Karta prvej pomoci v lekarnicke
Moderátor: Moderators
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Okt 22, 2008 9:55 am
- Skúter: CPI Aragon 50 zmena Piaggio Typhoon 50 T
Karta prvej pomoci v lekarnicke
Ahojte neviem ako na moto, ale v autolekarnicke bude treba od 1.3.09 tzv. Karta prvej pomoci. V starych lekarnickach to nemame. V novych to uz bude.
www.pasztor.name/download/KartaPrvejPomoci.pdf
www.pasztor.name/download/KartaPrvejPomoci.pdf
uz 10600km tak zase jazdim
tak som to po 10r. dotiahol na 19000km.
Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.

- miiireeec
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
- Skúter: Yamaha XT 660 X
Re: Karta prvej pomoci v lekarnicke
to si mám kúpiť new alebo stačí keď si toto vytlačím 

Yamaha - ride the right bikes
-
- st. skútrista
No ja som si to vytlacil a prilozim do lekarnicky. Inak fakt nevedia co by uz vymysleli. Mozes mat navod aky chces raz sa pozries na tu otvorenu zlomeninu a slabsia povaha ide si lahnut vedla zraneneho, ale ked musis tak musis. Lebo ked nemusis tak zaplatis a to zase ja nemusim.
To radsej kupim nieco na skutrik.

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
jurajc: pokial mas kategoriu vozidla L1E (skuter do 50 ccm s rychlostou 45 km/h v technicaku) tak nemusis mat ani povinnu vybavu. ledaze by sa to tym novym zakonom zmenilo. moze to niekto potvrdit/vyvratit?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
hladal som to v diskusii na motoride, ale nemozem to najst, jeden chlapik tam presne pisal, dokedy netreba karticku ziadnu, a dokedy mozno mat staru lekarnicku s doplnenou kartickou...
inac, karticku si mozete stiahnut odtialto (http://www.pasztor.name/download/KartaPrvejPomoci.pdf), vytlacit a zalozit do lekarnicky...
inac, karticku si mozete stiahnut odtialto (http://www.pasztor.name/download/KartaPrvejPomoci.pdf), vytlacit a zalozit do lekarnicky...
-
- st. skútrista
Chcem Vas len upozornil, ze to bude musiet byt v lekarnicke.
Kazde Euro je dobre, ked nemusime dat pandurom.
Vela stastnych km bez nehod a pokut!!!
Kazde Euro je dobre, ked nemusime dat pandurom.
Vela stastnych km bez nehod a pokut!!!

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Ja veľmi neriešim či lekárničku na 50ccm a 45km/h zo zákona musím mať. Veď ju so sebou hlavne pre svoju záchranu mám a aj keby nebola zo zákona budem ju nosiť. Tá kartička vytlačiť a vložiť a je po paráde.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a vies vobec co v nej mas? to co sa zachranis s jednym obvazom to si mozes odtrhnut kus tricka.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
inac k tej karticke... asi ste uz v mediach zachytili, ze vraj verzie karticiek, ktore behaju po internete, su vsetky neplatne, pretoze oficialne nebola este ziadna karticka schvalena resp. zadefinovana... takze momentalne ziadnu netreba a termin, odkedy ju bude treba, zatial nie je znamy...
-
- st. skútrista
Len skoda svacka co mu chceli 66Euro nauctovat a nakoniec zaplatil 16Euro v dedinke Hybe
Preventivne som si to dal do lekarnicky, aby som eliminoval moje straty v penazenke.
Nedam im na frcky ani cent.

Preventivne som si to dal do lekarnicky, aby som eliminoval moje straty v penazenke.
Nedam im na frcky ani cent.

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
inac ten papier ked si vytlacis tak ti bude na dve veci...pretoze ked uz to bude (co doteraz neschvalili) tak bude musiet byt minimalne zaliaty v lamine...dnes som sa to dopocul na skoleni 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- st. skútrista
Ano mas pravdu musi byt zaliata. I ked mozna nebude platit tak som ju pre istotu zalial a ked bude je o starost menej 

- Sonka26
- cyklista
- Dátum registrácie: St Aug 20, 2008 10:33 pm
- Skúter: Yamaha Neos 50
- Kontaktovať užívateľa:
taak teda potrebujem po novom na neosa lekarnicku? 

podpis som si este nenastavil
-
- st. skútrista
No myslim, ze na tie nase rychlostroje do 50 sa zakon nemenil takze by to malo byt bez. Ak je to inak opravte ma prosim. 

- matopn
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
nepotrebujes ja ti prvu pomoc poskytnem radSonka26 napísal:taak teda potrebujem po novom na neosa lekarnicku?

