-= GPS TRACKER =- uz ziadne stresy !

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

-= GPS TRACKER =- uz ziadne stresy !

#1 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 2:12 pm

Zdravim vas pani,

chcel by som vam predsavit mozno prevas uz znamu vec no na fore som NIC takeho nenasiel.
Jedna sa podlamna o velmi dobru vecicku. Kazdy asi mame svojich milacikov rad. Ci uz su to
scootre, maxiscootre, alebo zeny..priatelky :D atd...

Kazdy by sme asi boli velmi neradi keby sme jedneho ekneho dna zistili ze nas milacik nestoji
na miste kde sme ho zaparkovali. (uz som to raz zazil, jednalo sa o auto a nastastie bolo "len" odtiahnute)

Od zaciatku ako som kupil Aeroxa som rozmyslal nad tym ako ho co najlepsie zabezpecit proti kradezi, nakolko
to je "LEN" scooter ktory vazi nieco cez 95kg by ciste teoreticky nebol problem chytit pod pazuchu a hodit niekde do dodavky.
a problem je nasvete :( ..

Preto som zacal patrat na net ci neexistuje nieco ako lokalizator, ktory v takomto pripade dokaze zistit polohu ukradnutej veci
a na dane miesto prist rovno s policajnou hliadkou :) ..

GPS TRACKER, alebo GPS sledovač je mala nenapadna skatulka napojena na vlastny zdroj (baterku) ktora ma vsebe
vlozenu uplne obycajnu SIM-kartu (musi byt BEZ hesla-pin)

V pripade zistenia polohy GPS krabicky, staci jednoducho vytocit z vaseho mobilneho telefonu cislo ktore ma SIM-karta v lokalizatore a automaticky vam pride sprava formou SMS s presnymi zemepisnymi udajmi (rata sa s odchylkou +/- 5metrov)
...o toto slo presne mne ked som sa pokusal riesit tento problem (ukradnutia)

Samozrejme ako som sa docital na nete krabicka vie toho ovela viac, ako napriklad
-da sa zistit poloha nielen pomocou SMS ale aj priamo na internete cez GPRS
-krabicka posiela aj rychlost akou sa dany predmet pohybuje (tam kde je pripevnena)
-upozornenie o zmene sledovaneho objektu
...atd :D

Rozmery GPS sledovaca su 64 x 46 x 17mm
Podla toho aky vyrobca (dodavatel) dodava dany lokalizator su sucastou balenia aj
nejaka ta baterka, niekedy aj dve, nabijacka do auta (12V) , nabijacka do siete (230V)
no a samotny lokalizator.

No a teraz uz ku konkretnej zazracnej "krabicke"
Ponuka ju viacero vyrobcov z viaceriych krajin sveta, no jedna sa vpodstate o obdobne vyrobky rôznej kvality a ceny.
Ja som hladal SK/CZ vyrobcov za co najnizsiu cenu .

A nasiel som jeden a ten isty vyrobok za podstatne nizsiu cenu, ved porovnajte sami.
SPYSHOP (kde je okrem ineho aj kopa inych zaujimavych veci :D )
http://www.spyshop.sk/index.php?option= ... Itemid=167
CENA: 361€

SPIONSHOP (obdoba SPYSHOPU)
http://www.spionshop.terabit.sk/gps-sle ... -p-93.html
CENA: 359€

a teraz sa podrzte, po dlhsom hladani som nasiel slovensku stranku kde sa
rovnaky vyrobok predava po
CENA: 188€
http://oneye.eu/ponuka.html

Co si o tom myslite ? Samozrejme da sa chapat ked mate svojich scootov zaparkovanych pekne niekde v strazenych priestoroch tak to ofrflete.
No ja myslim ten pocit ze ked si raz niekde necham zaparkovanu motorku nemusim kazdou minutou mysliet, ze tam pride nejaky typ s dodavkou a do tyzdna bude znej len kopa nahradnych dielov.

Preto budem rad ak podporite tuto myslienku a popripade ak mate stym nejake skusenosti tak o tom mozeme diskutovat, budem len rad.
Dakujem
Naposledy upravil/-a modreOKO v Po Okt 12, 2009 2:21 pm, upravené celkom 1 krát.
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

modreOKO
motorkár
motorkár

Re: -= GPS TRACKER =- uz ziadne stresy !

#2 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 2:19 pm

Myslel som to tak ze by sa to dalo napojit na baterku scootu, napr. cez nejaku poistku ci daco takeho, alebo nejaky usmernovac
aby tam tieklo max 5V alebo 7, alebo ... proste tolko kolko by to vyzadovalo. Do tychto elektr. veci sa moc nevyznam, tak to berte s rezervou.

