Nastavenie spojky
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: Št Apr 07, 2011 5:39 pm
- Skúter: KEEWAY FOCUS 50
Nastavenie spojky
Ahoj, sorry ak už tu takáto téma je, ale hľadal som a nepodarilo sa mi k tomuto problému nájsť riešenie. Mám Keeway Focus 50 a teraz som si kúpil novú spojku Stage6 Torque Control 112mm. Chcel by som sa spýtať, tých čo ju vlastnia aké je najlepšie naštelovanie tejto spojky k dobrému výkonu. Na skútri mám ešte výfuk Stage6 Pro Replica a variátor Malossi Multivar, lenže rozbehy boli strašné, preto som si kúpil túto spojku. V čom sú lepšie mäkké pružinky alebo tvrdé a čo so závažím. Vďaka za skorú odpoveď dúfam že som neporušil pravidlá fóra. Ď.
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Nastavenie spojky
mäkké spojkové pružiny-spojka zaberá v nižších otáčkach.
tvrdšie spoj. pružiny - spojka zaberá vo vyšších otáčkach.
A tie závažia presne neviem ale bude to asi tak že čim ťažšie pakne spojky tym skvkôr premôžu pružinky a tým aj zaberajú v nižších otačkach čiže tu asi plati ľahké závažie alebo bez zavažia spojka zabera vo vyššich otačkach.
ťažke zavažie spojka zabera v nižšych otačkach....(ako keď odvrtaš spojku)
tu si prečitaj toto (krok 3)
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... za-krokem/
tvrdšie spoj. pružiny - spojka zaberá vo vyšších otáčkach.
A tie závažia presne neviem ale bude to asi tak že čim ťažšie pakne spojky tym skvkôr premôžu pružinky a tým aj zaberajú v nižších otačkach čiže tu asi plati ľahké závažie alebo bez zavažia spojka zabera vo vyššich otačkach.
ťažke zavažie spojka zabera v nižšych otačkach....(ako keď odvrtaš spojku)
tu si prečitaj toto (krok 3)
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... za-krokem/
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
A este si dopln bydlisko v profile aby sme vedeli odkial si.
Vitame ta na fore.
Vitame ta na fore.

-
- chodec
Uf ďakujem. Celkom sme sa doma s tým natrápili, keď sme to dávali dole a nechce sa mi to zakaždým pokusom rozoberať/skladať. Chlapík v obchode mi ešte odporúčal kevlarový remeň, ktorý je vraj lepší, ja tam mám ten svoj od začiatku a vyzerá dobre tak neviem či už aj to sa oplatí kúpiť.
- gianmarco1
- st. skútrista
Kevlarovy remen je dobra vec na race setup popripade na lepsie valce. Ty kludne nechaj seriovy a dojazdi ho. Ale ak mas peniaze na zvys tak si ho kup. Oproti serii by mal mat dlhsiu zivotnost. Nezabudni kontrolovat farbu sviecky aby si nezadrel. Nakolko si dal sportovy vyfuk zmes sa zmenila. Mozno budes potrebovat vacsiu trysku. Sviecka ma mat hnedu farbu, ak je biela= chudobna zmes, riziko zadretia.

-
- chodec
To som nevedel zajtra to pozriem a asi rovno pozriem aj valčeky vo variátore už ani neviem akú hmotnosť som tam dával.
-
- chodec
no spojku sme nahodili zaberá vo vyšších otáčkach aj s mäkkými pružinkami takže ich skusime nejako nastaviť, vo variatore mam 3 6gramove a 3 9gramové valčeky_je táto kombinácia dobrá alebo viete mi poradiť na Focusa nejakú lepšie kombináciu?
- gianmarco1
- st. skútrista
Presnu vahu ti nikto nepovie. Je to o ladeni. A viac ludi sa vyjadrilo ze mali problem s variom ked tam mali rozdielne vahy. Sleduj si to pre istotu.
Este jedna vec. Budes potrebovat lahsie valceky ako si mal povodne. Nakolko potrebujes vyhnat otacky vyssie.
Este jedna vec. Budes potrebovat lahsie valceky ako si mal povodne. Nakolko potrebujes vyhnat otacky vyssie.

