scoot neide na nizke otacky, striela do vyfuku
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: St Apr 16, 2008 8:33 pm
- Skúter: 3x Aprillia Rally, 2 modifikovane, 1 este povodny stav
scoot neide na nizke otacky, striela do vyfuku
Zdravim,
mam problem s motorom(minarelli horizontal AC)
pred nedavnom som kupil za par supov nekompletny motor, pokupil som nove veci, vymenil co sa dalo, no motor nechce ist na nizke otacky, striela do vyfuku, akonahle uz mam niejaku rychlost cca 40 km\h trocha mu pomozem zo siticom a motor ide pekne do otacok
moj setup:
valec top performance 70 cc -nechal som original
kluka stage6, 80mm ojnica
karb. - 17.5 mm, triska 95ka
vyfuk technigas next -r
farba sviecky je cierna, pri 90ke triske je tehlova, no motor neide dobre...
dlho som skumal cim to je az nakoniec sa mi dostal do ruk novy valec top performance a vsimol som si ze na tom mojom je niejaky pokus o porting
vyfukovy kanal je zvecseny asi o 20% , no sacie a prefukovy kanal je nedotknuty - zeby tam bol pes zakopany?
je mi luto ten valec vyhodit, kompresiu ma dobru, ziaden skrabanec...
pomohlo by keby som trocha rozsiril sacie kanaly?, necakam niejake zazraky, scoot ide pekne na vyssich otackach, len pri nizzsich ked mu nepomozem zo siticom tak sa dusi
prosim poradte mi co mam robit
dik za vsetky odpovede
mam problem s motorom(minarelli horizontal AC)
pred nedavnom som kupil za par supov nekompletny motor, pokupil som nove veci, vymenil co sa dalo, no motor nechce ist na nizke otacky, striela do vyfuku, akonahle uz mam niejaku rychlost cca 40 km\h trocha mu pomozem zo siticom a motor ide pekne do otacok
moj setup:
valec top performance 70 cc -nechal som original
kluka stage6, 80mm ojnica
karb. - 17.5 mm, triska 95ka
vyfuk technigas next -r
farba sviecky je cierna, pri 90ke triske je tehlova, no motor neide dobre...
dlho som skumal cim to je az nakoniec sa mi dostal do ruk novy valec top performance a vsimol som si ze na tom mojom je niejaky pokus o porting
vyfukovy kanal je zvecseny asi o 20% , no sacie a prefukovy kanal je nedotknuty - zeby tam bol pes zakopany?
je mi luto ten valec vyhodit, kompresiu ma dobru, ziaden skrabanec...
pomohlo by keby som trocha rozsiril sacie kanaly?, necakam niejake zazraky, scoot ide pekne na vyssich otackach, len pri nizzsich ked mu nepomozem zo siticom tak sa dusi
prosim poradte mi co mam robit
dik za vsetky odpovede
podpis som si este nenastavil
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
Re: scoot neide na nizke otacky, striela do vyfuku
nespominaš či si hýbal s ihlou. tak ak nie skus sa s nou pohrat.
k problematike portingu neporadim na to je odbornik uzivatel Alcatelko.
a inak davam do pozornosti tuto temu:http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... &start=475
budeme radi ak sa ku nam pridas a budes vo volnom case jazdit s nami. odkial konkretne si? a co mas za stroj?
k problematike portingu neporadim na to je odbornik uzivatel Alcatelko.
a inak davam do pozornosti tuto temu:http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... &start=475
budeme radi ak sa ku nam pridas a budes vo volnom case jazdit s nami. odkial konkretne si? a co mas za stroj?

