[Preview/recenzia] Lacný BT interkom - dojmy a skúsenosti
Moderátor: Moderators
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti
Mne to po update tiež nefungovalo ale program písal že sa potrebuje pripojiť na net a ja net v mobile nemám iba wifi doma tak som v Rakúsku nemohol vytáčať.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
hovoris o androidackej aplikacii Voice Speed Dial? Aku verziu androida ako takeho mas?
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Mne vsd s interkomom funguje...teda ak vyradím mp3...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
mne s tym povodnym tiez fungovalo... ale s tymito novymi nechce... vyradim mp3 a potom po kratkom stlaceni tlacidla s telefonom urobi iba nizke tuuut, aplikacia v mobile sa nespusti... uz som vyskusal vsetko mozne vratane obnovenia verzie 1.2.11 zo zalohy (aktualna je 1.2.15)... som zvedavy, ci sa skor ci neskor dopatram/dostanem k rieseniu
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Áno mám aplikáciu voice speed dial. Telefón HTC Desire S android 2.3.5 GB.THeBaNDiT napísal:hovoris o androidackej aplikacii Voice Speed Dial? Aku verziu androida ako takeho mas?
Skús ešte vypnúť a zapnúť interkom či to nepomôže, prípadne vymaž párovanie v telefóne a spáruj ich nanovo, možno to pomôže.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
skusal som, aj nanovo parovat, aj restartovat, aj mobil restartovat, aj aplikaciu odinstalovat a znova nainstalovat... budem mudrejsi zajtra, ked si skocim po povodny interkom... ak to s nim pojde, tak v mobile/aplikacii problem nebude a bude to teda zalezitost bud sparovania (tam sa vela co vymysliet neda), alebo nepodpora hlasoveho vytacania v novych interkomoch...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
aktualita:
v popise nasich starych interkomov na dx.com je uvedene: Support Headset profile, Hands-free, A2DP profile
v popise tychto novych interkomov vidim iba Support EDR, A2DP profile
zeby oficialne nemali podporu Hands Free?
v popise nasich starych interkomov na dx.com je uvedene: Support Headset profile, Hands-free, A2DP profile
v popise tychto novych interkomov vidim iba Support EDR, A2DP profile
zeby oficialne nemali podporu Hands Free?

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
inac, ak by ste chceli vediet, z akeho manualu boli ukradnute (a lahko upravene) obrazky pripevnenia toho noveho interkomu do prilby, tak strana 5 a 6 tohto manualu 