-
- chodec
No závažia som dal do spojky všetky plus mäkké pružinky, vo variátore som dal všetko iba 6gramové valčeky, ide to fajn ale aj tak by som potreboval aby to zaberalo ešte v nižších otáčkach lebo stále mi to príde veľa, treba sa pohrať s nastavením pružiniek alebo čo mam ešte vyskúšať?
- gianmarco1
- st. skútrista
Farbu sviečky kontroluješ?
k rozbehom: tvrdšie pružinky= vyšším otáčkam pri rozbehu. takže ak chceš rozbeh v nižšich otáckach, tak potrebuješ mäkšie pružinky do spojky.
k rozbehom: tvrdšie pružinky= vyšším otáčkam pri rozbehu. takže ak chceš rozbeh v nižšich otáckach, tak potrebuješ mäkšie pružinky do spojky.

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
alebo street vyfuk....ak chceš nižšie otačky na rozbeh.
- Menzo
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Pi Mar 11, 2011 4:20 pm
- Skúter: Aprilia Area 51
nenasiel som potrebne informacie a preto sa opytam v tejto teme
Mojim hlavnym zamerom je aby spojka zaberala hned na plyn a v nizkych otackach. Preto sa obraciam na skusenejsich.
Myslim ze mam dost velky preklz spojky (zabera dost neskoro). Hlavny problem je ten, ze ked pridam na plny plyn, tak motor zrukne na vysoke otacky a potom spojka zacne pomaly zaberat. Pred tym boli modre pruzinky, neviem akej tvrdosti a cervene (tvrde) co som skusal robilo to iste, potom som skusal makke biele pruzinky a s nimi to je o trochu lepsie, ale motor i tak zrukne pri pridani na plny a nemam pocit ze zabera spojka hned.
Spojka je tuningova S6 - 107mm. Kontrastna pruzina je biela malossi. Su tam v spojke srobky na imbusove kluce vacsie a mensie, da sa nejako nastavit vyska oblozenia aby spojka zaberala skor? Zda sa mi ze tie sroby na vacsi imbusovy kluc preklzuju akokeby bol strhany zavit, ale odkrutit idu, len zakrutit nejdu na doraz.
Tu su nejake fotky, oblozenie vyzera dobre? Nieje velmi odrate? Nevyznam sa v tom.
Diky za pomoc.

Mojim hlavnym zamerom je aby spojka zaberala hned na plyn a v nizkych otackach. Preto sa obraciam na skusenejsich.
Myslim ze mam dost velky preklz spojky (zabera dost neskoro). Hlavny problem je ten, ze ked pridam na plny plyn, tak motor zrukne na vysoke otacky a potom spojka zacne pomaly zaberat. Pred tym boli modre pruzinky, neviem akej tvrdosti a cervene (tvrde) co som skusal robilo to iste, potom som skusal makke biele pruzinky a s nimi to je o trochu lepsie, ale motor i tak zrukne pri pridani na plny a nemam pocit ze zabera spojka hned.
Spojka je tuningova S6 - 107mm. Kontrastna pruzina je biela malossi. Su tam v spojke srobky na imbusove kluce vacsie a mensie, da sa nejako nastavit vyska oblozenia aby spojka zaberala skor? Zda sa mi ze tie sroby na vacsi imbusovy kluc preklzuju akokeby bol strhany zavit, ale odkrutit idu, len zakrutit nejdu na doraz.
Tu su nejake fotky, oblozenie vyzera dobre? Nieje velmi odrate? Nevyznam sa v tom.

No scooter, no problems, no fun...
- Menzo
- st. kolobežkár
Takže problem vyriešený
,
spojka je v pohode, ale je zodratý spojkový zvon

spojka je v pohode, ale je zodratý spojkový zvon

- Menzo
- st. kolobežkár
Inak velmi sa mi páči tento moj monológ o spojke
a dakujem vsetkym za rady
Ale mozno ze sa niekomu este moje prispevky hodia tak to aj sfotozdokumentujem
Neviete nahodou aka je velkost spojky ak vnutorny priemer spojkoveho zvona je 106mm?
Žeby to bola spojka 105mm a zvon takisto 105mm, ale teda zodraty na 106mm? Viem ze by sa to malo merat posuvnym ale iny meter momentalne nemam
. A nech to meriam akymkolvek metrom vzdy nameriam rovnych 106mm.

