farba sviecky - kuknite na foto

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

farba sviecky - kuknite na foto

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 04, 2006 4:41 pm

takze najazdenych cca 2800km, sviecka povodna

do 1400km spotreba po odblokovani 3.0-3.2
po prvych 1400km pridrete, menene piestne kruzky, odvtedy spotreba 3.5-3.8 (pri dost ekonomickej jazde 3.4-3.5)

posudte moju sviecku a podelte sa o svoj nazor

dakujem

Obrázok

EDIT: zmenil som odkaz na fotku, pretoze stary z nejakeho dovodu prestal fungovat
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v Št Feb 15, 2007 12:40 am, upravené celkom 1 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa lil_b » St Okt 04, 2006 5:17 pm

je dosť zakarbonovaná, a vyzerá jak keby sa prestala sama čistiť, dosť sa zanáša...
hhh, farbu chytá do tehlova, ale i tak si myslím že tam máš dosť bohatú zmes :)
podpis som si este nenastavil

Nepo

#3 Príspevok od užívateľa Nepo » St Okt 04, 2006 5:20 pm

http://www.scooter-tuning.sk/aknt.htm tu si klikni a sam uvidis co s tym je.No kazdopadne to urcite neni v poriadku.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 04, 2006 5:30 pm

lil_B napísal:je dosť zakarbonovaná, a vyzerá jak keby sa prestala sama čistiť, dosť sa zanáša...
hhh, farbu chytá do tehlova, ale i tak si myslím že tam máš dosť bohatú zmes :)
dost bohatu znamena prilis bohatu, ze? :wink:

je to teda tryskou (MOZNO mi pri oprave pridretia pretryskovali karbec), alebo sa to da upravit aj tou malou skrutkou na karbeci? ;)

a sviecku ponechat, alebo kupit novu?

focus
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
Skúter: yamaha tdm 900

#5 Príspevok od užívateľa focus » St Okt 04, 2006 6:01 pm

caf bandito,som ti kedisi uz o tom pisal a ta sviecka je nechutna ,ale nic co by si nezvladol.len sa pohraj so zmesou ,ano s tou malou srubkou.poznac-zakrut-vykrut o 1,5 a je to haha.nemas az taky vyjazdeny skoot aby to bolo vazne.potom este nastav volnobeh a pozri si forum myslim ze to tu uz bolo rozoberane xkrat.drzim palce.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » St Okt 04, 2006 7:14 pm

:D Podla mna to s volnobehom asi nenastavíš . to je určite tým že dali väčšiu trisku a preto ti to aj vela žere. a tá sviečka je brutálne zasratá a nečistí sa sama dobre ,takže ak by si nevymenil trisku za menšiu tak by som dal o číslo menšiu sviečku teda teplejšiu ,mala by sa lepšie samočistiť.jedine že si ju vybral po pár stometroch a nebol motor dobre zohriaty ale aj tak sa mi zdá dosť zakarbonovaná a hlavne mokrá. sviečka musí byť po dlhšej jazde suchá.
Naposledy upravil/-a VLADY v Št Okt 05, 2006 12:25 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

armani
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Júl 18, 2006 11:33 am
Skúter: Kymco Agility 125
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa armani » St Okt 04, 2006 8:16 pm

Svieca je riadny humus! Je tak rôzne sfarbená, že sa neviem jednoznačne vyjadriť. Je to tá svieca ktorú si tam mal pri tom pridrení? Tá brutál tehlova svedčí, že to určitú dobu jazdilo fest chudobné. Na druhej strane je okraj iskrišťa festne zakarbonovaný, čo svedčí o strate samočistenia a tým pádom nedokonalého spaľovania. Tam môže byť aj príčina zvýšenej spotreby. Proste benzín čo ti scucne z nádrže ide neefektívne do výfuku.

Crossbiker

#8 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Št Okt 05, 2006 8:22 am

a filter je čistý?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Okt 08, 2006 3:00 pm

VLADY napísal:...jedine že si ju vybral po pár stometroch a nebol motor dobre zohriaty ale aj tak sa mi zdá dosť zakarbonovaná a hlavne mokrá. sviečka musí byť po dlhšej jazde suchá.
vybral som ju po 20km suvislej rychlej jazdy... este bola horuca, preto ta handricka. Tou malou skrutkou na karbeci som mal na mysli skrutku na nastavenie bohatosti zmesi, nie volnobehu ;)
Bol som v servise kupit si olej (ale nemali, bodaj ich, uz mi dochadza), spomenul som predajcovi/servismanovi, ze to od opravy zerie 3.5-3.8, a on ze nemal som chciet vacsiu trysku, pricom pravda je taka, ze som ju chcel, ale vraj mi ju tam nedali resp. nic nemenili (on ani poriadne nevie, co sa v oprave vsetko robilo, lebo moj skuter poslal do ineho servisu, sam si netrufal). Uz sa so mnou nechce ani bavit, ma kopu inej roboty (predaj skutrov nie je jeho hlavne remeslo).

