Malossi Sport 70 cc - Skusenosti
Moderátor: Moderators
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Malossi Sport 70 cc - Skusenosti
Viete mi povedat, ake mate skusenosti s tymto valcom? Co vsetko je nutne/potrebne/vhodne okrem samozrejeme pretryskovania, na skutri urobit po instalacii tohoto valca a vyladeni motora v sucasnej konfiguracii? Je nutne menit klukovku? Spojku?
Dakujem vsetkym ochotnym poradit.
Dakujem vsetkym ochotnym poradit.
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Malossi Sport 70 cc - Skusenosti
pozeram, ze mas ten valec v popise, mas ho nahodeny ? Ak hej, robi to problemy ? Podla mna treba aj iny karburator
- 11erzo11
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
- Kontaktovať užívateľa:
Kamarad ma skusenosti ale neni tu regnuti.Poviem ti ze tiez ma apriliu SR ku 98 tak nejako.Ma tam ten vlace a problemy s nim nikdy neboli.vyhodou valca je ze zozenes nan este 3 vybbrusove piesty.Je to velka vyhoda.Motorka sa bere od nizkych otačok a je to dobre na kazdodenne chodenie.nieje to ako nikasil.Ja ho takisto idem kupovat cez leto.Ten chalan ma 26 000 nabehane a klukovku ma original akurat ju daval prelysovat.To je všetko.Spojku netreba ja si myslim pomoze tam vario.Aspon podla mna... 

podpis som si este nenastavil
- majo1357
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 02, 2008 8:22 pm
- Skúter: aerox
mam dost podobny valec a ked uz chces tak urcite kraburator aspon 17,5 , klukovka + loziska je viacmenej nutnost , ale skor viac ako menj , spojka ako chces ale staci vymenit pruzinky v nej , a este je dost podstatny vyfuk (gia reverse je k nemu dobry ) a variator + kevlar remen
aerox70, 307hdi , možná dohoda na všetkých inzerátoch
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
ja ho mám tiež. super valec, len dosť drahý..ale za kvalitu sa plati...ideal na bežne jazdenie s reversom som na nom daval tak okolo 100km/h tacho. teraz idem davať ladak preč a idem na street vyfuk. chcem kludne jazdiť a hlavne mi ladake velmi nevyhovuje v meste ked stojim v kolone alebo sa mierne presuvam v zastupe aut tak je ladak dosť otrava vzhladom k tomu že zabera spojka okolo 6000 točiek tak je poposuvanie v kolone dosť neprakticke...pretože ked kus pridam tak sila valca je taka, že hned by som musel obehnuť nejake to auto v kolone. takto dam street už ho mam objednaný u alciho je to SITO PLUS vyfuk od vyrobcu leo vinci. je tam rozbeh asi tak od 3000točiek a zaber odspodu čo by v meste a mojej vahe nad 100kg mohlo byť lepšie ako ladak. inak som bol spokojny alci to odladil dobre. len som bol dosť sklamaný so spotrebou cca 5L na 100km. ale zase je pravda že som jazdil system bud plny kotol alebo nič....samozrejme po zabehu.... a pri studenom motore jazdim šetrne....neviem čo očakavaš od valca Ty konkretne...hlavne tu plati jedno dobre si treba rozmyslieť ako alcatelko varaví....na čo budem skuter použivať...tu plati radšej 100 krat sa popytať a raz kupiť.
ešte čo ma laka ale do buducna je skusiť Polini Corsu + street vyfuk+ dlhšie prevody...moja predstava je že by to bolo tiche a čo by obmedzoval vyfuk na otačkach by sa možno dotiahlo dlhšim prevodom...čo by možno pomohlo maximalke pri udržani nizkej hlučnosti...ale to je len moja laicka predstava...ešte to budem musieť s alcim prediskutovať...ale ako ho poznam bude tam nejaký zadrhel určite..
ešte čo ma laka ale do buducna je skusiť Polini Corsu + street vyfuk+ dlhšie prevody...moja predstava je že by to bolo tiche a čo by obmedzoval vyfuk na otačkach by sa možno dotiahlo dlhšim prevodom...čo by možno pomohlo maximalke pri udržani nizkej hlučnosti...ale to je len moja laicka predstava...ešte to budem musieť s alcim prediskutovať...ale ako ho poznam bude tam nejaký zadrhel určite..