Ale mozno ze sa niekomu este moje prispevky hodia tak to aj sfotozdokumentujem

Neviete nahodou aka je velkost spojky ak vnutorny priemer spojkoveho zvona je 106mm?
Žeby to bola spojka 105mm a zvon takisto 105mm, ale teda zodraty na 106mm? Viem ze by sa to malo merat posuvnym ale iny meter momentalne nemam

- Menzo
- st. kolobežkár
Takže opäť problém vyriešený. Tomáš (raplík) mi pisal, ze kupoval tu spojku 107mm a ja budem mat pravdepodobne Čínsky meter.
Ale aj tak, ako sa pozná zodratý spojkový zvon? Moze ten sposobovat preklzy spojky?

Ale aj tak, ako sa pozná zodratý spojkový zvon? Moze ten sposobovat preklzy spojky?
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Takéto veci sa merajú posuvným pravítkom...zvinovací meter má presnosť že milimeter žádná míra ...ale možno že máš len Bulharský meter:ROFL: A ešte dotaz ako môže byť zodratý spojkový zvon nadmieru a pritom obloženie je jak nové? ? alebo to dakto pred tebou vyskladal z toho, čo našiel doma pod ponkom? Ale ak máš prasklinu na zvone tak sa nediv že to šmýka ...tam je dosť velká sila od obloženia a asi sa zvon roztiahne v tej praskline a zmení sa aj tvar toho trecieho povrchu z valcového na mierne kónicky a tým pádom sa zmenší trecia styčná plocha , akonáhle sa spojkové obloženie odstredivou silou roztiahne ...By som to skúsil dať aspoň zavariť ak máš možnosť ...elektrikou alebo CO-čkom ,a uvidíš že potom to už zrejme nebude šmýkať 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Menzo
- st. kolobežkár
Vdaka bohu, niekto si moj monolog vsimol
, ja len vychadzam z toho co mi napisal Raplik (Tomáš) k tým rozbehom cez PM
.
Ja by som len chcel aby po malom pridati skuter reagoval uz v najnizsich otackach, nechcem to tak, ze po pridani na plny skuter zrukne na plne a tym zobudim vsetky deti v okoli a pritiahnem pozornost okoloiducich ludi
a potom sa pohne . Je to vobec technicky mozne nastavit takto spojku? Vraj tuningove spojky sa daju nastavit, vratane tejto.
Takto vyzera moja spojka zvnutra

a zvonku su sroby na imbus, mam ju presne takto nastavenu ako na foto, myslis Vlady ze sa tie rozbehy daju nejako s touto spojkou vylepsit. Hovorim stale o tom ze chcem okamzitu reakciu na plyn v najnizsich otackach.

To som rad ze oblozenie je ako nove dik za infoVLADY napísal:ako môže byť zodratý spojkový zvon nadmieru a pritom obloženie je jak nové?

Takze si asi myslim ze ta spojka S6 je nova a zvon zrejme povodny alebo stary. Tie rozbehy sa mi stale nezdaju, ale mam objednane aj nove dalsie pruzinky tak budem este skusat. Vraj ta spojka je nastavitelna ale nejak s imbusakmi ju neviem povolit, lebo sa mi zda ze najskor by sa mali povolit tie nastavovacie ramienka az potom povolit a nastavit imbusakom este som to v zivote nevidel a preto je to pre mna v tejto chvili raketova vedaraplik napísal:a rozbehy... no myslím že ten spojkový zvon čo tam je je už dosť opotrebovaný a bolo by dobré dať nový...

