VÁŽNE ROZHODNUTIE! Burgman 400 alebo Atlantic 500?
Moderátor: Moderators
VÁŽNE ROZHODNUTIE! Burgman 400 alebo Atlantic 500?
Všetko prezreté a zo širokého výberu som vybral 2. Tak teraz poradte vy Suzuki Burgman 400 alebo Aprilia Atlantic 500 ???
### tema presunuta z PREDAJa a doplneny nazov temy - THeBaNDiT
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: VÁŽNE ROZHODNUTIE !
ja bi som bral tu Apriliu

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
Napis, ake rocniky by to boli. Suzuki je lepsia znacka...no aj Aprilka by bodla 

Kymco Xciting 300i
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
nove alebo jazdene? Spomedzi tychto dvoch tazko vybrat... oba su vyborne.
Mam pocit, ze Burgman je vacsi cestovatel. Idealne by bolo, ak by si si na obidva sadol a priamo porovnal, na ktorom sa ti pohodlnejsie sedi. Inac, Aprilka je oproti Burgmanu o nieco sportovejsia (hovorim o novych Atlanticoch), ale zasa Burgman ponuka viac pohodlia na dlhsie jazdy, sa mi vidi...

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Presne tak to vidím aj ja
...skrátka Aprílka je pre pazúrov na vybláznenie a Burgoš pre starších pupkatých pánov na kľudné povozenie ... 
PS: Aj tak budúci rok budem meniť zrejme za nejakú 3kolku ...

PS: Aj tak budúci rok budem meniť zrejme za nejakú 3kolku ...

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 10, 2009 8:57 am
- Skúter: Kymco downtown 300i ABS 2015
Re: VÁŽNE ROZHODNUTIE! Burgman 400 alebo Atlantic 500?
ja by som skor siel do aprilie , sa mi paci, ale spolahlivost to uz neviem ako by posluchala, akurat viem ze cena na apriliach 500 kach je pomerne nizka, ci to je ich poruchovostou to tazko povedat, ale paci sa mi viac aprilia , u burgmanoch sa mi nepaci na 400 ku pomerne mala maximalka , a pristrojovka na aprilii je urcite stedrejsia. Najdi dakeho majitela aprilie a popis s nim ,,
Piagio vespa 80, aeon 125 r.v. 1999, kymco dink 150lx r.v. 2000, kymco grand dink 250 r.v. 2007, suzuki burgman 400 r.v. 2009, yuki bug 125 r.v. 2012 - spolu s piagio 80 a aeon 125 to najhorsie co sa da kupit
, a sucasnost kymco downtown 300i r.v. 2015.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ale i tak stale nevieme, ci sa on rozhoduje ohladom stareho typu Atlantica (a la Viper) ci ohladom noveho typu Atlantica (s pridomkom Sprint)
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
urcite aprilia. je lepsia uplne vo vsetkom. ledaze by si mal meter styridsat a nedociahol na zem tak potom burgmanFero69 napísal:Všetko prezreté a zo širokého výberu som vybral 2. Tak teraz poradte vy Suzuki Burgman 400 alebo Aprilia Atlantic 500 ???
tak tu je aprilia
http://aprilia-atlantic.autobazar.eu/500-id1301235.html
a tu je suzuki
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/25368 ... AN-400.php

