Nove valceky a voditka

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Dec 04, 2006 11:13 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

Nove valceky a voditka

#1 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Št Mar 12, 2009 1:48 pm

Ahojte kupil som si nove valceky a voditka
chcem pocut nazor na tie valceky RMS co to je za znacku, voditka su original Kymco.
Podotykam na Kymco Xciting 250 .... neviem ci vydite na tie rozmery a vahu.
chcel som aby mi zaslali kvalitne valceky ale vahy takej ake su original valceky a tu su rozmery ktorym sa moc nerozumiem, viete mi poradi Kymkaci?
10 040 0540
22.9x17.8
GR. 20.00
Prílohy
Snímka110.jpg
(312.14 KiB) 60 stiahnutí
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nove valceky a voditka

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Št Mar 12, 2009 11:25 pm

rms neni nic extra znacka ale sak valceky je spotrebny material tak na to nemusis pozerat. niesu zadne valceky co ti vydrzia 4x tolko co ine.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Mar 13, 2009 12:02 am

na nejakom ceskom scooter fore som zachytil prispevok s obrazkom, na ktorom boli uplne rozsypane valceky, a vidi sa mi , ze to boli RMS valceky... ale ako naschval to teraz nemozem najst... Valceky rozsypane na male kusky... Idem to este pohladat.

EDIT: nasiel som to! :) scooter zrejme Yamaha-Majesty YP250 r.v.97
Marťas33 napísal:RMS-válečky po max.6000 kilometrech Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok
KYBLOS napísal:Wau, tak to je masáž. No tak aspoň vidím, že dělám dobře, když firmu RMS nemám rád a jezdím s válečkama Malossi HAT, nebo Polini. Obrázok
Marťas33 napísal:kdyby měly 10000-15000 km za sebou tak bych o sobě řekl že jsem h....o,ale takhle??? Obrázok
ESO RIMER napísal:martas tak to je nářez, já měl válečky přes 20000km.????ale takhle teda zrajtovaný nejsou
zdenek-i napísal:RMS nebrat,jsou to šmejdy i když levné.Po zkušenostech ze servisu nejdýl vydrží orginální ovšem za poměrně vysokou cenu.Já na servis používám nejraději Malossi nebo Polini,ale nedělají je ve všech rozměrech a vahách.Když není vyhnutí tak RMS,ale 4000 km a pryč s nimi,jinak poničí dráhy variatoru.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Pi Mar 13, 2009 12:29 am

The Bandit
Dakujem velmi si ma potesil :Yahoo!: fakt mi to zdvihlo naladu krasny obrazok ....
to sa mozem tesit ze sa mi to teraz niekde zapece....zeby boli vacsi humus ako seriove valceky?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Mar 13, 2009 12:36 am

no vies, mozno tam bol nejaky iny problem, co to sposobil, a nie chyba valcekov... predpokladam, ze sa to nestalo kazdemu majitelovi tychto valcekov... viem, ze takyto obrazok nepotesi, ale chcem ti len a len dobre... :) Pytal si sa na kvalitu a ja som nedavno cital o nich prave toto. Takze tak. :)

ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Pi Mar 13, 2009 1:19 am

Aj tak ti dakujem, ale myslim ze bud vyrobna chyba valcekov ako pochybujem ze by to az tak vsetky skosilo :shock: uplne na dranca hmmm to je trosku podozrive ale dik za upozornenie. A do buducna by si mi ake skor doporucil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Mar 13, 2009 1:30 am

tak nemozem ti doporucit ziadne, pretoze na svojom maxiku mam este tie, ktore tam boli od jeho kupy... nemam ziadne skusenosti s valcekmi pre maxiky. A okrem ineho nove valceky kupovat asi ani nebudem, pretoze uvazujem o komplet novom variatore J-Costa, viac info tu: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 40&start=0 (najma na strane 4 ta dlha citacia, tam mas pekne popisane, ako vraj funguje v praxi na ceste)

ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Pi Mar 13, 2009 1:36 am

hej hej uz som to pozeral pred tym ... a kolko mas najazdene na seriovych??? ..........lebo to pocitujes, moje XC uz nema taku silu ani rychlost ako ked malo dajme tomu 3000 km preto to chcem vymenit mozno su uz zoslahane