Pripcnit niekde o kostru ramu, popripade dat do nejakeho nepremokaveho puzdra.
A slo by to nonstop.
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Po Okt 12, 2009 2:44 pm

Čau ja sa už dlhšiu dobu zaujímam presne o toto, zabezpečiť si skúter formou GPS sledovania. Tie ceny sú však dosť vysoké. Ja som našiel na holandskej stránke presne na skúter za cca 350 €. Je to na zváženie či niečo také drahé dáš na skúter čo má hodnotu do 1000 €. Chápeš zaplatiť tretinu ceny skútru za jeho ochranu. Na druhej strane na ochranu drahšej motorky či auta to už zmysel má.
No aby sme tu neprezentovali len samé výhody týchto zariadení po dlhšom hladaní som sa dostal tiež k zaujímavému zariadeniu (pre zodejov) a to mám na mysli GSM/GPS rušičku http://www.spyshop.sk/index.php?option= ... Itemid=129 Tiež je to taká malá škatulka stojí trochu viac do 1000 € ale myslím že zlodeji sa ňou radi vybavia a v takom prípade si prišiel o cenu skútru + tvoju zázračnú škatulku za 300 €.
Ale na druhu stranu ako ochrana pred výrastakmi a feťákmi čo potrebuju pár € na ,,matroš" a ukradú Ti tvojho miláčika to môže byť dobrá vec. Záleži na tebe či si ochotný nato dať peniaze.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Okt 12, 2009 2:48 pm

Muselo by sa to poriadne zašiť aby to nenešli hneď po ukradnutí scootra.A ide aj o to kolko to má spotrebu a akú silnú baterku to potrebuje a kolko vydrží, najlepšie asi k tomu pripojiť zvlášť baterku ktorá by sa dobíjala vždy ako je naštartované....ale reálne ,čo spravíš ak zistíš kde ten scooter bol naposledy ? prídeš k domu zazvoníš na zvonček a : dobrý deň môžem sa pozrieť u Vás do garáže či tam nemám odparkovaný scooter? Na SK je situácia taká že je v reále vždy problém aj pre Políciu aby len tak išla dakam na cudzí pozemok dačo skontrolovať ak nemajú papier .... a než si ho zaobstarajú tak scooter už bude premiestnený dakam o dve ulice dalej aj s nefunkčneným GPS kom...a si kde? :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa viper » Po Okt 12, 2009 3:02 pm

k tym rusickam - nebudem tu pisat konkretne veci,ale najst rusicku GPS za cca 30 USD nieje problem.A takisto rusicka GSM tiez nieje problem v cene 30 USD.
A GPS tracker ten isty obchod ponuka aj v cene 100 - 130 USD vratane postovneho na SK.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#6 Príspevok od užívateľa duky5 » Po Okt 12, 2009 3:18 pm

nechcem nyt zbytocne negativny, ale...
1 - cena
2 - rusicky GSM/GPS signalu su fakt lacne a kto kradne "profesionalnejsie" to uz davno ma
3 - SIM karta - od koho a aku kartu si tam das? predplatenku? EASY uz davno stratila svoju jedinu vyhodu na trhu a to dobitie raz do roka...teraz su predplatenky z tohto pohladu nevyhodne, dobijanie kazde 3-6 mesiacov....das tam pausal? ak mas tmobil, tak vhodna by bola nejaka partnerska karta....pripadne o2 fer pausal, ale z dlhodobeho hladiska tam hrozi prevod na predplatenku pri nizkych fakturach (pozri obchodne podmienky...)

ale napad je to dobry :) :%)
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Okt 12, 2009 4:34 pm

niet nad kvalitnu retaz priviazanu cez ram o lampu :D ked niekto vazne chce ukradnut nezastavi ho nic...ked len daky amater jeho to odradi...a vandalizmu zabrani len dobra garaz alebo skuter vedla postele...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#8 Príspevok od užívateľa rspeed » Po Okt 12, 2009 6:24 pm

... vcera zmizla bratovi v KE na sidlisku dargovskych hrdinov s pred bloku lampa :D - takze k lampam neprivazovat ...

matrixko

#9 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Okt 12, 2009 6:26 pm

tato vec by sa dnes mozno zisla kamaradkinej mame dnes jej ukradly spred domu krasnu bielu octaviu v uplne maximalnej vybave

modreOKO
motorkár
motorkár

#10 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 6:27 pm

to deltoro5784:
mas pravdu, ceny su dost vysoke , no ako pisal viper, on nasiel stranku kde nasiel podobny pristroj za 100-130 usd, mozno by sa snami chcel podelit o tuto stranku , hm ? ;)

a mas pravdu aj stou rusickou, .. ale ako alči pisal ten kto CHCE tak tu danu vec ti ukradne a je jedno cim vsetkym ju mas zabezpecenu pokial ju nemas niekde v bezpeci domova (a niekedy ani to nie je 100%tne) :(

