Diskusia Nexus 500 vs. Nexus 300
Moderátor: Moderators
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Diskusia Nexus 500 vs. Nexus 300
Chalani, otváram túto diskusiu, lebo by ma zaujímal Váš názor do čoho ísť. Dlho som rozmýšlal aký maxík na jar kúpiť a teraz viem že chcem jedine Gileru Nexus. Otázka zostáva aký objem. Nexus 500 by som kúpil jedine jazdený a najlepšie zo zahraničia,lebo ceny sa tam pohybujú okolo 3000 € + dovoz a prihlásenie rátam cca 800 €. Nexus 300 je problém zohnať jazdený, lebo sú to nové stroje a keď sa aj nájde nejaká jazdenka tak za to chcú privela.
Zároveň uvažujem aj nad tým či nekúpiť radšej čisto nového Nexusa 300 za cenu 4800 € (prípadne 4600 € čo som našiel jedneho online predajcu) v každom prípade je to dosť vela peňazí za taký objem.
Zaujíma ma hlavne názor majitelov maxíkov čo majú objem okolo tých 250 ccm či je to dostatočný výkon na dlhšiu jazdu vo dvojici.Obávam sa hlavne toho že po roku ma to bude ťahať zase do vyšieho objemu a to by som stratil na tom peniaze keby to predám.
Teraz mám skúter 70 ccm z málo miestom a dokázal som na tom prejsť aj dlhšie trasy vo dvojici takže určite to bude posun k lepšiemu.
Tak ak máte postrehy sem s nimi.
P.S je nejaký konštrukčný rozdiel medzi 300vkou a 500vkou okrem bŕzd a pruženia?
Zároveň uvažujem aj nad tým či nekúpiť radšej čisto nového Nexusa 300 za cenu 4800 € (prípadne 4600 € čo som našiel jedneho online predajcu) v každom prípade je to dosť vela peňazí za taký objem.
Zaujíma ma hlavne názor majitelov maxíkov čo majú objem okolo tých 250 ccm či je to dostatočný výkon na dlhšiu jazdu vo dvojici.Obávam sa hlavne toho že po roku ma to bude ťahať zase do vyšieho objemu a to by som stratil na tom peniaze keby to predám.
Teraz mám skúter 70 ccm z málo miestom a dokázal som na tom prejsť aj dlhšie trasy vo dvojici takže určite to bude posun k lepšiemu.
Tak ak máte postrehy sem s nimi.
P.S je nejaký konštrukčný rozdiel medzi 300vkou a 500vkou okrem bŕzd a pruženia?
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Diskusia Nexus 500 vs. Nexus 300
Hmm... tak ako majitel maxika 250 ti mozem povedat, ze na dlhe trasy vo dvojici sa pouzit v pohode da (ak si ich zvladal aj na 70ccm, tak s 250ccm nebude problem), ina vec je, ak budes chciet pocas toho presunu aj nejaky ten vyssi vykon...deltoro5784 napísal:Zaujíma ma hlavne názor majitelov maxíkov čo majú objem okolo tých 250 ccm či je to dostatočný výkon na dlhšiu jazdu vo dvojici.Obávam sa hlavne toho že po roku ma to bude ťahať zase do vyšieho objemu a to by som stratil na tom peniaze keby to predám.
Jednoducho, cestovna rychlost 90km/h (real) vo dvojici nie je problem (to je take optimum vo dvojici), zvladne aj 110 po dialnici (vo dvojici), ale viac by som od neho na dialnici vo dvojici uz nechcel - zbytocne namahanie motora a vyssia spotreba. A samozrejme je rozdiel, ci za sebou vezies 50kg frajerku alebo 100kg kamarata.

Takze aby som zhrnul: ak si jazdil vo dvojici na 70ccm malom scootri, tak maxik 250ccm a viac bude rozhodne velky krok k lepsiemu. Zvlada v pohode aj dlhe trasy, vo dvojici vsak treba u 250ccm ratat s horsou akceleraciou nad 90km/h - obiehat sa da, ale uz menej ochotne, nez sam.
A ak mas moznost kupit vacsi objem, tak ako hovori VLADY, objem nicim nenahradis.