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Cela karta je riadna blbost. V nudzovej situacii kym precitas kartu, tak osoba vykrvaca. V nudzii sa nepozera nato, ci je hygiena, ci su veci v lekarnicke v zaruke, proste zastavis krvacanie a volas sanitku. Takze naco kartu. To musel byt mudry clovek, co to vymyslel. Ale k veci. Lekarnicku treba mat na vsetkom, co jazdi na motor
, karta sa este par mesiacov NEBUDE kontrolovat

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a tiez mudry ujo vymyslel, ze lekarnicka bude oranzova
- MikinoKosice
- chodec
- Dátum registrácie: Št Feb 26, 2009 6:48 pm
- Skúter: Piaggio Energy mc 2
Oranžová ale až do roku 2012 ( aj keď neviem prečo ... ako keby záležalo na farbe )
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
vsetko co ma motor? akoze kam chcse dat lekarnicku napr. na babette...ci povinne ruksak ma kazdy nosit...pokial sa nic nemenilo 50ky netrebaTomasARN napísal: Ale k veci. Lekarnicku treba mat na vsetkom, co jazdi na motor![]()
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
-
- st. skútrista
Toto nam doslo do mailu v praci.
Autolekárničky
26.2.2009
Lekárnička pre prostriedok osobnej dopravy alebo hromadnej dopravy je súprava zdravotníckych pomôcok a lieku s dezinfekčným účinkom, určená na poskytnutie prvej pomoci zraneným osobám, ktoré sú účastníkmi cestnej premávky alebo hromadnej dopravy osôb.
Lekárničkou pre prostriedky osobnej dopravy alebo hromadnej dopravy osôb je:
motolekárnička, ktorá je výbavou motocykla s obsahom valcov od 50 cm3
autolekárnička pre osobnú dopravu alebo nákladnú dopravu, ktorá je výbavou osobných a nákladných automobilov; sortiment autolekárničky pre osobnú a nákladnú dopravu
autolekárnička pre hromadnú dopravu, ktorá je výbavou dopravných prostriedkov určených na hromadnú dopravu osôb;
Obal autolekárničky pre prostriedky osobnej a hromadnej dopravy má
zaručovať vhodné uloženie a spôsob uchovávania predpísaného sortimentu lekárničky, aby nedošlo k znehodnoteniu obsahu,
byť riadne opracovaný, ostré hrany a nerovnosti povrchu majú byť obrúsené,
povrchovú úpravu, ktorá sa nedá odlupovať.
Súčasťou autolekárničky pre prostriedky osobnej a hromadnej dopravy je zoznam zdravotníckych pomôcok a lieku, stručný návod na použitie, pokyny na poskytovanie prvej pomoci, označenie výrobcu a dátum kompletizovania.
Autolekárničky pre prostriedky osobnej a hromadnej dopravy sa na čelnej strane obalu označujú slovným označením motolekárnička, autolekárnička, autolekárnička pre hromadnú dopravu.
Autolekárnička pre osobnú a nákladnú dopravu obsahuje
gázu hydrofilnú skladanú sterilnú 7, 5 7, 5 cm á 5 ks 2 ks,
dezinfekčný roztok s rozprašovačom ( 40 50 ml ) v originálnom balení 1 ks,
resuscitačné rúško s ventilom 1 ks,
izotermickú polyesterovú fóliu 220 cm 140 cm alebo 200 cm 150 cm 1 ks,
trojrohú šatku 2 ks,
rukavice gumové jednorazové 1 pár,
PVC rúško 20 cm 20 cm, hrúbka min. 0, 12 mm 1 ks,
náplasť hladkú min. 1, 25 cm 2 m 1 ks,
obväz hotový sterilný č. 4 3 ks,
obväz hydrofilný sterilný 10 cm 5 m 1 ks,
obväz hydrofilný sterilný 6 cm 5 m 2 ks,
ovínadlo pružné elastické min. 6 cm 5 m 1 ks,
náplasť s vankúšikom 8 cm 4 cm 10 ks,
nožnice nehrdzavejúce 1 ks,
zatváracie špendlíky 4 ks; odporúčané.
Zdroj: http://www.health.gov.sk/redsys/rsi.nsf ... enDocument
Lekárnička - 1. apríl 2009
Štyri moduly, v ktorých budú samostatne uschované zdravotnícke pomôcky tak, aby pri jednotlivých úrazoch nabádali na správne použitie.
Karta prvej pomoci bude mať dve strany, pričom predná bude obsahovať informáciu o linkách tiesňového volania a obrázkové znaky, piktogramy život zachraňujúcich výkonov. Na zadnej strane karty - nájdu vodiči či spolujazdci postup na zastavenie krvácania, uvoľnenie dýchacích ciest, vonkajšiu masáž srdca, dýchanie z pľúc do pľúc a opis stabilizovanej polohy. Odhaduje sa, že prvú pomoc dokáže správne poskytnúť len desať percent populácie. Treba si dať v každom prípade pozor na autolekárničky a hlavne karty prvej pomoci, ktoré ziskuchtiví obchodníci už ponúkajú a odporúčame informovať sa priamo u výrobcu príslušnej autolekárničky o jej aktuálnosti vzhľadom k pripravovaným zmenám.
Používanie autolekárničiek
24.2.2009
Ministerstvo zdravotníctva po dohode s Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií pripravuje vyhlášku o náležitostiach týkajúcich sa lekárničiek pre osobnú, nákladnú a hromadnú dopravu.
Návrh vyhlášky je po medzirezortnom pripomienkovom konaní a v súčasnosti sa spresňujú niektoré jej ustanovenia ( napr. karta prvej pomoci, obsah príslušného druhu lekárničky...). To znamená, že motoristi ešte môžu používať staré /pôvodné/, ale aj teraz kúpené lekárničky – bez karty prvej pomoci.
Návrh vyhlášky obsahuje aj prechodné obdobia. To znamená, že:
1) aj po nadobudnutí účinnosti vyhlášky bude spotrebiteľ môcť používať tzv. „starú“ lekárničku vyrobenú resp. distribuovanú podľa doterajších predpisov, a to až do dátumu jej spotreby - po pripojení karty prvej pomoci (rýchly a jednoznačný návod na poskytnutie prvej pomoci),