http://aprilia-atlantic.autobazar.eu/500-id1301235.html
a tu je suzuki

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/25368 ... AN-400.php
- VLADY
- spammer
Ten Burgoš je podozrivý.. za 9 roky 12000km ??? A už po tých 12000 km menené gume?
(jedine tak že boli už popraskené na starobu :lol:ale po tých km určite nemohli byť zodraté)
A spotreba 3,6..... 400vka karbec....
Asi jazdí ozaj len jak na poldecáku do tých 60kmh....Lebo reálne sa taká spotreba dá dosiahnuť len pri ustálenej rýchlosti 80-90 kmh a na dlhých trasách ...Lidi toho nakecaj...alebo má zas šuhajko vyslovene neobyčajne vydarený kus... 
neznášam takéto inzerátové namotávky...Vypadá na tej foto síce zachovalo...a ak by to bol prvý majitel a kupované tu na Sk tak by sa tomu snáď dalo aj veriť....
Ale nedá sa celkom dobre zrovnávať tieto dva strojky lebo predsa len karbec 400 u Burgoša a 500 striekačka u Aprílky aj keď to tiež nemá 500ccm ale tuším len 460ccm a 27kW ??? A výkonovo tam nieje moc velký rozdiel medzi novým motorom na B400 a tou aprílkou .A ak ma pamäť neklame tak B400 bol do 2002 karbec a až od 2003 striekačka a dokonca ani nie 400ccm ale len nejakých 385ccm a cca 24kW. Koľko mal ten karburátorový motor výkon netuším.A až od 2006 je 400ccm nový motor a 26kW aj keď zas som čítal aj postrehy že ten starší bol lepšejší vraj......Mne sa na Aprilke napríklad nelúbi ten mohutný zadok.Široká sedačka bez možnosti nastavenia opierky ...zas má výhodu pre spolujazdca že má výklopné opierky.A ten celkový dizajn napríklad mi tam nepasuje rovno uložený výfuk a aj kopec iných detailov.Takže preto som sa tak rozhodol pred rokom jak som sa a nelutujem, napríklad B400 má parkovaciu brzdu čo považujem tiež za výhodu u tak velkého scootra... Aj keď teda mám tiež názor že by sa tam hodil do Burgoša tiež skorej ten 500ccm motor. Ale potom by asi už nebol zas velký rozdiel medzi B400 a B650...a si preto to ujo Suzuki tak podelil...
Ale toť len môj osobný názor...
(jedine tak že boli už popraskené na starobu :lol:ale po tých km určite nemohli byť zodraté)
A spotreba 3,6..... 400vka karbec....

neznášam takéto inzerátové namotávky...Vypadá na tej foto síce zachovalo...a ak by to bol prvý majitel a kupované tu na Sk tak by sa tomu snáď dalo aj veriť....

Ale nedá sa celkom dobre zrovnávať tieto dva strojky lebo predsa len karbec 400 u Burgoša a 500 striekačka u Aprílky aj keď to tiež nemá 500ccm ale tuším len 460ccm a 27kW ??? A výkonovo tam nieje moc velký rozdiel medzi novým motorom na B400 a tou aprílkou .A ak ma pamäť neklame tak B400 bol do 2002 karbec a až od 2003 striekačka a dokonca ani nie 400ccm ale len nejakých 385ccm a cca 24kW. Koľko mal ten karburátorový motor výkon netuším.A až od 2006 je 400ccm nový motor a 26kW aj keď zas som čítal aj postrehy že ten starší bol lepšejší vraj......Mne sa na Aprilke napríklad nelúbi ten mohutný zadok.Široká sedačka bez možnosti nastavenia opierky ...zas má výhodu pre spolujazdca že má výklopné opierky.A ten celkový dizajn napríklad mi tam nepasuje rovno uložený výfuk a aj kopec iných detailov.Takže preto som sa tak rozhodol pred rokom jak som sa a nelutujem, napríklad B400 má parkovaciu brzdu čo považujem tiež za výhodu u tak velkého scootra... Aj keď teda mám tiež názor že by sa tam hodil do Burgoša tiež skorej ten 500ccm motor. Ale potom by asi už nebol zas velký rozdiel medzi B400 a B650...a si preto to ujo Suzuki tak podelil...
Ale toť len môj osobný názor...

Naposledy upravil/-a VLADY v So Jan 02, 2010 8:55 pm, upravené celkom 8 krát.

- Sacook
- skútrista
- Dátum registrácie: So Mar 28, 2009 2:24 pm
- Skúter: Yuki Whip 50 2T, Piaggio NRG mc2
- Kontaktovať užívateľa:
ja ked som videl VLADY-ho skuter tak mne sa strasne zapacil..aj to pohodlicko ake tam mal..( jak na chopperi)
a ten ulozny priestor..noo tam aj male dieta by si mohol vozit..

- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ta AA500 bude s najvacsou pravdepodobnostou dovoz z IT.Ta predavajuca mala viac skutrov na predaj.
Ak si ho pojdes pozret,skontroluj si toto:
napatie na baterke pri jazde,ci neukazuje nad 15V alebo pod 11V - svetla musia byt zapnute.
Ak hej, problem s reglerom.
Ci pri otaci rajdami nemas niekde pocit,ze sa zaseknu a kvazi padnu do priehlbiny - problem s loziskami v krku riadenia.
Otvor sedadlo a skontroluj ci same drzi otvorene - ak nie odisiel tlmic.Da sa jednoducho vymenit za novy,alebo opravit.
Skontroluj si tlacitko vystraznych smeroviek - zvykne sa pokazit mikrospinac.
Skontroluj ci funguje tlmic riadenia - je vpredu,musis otocit plny doprava a pozret sa k chladicu pri prednom kolese.
Ak ho rukou uplne uvolnis rajdy pojde lahko ak ho uplne dotiahnes mal by si citit ze idu tazsie.
Pozri si gumy,original sa pouzivali Michelin Gold Standard,alebo Maxxis.
Pozri sa na zadne koleso,ci je matka zaistena kuskom drotu - to je podstatne lebo tie samoistiace sroby sa zvyknu casom
posrat a mozes sa s uvolnenym kolesom dostat do problemu.
Ak kolisu otacky na volnobehu v rozpati +- 100 az 200 zvykne to byt normalne u tychto motorov.
Ak si ho pojdes pozret,skontroluj si toto:
napatie na baterke pri jazde,ci neukazuje nad 15V alebo pod 11V - svetla musia byt zapnute.
Ak hej, problem s reglerom.
Ci pri otaci rajdami nemas niekde pocit,ze sa zaseknu a kvazi padnu do priehlbiny - problem s loziskami v krku riadenia.
Otvor sedadlo a skontroluj ci same drzi otvorene - ak nie odisiel tlmic.Da sa jednoducho vymenit za novy,alebo opravit.
Skontroluj si tlacitko vystraznych smeroviek - zvykne sa pokazit mikrospinac.
Skontroluj ci funguje tlmic riadenia - je vpredu,musis otocit plny doprava a pozret sa k chladicu pri prednom kolese.
Ak ho rukou uplne uvolnis rajdy pojde lahko ak ho uplne dotiahnes mal by si citit ze idu tazsie.
Pozri si gumy,original sa pouzivali Michelin Gold Standard,alebo Maxxis.
Pozri sa na zadne koleso,ci je matka zaistena kuskom drotu - to je podstatne lebo tie samoistiace sroby sa zvyknu casom
posrat a mozes sa s uvolnenym kolesom dostat do problemu.
Ak kolisu otacky na volnobehu v rozpati +- 100 az 200 zvykne to byt normalne u tychto motorov.
Kawasaki Versys Touring Edition

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a na ktorom chopri je pohodlicko? (trocha rypem)Sacook napísal:ja ked som videl VLADY-ho skuter tak mne sa strasne zapacil..aj to pohodlicko ake tam mal..( jak na chopperi)
Fúha tak diki za veľmi užitočné rady
...a keby niečo som psíčkar a ruším chov tak keby si potreboval nejakého psa tak sa kľudne obráť
...máš to u mňa 

- Sacook
- skútrista
- Dátum registrácie: So Mar 28, 2009 2:24 pm
- Skúter: Yuki Whip 50 2T, Piaggio NRG mc2
- Kontaktovať užívateľa:
to pohodlicko jak na chopri som myslel, ze mal nohy vylozene jak na chopri a podla mna tie nohy su v pohodli..theruck napísal: a na ktorom chopri je pohodlicko? (trocha rypem)

- palo1128
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 10:09 pm
- Skúter: Honda SW-T 400
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mám choppra a sedí sa mi na nom pohodlnejšie ako na skútri .
- pygo
- st. cyklista
- Dátum registrácie: St Nov 01, 2006 7:13 pm
- Skúter: bolo Amalfi
z Váhoviec mám ja Piaggio, čo sa jednania týka,tak to bolo maximálne seriozne a so skútrom som zatial nemal problém..viper napísal:Ta AA500 bude s najvacsou pravdepodobnostou dovoz z IT.Ta predavajuca mala viac skutrov na predaj
skúter určite predáva jej manžel,ktorý bol maximálne ochotný..každopádne by som sa riadil Viperovými radami..
<- to som já a mój bývalý skúter nekde v Rakúsku 

- VLADY
- spammer
Aj Ti na ne nefúka jak na scootri....palo1128 napísal:Ja mám choppra a sedí sa mi na nom pohodlnejšie ako na skútri .