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No toto ma presne zaujímalo ako je to s tou akceleráciou. Ja mám 75 kg a priatelka asi 53 takže spolu je to 128 kg čistej váhy. Ja osobne som skôr zástancom bezpečnejšej jazdy a snažím sa jazdiť predpisovo aj keď niekedy to proste láka na dlhej prehladnej rovinke rozbehnúť. A taktiež na pokuty nemám zbytočné peniaze. Ešte by ma zaujímalo či sa takto vo dvojici dá ísť po dialnici 130 km/h dlhšiu dobu, alebo to radšej neriskovať. Kamoš testoval yamahu x-max 250 a vraj to 130 išlo vo dvojici a ešte dokazal aj predbehnúť.Išiel tak z Považskej Bystrice do BA
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
300 a 500 su dost odlisne podvozkovo...300ka klasika dva tlmice atd...500ka ma plynovy tlmic s nastavitelnou vyskou,mam pocit ze aj ine brzdy atd...ci 250/300 lebo 500 by som mal aj ja dilemu...zalezi ake dlhe trasy chces chodit 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- doktor
- motorkár
- Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
- Skúter: Kawasaki W 650
Asi jeduiny kto ti tu napise skusenosti s 500 je Duky, on ju ma...ja ti napisem z vlastnej skusenosti ze prejst z poldecaka na dvaapolu je jek z furika na raketu....ja som mal dve sezony 250(kabrurator) a uz mi zacal chybat vykon, preto som isiel do 500, ale myslim ze pri 300 s vstrekovanim by si nemal mat problem s vykonom....ak pozeras na cenu mozno by bolo lepsie ist do jazdenej 500, aspon mas rezervu vo vykone
Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
90, 100, 110 mimo obce na 250ccm v pohode drzis...deltoro5784 napísal:No toto ma presne zaujímalo ako je to s tou akceleráciou. Ja mám 75 kg a priatelka asi 53 takže spolu je to 128 kg čistej váhy.
tak to ja presne tak isto, od novely jazdim mimo obce maximalne 100km/h a uplne mi to staci, mam rezervu na pripadne predbehnutie dobehnuteho...deltoro5784 napísal:Ja osobne som skôr zástancom bezpečnejšej jazdy a snažím sa jazdiť predpisovo aj keď niekedy to proste láka na dlhej prehladnej rovinke rozbehnúť. A taktiež na pokuty nemám zbytočné peniaze.
tak ako majitel 250ccm ti poviem, ze 130km/h je konstrukcna maximalka mojho maxika, snad dole prudkym kopcom by dal 135 real, ale viac nie, variator, prevody a maximalne otacky proste nepustia. Na 130 real po dialnici nie su tieto kubatury stavane... A odkedy som nahodil turisticke plexi, tak nedosiahnem 130km/h real na rovinke ani sam. Takze ani na dialnici, vo dvojici isto nie (leda ak z kopceka). K spominanej Yamahe, otazka znie, ci isiel 130 podla tachometra, ci podla GPS povedzme. Pretoze vieme, ako niektore tachometre premeriavaju, brat ma na XC na tachometri 120 a ide 105 real, 130 tacho je na XC 115 real. Tak ci nie je ta Yamaha podobny pripad. GPS do vrecka a overit.deltoro5784 napísal:Ešte by ma zaujímalo či sa takto vo dvojici dá ísť po dialnici 130 km/h dlhšiu dobu, alebo to radšej neriskovať. Kamoš testoval yamahu x-max 250 a vraj to 130 išlo vo dvojici a ešte dokazal aj predbehnúť.Išiel tak z Považskej Bystrice do BA

Moj zaver: ak chces 130km/h real po dialnici vo dvojici, 500ccm je jednoznacne lepsia volba.
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Nexus je nadherny stroj,ale ma dost tvrde sedlo.Bavil som sa s dvomi ludmi a jeden si sedlo nechal prerobit a druhy ma seriu,ale na dlhsich trasach ho boli rit
Inac uvazuj skor o 500 - objem nicim nenahradis.

