nevím do které kategorie to zařadit, protože je v tom víc možností. Před nějakou dobou jsem tu řešil mého Zipa v jiném vláknu, ale to už není aktuální - skútr pak jezdil perfektně, maximálku jsem měl dle GPS 97km/h a do 80km/h jsem ujížděl 4T 125ccm skútrům

Přemýšlel jsem co s tím dál a dostal se mi pod ruku ZIP SP 50 2T z roku 1997 bez PP za pár korun. Takže jsem do svého rámu naskládal SPčko včetně vidle, plastů, atd..
Tak jak ten motor byl, tak jsem ho použil jako základ a přendal "vše" okolo z toho svého původního motoru, takže setup je následovný: Výfuk Gianelli Extra, Multivar s kontrastkou, válečky 7,2g, středně tvrdé pružinky, 17,5mm karbec s automatickým sytičem a tryskou 70, originál airbox i filtr, originál klapky i válec. Teď k problému:
Když jsem to celé složil, tak motor po chvíli chytnul, držel volnoběh, krásně letěl do otáček, ale tak od 1/3 až 1/2 plynu se dusil, vynechával a střílel do výfuku. Bádal jsem čím to je, karbec jsem měl přeskládaný několikrát, až jsem skončil u zapalování. Zkusil jsem tedy použít zapalování z toho mého původního motoru. A najednou to bylo zdánlivě v pořádku - motor přestal střílet do výfuku a funguje i pod plným plynem. Ale nyní je zas problém se startováním a volnoběhem - startuje jen s přidaným plynem a chcípá, ikdyž je volnoběžný šroub úplně zašroubovaný. Taky se mi zdá, že už neletí tak do otáček, jako předtím. Navíc je neustále mokrá svíčka.
Karbec je v pohodě, jehlák drží, automatický sytič zavírá a ten minulý motor (vzducháč) s těmito tryskami fungoval perfektně. Byla horší komprese (6,5), tak jsem sehnal 41,5mm pístní sadu a nechal udělat výbrus, ale nic se nezměnilo.
Jediné co mě napadá je to zapalování, ale na tom minulém motoru fungovalo do poslední chvíle perfektně, bez jediného zaváhání. Už jsem i ve firmě scooter-tuning.cz i u dovozce Piaggia zjišťoval, zda-li nemá SPčko jiné zapalování než vzducháč a všude mi potvrdili, že jsou stejné, takže v předstihu by to taky nemělo být. Už fakt nevím..

Předem díky za nějaké tipy a zkušenosti.