- Porkyyy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
- Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
- Kontaktovať užívateľa:
no ihla to moze byt
vcera som tiez dal ju trochu vyssie a pri rozbehoch strielal a trtkal scoot ... dal som ju spat nizsie a vsetko v pohode

Srdcom TuneR
-
- chodec
dik za rady, problem je ciastocne vyrieseny, dal som 98 trisku, uz ho sice nedusi na nizke otacky, ale sem-tam streli z vyfuku (sviecka cierna
)
este skusim laborovat s open filtrom, skusim dat vesci karburator(asi 21) a casom zvecsim sacie kanaly, snad to pomoze
to gianmarco1 : rad by som sa pridal, no nemam ani jeden stroj na cestu(same tratove specialy), teraz si lamem hlavu ako prihlasit dnepra mt-12-ku
... a som z Herlan, neviem ci poznas

este skusim laborovat s open filtrom, skusim dat vesci karburator(asi 21) a casom zvecsim sacie kanaly, snad to pomoze
to gianmarco1 : rad by som sa pridal, no nemam ani jeden stroj na cestu(same tratove specialy), teraz si lamem hlavu ako prihlasit dnepra mt-12-ku
... a som z Herlan, neviem ci poznas

- gianmarco1
- st. skútrista
Herlany samozrejme poznam, chodieval som tam ako male decko a pred par rokmi som tam bol na sustredeni.
k ladeniu ti uz nepomozem, je to vsetko o ladeni, skusani a nervoch...
k ladeniu ti uz nepomozem, je to vsetko o ladeni, skusani a nervoch...

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
- Skúter: Malaguti F12 LC
ja mam top performence 70 tiez portovany zbrusene hrany ci ako sa to vola neviem robil to odbornik vyfuk gianeli tusim ze next sa vola karbec delorto 17.5 a trysku mam 80 a filter uplne open len polcentimetrova pena tam je
- gianmarco1
- st. skútrista
open ti je na denne pouzivanie skutra na tri veci: 1. na hovno 2. na vysoku spotrebu 3. hluk jak hovado. neviem co vidite v open filtroch... 

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jún 14, 2009 6:00 pm
- Skúter: Malaguti F12 LC
na hovno nieeee je to ovela zivsie stym spotrebu suhlasim ze je vyssia a hluk skorej ten vyfuk ale ja som tam ten filter nedal bol tam ja zhanam nejaky taky ako napr polini mini
-
- chodec
dnes som bol na dlhsej trase, na cca 500 metroch ide skoro normalne, a po 500 metroch ho dusi akokeby nedotekal benzin, uberiem plyn, pockam cca 10 sekund a idem dalej...
cim to je, zeby nestihal dotekat benzin?
cim to je, zeby nestihal dotekat benzin?
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... skus new sviecku,ak mas NGK tak po tom ladeni je po nej,skus ladit na inej ....
-
- chodec
takze za asistencie skusenejsich, som upravil sacie kanaly na valci
rozdiel je citit, motor sa rozbehne do otacok bez dusenia, nestriela, trochu lepsia odozva na plyn
no problem pretrvava> zopar stovak metrov a motor sa zacne dusit, musim ubrat plyn a pockat zopar sekund
sviecky mam len starsieho data, cakam kedy mi pridu nove aj s ND na scoot
uz to vidim len na problem s podtlakovym ventilom(asi bude upchaty), alebo tie sviecky
rozdiel je citit, motor sa rozbehne do otacok bez dusenia, nestriela, trochu lepsia odozva na plyn
no problem pretrvava> zopar stovak metrov a motor sa zacne dusit, musim ubrat plyn a pockat zopar sekund

sviecky mam len starsieho data, cakam kedy mi pridu nove aj s ND na scoot
uz to vidim len na problem s podtlakovym ventilom(asi bude upchaty), alebo tie sviecky
-
- chodec
ked som na motor nahodil valec a prvy krat som motor nakopol, tak strelilo gufero pod zapalovanim(predosly majitel zabudol namontovat ten kus plechu co zabranuje vyskoceniu gufera) dal som gufero naspat(nevyzeralo nijak poskodene) namontoval som ten plech, a motor ide... no teraz som nekontroloval ci nepodfukuje