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Mitko možno to nieje až taká zlá myšlienka. Mne tiež všetci vraveli že nicasil valec a street výfuk nejdu dokopy a v skutočnosti to šlapalo veľmi dobre. Niekedy sa oplatí byť tvrdohlaví a ísť si za svojim.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
-
- motorkár
jasne deltorko na ten street fukes ma aj tvoja skusenosť dosť navnadila...viem presne čo Ti pisali na fore ako to nebude fungovať a nakoniec to šlo celkom dobre s tym nicasilom. neviem ten ladak mi nejak čim dalej menej vyhovuje...asi to bude vekom..
, len to ma tiež uputalo že si raz pisal že si mal na streete spotrebu 4Läto sa mi zdalo dosť vela ) a v inom prispevku na nejakej dlhšej ceste tušim niečo kolo 145km ti vyšla spotreba 3,3L na 100 to už bola lepšia cifra

- majo1357
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 02, 2008 8:22 pm
- Skúter: aerox
ked ti nejde o maximalny vykon tak to je dobre , budes mat aspon dlhsiu zivotnost , mensiu spotrebu a bez randálu
aerox70, 307hdi , možná dohoda na všetkých inzerátoch
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Spotreba bola závisla na tom či som často akceleroval (vtedy bola okolo 4,5 l) alebo som udržiaval nejakú cestovnú rýchlosť (vtedy som mal 3,3 l vo dvojici)Mitko napísal:jasne deltorko na ten street fukes ma aj tvoja skusenosť dosť navnadila...viem presne čo Ti pisali na fore ako to nebude fungovať a nakoniec to šlo celkom dobre s tym nicasilom. neviem ten ladak mi nejak čim dalej menej vyhovuje...asi to bude vekom.., len to ma tiež uputalo že si raz pisal že si mal na streete spotrebu 4Läto sa mi zdalo dosť vela ) a v inom prispevku na nejakej dlhšej ceste tušim niečo kolo 145km ti vyšla spotreba 3,3L na 100 to už bola lepšia cifra
-
- motorkár
no ja mam 120kg čiže jazdim vo dvojici stale...

- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
mam aj ja tento valcek, som snim spokojny . Ked to mas dobre vyladene nema problem podat slusny vykon. ALe naozaj zalezi na tom na co chces scooter pouzivat. Ja ´mam vymenenu aj kluku, istota je istota. GL
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Chalani, dakujem za odpovede, ani som necakal, ze toho bude tolko a tak rychlo.
- takze aby som to teda uviedol na priamu mieru:
Ten valec sa tam nahodil dnes, spolu s loziskom, co bolo prilozene na klukovku. Skuter ma od novoty najazdenych 2000km, tak som sa rozhodol s klukovkou este pockat, hodlam sa ju dokupit, ked bude za co.
dalej sa tam dal aj malossi multivar, tryska do karburatora, uz je dell'orto 17,5 na zabeh je tam tryska 70ka. Strunky v spojke sa menili tiez, ako aj kontrastna pruzina a remen. Vyfuk je Leo Vince GP, ktory uz na seriovej konfiguracii dal o sebe vediet. A este som tam dal nejaku champion sviecku, co sa mi pacila.
Dolezity fakt je ale ten, ze kvoli uzasnemu pocasiu som nemal moznost prejst po prestavbe ani 100 metrov, a som nedockavy, tak som chcel vediet, ze co mozem ocakavat. Aky je potencial a na co treba dat pozor.
Este mam objednane klapky, malossi spojku a spojkovy zvon, ale ratam s tym az tak o 3 tyzdne.
Tolko asi zhruba k realite.
Pytali ste sa, co ocakavam.. Spolahlivost, vykon v meste, odpichy z krizovatiek, dobry pomer akceleracia/rychlost, nepotrebujem sa blaznit, chcem sa vozit do prace cez tyzden a cez weekend pre radost.
Teraz ma caka tento valec zabehnut, doladit, a uvidim..ako dalej..potom aj napisem svoje pocity po takejto prestavbe..ci tuningu, heh..
Je to moj prvy skuter, mam ho len od marca takze sa este moc nevyznam.. A koniec koncov preto sa pytam..
)
tak dakujem este raz za Vase prispevky!!
- takze aby som to teda uviedol na priamu mieru:

