dovolim si trosku ozivit temu malou poznamkou, mozno sa to niekomu hodi
kedze na svojom mobile s OS android pouzivam aplikaciu na jeho automaticke ovladanie (aplikacia Locale, ale v obchode play ich je viac, napr. automate it, tasker, Llama atd...), zapojil som do toho aj interkom
obcas mi blblo prehravanie hudby po pripojeni mobilu k interkomu...mobil sa s interkomom spojil, ale po stlaceni tlacitka hudby sa nespustil prehravac....samozrejme sa to ako naschval stavalo vtedy, ked som mal mobil v ruksaku a ten bol v kufri...proste murphy. inokedy bol zase problem v tom, ze hudba sa spustila, ale teda posledna prehravana...cize ked som naposledy pocuval nejake hovorene slovo, tak sa mi spustilo to a popravde to nie je ta prava muzicka na jazdu
tak som si nastavil automaticku akciu v Locale, ze ked sa mi k mobilu pripoji konkretne bluetooth zariadenie (teda moj interkom), tak sa mi automaticky spusti player s konkretnym playlistom - cize nasadim si helmu, zapnem interkom a spusti sa mi mnou chcena hudbicka na jazdu
v poslednej dobe ma velmi hnevalo, ze ma pri jazde otravovali zbytocne telefonaty....z vyhody prijat hovor do helmy sa stala nevyhoda, lebo coraz castejsie mi volali rozne tele ponuky od telekomu, orangeu, rozny idioti s otazkami, ci nechcem obchodovat na burze atd...proste telefonaty, ktore sa mi nechcu riesit ked jazdim
tak som nastavil pravidlo, ze ked je k mobilu pripojeny interkom, nedovola sa mi skupina "otravne ponuky", nedovola sa mi utajene cislo a cislo, ktore este nemam v zozname.
dalsie pravidlo je, ze ked je pripojeny interkom a som navyse v roamingu, nedovola sa mi nik okrem rodiny a par zvolenych skupin - toto pravidlo je pre moje jazdy v rakusku, kde som vacsinou na celodennom vylete
ked interkom vypnem, pravidla sa rusia a nastava "normalny" rezim
ja len tak aby rec nestala