Dopravny expert

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

Dopravny expert

#1 Príspevok od užívateľa viper » Ut Apr 26, 2011 11:12 am

Rad si precitam jeho clanky, ale toto :shock:

http://drahovsky.blog.sme.sk/c/263423/M ... uhoch.html
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

Domco
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
Skúter: Piaggio X8

Re: Dopravny expert

#2 Príspevok od užívateľa Domco » Ut Apr 26, 2011 1:38 pm

Ako ono to takto mozno vyznie ako sprostost ,ale v niektorych pripadoch to tak nemusi platit.Niektori 15rocny chlapci co im rodicia kupia motorky su ako odtrhnuti z retaze ,dobre ze ti odrazia spätaky , pri normalnom inteligentnom cloveku ,co vie co si moze dovolit mi predbiehanie v kolone absolutne nevadi ,ale taky somarik co leti a nepozera sa ani kam ,ide len s vidinou zelenej na najblizsom semafore ,taky by si zasluzil par poza usi
Gilera runner => Piaggio X8

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Apr 26, 2011 2:10 pm

Drahovský si len rieši svoje komplexy ako x ďalších vodičov. Jednoducho niektorým vadí že oni vo svojom aute nemôžu v tej kolóne urobiť vôbec nič, zatiaľ čo motorkár to krásne obehne. A na slovensku jadiť je fakt o život, toľko netolerancie a agresivity som v žiadnej inej krajine EU nikdy nezažil. Keď som bol v lete v Rakúsku tak tam vodiči sú zvyknutý na motorky a dávajú priestor. Ako náhle som prešiel hranice tak ma na obchvate BA takmer zostrelil nejaký frajírek na BMW :x
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

11erzo11
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa 11erzo11 » Ut Apr 26, 2011 2:17 pm

tak tak ako hovori jakub..a kolko krat ked sa brodim stredom tak just sa mi bachne volakdo do stredu aby som neprešiel ale ja snim vždy vybarem behnem mu poza auto a obidem ho z prava nech sa aj ...... posere :D nervy ma jak hovado ...:D :D :D
podpis som si este nenastavil

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#5 Príspevok od užívateľa Luthar » Ut Apr 26, 2011 3:44 pm

toto je vazne demencia, raz som siel v zapche a just jeden sulin... zacal striekat ostrekovacom namna ze som ho obehol, na najblizsej krizovatke kde bola zapcha som som ho obehol a pristavil sa k nemu a zakyval mu a zasmial sa za cakaj si na tu 14tu zelenu :-D :-D

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#6 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Apr 26, 2011 4:19 pm

drahovsky je jediny, koho blog mam RSSke, mam ho za odbornika....nemal svoj den, no :(
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

9393andy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
Skúter: Yamasaki ym150t

#7 Príspevok od užívateľa 9393andy » Ut Apr 26, 2011 4:40 pm

Tak tento rusak by sa mu asi nepáčil :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2CnDTUoDoDM[/youtube]

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#8 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Apr 26, 2011 4:42 pm

a uz sa vam niekomu stalo, ze za uplne beznej situacie kedy sa cez ten "stred" dostanes kludne aj v jednom jazdnom pruhu popri autach az DOPREDU, no ked zastanes tesne pred tou "stop" čiarou zistis ze to (prvé) auto ,/hned vedla teba/, sú dopraváci ??

mne osobne sa to este nestalo, ale videl som situaciu odpovedajucu presne tomuto popisu no ako sa to riesilo neviem .. videl som len nas*atych fizlov a prekvapeneho motorkara ..

hh
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

9393andy
st. skútrista
st. skútrista

#9 Príspevok od užívateľa 9393andy » Ut Apr 26, 2011 4:47 pm

Videl som to ale policajti nič nerobili.. Mne osobne sa už napr stalo že som predbiehal zacpu na moste v protismere(bol krasny výhlad že nič nešlo v protismere) a počujem majak a nikde nič.. pozrem do spetaku a policajti zamnu.. tak som sa len zaradil do spravneho pruhu(samozrejme plna čara) a policajti išli ďalej :oops:

Ale aj keby ma zastavili v takomto pripade pytal by som sa či maju dôkaz že som sa predbehol. :)

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#10 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Apr 26, 2011 4:53 pm

hej ... dôkaz .. toto sa mi najviac paci, ze kazdy by sa len hadal ci maju dôkaz dôkaz, video atd ..
aj ja by som sa hadal a uz som mal neraz moznost, len ked si predstavim ze to je vpodstate cista provokacia (z mojej strany), tak si zahryznem do jazyka, pri predstave ze ak mi potom ten podrazdeny policajt zacne kontrolovat masinu mi zobere aj gate ..
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Apr 26, 2011 5:08 pm

Nechapem, co sa tu riesi. Napisal to, co je pravda. Podla zakona to napisal spravne. Je praqvda, ze aj ja to porusujem. Ale nevidim v tom, ziadny jeho komplex ako pisal Makicko

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Apr 26, 2011 5:09 pm

modreOKO napísal:a uz sa vam niekomu stalo, ze za uplne beznej situacie kedy sa cez ten "stred" dostanes kludne aj v jednom jazdnom pruhu popri autach az DOPREDU, no ked zastanes tesne pred tou "stop" čiarou zistis ze to (prvé) auto ,/hned vedla teba/, sú dopraváci ??

mne osobne sa to este nestalo, ale videl som situaciu odpovedajucu presne tomuto popisu no ako sa to riesilo neviem .. videl som len nas*atych fizlov a prekvapeneho motorkara ..

hh
Mne hej v Nitre som sa prebíjal dopredu až kým som nenarazil na policajnú VW dodávku. Tak som zostal za nimi, len zrazu z okienka šoféra sa vystrčila ruka a ukazovala mi aby som ich predbehol. Tak som išiel zakýval a pokračoval som až k semafóru :)
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Apr 26, 2011 5:11 pm

Stalo sa to aj mne, az nato, ze som si z toho nerobil tazku hlavu a dokoncil som to, co som zacal. Cize dostal sa az dopredu :)

duky5
motorkár
motorkár

#14 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Apr 26, 2011 5:54 pm

TomasARN napísal:Nechapem, co sa tu riesi. Napisal to, co je pravda. Podla zakona to napisal spravne. Je praqvda, ze aj ja to porusujem. Ale nevidim v tom, ziadny jeho komplex ako pisal Makicko
v podstate ano, ale od neho by som cakal v clanku aspon drobnu osvetu v style :
zacala sa motosezona, vsimajme si viac motorkarov, vsade vo svete idu dopredu na hranicu krizovatky, niekde dokonca auta zastavuju na cervenej tak, aby pred nimi ostane volne miesto pre auto, to vyuzivaju motorkari a pekne sa tam zaradia aj 3-4ja....
motorkari znizuju dopravne zapchy :) ak by kazdy z nich siel autom, bolo by to horsie... :friends:

ja len dufam, ze moc aktivny policajti si jeho paragrafy nezoberu k srdcu a nebudu o 106 pokutovat....

miso sk8
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Pi Apr 16, 2010 9:58 pm
Skúter: Piaggio NRG mc2