Inac uvazuj skor o 500 - objem nicim nenahradis.
Kawasaki Versys Touring Edition

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
zhodou okolnosti som sa nedavno stretol s chalanom co ma nexus 300. samozrejme sme kukali na rozdiely. ja mam nexus 500. okrem toho rozdielu pruzenia, nexus 300 ma vpredu iba jeden kotuc, nema teda dualne brzdenie, myslim ze ani brembo brzdy nema. palubny pocitac je ten isty, jemu vsak chyba na riditkach tlacitko pre vystrazne smerovky. co sa tyka priestoru pod sedlom, 500vka ho ma asi polovicny oproti 300vke (500vka ma priestor na jednu integralu + povinna vybava a drobnosti)...sedlo je inak spracovane a je tvrdsie, podla mna menej pohodlne.
co sa tyka spotreby, ja mam v meste 4,5l spotrebu, mimo mesta 3,6...ale v meste jazdim dost neekonomicky a navyse mam lahsie valceky...on ma na 300vke spotrebu tusim medzi 2,5-3 litre, ale nepoznam jeho styl jazdy....takze tieto udaje mozu byt trochu skreslene....objektivnejsie porovnanie spotreby budem mat ked si spolu vyjdeme na vylet do alp
co sa tyka vykonu, do mesta uplne postacuje aj pre dvojicu, myslim ze tu ani moc velky rozdiel nebude oproti 500vke. ta bude mat navrch mimo mesto, pri vacsich rychlostiach a nalozeny napr. na dovolenku. tam kde 300vka strati dych, na 500vke pridas plyn a ides dopredu.
zalezi aj od toho, aky styl cestovania uprednostnis....ako pisal bandit, do tych 90km/h nebude problem, ani 110 po dialnici...avsak so spolujazdcom a nalozeny uz nebudes mat moc vykonovej rezervy na pripadne sviznejsie a bezpecnejsie predbiehanie kamionu....s 500vkou by si nemal problem.
takze ak planujes cestovat tak po okoli po okreskach, postaci ti 300vka, ak trosku dalej, kde sa nebudes moct vyhnut dialnici, urcite 500vka, kedze budes navyse vo dvojici a nabaleny....nie ze by to na 300vke neslo, ale vykonova rezerva je fakt dobra vec...
ale kazdopadne je nexus krasna volba
edit po viperovom prispevku - ja mam model 2007, ktory ma maksie sedlo ako starsie modely, aj kamos co ma starsi model (starsi myslim model, co ma spataky na kapotazi) si pochvaloval ako dobre sa na tom mojom sedi. model 300vka 2009 ma uz zase tvrdsie sedlo, neviem preco to zase menili, je aj inak krojeny prechod medzi jazdcovou a spolujazdcovou castou...nova 500vka ma tusim tiez to nove tvrdsie sedlo...
co sa tyka spotreby, ja mam v meste 4,5l spotrebu, mimo mesta 3,6...ale v meste jazdim dost neekonomicky a navyse mam lahsie valceky...on ma na 300vke spotrebu tusim medzi 2,5-3 litre, ale nepoznam jeho styl jazdy....takze tieto udaje mozu byt trochu skreslene....objektivnejsie porovnanie spotreby budem mat ked si spolu vyjdeme na vylet do alp

co sa tyka vykonu, do mesta uplne postacuje aj pre dvojicu, myslim ze tu ani moc velky rozdiel nebude oproti 500vke. ta bude mat navrch mimo mesto, pri vacsich rychlostiach a nalozeny napr. na dovolenku. tam kde 300vka strati dych, na 500vke pridas plyn a ides dopredu.
zalezi aj od toho, aky styl cestovania uprednostnis....ako pisal bandit, do tych 90km/h nebude problem, ani 110 po dialnici...avsak so spolujazdcom a nalozeny uz nebudes mat moc vykonovej rezervy na pripadne sviznejsie a bezpecnejsie predbiehanie kamionu....s 500vkou by si nemal problem.
takze ak planujes cestovat tak po okoli po okreskach, postaci ti 300vka, ak trosku dalej, kde sa nebudes moct vyhnut dialnici, urcite 500vka, kedze budes navyse vo dvojici a nabaleny....nie ze by to na 300vke neslo, ale vykonova rezerva je fakt dobra vec...
ale kazdopadne je nexus krasna volba

