s tym vodicakom - cim skor sa zapises, tym skor budes mat...
ja som si kupil maxika minuleho roku na prelome maja a juna, na vodicak na velku moto som sa nahlasil 5. juna... dlho dlho trvalo, pokial otvorili kurz moto, a potom sa nic nedialo, lebo na teoriu som chodit nemusel, kedze B mam uz 10 rokov. Na jazdy sa nedalo, lebo raz bola motorka mimo okres, potom tyzden prsalo, a ked bolo konecne pekne, tak si zobral instruktor dovolenku. A ked uz mi konecne vybavili termin na skusky a tyzden pred nim jazdit, tak akosi zabudli, ze v tom case som ja pri mori na dovolenke. Takze sa to opat muselo presuvat o nejake dva tyzdne.
Pred skuskou som jazdil vsehovsudy 4 jazdy a na skusku som sa dostal v posledny augustovy tyzden pred vikendom, to mame v Bardejove vzdy jarmok a kolotoce, cele mesto hore nohami kvoli obchadzkam a vsetkemu tomu narodu, co sa na jarmok zbehol. Ale v pohode, test na 55b, cvicisko aj poslepu, teoria bez problemov a jazda krizom cez mesto bez zavahania, a to na bobiku sedel instruktor takych 100kg. Moto Honda CBF500.
No a vodicak do ruky som dostal niekedy v polovicke septembra, ale aj tak som sa cez leto vozil na maxiku, sice po cestach tretej triedy, a vsetko okrem karticky bolo maximalne v poriadku, bez obav to vsak nebolo. Ked to vsak zvazim teraz, bol to dost vysoky risk, ked niekoho nacapu bez vodicaku, vraj na 2 roky zakaz a vysoka pokuta. Teraz by som uz asi neriskoval.
Takze moja rada: nahlas sa cim skor na kurz a sprav si ho (hoc' to nieco potrva), lebo ak ta chytia bez neho, 2 roky ti bude zbehavat isto pomalsie nez 1 mesiac.