#15 Príspevok od užívateľa miso sk8 » Ut Apr 26, 2011 5:56 pm

ked je takto dlha sora niekde, a vacsinou ked jazdim tak sa neponahlam, tak si radsej pockam, nechce sa mi ani niekde pchat ale bavi ma to stat na semafore za autami
Mne sa skorej stava ze mi absolutne nedaju prednost, poslednych par dni co som jazdil sa mi to stavalo velmi casto... este schvalne v krizovatke idem pomalsie lebo viem ze urcite bude nejaky debil co vleti do krizovatky a prednost mi neda(SAMOZREJME HOVORIM O PLECHOVKAROCH). A v jednej jazde (s m4rk0m) sa mi to stalo hned 2krat, z toho jeden siel na cervenu :shock: a nas idu kritizovat :Bravo:

inac tie ostrekovace..to uz sa aj mne par krat stalo............ sice nie tak casto, fakt len par krat ale vacsinou bol totalne slnecny den, nikdy ani kvapka dazdu a zrovna vtedy si treba ostrekovat okno, anoooo :Yahoo!:
Naposledy upravil/-a miso sk8 v Ut Apr 26, 2011 7:44 pm, upravené celkom 3 krát.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Apr 26, 2011 6:05 pm

Všetko je to o zdravom rozume...idem dopredu ak kolóna stojí ,dávam pozor na všetko a všetkých ,nejdem rýchlo a nohy mám spustené na zem...keby dačo... Inak ja som za to platil raz pokutu...išli za mnou asi dva kilometre a počkali až zastavím pred garážou....A bolo mi slušne povedané a vysvetlené že im nevadí ak ide dakto na scootri alebo moto dopredu ak všetci okolo stoja na červenej, ale ja som posledné 3 autá predbehol už keď sa to pohlo na zelenú a to sa im zdalo nebezpečné a riskantné z mojej strany...a v podstate ,mali pravdu. Lebo nikdy nieje istota ak ide moto pomedzi dve autá že ho vidí aj ten napravo a a j ten nalavo ktorý to vôbec nečaká, a nespraví dačo také ,že vyhýba sa dajakej jame alebo rolete pred križovatkou a vyblokuje ma nechtiac a ja som v tom momente dole .....A za mnou autobus alebo pod....Takže ak jazdím na hrane a nemám rezervu tak je to vždy o šťastí a to sa zvykne občas unaviť....Jazdite s rozumom a riskujte ozaj len trochu a len ak treba a nie furt ako štýl jazdenia lebo ono sa to zvyčajne vypomstí časom... a potom je už neskoro lamentovať a povedať si že tá ušetrená minúta mi za to asi nestála .... :beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ut Apr 26, 2011 6:44 pm

Ja osobne vždy predbieham len dlhé kolóny na križovatkách. Keď sú tam 3-4 autá tak počkám.. A zásadne zľava, zprava sa môže ľahko stať, že sa uhne auto a je hneď vomne.. :pardon: Prednosť mi autá samozrejme nedávajú.. dnes sa mi stalo tiež, že si idem svojích 70 a zrazu baba výjde na hlavnú úplne v pohode, ešte vysmiata a ja brzdím až na 20, lebo ona dobre, že ešte nespomaluje, namiesto toho aby čo najrýchlejšie zrýchlila na moju rýchlosť. :fool:
Ostrekovače sú tiež sranda, tiež pekný slnečný deň a zrazu celá prilba mokrá, pozerám okolo seba, všade sucho a predomnou si Audina čistila svetlá ostrekovačmi.. :) Tak som mu blikol nech s tým láskavo prestane, tak prestal a zablikal, aspoň bol slušný.. :)

duky5
motorkár
motorkár

#18 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Apr 26, 2011 7:09 pm

miso sk8 napísal:totalne slnecny den, nikdy ani kvapka dazdu a zrovna vtedy si treba ostrekovat okno, anoooo :Yahoo!:
a preco nie? este sa ti na okne (alebo tebe na prilbe) nerozprskol velky hmyz? alebo len viac zaprasene okno, ktore proti slnku vypada spinavsie....tak si pustim ostrekovac a okno omyjem, naozaj vtedy nepozeram, ci nejde okolo nejaky cukrikovy motorkar!

a samozrejme sa stalo aj mne na skutri, ze ma ospricovalo, ale beriem to sportovo :) :Rose:

9393andy
st. skútrista
st. skútrista

#19 Príspevok od užívateľa 9393andy » Ut Apr 26, 2011 7:14 pm

To je normalka mne sa to tiež raz stalo.. Nejak som to neriešil mal som zatovrene plexi tak my to bolo jedno.. aspon som vonal :)) :D

pygo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: St Nov 01, 2006 7:13 pm
Skúter: bolo Amalfi

#20 Príspevok od užívateľa pygo » Ut Apr 26, 2011 7:20 pm

Ja osobne nečakám,a aj za cenu pokuty sa vždy prederiem dopredu.... Momentálne som v zahraničí,a tu je to úplne bežné,že šoféri sa pri zaregistrovaní motorky automaticky posunú,aby sa mohol dostať dopredu..či už na križovatke,alebo aj na ceste.
Lenže to je o tej tolerancii a o tom,že to chápu....a toto sa my ešte musíme naučiť. Amen.
<- to som já a mój bývalý skúter nekde v Rakúsku :)

TomasARN
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Apr 26, 2011 7:30 pm

miso sk8 napísal:inac tie ostrekovace..to uz sa aj mne par krat stalo............ sice nie tak casto, fakt len par krat ale vacsinou bol totalne slnecny den, nikdy ani kvapka dazdu a zrovna vtedy si treba ostrekovat okno, anoooo :Yahoo!:
Asi nemas VP skupiny B a auto, ked vies nieco take napisat. Ako ti uz Duky pisal, mucha, prach a podobne. Ked ma napadne, tak sa pozriem, ci za mnou nie je moto, ale nenapadne ma to stale. Viac krat som dostal na moto sprchu, ale co nartobim, ani sa nad tym nepozastavujem

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 26, 2011 8:13 pm

aj ja som si zhodou nahod prave dnes skratil fest dlhu kolonu (vzniknutu autonehodou vpredu) tym, ze som sa prostriedkom subeznych pruhov predieral pomaly dopredu... nohy pre istotu pri zemi, oci na stopkach a ide sa... vodici boli ohladuplni, miesta som mal dostatok.

Na semaforoch sa zvyknem zariadit podla toho, ci:
1.) je dostatok miesta
2.) ci sa ponahlam, alebo je horuco
Ak nie je miesto, kaslem na to, tolko si pockam...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#23 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Ut Apr 26, 2011 9:13 pm

Ako píše Vlady, dopredu idem, iba ak autá stoja. Akonáhle sa autá pohnú idem zarovno s autami, tam kde práve som, kvôli svojej bezpečnosti. A to sa mi stalo aj zarovno s policajtami, bez akýchkioľvek pripomienok, pretože som tým nič neporušil, ak som pritom nepobehoval z pruhu do pruhu. Okrem toho stojace vozidlo (z dôvodu dopravnej situácie) môžeš obchádať (nie predchádzať) aj cez plnú.
Myslím, že by sa dalo uhádať aj predbiehanie auta motocyklom počas jazdy pri plnej čiare, ak predchádzaného vodiča neobmedzíš a neopustíš jazdný pruh. Autám je obiehanie motocykla priamo vo vyhláške povolené, takže to musí platiť a vice-versa, pretože motocyklom to nie je vo vyhláške vyslovene zakázané.
Takže o čom vlastne bol ten článok?
Tak už zasa nič.

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#24 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Apr 26, 2011 10:09 pm

... v tom videu 4:47 - auto berie kolonu v protismere,v rusku im dvojita plna nic nehovori ....

Domco
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
Skúter: Piaggio X8

#25 Príspevok od užívateľa Domco » Ut Apr 26, 2011 10:59 pm

TomasARN napísal:Nechapem, co sa tu riesi. Napisal to, co je pravda. Podla zakona to napisal spravne. Je praqvda, ze aj ja to porusujem. Ale nevidim v tom, ziadny jeho komplex ako pisal Makicko

absolutne suhlasim ,rozumne pises
Gilera runner => Piaggio X8

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"