Ne ne Vlady, prasknuty zvon nieje.VLADY napísal:Ale ak máš prasklinu na zvone tak sa nediv že to šmýka ...tam je dosť velká sila od obloženia a asi sa zvon roztiahne v tej praskline a zmení sa aj tvar toho trecieho povrchu z valcového na mierne kónicky a tým pádom sa zmenší trecia styčná plocha , akonáhle sa spojkové obloženie odstredivou silou roztiahne ...By som to skúsil dať aspoň zavariť ak máš možnosť ...elektrikou alebo CO-čkom ,a uvidíš že potom to už zrejme nebude šmýkať
Ja by som len chcel aby po malom pridati skuter reagoval uz v najnizsich otackach, nechcem to tak, ze po pridani na plny skuter zrukne na plne a tym zobudim vsetky deti v okoli a pritiahnem pozornost okoloiducich ludi

Takto vyzera moja spojka zvnutra

a zvonku su sroby na imbus, mam ju presne takto nastavenu ako na foto, myslis Vlady ze sa tie rozbehy daju nejako s touto spojkou vylepsit. Hovorim stale o tom ze chcem okamzitu reakciu na plyn v najnizsich otackach.

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
SRY som to asi poplietol ,ale dakto semkaj na fórum dával dajaké foto že ho má prasknutý....Takže som si to nejak spojil s Tvojim problémom, lebo som túto tému nečítal zrejme od začiatku....
A inak ak je spojka a teda aj obloženie nové a zvon už starý zodratý, tak má väčší priemer a to obloženie tam potom nesedí a má menšiu styčnú plochu ako by malo mať ak by to bolo spolu zabehané...takže preto asi šmýka.

A inak ak je spojka a teda aj obloženie nové a zvon už starý zodratý, tak má väčší priemer a to obloženie tam potom nesedí a má menšiu styčnú plochu ako by malo mať ak by to bolo spolu zabehané...takže preto asi šmýka.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Menzo
- st. kolobežkár
Diky Vlady, ved zvon mam objednany tak potom dam vediet, ze ci to pomohlo.
Inak ak sa niekto najde, kto by mi vysvetlil co sa vlastne nastavuje na tej spojke a ako sa to prejavi, bol by som vdacny
Inak ak sa niekto najde, kto by mi vysvetlil co sa vlastne nastavuje na tej spojke a ako sa to prejavi, bol by som vdacny

- gianmarco1
- st. skútrista
okrem toho že čim tvrdšie pružinky= vyššie otáčky pri rozbehu, tak ma nastaviteľna spojka výhodu v tom, že samotne pakne vieš imbusom povoliť a natiahnuť, popripade stiahnuť k sebe (podľa toho čo potrebuješ).

- Menzo
- st. kolobežkár
Taketo nieco by som chcel, aby sa pakne s oblozenim spojky roztiahli a co najblizsie priblizili ku zvonu a dosiahla sa s tym rychlejsia odozva na plyn
Ale ked si otocim tu spojku a snazim sa nejako povolit imbusovym klucom tie mensie sroby, nejde to dobrovolne
a mam pocit ze pretocim v nom imbus a poskodim tym srob spojky. Potom z druhej strany spojky su 2 sroby na kazdej pakni na konci nastavovacieho ramienka. Jeden podla mna sluzi na povolenie a ten druhy na nastavovanie pruzin...

... ale nemam pocit ze sa to da nastavovat len tym imbusakom z druhej strany pretoze oproti tych mensich imbusovych srobov sa zrejme povoluju len tie stredove sroby ramienka, to by znamenalo, ze sa to musi povolit aj zvnutra druhy stelovaci srob ramienka 6 kovym plochym klucom. Ked mi pride ten spojkovy zvon a pruzinky do spojky tak budem este skusat a potom to pofotim a napisem ako to nastavenie funguje ak to pojde.

Ale ked si otocim tu spojku a snazim sa nejako povolit imbusovym klucom tie mensie sroby, nejde to dobrovolne

... ale nemam pocit ze sa to da nastavovat len tym imbusakom z druhej strany pretoze oproti tych mensich imbusovych srobov sa zrejme povoluju len tie stredove sroby ramienka, to by znamenalo, ze sa to musi povolit aj zvnutra druhy stelovaci srob ramienka 6 kovym plochym klucom. Ked mi pride ten spojkovy zvon a pruzinky do spojky tak budem este skusat a potom to pofotim a napisem ako to nastavenie funguje ak to pojde.