2) kartu prvej pomoci si motoristi môžu kúpiť až vtedy, keď bude vyhláška platná. Aj na jej pripojenie k tzv. „starej“ lekárničke je navrhnutý istý časový úsek,
3) výrobcovia resp. distribútori lekárničiek budú môcť uvádzať na trh tzv. „staré“ lekárničky aj po nadobudnutí účinnosti vyhlášky /do stanovenej časovej hranice/. Karty prvej pomoci priložia k pôvodnej lekárničke.
Navrhovatelia vyhlášky teda predpokladajú, že po nadobudnutí jej účinnosti bude potrebný čas na výrobu lekárničiek podľa nového predpisu.
Autolekárničky
26.2.2009
Lekárnička pre prostriedok osobnej dopravy alebo hromadnej dopravy je súprava zdravotníckych pomôcok a lieku s dezinfekčným účinkom, určená na poskytnutie prvej pomoci zraneným osobám, ktoré sú účastníkmi cestnej premávky alebo hromadnej dopravy osôb.
Lekárničkou pre prostriedky osobnej dopravy alebo hromadnej dopravy osôb je:
motolekárnička, ktorá je výbavou motocykla s obsahom valcov od 50 cm3
autolekárnička pre osobnú dopravu alebo nákladnú dopravu, ktorá je výbavou osobných a nákladných automobilov; sortiment autolekárničky pre osobnú a nákladnú dopravu
autolekárnička pre hromadnú dopravu, ktorá je výbavou dopravných prostriedkov určených na hromadnú dopravu osôb;
Obal autolekárničky pre prostriedky osobnej a hromadnej dopravy má
zaručovať vhodné uloženie a spôsob uchovávania predpísaného sortimentu lekárničky, aby nedošlo k znehodnoteniu obsahu,
byť riadne opracovaný, ostré hrany a nerovnosti povrchu majú byť obrúsené,
povrchovú úpravu, ktorá sa nedá odlupovať.
Súčasťou autolekárničky pre prostriedky osobnej a hromadnej dopravy je zoznam zdravotníckych pomôcok a lieku, stručný návod na použitie, pokyny na poskytovanie prvej pomoci, označenie výrobcu a dátum kompletizovania.
Autolekárničky pre prostriedky osobnej a hromadnej dopravy sa na čelnej strane obalu označujú slovným označením motolekárnička, autolekárnička, autolekárnička pre hromadnú dopravu.
Autolekárnička pre osobnú a nákladnú dopravu obsahuje
gázu hydrofilnú skladanú sterilnú 7, 5 7, 5 cm á 5 ks 2 ks,
dezinfekčný roztok s rozprašovačom ( 40 50 ml ) v originálnom balení 1 ks,
resuscitačné rúško s ventilom 1 ks,
izotermickú polyesterovú fóliu 220 cm 140 cm alebo 200 cm 150 cm 1 ks,
trojrohú šatku 2 ks,
rukavice gumové jednorazové 1 pár,
PVC rúško 20 cm 20 cm, hrúbka min. 0, 12 mm 1 ks,
náplasť hladkú min. 1, 25 cm 2 m 1 ks,
obväz hotový sterilný č. 4 3 ks,
obväz hydrofilný sterilný 10 cm 5 m 1 ks,
obväz hydrofilný sterilný 6 cm 5 m 2 ks,
ovínadlo pružné elastické min. 6 cm 5 m 1 ks,
náplasť s vankúšikom 8 cm 4 cm 10 ks,
nožnice nehrdzavejúce 1 ks,
zatváracie špendlíky 4 ks; odporúčané.
Zdroj: http://www.health.gov.sk/redsys/rsi.nsf ... enDocument
Lekárnička - 1. apríl 2009
Štyri moduly, v ktorých budú samostatne uschované zdravotnícke pomôcky tak, aby pri jednotlivých úrazoch nabádali na správne použitie.
Karta prvej pomoci bude mať dve strany, pričom predná bude obsahovať informáciu o linkách tiesňového volania a obrázkové znaky, piktogramy život zachraňujúcich výkonov. Na zadnej strane karty - nájdu vodiči či spolujazdci postup na zastavenie krvácania, uvoľnenie dýchacích ciest, vonkajšiu masáž srdca, dýchanie z pľúc do pľúc a opis stabilizovanej polohy. Odhaduje sa, že prvú pomoc dokáže správne poskytnúť len desať percent populácie. Treba si dať v každom prípade pozor na autolekárničky a hlavne karty prvej pomoci, ktoré ziskuchtiví obchodníci už ponúkajú a odporúčame informovať sa priamo u výrobcu príslušnej autolekárničky o jej aktuálnosti vzhľadom k pripravovaným zmenám.
Používanie autolekárničiek
24.2.2009
Ministerstvo zdravotníctva po dohode s Ministerstvom dopravy, pôšt a telekomunikácií pripravuje vyhlášku o náležitostiach týkajúcich sa lekárničiek pre osobnú, nákladnú a hromadnú dopravu.
Návrh vyhlášky je po medzirezortnom pripomienkovom konaní a v súčasnosti sa spresňujú niektoré jej ustanovenia ( napr. karta prvej pomoci, obsah príslušného druhu lekárničky...). To znamená, že motoristi ešte môžu používať staré /pôvodné/, ale aj teraz kúpené lekárničky – bez karty prvej pomoci.
Návrh vyhlášky obsahuje aj prechodné obdobia. To znamená, že:
1) aj po nadobudnutí účinnosti vyhlášky bude spotrebiteľ môcť používať tzv. „starú“ lekárničku vyrobenú resp. distribuovanú podľa doterajších predpisov, a to až do dátumu jej spotreby - po pripojení karty prvej pomoci (rýchly a jednoznačný návod na poskytnutie prvej pomoci),
2) kartu prvej pomoci si motoristi môžu kúpiť až vtedy, keď bude vyhláška platná. Aj na jej pripojenie k tzv. „starej“ lekárničke je navrhnutý istý časový úsek,
3) výrobcovia resp. distribútori lekárničiek budú môcť uvádzať na trh tzv. „staré“ lekárničky aj po nadobudnutí účinnosti vyhlášky /do stanovenej časovej hranice/. Karty prvej pomoci priložia k pôvodnej lekárničke.
Navrhovatelia vyhlášky teda predpokladajú, že po nadobudnutí jej účinnosti bude potrebný čas na výrobu lekárničiek podľa nového predpisu.

