aprilia sr 50, problemy s vykonom a celkovym chodom
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: So Júl 09, 2011 3:08 pm
- Skúter: aprilia sr 50 AC 97/01
aprilia sr 50, problemy s vykonom a celkovym chodom
Zdravím všetkých skútristov. Potrebujem pomôcť s vyriešením môjho problému. Mám apriliu sr 50 AC, a nemôže na ňom jazdiť normálne. Odkedy som ju kúpil je problém s výkonom a s prehrievaním. Skúšal som vyčistiť karburátor, ale ten bol uplne čistý, vyčistil som trisky a aj vzduchový filter (bola v ňom diera-zalepil som, a našiel som v ňom asi pol deci oleja!) , ide neplynule, má hapkavý zvuk a hlavne rýchlo sa zohreje. Vymenil som remeň, valčeky a sviečku - chvýľku to šlo lepšie ale potom znova to iste. Neviem si stym rady, zrovna ho mám rozovratý tak sa mi hodí každá skúsenosť, rada. Maximálka je okolo 40-55 km/h, môj laický usudok je že niečo nieje v poriadku v karburátore. Prosím o urýchlené reakcie. Pridávam aj video- všimnite si zvuk, taktiež problém so štartovaním( po zakúpení novej baterie štartoval elektricky, neskôr už nie)
http://www.youtube.com/watch?v=z5xCqwsqZ2c
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z5xCqwsqZ2c[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=z5xCqwsqZ2c
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z5xCqwsqZ2c[/youtube]
podpis som si este nenastavil
- Aerox1999
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
- Skúter: Yamaha Aerox :)
Re: aprilia sr 50, problemy s vykonom a celkovym chodom
Toto mi robilo ked bola zla zmes.Aka je farba sviecky?
Skontroloval si valec?Pridrene to nieje,kompresia je aka?
Skontroloval si valec?Pridrene to nieje,kompresia je aka?
- ujopato
- kolobežkár
- Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 5:04 pm
- Skúter: Yamaha Neos
nahod si gumové kolienko na airbox a potom vyskúšaj
Gilera Runner SP 50
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
- Skúter: Yamaha yzf-r125
Podla mna vela benzinu a malo vzduchu skus nastartovat bez airboxu a ta farba sviecky by pomohla. Kolko km to ma najazdene?
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
jop tiez sa priklanam ktoumu karbu , zle nastaveny, podobne veci mi robilo aj mne prednedavnom a treba sa pohrat dso vzduchom , skus to co ti chalani radili, do ladenia sa priznam sa velmi nevyznam ale niecoho je vela a druheho je malo, musi sa to vyladit ak pisu ze malo vzduchu skus to bez filtra ak vela vzduchu skus zvysit trysku a oblepit paskou vzd.filter alebo proste nieco stym , vravim ze som do toho lama , ale vyzera to na ten karburator .... doteraz ti to akoze vpoode chodilo , nic si s karbom nerobil a zrazu toto ?
mozno by bolo dobre skusit iny karbec .. len hádam
mozno by bolo dobre skusit iny karbec .. len hádam

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
-
- chodec
sviečka je čierna a mokrá. Ja som to kupil malo to nejakych 11 300 a teraz to ma 13 500 km, prehrieva sa to odkedy som ho kupil. Mate pravdu niecoho je vela a niecoho malo. Len som si vsimol ze predchadzujci majitel to urcite rozoberal a nemam k dispozicii ine trisky, aby som to donekonecna skusal, je tam strasne zly pristup. A neviete preco mi to nestuje elekricky? mam s toho taky pocit ze akoby sa to neotacalo hladko ale nieco tam drie, skusal som nastartovat na autonabyjacke a vtedy sa to pretocilo ale hrozne tazko to znelo, a od vtedy sa to uz ani nepohlo(baterka nova a nabyta)
skusim tie rady a pridam foto sviecky
skusim tie rady a pridam foto sviecky
- Aerox1999
- st. skútrista
Tak je to bohate alebo taha niekde falosny vzduch a preto taky chod motora.Mal som presne taky isty problem.Sviecka cierna a mokra a vytocil som po urcite otacky a koniec.Skus zhodit filter na chvilku ci sa to nezmeni.
Na minarelli motoroch rada odchadza volnobezka.Potom sa to neda nastartovat elektricky.Je to za variatorom.
Na minarelli motoroch rada odchadza volnobezka.Potom sa to neda nastartovat elektricky.Je to za variatorom.
-
- st. skútrista
S el. starterom to bude asi volnovezkou ako je pisane vyssie ,sak ju zhod dole a mali by tam byt take male valceky ak su vydrate pripadne chybaju tak bud kupit novu alebo na fore niekto bude mat a skus teda bez filtra nastartovat a napadli ma aj gufera zeby mohli byt zle, alebo pripadne niekde od klapiek az k airboxu to podotahuj ak tade saje vzduch
-
- chodec
takze dal som prec air box a pridávam sme video + foto sviečky. Pri startovani a chode tecie z karboratora benzin!!!!

