Cus chlapi, mam take podozrenie, ze mam zle klapky. Vyhadzuje mi dost benzinu naspat pred karb k filtru a motor velmi zle startuje (tak na 20 nakopnuti), pricom sviecka je uplne zahadzana. Skusal som ich prefuknut pusou, co ide a nadychnut sa cez ne nejde z coho sudim ze by mohli byt v poriadku ale ten benzin vo filtri hovori nieco ine. Tak neviem. Ide mi o to aby to normalne startovalo, uz som ho aj prekruzkoval, bo som myslel ze name tlak vo valci ale chova sa to stale rovnako, dalej nova sviecka, vsetky konektory ocistene, odpojeny olejomaster, vycisteny vyfuk(z ktoreho olej tiekol). Tak odhadujem uz len klapky alebo preplavuje karb (co sa mi moc nezda lebo jazdi normalne okrem toho dymu)
Je to nejaka stara Yamaha s vertikalnym ulozenim valca a klapka je len jedna (uz ju niekto menil a namiesto pliesku je tam nejaky kompozit s napismi polini). Karb je Mikuni s hlavnou tryskou 85. Automaticky sytic funguje.
Ak sa mi ho ale podari nastartovat tak si dost podymi no ide normalne, ziadne vynechavanie a trhanie len sviecka je dost tmava.
? Ako poznam zle klapky ?
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ? Ako poznam zle klapky ?
dobre klapky dokonale doliehaju ked ich vyberies...ked nedoliehaju su opotrebene...alebo daj dole filter a nastartuj...ked pridas a z karbu frka hmla tak tiez znak opotrebenych klapiek 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- myso
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
- Skúter: Gilera Nexus500
Takze klapky resp. klapka je v poriadku a konecne som prisiel na zavadu. Ked nalejem striekackou benzin do karbu tak motor okamzite chyti a ide kym tento benzin nespali a zhasne. Na 10 pokusov sa to chovalo rovnako z coho sudim, ze karb nieje schopny urobit zmes. Cely som ho rozobral a prefukal kompresorom, nalial som benzin a nic. Zase chyta az ked pouzijem striekacku. Skusim vymenit karb za moj ale preco to pisem.
Co sa do mrne moze stat karburatoru aby prestal miesat zmes.
Co sa do mrne moze stat karburatoru aby prestal miesat zmes.

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
on neprestal miesat zmes mozno ti len nefunguje sytic.
inac mam jeden automaticky sytic na predaj uplne novy nepouzity
inac mam jeden automaticky sytic na predaj uplne novy nepouzity