- Beella
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
- Skúter: Piaggio NRG Power DT
- Kontaktovať užívateľa:
Cize nepotrebujeme na scoot lekarnicku?? Az keby som mal 51cm3 v TP???
-
- st. skútrista
Neviem ako jasnejsie to definovat ked ma v TP 49.9 nemusis a ked je napisane 50 tak uz ju musis mat. Kapisko.

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Juraj, ale ten zakon ma 6,5 roka, pokial viem, bol jeden ci dva krat novelizovany.
EDIT:
Vo
VYHLÁŠKE 578/2006 Z.z.
Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky
z 12. októbra 2006,
ktorou sa ustanovujú podrobnosti o niektorých ustanoveniach zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov sa pise, ze motolekarnicku musia mat motocykle, ktore maju nad 50 cm3 alebo konstrukcnu rychlost vecsiu ako 45 km/h. Takze moze mat obsah 49 cm3 ale konstrukcnu rychlost v TP respetive OEV viac ako 45 km/h a musi mat motolekarnicku. Nove skutre maju pisanu rychlost 45km/h ale starsie aj viac.
EDIT:
Vo
VYHLÁŠKE 578/2006 Z.z.
Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky
z 12. októbra 2006,
ktorou sa ustanovujú podrobnosti o niektorých ustanoveniach zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov sa pise, ze motolekarnicku musia mat motocykle, ktore maju nad 50 cm3 alebo konstrukcnu rychlost vecsiu ako 45 km/h. Takze moze mat obsah 49 cm3 ale konstrukcnu rychlost v TP respetive OEV viac ako 45 km/h a musi mat motolekarnicku. Nove skutre maju pisanu rychlost 45km/h ale starsie aj viac.
-
- st. skútrista
Mam kamarata a ten ma znameho u dopravnej policie. Zistim napisem