Ten valec sa tam nahodil dnes, spolu s loziskom, co bolo prilozene na klukovku. Skuter ma od novoty najazdenych 2000km, tak som sa rozhodol s klukovkou este pockat, hodlam sa ju dokupit, ked bude za co.

Dolezity fakt je ale ten, ze kvoli uzasnemu pocasiu som nemal moznost prejst po prestavbe ani 100 metrov, a som nedockavy, tak som chcel vediet, ze co mozem ocakavat. Aky je potencial a na co treba dat pozor.
Este mam objednane klapky, malossi spojku a spojkovy zvon, ale ratam s tym az tak o 3 tyzdne.
Tolko asi zhruba k realite.
Pytali ste sa, co ocakavam.. Spolahlivost, vykon v meste, odpichy z krizovatiek, dobry pomer akceleracia/rychlost, nepotrebujem sa blaznit, chcem sa vozit do prace cez tyzden a cez weekend pre radost.
Teraz ma caka tento valec zabehnut, doladit, a uvidim..ako dalej..potom aj napisem svoje pocity po takejto prestavbe..ci tuningu, heh..
Je to moj prvy skuter, mam ho len od marca takze sa este moc nevyznam.. A koniec koncov preto sa pytam..

tak dakujem este raz za Vase prispevky!!
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ako tolko do toho investujes a chces setrit na kluke a mozno prave kvoli tomu ti to cele pojde na odpis ?
-
- motorkár
to tam maš tento vyfuk: http://www.scootland.sk/zbozi/leovince- ... piaggio-1/
nad tym som aj ja uvažoval...ale ta cena..
mohol by si hodiť video aky to ma zvuk so 70kovym valcom...
ale asi to bude dosť hlučne skoro ako ladak by som tipoval.
inak tu kluku si už mohol kupiť aj ked 2000km na seriovke nie je nejak moc.
daj potom vedieť ako ti to beha s tym fukom...či si spokojny...
to video by potešilo..
nad tym som aj ja uvažoval...ale ta cena..

ale asi to bude dosť hlučne skoro ako ladak by som tipoval.
inak tu kluku si už mohol kupiť aj ked 2000km na seriovke nie je nejak moc.
daj potom vedieť ako ti to beha s tym fukom...či si spokojny...
to video by potešilo..

- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Nejde o to ze na nej chcem setrit, len mi to az neskor doslo, ako som sa v tomto smere vzdelaval, ze by to nebolo od veci. Totiz, ked som si kupoval valec, v jeho popise bolo, ze to nie je nutne. Tak to berem tak, ze tych 2000km na seriovej este dat mozem, ci?
Aka klukovka je tam vhodna, pomer cena/kvalita?
Mal som v plane pouzit aj otvoreny filter, ale asi ostane na policke.. Aj ked vyzera super!
A skusim to video cez weekend..
Aka klukovka je tam vhodna, pomer cena/kvalita?
Mal som v plane pouzit aj otvoreny filter, ale asi ostane na policke.. Aj ked vyzera super!
A skusim to video cez weekend..
- mizu
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:32 pm
- Skúter: yamaha slider
Mitko neviem ale ak sa nemílim tak alči by mal mat takí fuk na roxovi 

-
- motorkár
na tom zelenom na tom 100ccm čo ma v garaži?? neviem nespominal mi že by ho mal. ale kukal som na youtube videá tak huči to skoro ako ladak..takže nič pre mna..
inak k tej kluke dobra v pomere cena + vydrž je Stage 6 HPC tu je k dostaniu: http://www.zdema-moto.eu/index.php?page ... &Itemid=71
ale skus sa s alcim poradiť možno bude vedieť aj ine...ale S6 HPC je overena tak isto ako malossi ale ta je kus drahšia..

inak k tej kluke dobra v pomere cena + vydrž je Stage 6 HPC tu je k dostaniu: http://www.zdema-moto.eu/index.php?page ... &Itemid=71
ale skus sa s alcim poradiť možno bude vedieť aj ine...ale S6 HPC je overena tak isto ako malossi ale ta je kus drahšia..

- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
A co sa tyka vyfuku, zvuk ma v pohode, pokial sa nevyberie ten rezonator - ta cierna odnimatelna koncovka.
Potom to uz huci statocne a otaca to hlavy na ulici a je vas naozaj asi viac pocut ako vidiet. Ale ked sa to da spät ma to zvuk podobny Leo Vince ZX. Kamarat ho ma na Peugeote Speedfight 2 tak mozem porovnat. Mozno ten ZX je trosku basovejsi zvukom. Tazko to napisat, skusim to natocit na video, nech mas predstavu..
Potom to uz huci statocne a otaca to hlavy na ulici a je vas naozaj asi viac pocut ako vidiet. Ale ked sa to da spät ma to zvuk podobny Leo Vince ZX. Kamarat ho ma na Peugeote Speedfight 2 tak mozem porovnat. Mozno ten ZX je trosku basovejsi zvukom. Tazko to napisat, skusim to natocit na video, nech mas predstavu..
-
- motorkár
ved to , že toto aj mne vadi na ladaku(ten hluk mam na mysli) okrem toho pohybu po meste vo vyššich točkach aj to že vidim ked pridam plyn a ladak sa prejaví...tak vidim ako ludia na prechode beru deti rychlo z cesty lebo si myslia aká "zverina" moto to ide po meste...
, až mi je trapne niekedy z toho ked vidim tie tvare vystrašené za prechodom...
predsa len ten klasický street vyfuk ma skor taký bzučivy zvuk...
teda aspon dufam...
Tu je ten leo GP: http://www.youtube.com/watch?v=89r6I1F4 ... re=related
celkom mi to pride tiche...
len či neskresluje zvuk...

predsa len ten klasický street vyfuk ma skor taký bzučivy zvuk...

Tu je ten leo GP: http://www.youtube.com/watch?v=89r6I1F4 ... re=related
celkom mi to pride tiche...

- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Mozno este otazocka, alebo dve:
- nehrozi prehrievanie?!
- treba davat este extra olej do benzinu, podla vas? Aspon v zabehu?
(pri druhom nakopnuti sa s nami rozlucil starter, nezvladol kompresiu, zda sa, ze sa bude nakopavat)
)
p.s. Dnes neprsi, tak snad stihnem vecer po praci dat kolecko po Blave..
- nehrozi prehrievanie?!
- treba davat este extra olej do benzinu, podla vas? Aspon v zabehu?
(pri druhom nakopnuti sa s nami rozlucil starter, nezvladol kompresiu, zda sa, ze sa bude nakopavat)

p.s. Dnes neprsi, tak snad stihnem vecer po praci dat kolecko po Blave..
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Mitko ja som jazdil na streetovom výfuku a poviem ti že so 70 cc valcom to hučalo dosť. Nebolo to také ostré ako s laďákom, ale bol to veľký rozdiel oproti 50 cc valcu. Inak to že to ľudia počujú a odskakujú z prechodu je podľa mňa výhoda. Odkedy mám tichučkú hondu tak mi 2 krát skočili nepozorný ľudia rovno pod kolesá a musel som flekovať.
Davidian : pokiaľ ten skúter je vodník, čo predpokladám že je tak by si nemal mať problém s prehrievaním. Čo sa týka toho oleja tak ja som názoru že minimálne na zábeh by si mal niečo prilievať pokiaľ si nechal oddelené mazanie. Na tvojom mieste by som oddelené mazanie celkom zrušil a spoliehal sa čisto na ručné mazanie.
Davidian : pokiaľ ten skúter je vodník, čo predpokladám že je tak by si nemal mať problém s prehrievaním. Čo sa týka toho oleja tak ja som názoru že minimálne na zábeh by si mal niečo prilievať pokiaľ si nechal oddelené mazanie. Na tvojom mieste by som oddelené mazanie celkom zrušil a spoliehal sa čisto na ručné mazanie.
- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Mno je to vodnik - chladiaco kvalapnik, je to r.v. 2009, mno a zatial som tam ten oil master, ci ako sa to vola, este nechal ..
Zadovazil som si peknu odmerku pollini a budem teda riedit, alebo zahustovat?
proste budem dolievat do nadrze este trochu, samozrejme v spravnom pomere.
Este ho musim zistit
Zadovazil som si peknu odmerku pollini a budem teda riedit, alebo zahustovat?

