ako dostať vyšší výkon na Tauris Cubana???
Moderátor: Moderators
- Snoophy
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Jún 14, 2010 8:07 pm
- Skúter: Tauris Cubana 50 2T
Ahojte,
mám Tarus Cubana 50 2T ( to mi tu poradili že mám brať 2T - že sa lepšie tunuje) a tak chcem z toho niečo dostať.
Rozmýšlam nad výmenou valca, výfuku, varia, valčekov, alebo nebolo by lepšie vymeniť za 125ccm motor???
Neviem čo by ma čo vyšlo tak neviem koľko chcem investovať ešte.
Zatial to čudo ide 60-65km/h a je len odblokované.
Koľko z toho vytiahnem???
Ja ani neviem aký tam je motor takže ja to robiť nebudem, buď v servise alebo ak by sa tuna niekto na to dal bol by som rád.
Zatiaľ Ďakujem
mám Tarus Cubana 50 2T ( to mi tu poradili že mám brať 2T - že sa lepšie tunuje) a tak chcem z toho niečo dostať.
Rozmýšlam nad výmenou valca, výfuku, varia, valčekov, alebo nebolo by lepšie vymeniť za 125ccm motor???
Neviem čo by ma čo vyšlo tak neviem koľko chcem investovať ešte.
Zatial to čudo ide 60-65km/h a je len odblokované.
Koľko z toho vytiahnem???
Ja ani neviem aký tam je motor takže ja to robiť nebudem, buď v servise alebo ak by sa tuna niekto na to dal bol by som rád.
Zatiaľ Ďakujem
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ako dostať vyšší výkon na Tauris Cubana???
vymena motora nie je taka jednoducha (ba povedal by som rovno, ze je prilis komplikovana), tak na tvojom mieste by som rozhodne zacal ladenym vyfukom a este pripadne variator k tomu... ak by nestacilo, tak potom 70ccm kit...
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
tak, tak.. ako banditko vraví, začni variom - napríklad Malossi Multivar (asi najlepšia voľba), pokračuj ladeným výfukom - povedzme Stage6 Pro replica alebo Gianelli Revese a potom ak nebude stačiť tak 70ccm setup..
Maximálka sa ti bude s variom a výfukom pohybovať okolo 70km/h real.. aspoň u mňa to tak je, ak chceš môžeš mrknúť do mojej témy, snáď pomôže vo výbere..

Maximálka sa ti bude s variom a výfukom pohybovať okolo 70km/h real.. aspoň u mňa to tak je, ak chceš môžeš mrknúť do mojej témy, snáď pomôže vo výbere..

- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
jop, tak je : 70ccm kit, a kluka
, a vario
, a karbik
, a remen
, a mozno spojka
,a ladeny vyfuk
a filter
, a ložiska
, ..a potom nove gumy, opticky tuning, oleje, benzin samozrejme, casom nove brzdove platnicky, nove valceky, ..potom dalsi opticky tuning, a potom zmenis daco v motore a opät nove valceky , iný výfuk ... atddd atd
uplny luxus mat doma dvojtakt 

Naposledy upravil/-a modreOKO v Ut Apr 26, 2011 8:41 pm, upravené celkom 2 krát.
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
cirou nahodou mam na predaj veci okolo tuningu motora na tvoj motor.keby neco pm 

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Tak to hej.. do tuningu sa musíš púšťať s tým, že s tým už neskončíš..
to človeka tak chytí, že s tým sa nedá prestať.. Modroočko vie svoje, že?
Ja som si tiež vravel, že tak vario + výfuk a končím.. a teraz to má nanič rozbehy, tak treba trvdšie pružinky a čo už budem pružinky meniť, rovno celá spojka, no nie?
a potom to bez blatníka vyzerá nanič, takže podsedlák, teraz smerovky s ŠPZ vyriešiť, potom zase speťáky sú ošúchané, tak treba nové..
A zrazu sa ani nenazdáš a máš v tom cez 1000€ ani nevieš ako.. a ešte keď máš také šťastie ako Vlado, že sa pokašľe čo sa môže.. tak aj 2000€..

A zrazu sa ani nenazdáš a máš v tom cez 1000€ ani nevieš ako.. a ešte keď máš také šťastie ako Vlado, že sa pokašľe čo sa môže.. tak aj 2000€..