edit po viperovom prispevku - ja mam model 2007, ktory ma maksie sedlo ako starsie modely, aj kamos co ma starsi model (starsi myslim model, co ma spataky na kapotazi) si pochvaloval ako dobre sa na tom mojom sedi. model 300vka 2009 ma uz zase tvrdsie sedlo, neviem preco to zase menili, je aj inak krojeny prechod medzi jazdcovou a spolujazdcovou castou...nova 500vka ma tusim tiez to nove tvrdsie sedlo...
tak pod toto sa podpisem...THeBaNDiT napísal: Moj zaver: ak chces 130km/h real po dialnici vo dvojici, 500ccm je jednoznacne lepsia volba.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nieje 130 ako 130 a podla mňa teda neviem aký výkon má tá 300vka ale ak dvaja a po dialnici a dačo naložené ešte nejaký TOPCASE lebo pod sedadlo toho moc nedáš, tak asi to nebude nič moc..... lebo zober si realitu ideš v pravom pruhu a pred tebou kamión čo ide 90-100.... a v ľavo svištia závodníci 140-150...ako ho predbehneš ak pôjdeš už aj tak skoro nadoraz a potiahneš plyn uplne a 2 sekundy nič a potom to začne troška zrýchlovať? je to bezpečné??? asi moc nie .A šuchtať sa za tým kamiónom? dá sa ale po čase ťa to začne znervózňovať a nervózny šofér-vodič to tiež nieje bezpečné.... A potom za kamiónom sú turbulencie jak sviňa čiže musíš ísť dalej za ním a teraz sa ti tam každú chvílu bude chceť dakto napchať lebo bude predbuiehať ale v dialke v zrkadle vidí svetlá ,že Audinka-závodník letí 180 a bliká musím mu uhnúť... takže ja osobne by som bral tú 500vku ..aj keď PZP je už vyššie ako do 500ccm a celkovo ak ozaj vieš že chceš Nexa a nebudeš ho zas za rok dva meniť lebo chceš dačo iné tak 300vku neber. Neviem presne ani rozdiel vo váhe velkosti a tak ale čo som videl Dukyho Nexa tak sa zdal celkom v porádku ( a aj Duky...
) vzhlad a velkosť a tak.... nemám pocit že je to dačo neohrabané a že tá 300vka by bola šikovnejšia bude o čosi lahšia ale to je len o zvyku.A zas čo mám ja skúsenosť tak je to skoro s klaždým vozidlom tak čím ťažšie tým to lepšie sedí na ceste a pohodlnejšie vozenie a tak .A aj rozvor kolies je lepší ak je väčší...Akurát čo na to polovička? sedela na tom Nexe už vzadu lebo čo počúvam tak spolujazdec pohodlie nič moc....skoro jak na klasika moto ... že uspokojí nenadchne ...ale nie vštky polovičky sú zas fajnové a nepotrebujú vzadu sedadlo jak fotelku pri telke...
Si myslíš že ja som menil scootre len preto že som nemal kam pchať love??? len ma už nebavilo byť obmedzený pri predbiehaní a bežnom jazdení a tak,lebo ja osobne som nemenil scooter 250ku za 400vku kvôli rýchlosti ale kvôli tomu že ho nemusím honiť nadoraz a mám rezervu výkonu...samozrejme odvezieš sa na hocičom...ide o to jak bezpečne a jak poodlne a jazdné vlastnosti sú aj o bezpečnosti....

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ďakujem chalani, presne takto som si tú diskusiu predstavoval. Vela vecí ste mi objasnili aj keď stále neviem do čoho ísť lebo na jednej strane si teraz poviem, nato čo ja jazdím s priateľkou by úplne stačila 300-vka ale na druhej strane ak to budem chceť meniť na 500-vku tak ma to v konečnom dôsledku výjde viac. Uvidím na jar ako sa vyvinie situácia aká bude ponuka,aké budú ceny.Trochu sa bojím jazdenky,keď som čítal pár príspevkov aj na motorkovom fóre (ten prípad nehody na yamahe majesty 400 čo sa im zlomila zavarená vidlica
) ale asi finančne to bude lepšie.
Čo sa týka pohodlia tak bol som sa pozrieť v Šamoríne aj som sedel na tom nexuse čo tam majú a vyzerá to naozaj dosť nepohodlné ale určite nie tak ako môj focus
Priateľka je veľmi tolerantná ona vydrží všetko
P.S for DUKY: vedel by si mi povedať približné náklady na údržbu tvojho skútru?