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Banditko viem že je asi skoro ale ako hodnotíš nové interkomi oproti ,,našim" starým? Sú v niečom lepšie, prípadne horšie? Zaujíma ma hlavne zvuk ktorý v mojich nieje nič moc a taktiež reálny dosah. Ak budeš mať trochu času popíš to 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
no interkomy mam estelen odvcera a az dnes som sa dostal k mojej prilbe so starym interkomom... novy interkom som do prilby este nenahadzoval, pretoze samotne sluchadla maju trosku vacsi priemer a do vybratia v polystyrene namiesto povodnych mi bez obrusovania polystyrenu nevojdu... a brusit polystyren este nechcem...
Plusy:
+ hlasitost je omnoho plynulejsie davkovatelna (na starych interkomoch to bolo dost skokovo, ze bud hlasna hudba, alebo o krok nizsie uz ticha hudba)
+ basy su o nieco malo vyraznejsie (ale len o chlp)
+ mikrofon je obaleny takou ohybnou kovovou rurkou, ktora vyborne drzi tvar...
+ sluchadla su omnoho kvalitnejsie spracovane a o nieco malicko tensie nez povodne
+ a najma oproti predoslym spolahlivo funguje vytacanie posledneho cisla, a to aj v rezime hudby. Skusil som to opat na starom interkome, tam to raz vytacalo, inokedy nie... na novom to vytacalo vzdy.
Minusy:
- nepodarilo sa mi sprevadzkovat hlasove vytacanie v spojeni s mojim mobilom (Samsung Galaxy S s androidom vo verzii 2.2.1), nevyuzival som to casto, ale ked bolo treba zavolat niekomu z mojich nacastejsie volanych kontaktov, prislo to dost vhod
- mam podozrenie na ciastocnu nekompatibilitu so starymi interkomami, este sa to snazim zvratit... ale nateraz to medzi nimi nefunguje v pouzitelnej miere
- edit: hovor medzi interkomami ma male oneskorenie - ked stojime vedla seba a pocujeme sa aj nazivo, je to rusive... Ked sa nazivo nepocujeme, je to OK. Zrejme je to kvoli tomu, ze tie nove pouzivaju nejaky system kompresie kvoli cistote hovoru a vacsej prenosovej vzdialenosti... pre uplnost: stare interkomy nemaju ziadne oneskorenie
Plusy:
+ hlasitost je omnoho plynulejsie davkovatelna (na starych interkomoch to bolo dost skokovo, ze bud hlasna hudba, alebo o krok nizsie uz ticha hudba)
+ basy su o nieco malo vyraznejsie (ale len o chlp)
+ mikrofon je obaleny takou ohybnou kovovou rurkou, ktora vyborne drzi tvar...
+ sluchadla su omnoho kvalitnejsie spracovane a o nieco malicko tensie nez povodne
+ a najma oproti predoslym spolahlivo funguje vytacanie posledneho cisla, a to aj v rezime hudby. Skusil som to opat na starom interkome, tam to raz vytacalo, inokedy nie... na novom to vytacalo vzdy.
Minusy:
- nepodarilo sa mi sprevadzkovat hlasove vytacanie v spojeni s mojim mobilom (Samsung Galaxy S s androidom vo verzii 2.2.1), nevyuzival som to casto, ale ked bolo treba zavolat niekomu z mojich nacastejsie volanych kontaktov, prislo to dost vhod
- mam podozrenie na ciastocnu nekompatibilitu so starymi interkomami, este sa to snazim zvratit... ale nateraz to medzi nimi nefunguje v pouzitelnej miere
- edit: hovor medzi interkomami ma male oneskorenie - ked stojime vedla seba a pocujeme sa aj nazivo, je to rusive... Ked sa nazivo nepocujeme, je to OK. Zrejme je to kvoli tomu, ze tie nove pouzivaju nejaky system kompresie kvoli cistote hovoru a vacsej prenosovej vzdialenosti... pre uplnost: stare interkomy nemaju ziadne oneskorenie
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
No tak ja mám po včerajšku skúsenosť že zo starým intercomom ako má aj Doktor som jeden deň bez problému kecal a na druhý deň už sa nedalo ani nanovo spárovať. A tak isto mi nefungoval prenos hlasu z navigácie. Mám Nokiu X7 kde po bezproblémovom spárovaní ide pekne volať posledné číslo, počúvať MP3, preskakovať skladby , nastavovať hlasitosť ,ale akonáhle som si na telefóne ktorý bol normálne spojený cez BT s intercomom zapol navigáciu tak hlas z navigácie mi išiel len normálne cez repro na telefóne.Nepomohlo ani nanovo spárovať . Ale MP3 išli normálne spustiť aj vypnúť krátkym stlačením stredu ovládača počas navigácie . Divné celé. MP3 prenáša a hlas z navigácie nie. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
hmm...
ja mam dvojicu starych interkomov a dvojicu tychto novych interkomov... skusil som teda aj ja sparovat stary interkom a novy interkom. Vysledok: parovanie sa poniekolkych pokusoch podarilo, ozval sa medzi-staro-novo-interkomovy hovor. ALE. Stary interkom nie je schopny vyvolat rozhovor, ani ho zrusit, ani zmenit hlasitost. Vychadza mi to ako len velmi ciastocna kompatibilita. A ak je stary interkom spojeny s mobilom, tak sa uz s novym interkomom ani nespoji...
...skusil som vymazat pamat parovania na novom interkome (podla navodu), ale akosi to mazanie pamate nefunguje (ten postup je dost hotentotsky prelozeny z cinstiny do anglictiny, takze kludne to moze byt trosku inac).

