Aký max. karburátor ??
Moderátor: Moderators
- 4BALL
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Aký max. karburátor ??
Aký maximálne veľký karburátor by šlo narvať do sériovej príruby a sériového airboxu (aerox) ??
podpis som si este nenastavil
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Aký max. karburátor ??
zo strany airboxu záleží od toho aký je velký otvor karbu v nasávacej časti .. a zo strany Z karbu je to normálne do 22 tuším 24 je vačší otvor? neviem tak nejak...
je to ako keby si sa pýtal aký najvačší výkon môže mať golf 3 rady. Chapito? To ti nikto nepovie musíš vedieť čo presne k čomu pasuje, resp. sa opýtať napr. chcel by som tam dať 21karburátor a poradte či sa vojde do aurboxu a do príruby motora .. keby to tak chceš najprv si zistíš rozmery toho čo chceš kúpiť, keby to nezoženieš niekto už bude vedieť.

je to ako keby si sa pýtal aký najvačší výkon môže mať golf 3 rady. Chapito? To ti nikto nepovie musíš vedieť čo presne k čomu pasuje, resp. sa opýtať napr. chcel by som tam dať 21karburátor a poradte či sa vojde do aurboxu a do príruby motora .. keby to tak chceš najprv si zistíš rozmery toho čo chceš kúpiť, keby to nezoženieš niekto už bude vedieť.
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja bych tam vacsi jak 17,5 ani nedaval4BALL napísal:Aký maximálne veľký karburátor by šlo narvať do sériovej príruby a sériového airboxu (aerox) ??
- Csicsko550
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Jan 27, 2009 10:05 am
- Skúter: Keeway F-act
- Kontaktovať užívateľa:
lebo ti to bude len vela zrat a ked mas seriu valec tak s vykonom nebudes nadseny
- chudar
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 15, 2007 9:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
do serie minarelli příruby jsem narval 19v pohodicce a 20,5 a 21 už s obtížema ...a když jsem měl 24ku tak jsem málem mohl přírubu narvat do karbce 