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Mar 13, 2009 1:40 am

tak Aprilku som kupil, ked mala 8900 na tachometri (pochybujem, ze valceky predtym menili, ich zivotnosti by mala byt k tym 15tisic km aspon) a teraz mam 15tisic km. Necitim ziadnu dieru vo vykone (ako je to pri zodratych valcekoch na 50ccm scootroch trebars), maximalka bola nejakych 129 podla GPS; odkedy som nahodil turisticke plexi, tak dosiahnem tych 124-125 podla GPS, to plexi je fakt hovado :D )

Klesnuta maximalka sa vseobecne da prisudzovat po stranach zodratemu remenu, ktory je opotrebovanim proste uzsi a tym padom nevylezie tak vysoko vo variatore = mensia maximalka. Kolko km mas najazdenych?

(edit: opraveny preklep, plaxy -> plexi)

ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Pi Mar 13, 2009 9:36 am

Vies co najazdenych mam 12 000 km od novoty a pocitujem ze bola silnejsia, tak prve ma napadlo vymenit valceky tak ako som to mal na 125-ke keeway arn. Uvidim, chcel som uz aj remen menit ale ten stal 66 EUR co si radsej pockam. Myslim ze remen viac km vydrzi ako valceky.
V pripade ze by bol zodrany remen tak ho objednam ... uvidime :%)

ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Ne Apr 05, 2009 10:42 pm

The Bandit :
pri vymene valcekov som zistil ze remen je na pohlad dobry je ako novy, ale ma akusi strasnu volu.
Mne sa zda ze to tak nema byt co tvoj nazor nato .... mal by byt pevny a dobre napaty nie? ...
Lebo pri rozbehu ako remen zacina ist hore sa remen strasne trase ....

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Apr 05, 2009 11:12 pm

hmm... tak v tomto ti zial neporadim, ja som este remen na ziadnom maxikovi nevidel... ale tu mas video z prace variatora, nevidim nejake trasenie sa remena: http://www.youtube.com/watch?v=2XDqgGFfCso ale zasa tu je ine video, a tam sa remen trasie zretelne: http://www.youtube.com/watch?v=2efLShaZ ... re=related Takze tak. :)

Kedze si valceky menil - boli tie povodne nejako opotrebovane? :) A citis subjektivne nejaku zmenu?

ŠAKUL
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa ŠAKUL » Po Apr 06, 2009 9:46 pm

Valceky som pozeral...a neboli obdrane skoro vobec, ale ked som uz mal dole rozobrane tak som vymenil ...
to posledne video - ano trase sa tak isto ako moj, ale ked viem ze ked som mal ARNko bol napaty, mal miernu volnost co je dobre myslim
Ale na Kymcu mi to pripada ako keby bol vacsi na obvod velmi velka vola a pri mensich otackach sa roztrase tak ze bucha o bocne strany hliniku motora vies si to asi predstavi ze .... cize to sposobovalo ten buchot a pri rozbehu a vacsej zatazy sa mi trase cela motorka....cize remen po urcitich km nabehanch sa proste roztiahol asi preto ....
S istotoou poviem ze valceky tie to neboli za chybu ale remen, i ked je ako novy je proste velmi volny co straca aj na sile a rychlosti scootra.
Moj nazor ...

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#14 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 09, 2009 9:46 pm

Ja som menil prvý raz valčeky origo po cca 15 000 za RMS a tie tam vydržali cca polovicu čo tie origo a potom som tam dal Pulley a dalej už neviem lebo upgrade.Ale teda mal som problém aj na malom scootri zas s RMS valcom liatinovm čo som tam menil po zádere za origo a po vybalení z krabice som nadšený nebol v akom bol stave a po namontovaní tak isto ... bol o cca 3mm vyšší ako origo a piest mal potom hore nedobeh a dole zas neodkrýval uplne prefuky a muselo sa to riešiť podložkou a zhora stočením...Takže je na RMS nemám moc dobrý názor. Ale je zas možné že nejaký iný tovar je lepší ako konkurencia.... :shock:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"