Mám skúter Benelli QuatronoveX 50, skúter je odblokovaný....po odblokovaní mal maximálku cca70. Včera som však na neho dal ladený výfuk LeoVince ZXR. Rozbeh/Výkon super, ale maximálna rýchlosť je cca 65. Zaberá od 4000 otáčok a v podstate do maximálky 65km/h do 10 000 otáčok -ťahá plynulo a ta rýchlosť je dosiahnutá behom pár sekúnd. Áno reštirikciu vo výfuku som odstránil je odblokovaný. Válčeky a pružinky som dal tie, ktoré prišli v balení. Skúter ide super, je o dosť silnejší, super zrýchlenie, do kopca stráca výkon len minimálne len tá maximálna rýchlosť ma trochu trápi. Válčeky sú tam 3,5 g, ak dám ťažšie síce ide 70 (ako pred vy´menou výfuku) ale má slabý rozbeh. Musím však uviesť, že som menil remeň za kevlarový. Pôvodný bol obrúsený (neviem akou príčinou, som druhým majiteľom) a mal na šírku o 2-3 mm menej ako by mal mať. So starým remeňom bola maximálna rýchlosť 55km/h. S novým kevlárovým 70km/h. Avšak kevlárový je o pol centimetra kratší oproti pôvodnému (kevlárový s takým rozmerom dĺžkou a širkou som nenašiel), čo malo za príčinu pravdepodobne slabší rozbeh. Po výmene výfuku som očakával maximálku okolo 75 km/h. Myslíte, že kúpou remeňa (obyČajného nie kevlarového), ktorý bude o pol centimetra dlhší zvýšim aj maximálku? Ešte raz poznamenávam, že 2 mm zo šírky remeňa urobili rozdiel 15 km/h čo sa maximálnej rýchlosti týka.
Za akékoľvek rady a postrehy budem vďačný