to VLADY:
no ja som to tiez myslel zasit ako ze PORIADNE niekam zasit, a napojene by to bolo na bateriu zo scoota napriklad, ale zase na druhej strane potom ti staci vypojit baterku a mas odpojeny aj GPS :-O ,, potom by to chcelo to co si ty pisal osobitnu bateriu napojenu na scoot.aby ju dobijalo...good idea
/// k tomu ze rovno s policajtmi ,,mnoo tak ja by som to riesil uz posvojom, mi chces povedat ze keby si mal ukradnuty scootr a VIES kde sa presne nachadza ze by si tam nesiel na vlastne riziko? .. to ze tam prides s partickou nastvanejch hochu s vidlama a klestickama v rukou, to uz je druha vec :-P

to viper:
podelis sa snami o tu stranku ? ;)

duky5:
stou sim-kou si ma teda sokoval, ja som stale v tom z mas kredit ktory dobijes a ides (min.rok)
neviem kde to zijem (asi lebo mam pausal) ..ale si myslim ze uz raz za cas dobitie (raz za polroka) nie je az take hrozne ci ano ? :/

a nakoniec to alkatelko: :D
ano mas uplnu pravdu, ale aj na to existuje urcite nejaka kyselina syrova H2SO4, alebo veelmi velke klieste a si ... :(
ale tak myslim ze tento spôsob pouziva väcsina ludi na zabezpecenie a priznam sa ze aj ja :P ..no stale mam stresy ci mi nejaky dobrak stym daco nespravi :(:( .. hajzli,,
//prepacte

modreOKO
motorkár
motorkár

#11 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 6:28 pm

matrixko napísal:tato vec by sa dnes mozno zisla kamaradkinej mame dnes jej ukradly spred domu krasnu bielu octaviu v uplne maximalnej vybave

anom da sa to vpodstate dat na hocico, kedze to ma svoju vlastnu bateriu (tu sa ale da uz hovorit o obmedzenosti vydrze baterky)

///to sa nazyva Slovensko páni , ja uz sa neviem ktomu vyjadrit, ale slnko bohuzial svieti na vsetkych , je to bordel v tomto state :(

matrixko

#12 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Okt 12, 2009 6:57 pm

modreoko: mi hovor a mna to sere najvac teraz si chcela ta baba kupit apriliu rs 125 a co jej mama kupi nic lebo potrebuju najprv auto

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Okt 12, 2009 7:12 pm

Za tu cenu to nie je nic moc. jedna vec je, ze aky to ma signal, lebo ked to dobre schovas, tak nemusi chytit signal na druzicu, za dalsie, zlodeji, ktory sa venuju kradnutiu maju casto u seba rusicku, za dalsie ked skuter skonci v garazi, tak mas smolu, nie len zi prisiel o skuter, ale aj o cca 300 € v tom GPS.
Pokial sa skuter ocitne na sukromnom pozemku, tak policii bude nejaku dobu trvat, kym sa tam dostanu, lebo potrebuju na to suhlas prokuratury a sudu, co nie je na pockanie

peeter
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
Skúter: Burgman 400 K9

#14 Príspevok od užívateľa peeter » Po Okt 12, 2009 8:00 pm

modreOKO napísal:ten kto CHCE tak tu danu vec ti ukradne a je jedno cim vsetkym ju mas zabezpecenu pokial ju nemas niekde v bezpeci domova (a niekedy ani to nie je 100%tne) :(
Hol ludia su *prostitutky* , znamemu ukradli z dvora traktor a aby nebolo malo zobrali aj susedove auto...
modreOKO napísal: stou sim-kou si ma teda sokoval, ja som stale v tom z mas kredit ktory dobijes a ides (min.rok)
neviem kde to zijem (asi lebo mam pausal) ..ale si myslim ze uz raz za cas dobitie (raz za polroka) nie je az take hrozne ci ano ? :/
Pri T-mobile - easy a O2 - Fer je platnost kreditu 90 dni, s minimalnym dobitim 6€

modreOKO
motorkár
motorkár

#15 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 8:15 pm

TomasARN napísal:Za tu cenu to nie je nic moc. jedna vec je, ze aky to ma signal, lebo ked to dobre schovas, tak nemusi chytit signal na druzicu, za dalsie, zlodeji, ktory sa venuju kradnutiu maju casto u seba rusicku, za dalsie ked skuter skonci v garazi, tak mas smolu, nie len zi prisiel o skuter, ale aj o cca 300 € v tom GPS.
Pokial sa skuter ocitne na sukromnom pozemku, tak policii bude nejaku dobu trvat, kym sa tam dostanu, lebo potrebuju na to suhlas prokuratury a sudu, co nie je na pockanie

ahh.. je to napo*r4tie sysem v tomto state :( ..