Čo sa týka pohodlia tak bol som sa pozrieť v Šamoríne aj som sedel na tom nexuse čo tam majú a vyzerá to naozaj dosť nepohodlné ale určite nie tak ako môj focus

P.S for DUKY: vedel by si mi povedať približné náklady na údržbu tvojho skútru?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ako napriklad ja jazdim 95% casu sam (teda bez spolujazdca), tak mi 250ccm vyhovuje... ale samozrejme by som si vedel predstavit, ze jazdim na 500ccm verzii, no momentalne nemam tu potrebu to riesit, a nejaky rok to este vydrzi...
Zaroven treba riesit uz ine veci, ako je parenie sa a pod. 
Ak mas moznost ist do 400/500ccm, nevahaj. Ak sa rozhodnes pre 300, tiez sa povozis bez nejakeho utrpenia, ale ako sme uz pisali, pri vyssich rychlostiach uz bude vykon vo dvojici chybat... kedze mi mimo obce sa snazis v ramci predpisov, tak hovorim o dialnici.
Ked sme sli na zraz a zo zrazu, sli sme po dialnici (lebo sme sa ponahlali) a nemozem povedat, ze by to bolo utrpenie, ba som si to celkom uzil. Ak by sme sa vsak neponahlali a chceli vidiet krajinu, tak ideme povedla dialnice po obycajnej ceste, tie popri dialniciach casto zivaju prazdnotou (teda neviem, ako tam pri Bratislave, tam asi nie), takze pohoda klidek.

Ak mas moznost ist do 400/500ccm, nevahaj. Ak sa rozhodnes pre 300, tiez sa povozis bez nejakeho utrpenia, ale ako sme uz pisali, pri vyssich rychlostiach uz bude vykon vo dvojici chybat... kedze mi mimo obce sa snazis v ramci predpisov, tak hovorim o dialnici.
Ked sme sli na zraz a zo zrazu, sli sme po dialnici (lebo sme sa ponahlali) a nemozem povedat, ze by to bolo utrpenie, ba som si to celkom uzil. Ak by sme sa vsak neponahlali a chceli vidiet krajinu, tak ideme povedla dialnice po obycajnej ceste, tie popri dialniciach casto zivaju prazdnotou (teda neviem, ako tam pri Bratislave, tam asi nie), takze pohoda klidek.

- doktor
- motorkár
- Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
- Skúter: Kawasaki W 650
No ja ti mozem len napisat to co aj ostanty - objem nicim neoyebes
......videl som ta.nemas 15 rokov, mas velke A, ber 5kilo, to sa ti urcite tak skoro nezunuje jak 300

Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
všecko je o využití, s kým kde a ako chodíš
ked chodím trasy do 15km maximalne sám ta si nekúpim 650-ku burčáka abo goldwing a naopak nebudem sa ... na 125-ke do malinova alebo dakde 300km do pyce
a ešte je to o peniazoch
a keď znesie frajerka anal. sex tak znesie aj tvrdsie sedlo
ked chodím trasy do 15km maximalne sám ta si nekúpim 650-ku burčáka abo goldwing a naopak nebudem sa ... na 125-ke do malinova alebo dakde 300km do pyce
a ešte je to o peniazoch
a keď znesie frajerka anal. sex tak znesie aj tvrdsie sedlo

podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
citaj tu http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =33&t=4894deltoro5784 napísal: P.S for DUKY: vedel by si mi povedať približné náklady na údržbu tvojho skútru?
inak, priklanam sa viac k tej 500vke....lebo jazda na nexovi sa ti zapaci, budes jazdit stale viac a ked vas to zacne s frajerkou bavit, budete chodit na stale dlhsie vylety, dialnici sa nevyhnes....keby si zobral 300vku, po case budes lutovat. ak by si to chcel fakt iba do mesta a solo, neni problem.
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ber 500cmm
mne čo nevidim na jedno oko a chodim len okolo domu by stacila aj 300
kukni na skutrforum to piaggio od krakena 500ccm rv 2002 ya 35000kcz
mne čo nevidim na jedno oko a chodim len okolo domu by stacila aj 300
kukni na skutrforum to piaggio od krakena 500ccm rv 2002 ya 35000kcz
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Na tipmoto je už dlhší čas tento nexus 500 http://www.tipmoto.com/motorky/gilera/1 ... s-500.html
Je to skoro nový kus len píšu že bol padnutý v malej rýchlosti. Čo si o tom myslíte? Je to riziko? Viem že môže byť poškodený rám,ale keby to bolo naozaj len o tých plastoch tak by to bola skvelá kúpa za cca 4 000 € nový skúter. Som zvedavý na Vaše názory
Je to skoro nový kus len píšu že bol padnutý v malej rýchlosti. Čo si o tom myslíte? Je to riziko? Viem že môže byť poškodený rám,ale keby to bolo naozaj len o tých plastoch tak by to bola skvelá kúpa za cca 4 000 € nový skúter. Som zvedavý na Vaše názory
ta cierna podla mna tej gilere nepasuje vobec skor by som bol za cervenu. ale hento s tim padom to nevies mohol sa s tim vysipat aj z vysej rychlosti ale to ti nepovie
- duky5
- motorkár
no, ja som na nexovi spadol tiez v malej rychlosti, cca 40tke, tiez iba kozmetika si to odniesla, ale poskodenie asi iba patinove oproti tomu ciernemu, resp len drobne skrabance, nie hentak od*bane plasty....je mozne ze ked do nicoho po pade nenarazil, tak si to odniesli iba plasty. bola by to dobra cena, chceli by to jazdu na tom.
inak nexus je krasny aj cierny, dokonca aj biely, strieborny ma tiez smrnc, ale najviac mu ide "sportova" cervena....asi najmenej sa mi paci tento asi vyrocny model viacfarebny

inak nexus je krasny aj cierny, dokonca aj biely, strieborny ma tiez smrnc, ale najviac mu ide "sportova" cervena....asi najmenej sa mi paci tento asi vyrocny model viacfarebny

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
K tej spomínanej Majesty že niekto kúpil a hodil držku kvôli tomu že tam bol zváraný prasknutý okulár..... čo k tomu dodať??? ak kúpim dačo staré a jazdené a ešte aj podozrivé ( lacné alebo čerstvo prestriekané a pod.) že mohlo to byť padnuté tak než začnem jazdiť tak si všetko dôkladne skontrolujem.... a hlavne takéto podvozkové časti. A inak aby praskol okulár tak to muselo dostať riadnu šupu a nie len že niekto hodil držku v zátačke lebo mu ustrelila guma alebo zavadil stojanom ....Takže vždy je to aj o nejakom tom zdravom alebo aj technickom rozume a na takom staršom stroji sa zvykne aj skontrolovať celý motor vymeniť oleje a kvapaliny a popozerať brzdy remeň spojku a tak. A nie kúpim a jazdím lebo majiteľ povedal že všetko tam je skontrolované a menené a bla bla bla...(lidi toho nakecaj...
)