- modreOKO
- motorkár
hehe .. vravíš mi z duše
.. 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Snoophy
- cyklista
A kde sa to dá kúpiť???
Nedáte sem linky na ten výfuk,vario, a prípadne aj kit 70ccm?? 80ccm nieje dobry??
Nedáte sem linky na ten výfuk,vario, a prípadne aj kit 70ccm?? 80ccm nieje dobry??
- 9393andy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
- Skúter: Yamasaki ym150t
matrixko ma nejake veci na predaj ako písal.. Pravdepodobne použíte ak chceš napíš mu.. popripadne ti tu daju určite odkaz na e-shop kde to kupiš.. a ak by bol problem s montažu varia a vyfuku a nechceš to davať do servisu tak to spravime kludne aj u nas ak by si mal zaujem
(nebyvaš ďaleko) ale do 2t sa nevyznam takže kit meniť nebudem ani za boha 

- modreOKO
- motorkár
ked ti radia 70 tak maju na to dôvody, ..
a poväcsine vychadzaju z vlastnych skuseností /na nezaplatenie/ , takze 70
,
a linky ? .. hore skus tlačítko "hľadať" a určite najdes, a ak nie tak ujo google najde, ale o to by asi tak ani neslo, ale treba si skôr to fórum prelistovať , venovať tomu nejaky den deň a potom sa pýtať ..
a hlavne si uváž aký mas rozpočet , a vždy rátaj stym že sa predraží o tých niekolko stoviek eur
..
a este k tej 70tke , uvedom si jednu podstatnu vec, že čím väčší objem, tým priamoumerne RASTIE VŚETKO .. od nakladov na prevadzku, cez /spolu stym/ suvisiace komponenty /ako som uz pisal/ až po spotrebu akú dosiahneš po zladení všetkých týchto vecí .. a zober si to, tak že ja nemam bohvieaky výkon pod zadkom , je to prispôsobene na bežné denné jazdenie a moja spotreba sa približuje /alebo aj rovná/ niektorým novým autám ktoré majú ten výkon neporovnatelne vyšší .. hh

a linky ? .. hore skus tlačítko "hľadať" a určite najdes, a ak nie tak ujo google najde, ale o to by asi tak ani neslo, ale treba si skôr to fórum prelistovať , venovať tomu nejaky den deň a potom sa pýtať ..
a hlavne si uváž aký mas rozpočet , a vždy rátaj stym že sa predraží o tých niekolko stoviek eur

a este k tej 70tke , uvedom si jednu podstatnu vec, že čím väčší objem, tým priamoumerne RASTIE VŚETKO .. od nakladov na prevadzku, cez /spolu stym/ suvisiace komponenty /ako som uz pisal/ až po spotrebu akú dosiahneš po zladení všetkých týchto vecí .. a zober si to, tak že ja nemam bohvieaky výkon pod zadkom , je to prispôsobene na bežné denné jazdenie a moja spotreba sa približuje /alebo aj rovná/ niektorým novým autám ktoré majú ten výkon neporovnatelne vyšší .. hh

- Snoophy
- cyklista
hehe ujo google, keby viem aspoň čo hladať....... no idem popozerať nejaký ten eshop.... ja som myslel že odporučíte nejaký osvedčený a nejaké konkrétne veci na môj skuter......
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
staci ked otvoris oci a zacnes sa pozerat rovno pod nos. Často kladené otázky a užitočné témy pre začiatočníkov je tema presne pre teba tak neviem naco tu zakladas novu temu co si tu od vcera?
- Snoophy
- cyklista
no nič, Ď. za rady.....
theruck máš pravdu, budem čítať a potom kúpim nejakú hovadinu čo mi bude na 2 veci.
Od čoho je forum??? zablokuj to celé aby si mal pekné a prehladné forum.Neprehladné začne, keď sa do niekoho začne 20ludí navážať že či nepozná google, a nepozerá historiu.
Ak to chceš takto robiť tak napíš témy a zakáž vytvárať nove ( to je logické nie?).
Niesom tu od včera, len keď sa v tom nevyznám tak to nebudem robiť a objednávať neviem čo. Keby to je PC tak nieje problem.
Skúsim to asi niekde inde.... matrixko ešte sa ozvem......9393andy ak budem mať veci dám vedieť a niečo skúsime.
Ďakujem zatiaľ...
theruck máš pravdu, budem čítať a potom kúpim nejakú hovadinu čo mi bude na 2 veci.
Od čoho je forum??? zablokuj to celé aby si mal pekné a prehladné forum.Neprehladné začne, keď sa do niekoho začne 20ludí navážať že či nepozná google, a nepozerá historiu.
Ak to chceš takto robiť tak napíš témy a zakáž vytvárať nove ( to je logické nie?).
Niesom tu od včera, len keď sa v tom nevyznám tak to nebudem robiť a objednávať neviem čo. Keby to je PC tak nieje problem.
Skúsim to asi niekde inde.... matrixko ešte sa ozvem......9393andy ak budem mať veci dám vedieť a niečo skúsime.
Ďakujem zatiaľ...
- modreOKO
- motorkár