Este ho musim zistit

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No veď to bude trochu aj problém zistiť koľko tam doliať, lebo nikto presne nevie koľko tam dáva čerpadlo. Asi to bude len systémom pokus-omyl.
- LUBO123422
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jan 16, 2010 4:53 pm
- Skúter: yamaha neos 50 2t
sorry že to tu pletiem ale bratov kamoš si do skútra mieša benzín sam a čerpadlo neodpojil len do nádržky už neleje olej nemôže sa mu to nejako pokaziť? 

-
- motorkár
no ten oilmaster by si mal dať von lebo ten je nastaveny na 50ccm a tak isto si mal dať preč aj termostat potom sa to prehrievať nebude...ak si nedal termostat preč bude sa to hriať , lebo termostat ma zuženie v sebe čo ale nevadi na 50ccm ale na 70ccm to už vadí lebo zmenšuje prietok kvapaliny. a to že Ti odišiel štarter mi je divne ja už mam 2500km na valci nabehane a stale štartujem na štarter a chyta to na brnknutie a to aj ked dlhšie stoji 2-3 dni tak chyti na štarter v pohode. mam ale manual sytič.
to: deltorko: viem že hučí ale Ty si mal street S6 vyfuk a ten je asi zo stret fukov najhlučnejši ale zase aj najvykonnejší...
k tomu čerpadlu k poslednemu prispevku: zvykne sa nechavať okruh takzvaný "slepý" to znamena že sa olejové hadičky spoja tak že olej ide v kolobehu cez čerpadlo olejove stale dokola. ale zvykne sa to čerpadlo zadrieť a to už je potom problem. zasada u alciho prvorada čo je ked robi 70ccm prerabku je "olejové čerpadlo ide von"
ja ho mam von a nijak ma to neobťažuje na pumpe..mam "stage6" flaštičku ociachovanu v skutri modreoko ju videl...:)a aj alci a vždy idem tankovať tak že dam 4,5L(mam to už v oku podla merača paliva) a šupnem decko oleja...davam AGIP city 2T. a nezaberie mi to nejak vela času ako sa zvykne hovoriť, že to niekoho obťažuje a znižuje to pohodlie. za tu istotu mazania obetujem tu minutu navyše.
to: deltorko: viem že hučí ale Ty si mal street S6 vyfuk a ten je asi zo stret fukov najhlučnejši ale zase aj najvykonnejší...

k tomu čerpadlu k poslednemu prispevku: zvykne sa nechavať okruh takzvaný "slepý" to znamena že sa olejové hadičky spoja tak že olej ide v kolobehu cez čerpadlo olejove stale dokola. ale zvykne sa to čerpadlo zadrieť a to už je potom problem. zasada u alciho prvorada čo je ked robi 70ccm prerabku je "olejové čerpadlo ide von"
ja ho mam von a nijak ma to neobťažuje na pumpe..mam "stage6" flaštičku ociachovanu v skutri modreoko ju videl...:)a aj alci a vždy idem tankovať tak že dam 4,5L(mam to už v oku podla merača paliva) a šupnem decko oleja...davam AGIP city 2T. a nezaberie mi to nejak vela času ako sa zvykne hovoriť, že to niekoho obťažuje a znižuje to pohodlie. za tu istotu mazania obetujem tu minutu navyše.