...skusil som vymazat pamat parovania na novom interkome (podla navodu), ale akosi to mazanie pamate nefunguje (ten postup je dost hotentotsky prelozeny z cinstiny do anglictiny, takze kludne to moze byt trosku inac).
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Taku istu skusenost ako Bandit mam aj ja.Naozaj to vyzera na ciastocnu kompatibilitu medzi starym a novym interkomom.
Kawasaki Versys Touring Edition

- VLADY
- spammer
Dnes som si upravil to hladké tlačítko nalepením odrezanej vrchnej časti LED . Pretože nahmatať a stlačiť to v rukaviciach mi robilo dosť problém....Stačí na to len sekunďák a trocha oškrabkať tú lesklú časť pôvodného tlačítka aby to lepšie chytilo. A hocijaká 5mm LED odcvaknúť vršok a zbrúsiť dorovna ....Prípadne tam nalepiť hocičo iné podobné....len aby to bolo vystúpené nad okolie a tm pádom lepšie nahmatateľné
- Prílohy
-
- uprava.jpg
- (130.71 KiB) 9 stiahnutí

- duky5
- motorkár
aj noze mas doma take naostrene? 

- VLADY
- spammer
Tak preto sme na spiatočnej ceste z HR mali problém s Doktorovým starým modelom sa spojiť.... a pritom pár dní nazad všetko fungovalo v porádečku...Keď sme sa boli voziť v stredu doobeda...normálne sme kecali aj potom ešte daľší deň...

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
jedna cistonova dvojsada bude asi na predaj, ak by mal niekto z vas zaujem... viac info tu: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 45&t=11895
PREDANÉ
PREDANÉ
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Re: [Preview/recenzia] Lacný BT interkom - dojmy a skúsenos
tak hlasim zavadu na jednom z nasich dvoch interkomov (tie z prveho prispevku), bratov interkom este dnes dopoludnia normalne fungoval, a teraz vecer ze uz ho nemoze zapnut... tvari sa to, ako keby odislo to zapinacie tlacidlo (helmet), proste na to tlacidlo nereaguje...
Ak to neporiesime, zrejme budeme kupovat dalsiu sadu, otazka znie, ktoru...
Duky, ty mas tu sesttlacidlovu (6-jazdcovu) variantu? Je uplne kompatibilna s tymi starsimi? Da sa teda normalne nadviazat hovor, ukoncit a pod.? Lebo tie ine interkomy s otacacim koleckom mali s parovanim i nadvazovanim hovoru so starsimi interkomami pomerne dost velke problemy...
Ak to neporiesime, zrejme budeme kupovat dalsiu sadu, otazka znie, ktoru...
Duky, ty mas tu sesttlacidlovu (6-jazdcovu) variantu? Je uplne kompatibilna s tymi starsimi? Da sa teda normalne nadviazat hovor, ukoncit a pod.? Lebo tie ine interkomy s otacacim koleckom mali s parovanim i nadvazovanim hovoru so starsimi interkomami pomerne dost velke problemy...
- duky5
- motorkár
Skúšali ste aj tvrdý reset?
Jj používam 6rmi v kombinácii s tými starými. Ja a brat máme 6rmi, frajerka a ďalší spolujazdec majú tie staré.
Jj používam 6rmi v kombinácii s tými starými. Ja a brat máme 6rmi, frajerka a ďalší spolujazdec majú tie staré.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ak pod tvrdym resetom rozumies tento postup, tak ano, brat skusal...
- duky5
- motorkár
Tvrdý reset by mal nastať, keď dáš zapnutý interkom na nabíjačku ak si dobre pamätám 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
problem je s tym "zapnuty", pretoze ho nevieme zapnut, co je vlastne ten nas problem... 

- duky5
- motorkár
Uhm 
Takže bude pitva?

Takže bude pitva?

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
pitva ako posledna moznost... 
a este sa ta opytam k tym sestitym interkomom... ked sa rozpravas s bratom trebars, alebo s frajerkou, je tam nejake oneskorenie v prilbe oproti zivemu hlasu, alebo to ide naraz? (na starych interkomoch to ide naraz a na tych s koleckom to malo oneskorenie)

a este sa ta opytam k tym sestitym interkomom... ked sa rozpravas s bratom trebars, alebo s frajerkou, je tam nejake oneskorenie v prilbe oproti zivemu hlasu, alebo to ide naraz? (na starych interkomoch to ide naraz a na tych s koleckom to malo oneskorenie)
- duky5
- motorkár
Aké oneskorenie myslíš?
Nič som si nevšimol.
Nič som si nevšimol.