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
forum je tu pre ludi co su ochotni si sami pomoct. ak sa v tej skupine nevidis, nemusis sem chodit a mozes ist inam. a este jeden takyto prispevok od teba a poviem ti aj kam...Snoophy napísal:no nič, Ď. za rady.....
Ďakujem zatiaľ...
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Asi tu fakt chybaju dake clanky, na ktore by sa potom dalo odkazovat.
Je to tu dokola. Niekto si zmysli, ze chce scooter za liter. Najde si daku cinu, potom nasleduje ta ista debata, ze radsej daku osvedcenu jazdenku, ze cina je scheiss. Niekto poradi taliana, resp. Gileru Runner, inzerenti vypisuju PM, a chcu mu natlacit svoju vec. Potom ked sa to opakuje, necudujte sa, ze nam, co to tu spravujeme, leze na nervy!! Ked niekto raz vie pouzivat forum a jeho funkcie, je uplne jedno, ci sa jedna o zeleninu, warez, alebo skutre. Ale tu naozaj niektore prispevky volaju do neba!!
Je to tu dokola. Niekto si zmysli, ze chce scooter za liter. Najde si daku cinu, potom nasleduje ta ista debata, ze radsej daku osvedcenu jazdenku, ze cina je scheiss. Niekto poradi taliana, resp. Gileru Runner, inzerenti vypisuju PM, a chcu mu natlacit svoju vec. Potom ked sa to opakuje, necudujte sa, ze nam, co to tu spravujeme, leze na nervy!! Ked niekto raz vie pouzivat forum a jeho funkcie, je uplne jedno, ci sa jedna o zeleninu, warez, alebo skutre. Ale tu naozaj niektore prispevky volaju do neba!!
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
lenze problem je v tom, ze novy uzivatel je lenivy a je mu jednoduchsie vytvorit novu temu, ktora tu uz bola 1000x rozoberana a cakat na odpoved. myslim, ze aj keby pri vstupe na forum blikalo cez celu obrazovku POVINNE CITANIE PRE NOVACIKA, tak si to nevsimne, vstupi na forum a vytvori temu: skuter ide len 45km/h, alebo aky skuter kupit? alebo: kupit kigway za 300e alebo kung fu -la za 400e?

