jak 40-50 tis za skuter nedam ani nahodou na to pobehanie okolo domu a v lete denne behanie horu dolu do kosic 8km mi staci v pohodke aj osminka ..hlavne ze ma nepredbehuju avie a liazky a autobusy ..aj tak viac jk 80-90 nemam kde ist a potom uz aj tak fuka do hlavy moc
daco take http://www.skutrforum.cz/index.php?a=topic&t=1538
este zbij cenu na 32 ceskych 7000 prihlasenie +3000 dovoz..do 50 litrov mas vcelku slusny skut
co ho aj na bud rok predas za 45 v pohodke
- pygo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: St Nov 01, 2006 7:13 pm
- Skúter: bolo Amalfi
čaute, chcel by som počuť váš názor na to aký maxík kúpiť: rozhodujem sa medzi starším Burgmanom 400 (rok výroby okolo 2000-2001) alebo Kymcom Xciting 250 (cca 2006), finančne zhruba okolo tých 2800 Eur. Čo by ste mi poradili? Má to byť moja prvá veľká motorka, primárne zameranie na výlety... Ďakujem za odpovede.
<- to som já a mój bývalý skúter nekde v Rakúsku 

- doktor
- motorkár
Co ja viem, ta 400 je dobra, zalezi na tom ake vylety, ked daleko a po dialniciach tak jednoznacne 400, ked nie velmi daleko (to ale neznamena ze len okolo domu) a nie moc dialnice tak xciting uuuuuuuuplne v pohode
- pygo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: St Nov 01, 2006 7:13 pm
- Skúter: bolo Amalfi
výlety po Slovensku,na začiatok tak 300 kilometrov denne... neskôr raz za čas niečo dlhšie... ten Burgman ma láka tým,že je silnejší,takže pri normálnom tempe nebude trpieť tak ako napríklad to Kymco...na druhej strane Kymco je novšie... a teď babo raď...
<- to som já a mój bývalý skúter nekde v Rakúsku