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Dávnejšie som riešil, či jazdenú Yamahu Majesty250 , alebo jazdenú Majesty 400. Nakoniec som radšej skončil pri slabšej a nákladovo menej náročnej talianskej funglovke Malaguti 250i, lebo som nenašiel vhodnú jazdenku, ktorej by som dôveroval. Zatiaľ som výber neoľutoval, Madison250i presne spĺňa moje očakávanie. Motor je tam Piagio, taký sa dáva aj do Nexa250i. Tiež jazdím v rámci slušnosti a výkon 250-ky mi bohate postačuje, dokonca aj na jazdu po diaĺnici v ľavom pruhu, kde vydrží ísť okolo tých 140km/h(GPS 129) pokiaľ nezbadá kopec, maximálne som išiel 148(139-gps). Má to dosť miesta pod sedlom, podobne ako ten Nexus 300, takže 46L TopCase som namontoval viac menej iba kvôli dcére, ktorá najčastejšie jazdí so mnou, aby mala pohodlnejší a bezpečnejší posed. Povedal som si, že ak zažijem aspoň 10-15% situácií, ktoré by som nutne musel riešiť vyšším výkonom, tak tento predám a zoberiem nakoniec teda Majesty 400. Zatiaľ som nemusel dospieť k tomuto rozhodnutiu, skôr naopak, po pár situáciách som si povedal, že fajn, ešte že mám menší, ľahší a hlavne slabší skúter, lebo na silnejšom by som si v podobnej situácii asi "natrhol" prdel.
Takže s tohoto pohladu by aj ten Nexus300 mohol bohate postačiť, výkonovo bude ešte lepší ako moja 250-ka a prevádzkové náklady budú takmer identické. Priemernú spotrebu som mal 3,3l, odkedy zaviedli 50-tku, tak sa začínam pohybovať na hranici 3L, olej mením raz za 8~10 000km.
Z druhého pohľadu však zavisí aj, s akou partiou jazdíš, alebo budeš jazdiť. Ak si dokážeš ísť svojim tempom, bude to pohodka aj s 300-vkou a vystačíš si s tým. Ak však bude mať väčšina silnejšie stroje a budú jadziť svižnejším tempom, tak dobiehať ich budeš, iba ak Ťa niekde počkajú, potom Ťa aj bude škrieť, že si nešiel do vyššieho objemu a stále si niedke na chvoste skupiny. Mne sa takéto nestáva často, aj keď jazdím so 650-tkami a vyššie, tak väčšinou ja som ten ponáhľajúci sa, iba v prípade Kukera som ten pomalší, ale to je ten prípad, ktorý sa v pohode zmestí do tých 10% kvôli ktorým sa mi neoplatí riešiť nákladnejší väščí objem.
Takže s tohoto pohladu by aj ten Nexus300 mohol bohate postačiť, výkonovo bude ešte lepší ako moja 250-ka a prevádzkové náklady budú takmer identické. Priemernú spotrebu som mal 3,3l, odkedy zaviedli 50-tku, tak sa začínam pohybovať na hranici 3L, olej mením raz za 8~10 000km.
Z druhého pohľadu však zavisí aj, s akou partiou jazdíš, alebo budeš jazdiť. Ak si dokážeš ísť svojim tempom, bude to pohodka aj s 300-vkou a vystačíš si s tým. Ak však bude mať väčšina silnejšie stroje a budú jadziť svižnejším tempom, tak dobiehať ich budeš, iba ak Ťa niekde počkajú, potom Ťa aj bude škrieť, že si nešiel do vyššieho objemu a stále si niedke na chvoste skupiny. Mne sa takéto nestáva často, aj keď jazdím so 650-tkami a vyššie, tak väčšinou ja som ten ponáhľajúci sa, iba v prípade Kukera som ten pomalší, ale to je ten prípad, ktorý sa v pohode zmestí do tých 10% kvôli ktorým sa mi neoplatí riešiť nákladnejší väščí objem.

Tak už zasa nič.
- Anubis
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Máj 24, 2007 10:16 pm
- Skúter: cbr 600f
- Kontaktovať užívateľa:
riesim podobny problem ako deltoro....ale podla toho,co som ty vycital,tak si asi kupim http://www.google.sk/imgres?imgurl=http ... 1&ct=image
yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
co to za rozhodovanie medzi skutrom a moto cestakom
to jako keby si sa rozjhodoval ci si kupit autobus alebo octaviu alebo medzi chlapskov riťou alebo ženskou pindou
to jako keby si sa rozjhodoval ci si kupit autobus alebo octaviu alebo medzi chlapskov riťou alebo ženskou pindou

- Anubis
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Máj 24, 2007 10:16 pm
- Skúter: cbr 600f
- Kontaktovať užívateľa:
xel som nexusa 250,ale je slaby a 500vku uz nemestim do garage,a asi bude nad moj rozpocet
yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- duky5
- motorkár

akoze o kolko je vacsia 500vka oproti 300vke ??? ved su rovnake...ze aky argument

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Nexus 300 dĺžka 2110 mm
Nexus 500 dĺžka 2120 mm
Rozdiel je 1 cm.
Kawasaki ninja 250 R má dĺžku 2085 mm neviem či Ti tých 3,5 cm nejak pomôžu
Nexus 500 dĺžka 2120 mm
Rozdiel je 1 cm.