- 4BALL
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
- Kontaktovať užívateľa:
vidíš žeby som mal sériu válec ?
chudar dík
a ináč asi alči mi vravel že sa 19mm ťažko ladí, vie niekto niečo otom ?
chudar dík
a ináč asi alči mi vravel že sa 19mm ťažko ladí, vie niekto niečo otom ?
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
jj "alci" nie je zastancom 19tiek karbov. mne povedal to iste , ohladom naladenia 19ky. podla mna Ti poradi kupiť 21mm nejaky S6 karbec s manual sytičom. napiš mu PM a on Ti určite poradi čo kupiť a ako napojiť. pri dobrom zladeni by sa mohlo dať jazdiť za nejakych 5L na 100 si myslim.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
do seriovej priruby ide max dell orto 21mm (rovnake moznazne rozmery ako na 12ke karbe...)ine ako dell orto nenarves (pwk,tm a podobne chutovky)
a 19ka karbik je super na seriovom valci (plus dake veci) ale na 70ccm ma cca v polke otvorenia nejaku dieru vo vykone (aj na piaggiu aj na minarelke a nedokazal som to odstranit...mozno ze by pomohol set ihiel a pekne na brzde odladit...) zato 21ka sa len nahodi a doladi...rozdiel takmer nepoznat 19/21
a 19ka karbik je super na seriovom valci (plus dake veci) ale na 70ccm ma cca v polke otvorenia nejaku dieru vo vykone (aj na piaggiu aj na minarelke a nedokazal som to odstranit...mozno ze by pomohol set ihiel a pekne na brzde odladit...) zato 21ka sa len nahodi a doladi...rozdiel takmer nepoznat 19/21
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- wilili
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
- Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500
Alci toto bude asi moj problem mam dell orto 19mm karb na focuse a nejako to nejde naladit. v strede strasna diera vo vykone . naozaj nikto nevie co je z tym ??
Piagio Beverlly 500
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
no vidiš sam si si aj našiel odpoved. čiže lahká pomoc kup 21ku karbec a spoj sa s alcim a doladiť treba potom tu 21ku.
- wilili
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
- Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500
uz nechcem kupocvat 21mm mozno by niekto vymenil za 19mm a nestacil by tam ten orig. 12mm pretryskovany ??
Piagio Beverlly 500
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Potvrdzujem mám 19 karb na focuse 70 valec a je tam diera vo výkone.Škoda že som to nevedel keď som kupoval karb
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- Looserqo
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Máj 20, 2008 1:08 pm
- Kontaktovať užívateľa:
prepacte, som z toho trosku zmatny, co je to ta "diera vo vykone" ?
ja ked idem tak skuter obcas na velmi kratku dobu vynecha, je to poznat na zvuku aj velmi jemne spomali
je to ono?
ja ked idem tak skuter obcas na velmi kratku dobu vynecha, je to poznat na zvuku aj velmi jemne spomali
je to ono?
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
proste pridas...zacne sa rozbiehat...a na maly okamih zavaha v urcitych otackach...alebo ked mas plyn otoceny cca do 1/4 tak jednej polohe to len kokce...ale ked jemne pridas uz vsetko ok...s 19kou sa mi to stalo zatial na kazdom skutri (aj na runnerovi ale tam to bolo menej citelne)...19ka sla bezchybne akurat na seriovom valci...21ka sla zatial vzdy bez chyb...a co kazyd ze nechce mat vysoku spotrebu...19 a 21 je minimalny rozdiel...s 21 moze byt dokonca o dost nizsia nakolko ked sa to presne vyladi nie su straty...
24ka karb a open filter pri beznej jazde sa da urobit 3l spotreba (pezot sf 100, s6 sanie, tm 24karb,tryska okolo 110,open filter, street vyfuk...priemerna rychlost bola 70km/h)
24ka karb a open filter pri beznej jazde sa da urobit 3l spotreba (pezot sf 100, s6 sanie, tm 24karb,tryska okolo 110,open filter, street vyfuk...priemerna rychlost bola 70km/h)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- Looserqo
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Máj 20, 2008 1:08 pm
- Kontaktovať užívateľa:
mam 70 valec, karburator seriovy, airbox seriovy, spotrebu mam tak ako vravis, mozno aj vyssiu
o vymene karburatora som nerozmyslal, lebo skratka pre mna teraz ten skuter ide dobre
o inom filtry som sice rozmyslal, len v tom nevidim vyznam, nepotrebujem aby to hucalo ako dive
netusim aky je narast vykonu a asi tani nebudem vediet kym to nevyskusam
este so seriovym valcom aj vyfukom som raz vybral restrikciu z airboxu a musel som dal 80ku trysku ... asi to skusim zase vymenit, ale ja len tazko budem na ceste poznat rozdiel, ci to nieco spravilo
necakam zazraky...
o vymene karburatora som nerozmyslal, lebo skratka pre mna teraz ten skuter ide dobre
o inom filtry som sice rozmyslal, len v tom nevidim vyznam, nepotrebujem aby to hucalo ako dive
netusim aky je narast vykonu a asi tani nebudem vediet kym to nevyskusam
este so seriovym valcom aj vyfukom som raz vybral restrikciu z airboxu a musel som dal 80ku trysku ... asi to skusim zase vymenit, ale ja len tazko budem na ceste poznat rozdiel, ci to nieco spravilo

- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
ja mám tuším 90tku trysku a spotrebu 5L ale asi preto že rád chodím plný kotel
Alči na Mikuni karb ide dellOrto sytič ? odfotím to ešte a vyzerá to ako priemer 15 toho karbu
veľmi zaujímavé teda neviem to zmerať tesne za šupátkom smerom do motora.. tam sa to merá nie? alebo kde

Alči na Mikuni karb ide dellOrto sytič ? odfotím to ešte a vyzerá to ako priemer 15 toho karbu

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750