ako sa teda da zabezpecit scooter tak aby si sa oneho "nemusel" po odstaveni bat ? :(

modreOKO
motorkár
motorkár

#16 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 8:18 pm

matrixko napísal:modreoko: mi hovor a mna to sere najvac teraz si chcela ta baba kupit apriliu rs 125 a co jej mama kupi nic lebo potrebuju najprv auto
My mame tiez octaviu , tiez tam nie je najhorsia vybava , boli sme v autorizovanom škodovackom servise, na prehliadke po XY kilometroch.
Automechanik, mimochodom nas dobry znamy nam len tak medzi recou povedal ze pre skuseneho mechanika a cloveka ktory
sa venuje "otvaraniu aut" nie je problem lahnut si pod auto a za 20minut na NOM ODIDE !
to uz je sila ..
a teraz si predstav ze mas scooter :(

modreOKO
motorkár
motorkár

#17 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 8:19 pm

peeter napísal:Pri T-mobile - easy a O2 - Fer je platnost kreditu 90 dni, s minimalnym dobitim 6€
a ako to je s Orange, ako to bolo kedysi s primou ? Viem ze ked sme kupovali starkej mobil sme jej h max raz za polroka dobijali ale toblo uz davno.

matrixko

#18 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Okt 12, 2009 8:39 pm

My mame tiez octaviu , tiez tam nie je najhorsia vybava , boli sme v autorizovanom škodovackom servise, na prehliadke po XY kilometroch.
Automechanik, mimochodom nas dobry znamy nam len tak medzi recou povedal ze pre skuseneho mechanika a cloveka ktory
sa venuje "otvaraniu aut" nie je problem lahnut si pod auto a za 20minut na NOM ODIDE !

ty kokso tak to je fakt sila ja by som im ruky polamal

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Okt 12, 2009 8:42 pm

mechanik sa nevyzna, preco lahnut ? Odchod s pasatom je do dvoch minut (vedia to spravit aj do minuty), ked musi prekonat dvere, nastartovat a ist prec.
Dobre zabezpecenie auta neexistuje a skutra uz duplovane

matrixko

#20 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Okt 12, 2009 8:47 pm

tomasARN:ty si nejaky skuseny pocuvaj :D:D:D:D

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa TomasARN » Po Okt 12, 2009 8:50 pm

Poznam X ludi, co kradnu auta alebo vykradaju. 3 roky som objasnoval kradeze aut a vlamacky do aut

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa viper » Po Okt 12, 2009 9:10 pm

Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#23 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Okt 12, 2009 9:40 pm

A netreba zabúdať že aj GPSko nieje absolútne presné......plus mínus pár aj desiatok metrov nieje problém a čo spravíš obehneš aj garáže pred a za tým označeným domom ? kde máš istotu že odídeš z toho dvora v poriadku? Nabehnete tam 10ti s bejzbalkami a čo ? A nevieš nikdy , čo môžeš čakať od niekoho kto ani vôbec nemusí mať nič spoločné z krádežou...len preto že bude sa cítiť ohrozený alebo mu prepne :fool: alebo alebo.( Sekerka v hlave alebo vidly v krku) :unknown: ..za to mne osobne nestojí ani scooter a ani auto a ani nič hmotné....Pozri predvčerom v TV novinách,vymletý magor pichol nejakého chalaňa naštastie len do nohy len preto že ho upozornil aby nechal ne pokoji nejaký bicykel pred bránou čo nebol jeho.... A je rozdiel brániť sa na svojom pozemku ak Ta dakto napadne alebo byť na cudzom a potm sa ohánať na súde že aha GPSko mi ukázalo že tu bol scooter naposledy pred dvoma troma hodinami.......a už nie je... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

peeter
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
Skúter: Burgman 400 K9

#24 Príspevok od užívateľa peeter » Po Okt 12, 2009 10:14 pm

modreOKO napísal:
peeter napísal:Pri T-mobile - easy a O2 - Fer je platnost kreditu 90 dni, s minimalnym dobitim 6€
a ako to je s Orange, ako to bolo kedysi s primou ? Viem ze ked sme kupovali starkej mobil sme jej h max raz za polroka dobijali ale toblo uz davno.
No platnost kreditu tiez 90dni, a ta minimalna suma neviem, ale malo by to byt rovnako 6€.

modreOKO
motorkár
motorkár

#25 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Okt 12, 2009 11:18 pm

fuha, .. no mate pravdu hosi ,ja som len chcel poukazat ze daco takeho existuje a da sa tym vybavit scooter.
Napisal som si to na papierik co chcem spravit cez zimu, no ale ako to tu citam to asi vyskrtnem a kupim poriadnu retaz.
ah.. :(

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"