armani napísal:Svieca je riadny humus! Je tak rôzne sfarbená, že sa neviem jednoznačne vyjadriť. Je to tá svieca ktorú si tam mal pri tom pridrení? Tá brutál tehlova svedčí, že to určitú dobu jazdilo fest chudobné. Na druhej strane je okraj iskrišťa festne zakarbonovaný, čo svedčí o strate samočistenia a tým pádom nedokonalého spaľovania. Tam môže byť aj príčina zvýšenej spotreby. Proste benzín čo ti scucne z nádrže ide neefektívne do výfuku.
Ano, myslim, ze to je ona, v servise predpokladam sviecku nemenili. Doteraz som si myslel, ze tehlova znamena idealna, nie je to tak? Takze sviecku sme si popisali, viete niekto nejake riesenie? Dat mensiu trysku, pripadne este aj novu sviecku? Uvazujem nad tuningovym vyfukom, konkretne
Hebo Performer / Sport - Minarelli horiz., tam by ta vacsia tryska mozno nasla uplatnenie, ci nie? Mimochodom predajca ma vseobecne od tuningoveho vyfuku odhovara, vraj to takmer vobec nepomoze, vyhodenych 6000, vraj to ani Focusovi (tunajsiemu uzivatelovi) bars nepomohlo, pricom co ja viem, tak si vyfuk Focus pochvaluje... no sak Focus, vyjadri sa ;)

Crossbiker napísal:a filter je čistý?
vzduchovy? Ano. Nedavno po foteni sviecky som ho vybral, ze sa na neho kuknem, ale bol cisty... tak som ho znova pre istotu prepral a este nalahsie nasprejoval olejovym sprejom...

lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa lil_b » Ne Okt 08, 2006 3:53 pm

hej pri šport výfuku sa dáva aj väčšia tryska....
nikto ti nepovie jej označenie....
predajcovi sa ani nedivim :)

focus
st. skútrista
st. skútrista

ahoj,reagujem.

#11 Príspevok od užívateľa focus » Ne Okt 08, 2006 6:55 pm

ked som dal vyfuk ,tak som isiel hned do servisu a nic som este nejazdil,tak som nevedel vtedy posudit zmeny,dali sme nove valceky, ale motor bol studeny ,takze nic moc,dal som sa povozit aj mechanikovy,ked som ale odisiel tak som to zohrial a zostal som milo prekvapeny.maximalka isla hore len trochu/72,5/ ale sila velmi.trvam na tom ze vyfuk je uzasne zlepsenie.kdo chce moze prist,dam sa povozit.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

Re: ahoj,reagujem.

#12 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Okt 09, 2006 10:00 pm

focus napísal:ked som dal vyfuk ,tak som isiel hned do servisu a nic som este nejazdil,tak som nevedel vtedy posudit zmeny,dali sme nove valceky, ale motor bol studeny ,takze nic moc,dal som sa povozit aj mechanikovy,ked som ale odisiel tak som to zohrial a zostal som milo prekvapeny.maximalka isla hore len trochu/72,5/ ale sila velmi.trvam na tom ze vyfuk je uzasne zlepsenie.kdo chce moze prist,dam sa povozit.
a menil si trysku za vacsiu? Musim za Tebou fakt skocit, kym si este ochotny vytiahnut skuter, babie leto tu bude este aspon tyzden ;) Som zvedavy na ten vyfuk.

Smulo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Okt 12, 2006 9:27 pm
Skúter: Quanťung

#13 Príspevok od užívateľa Smulo » Pi Okt 13, 2006 9:19 am

focus napísal:ked som dal vyfuk ,tak som isiel hned do servisu a nic som este nejazdil,tak som nevedel vtedy posudit zmeny,dali sme nove valceky, ale motor bol studeny ,takze nic moc,dal som sa povozit aj mechanikovy,ked som ale odisiel tak som to zohrial a zostal som milo prekvapeny.maximalka isla hore len trochu/72,5/ ale sila velmi.trvam na tom ze vyfuk je uzasne zlepsenie.kdo chce moze prist,dam sa povozit.
pred tym si mal aku max. rychlost ???? pred namontovanim vyfuku
/

focus
st. skútrista
st. skútrista

#14 Príspevok od užívateľa focus » Po Okt 16, 2006 6:07 pm

pred tym si mal aku max. rychlost ???? pred namontovanim vyfuku[/quote]

no ja som zaroven aj obrusil ten naliatok na variatore a myslim ze preto to stuplo.predtym to jazdilo 65 a dole kopcom 70.k vyfuku som dal tie lahsie valceky a zlepsila sa akceleracia ale este musim dat pruzinky a zbrusit s valceka.proste maximalka je o variatore,ak zvysis vykon motora, este to neznamena ze ti pojde vyssie maximalka,ale tu na fore som nasiel dalsie typy tak by to malo jazdit cez 80 a to mi staci.

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"