Motorro Desiree 50 nedáva iskru

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
viliam1976
Dátum registrácie: Ne Sep 15, 2024 12:02 pm
Skúter: Motorro Desiree 50

Motorro Desiree 50 nedáva iskru

#1 Príspevok od užívateľa viliam1976 » Ne Sep 15, 2024 1:06 pm

Zdravím chalani.predom sa ospravedlňujem za môj príspevok,avšak som jeden z tých,typicky amatérskych hobby opravárov,ktorému sa moc nezadarilo,ale k téme:
Mám skúter Motorro desiree 50, vek cca 15 rokov.
V apríli som menil karburátor,po výmene šlapal aj štartoval na100%....
Približne pred mesiacom som ho odstavil pred garážou,pozabudol som naň a zmokol .Odvtedy som ho nedokázal naštartovať,t.j.točil,ale nenaštartoval.
Automaticky som skontroloval sviečku,zistil som, že nedáva iskru.
Čim viac som blúdil po fórach, tým viac som sa zamotával do problému...
Nakoniec som kúpil celú elektriku zapaľovania,indučku s fajkou,cdi,dokonca aj stator s cievkami...
Nadšene som to všetko vymenil a opäť sklamanie,ako aj predtým,žiadna iskra,len točí,ale nenaštartuje...
Aby toho nebolo málo kontroloval som kabeláž ,konektory a nechtiac som skratol konektor od spínačky...
Skúsil som znovu štartovať,včera večer,točil ale bez úspechu.
Dnes ráno som to išiel znovu odskúšať,ale baterka bola K.O.,len 2.3 volta, takže ju môžem vyhodiť...(Tým skratom som mohol niečo odpáliť???)
Keďže je tento skúter,spomienka na niekoho blízkeho, nerád by som ho vyhodil,predsa som už do neho aj niečo investoval...
Skúšal som aj roznych mechanikov o pomoc,ale každý ma slušne poslal do péčka,nikomu sa s tým nechce babrať,je to pre nich nezaujímavé...
Chalani,bol by niekto ochotný mi s tým pomôcť?
Ďakujem za pochopenie a ochotu pomôcť...
Dík

Napísať odpoveď

Návrat na "2T čínske skútre"