- modreOKO
- motorkár
presne tak ako vravite .. niet co ktomu dodat, veduci to vystihol , ja vam len prajem silne nervy ..
- Snoophy
- cyklista
Hoďte všetku špinu na mňa..... jedna téma a toľko humbuku okolo toho ako keby to porušujem denne.
Davidian - hej dobre píšeš a tiež by to každému šlo na nervy keď by to mal po každom spravovať atď. len namiesto týchto žvástov čo sa tu popísali keby napíše len jeden že hej ty debil: najdi si to a neotravuj a druhý neopakovali po ňom v x príspevkoch to isté tak by to tu bolo prehladnejšie ale to už nikto nevidí však??? !!!!
Možno som mal dlhšie hladať ale jednoducho som nič nenašiel a keď som aj našiel tak som nevedel či to bude pasovať a či to bude dobrá vec.
Prečítajte si ešte raz príspevky a vžite sa do situácie keď niečo hladáte a nachádzate samé vyhladaj si to na fore, nepoznáš google, ano xy má pravdu, a nič konkrétne tam nieje.
Theruck - poslal kam? ( nezabudni to brať ako urážku, ja to nepíšem s tepom 200 na 300, som kkludný a nechcem tu nikomu zle). Potreboval som poradiť konkrétne na môj skúter a tvoj príspevok ma dostal! Ako admin by si sa mal presne opačne správať a napomenúť ma slušnejšie a nie ma posielať do .... !
HAWK
Prajem pekný deň nezainteresovaným ľudom....
A tie odkazy by neboli na škodu. ( ideal by bolo keby ma theruck " vyhodí" odtialto a potom nahodí odkazy - to ma len tak napadlo na pobavenie).
Davidian - hej dobre píšeš a tiež by to každému šlo na nervy keď by to mal po každom spravovať atď. len namiesto týchto žvástov čo sa tu popísali keby napíše len jeden že hej ty debil: najdi si to a neotravuj a druhý neopakovali po ňom v x príspevkoch to isté tak by to tu bolo prehladnejšie ale to už nikto nevidí však??? !!!!
Možno som mal dlhšie hladať ale jednoducho som nič nenašiel a keď som aj našiel tak som nevedel či to bude pasovať a či to bude dobrá vec.
Prečítajte si ešte raz príspevky a vžite sa do situácie keď niečo hladáte a nachádzate samé vyhladaj si to na fore, nepoznáš google, ano xy má pravdu, a nič konkrétne tam nieje.
Theruck - poslal kam? ( nezabudni to brať ako urážku, ja to nepíšem s tepom 200 na 300, som kkludný a nechcem tu nikomu zle). Potreboval som poradiť konkrétne na môj skúter a tvoj príspevok ma dostal! Ako admin by si sa mal presne opačne správať a napomenúť ma slušnejšie a nie ma posielať do .... !
HAWK
Prajem pekný deň nezainteresovaným ľudom....
A tie odkazy by neboli na škodu. ( ideal by bolo keby ma theruck " vyhodí" odtialto a potom nahodí odkazy - to ma len tak napadlo na pobavenie).
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
tu je odpoved na tvoju otazku. rataj vsak s tym ze ked ti to teraz zerie 2-3 litre, tak po tuningu nemusi, respe nebude. (od 3 do 6,7,8...Bamma_boy napísal:tak, tak.. ako banditko vraví, začni variom - napríklad Malossi Multivar (asi najlepšia voľba), pokračuj ladeným výfukom - povedzme Stage6 Pro replica alebo Gianelli Revese a potom ak nebude stačiť tak 70ccm setup..![]()

s tuningom rastie nie len spotreba ale aj opotrebovanie, hlucnost a pod. cize si zrataj kolko si ochotny do tuningu vrazit a co sa ti to oplati. lepsie je prejst na vyssiu kubaturu. vario a vyfuk je zaklad tuningu. cenovo tak do 200e

- Snoophy
- cyklista
Ďakujem gianmarco1,
Hej, rátam s vyššou spotrebou.
Ja potrebujem aby šla lepšie a hlavne rýchlejšie. Vyššia kubatura zatial ee aj keď by som rád...veľmi rád. (Staviam dom takže prachy idú inam ale tých 200,300,400 eur sa niekde naškriabe a snaď sa zvýši maximálka.
Najjednoduchšie pre mňa by to bolo dať do servisu a nech spraví "aktualizáciu hardveru" na skutri ale neverím im.
Dobré by bolo keby napíšete ( prípadne hodíte link) čo by ste si vy kúpili, keby ste na mojom mieste. Ja tie poznatky čo máte vy nenahrabem ani za rok.
Ďakujem
Hej, rátam s vyššou spotrebou.
Ja potrebujem aby šla lepšie a hlavne rýchlejšie. Vyššia kubatura zatial ee aj keď by som rád...veľmi rád. (Staviam dom takže prachy idú inam ale tých 200,300,400 eur sa niekde naškriabe a snaď sa zvýši maximálka.
Najjednoduchšie pre mňa by to bolo dať do servisu a nech spraví "aktualizáciu hardveru" na skutri ale neverím im.
Dobré by bolo keby napíšete ( prípadne hodíte link) čo by ste si vy kúpili, keby ste na mojom mieste. Ja tie poznatky čo máte vy nenahrabem ani za rok.
Ďakujem
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Snoophy, kontaktuj alcatelka, tu máš odkaz na jeho stránku, konkrétne kontakty: http://www.scooter-parts.sk/kontakt.html
Alcatelko je no.1 na fóre čo do skúseností so servisom, tuningom, servisom a i., zároveň má eshop a dokáže zohnať veľa vecí, a za dobrú cenu. Povedz mu, čo máš za scooter, že chceš Malossi Multivar a nejaký ladený výfuk, a alči ti isto poradí, zoženie a pošle.
Alcatelko je no.1 na fóre čo do skúseností so servisom, tuningom, servisom a i., zároveň má eshop a dokáže zohnať veľa vecí, a za dobrú cenu. Povedz mu, čo máš za scooter, že chceš Malossi Multivar a nejaký ladený výfuk, a alči ti isto poradí, zoženie a pošle.