Moderátor: Moderators
A možno aj DVA ....ADo_xXx napísal:A ked ti v dnesnej dobe vydrzi svietit rucna baterka (2x AA) s 5 LED cca 1000 hodin tak na scootry ti to vydrzi svietit bez dobijania rok.
este ze nas poucuje niekto kto ani nevie ten pristroj pomenovatmarko358 napísal:...podstate nato stačí merací prístroj...
sú aj chameleón diodi mam take a su šupove menia pekne farbymarko358 napísal:no nechcem vám do toho moc mudrovať ake keď pojdete do elektroshopu tak čo nezistíte neni problém kúpiť aj diódu na 12V alebo aj blikacie diódy skrátky diódy led svetlo emitujúce majú milión typov
Vlady robia sa aj take diody ja som minule kupoval diody pozeram a za 20 centov a na 12V tak som zobral a mam ich napojene na 12V a svietia ako dive ani sa neprehrievaju a pri tom to nie su tie klasicke 3mm ale take uplne malinke a svietia este lepsie ako tie 3mmVLADY napísal:LED priamo na 12V sa ani myslím nerobia...akurát niektoré samoblikacie červené sa dajú tak zapojiť napriamo bez toho že by zhoreli hneď a zaraz ale ja osobne to nerobím a aj k nim dávam zväčša ešte nejaký predradný odpor cca 200-300Ohmov.