http://imageshack.us/photo/my-images/12 ... 11773.jpg/

vsimnite si vytekajúceho benzínu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3pp7iTgj5o[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=u3pp7iTgj5o
a este mám jednu pre niekoho hlúpu otázku: Kde sa nachádza "jehla" ihla a ako snou môžem upravovať bohatosť zmesi ?

vsimnite si vytekajúceho benzínu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3pp7iTgj5o[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=u3pp7iTgj5o
a este mám jednu pre niekoho hlúpu otázku: Kde sa nachádza "jehla" ihla a ako snou môžem upravovať bohatosť zmesi ?
Naposledy upravil/-a shinchan v Po Júl 11, 2011 4:37 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- st. skútrista
Vyries ten tecisi benzin a myslim si ze to pojde bez problemou dalej. Asi je zaseknuty plavak v karburatore otvor karb a kukni na to co s tym je.
-
- chodec
m@jlo napísal:Vyries ten tecisi benzin a myslim si ze to pojde bez problemou dalej. Asi je zaseknuty plavak v karburatore otvor karb a kukni na to co s tym je.
plavak nie je zaseknuty vsetko je v poriadku, teraz po novom my to nejde ani nahodit, je tam strasne vela benzinu
-
- st. skútrista
Chalani a na plavaku nie je taka ako spicata skrutka ktora uzatvara privod benzinu? Nemoze byt ona odpadnuta alebo povoleny prepad?
Mam na mysli to v pravo dole na obrazku (ihlovy ventil)
Ak to nie je nim potom mi uz nejde do hlavy preco tam stale tecie vela benzinu
Mam na mysli to v pravo dole na obrazku (ihlovy ventil)

Ak to nie je nim potom mi uz nejde do hlavy preco tam stale tecie vela benzinu

- Aerox1999
- st. skútrista
Nieje to prepad?Netecie to stakych dvoch dier?
- modreOKO
- motorkár
ano , je to nieco takeho, ak to tam nemas , môze to byt problem . Malo by to tam byt, mam to aj ja na dellorte , ked tom to rozoberal tiez som skumal naco to je a kde to patri , niekde v mojej teme je to rozoberane, ale nic konkretne ..
je to prichytene na plavaku.
inak v tvojom pripade neviem ci je problem "len" v tomto, tam ti to vcelku slušne chčije z toho karbu . Mas vsetky sroby poutahovane , poprip. vanička nie je dereava? Ja len hadam lebo mal som podobny problem a mal som vaničku deravu... inak, ten benzin po nastartovani sa "vylieva" z kade konkretne ?? ide cez "prepad" alebo ide zpod tesnenia , alebo proste uplne zovšadial ??
prikladam moje foto ..
je to prichytene na plavaku.
inak v tvojom pripade neviem ci je problem "len" v tomto, tam ti to vcelku slušne chčije z toho karbu . Mas vsetky sroby poutahovane , poprip. vanička nie je dereava? Ja len hadam lebo mal som podobny problem a mal som vaničku deravu... inak, ten benzin po nastartovani sa "vylieva" z kade konkretne ?? ide cez "prepad" alebo ide zpod tesnenia , alebo proste uplne zovšadial ??
prikladam moje foto ..
- Prílohy
-
- 230120111804.jpg
- (48.09 KiB) 248 stiahnutí
-
- 230120111809.jpg
- (75.82 KiB) 248 stiahnutí
-
- 230120111811.jpg
- (63.24 KiB) 248 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A čo tak deravý a tým pádom utopený plavák? 6e je v ňom ako je letovaný dakde prasklinka a tade do neho vnikol dajaký benzín a tým pádom je ťažší ako má byť a nedostatočne pritláča ventil a preto to preteká? Alebo dajaký bordel v tom ventilovom sedle čo je v samotnom karbeci do ktorého tesní potom ten gumový kužel.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- modreOKO
- motorkár
ja by som to videl jednoducho na novy karbec , alebo aspon pozicaj ak mas moznost zdakade a skus to s inym kusom karburatora , ze ako sa to bude spravat ..
-
- chodec
takze v karbeci nie je nic zaseknute plavak funguje, a aj ta hlupost co tu ukazujete na obrazkoch tam je. Vôbec tomu nerozumiem nieje tam žiaden prach žiaden bordel všetko vyzerá v poriadku. Ten benzin tečie z akobi pretlaku, je tam taky vyvod ktory môžem akurat zaslepit, vsetky tesnenia su ok.
Všimol som si že odspodu ako je pripevneny výfuk tak začal tade v malych mnostvach kvapkat bordel, je dosť môžne že tam nabera ten falošny vzduch, ale stale nechapem ten kopec benzinu v karburatore
Všimol som si že odspodu ako je pripevneny výfuk tak začal tade v malych mnostvach kvapkat bordel, je dosť môžne že tam nabera ten falošny vzduch, ale stale nechapem ten kopec benzinu v karburatore
- Kabi008
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 10:49 pm
- Skúter: Aprilia SR 125 , KTM 950 Adventure
Odfot, odkial ti to presne tecie, lebo takto nikto nevie, z coho to vlasnte vyteka...
Benzín teče z přepadu, od toho tam přepad je... pravděpodobne ti netěsní jehlový ventil, zkus ho vyměnit.
-
- st. skútrista
Popripade ho skus aspon narovnat aby bol vodorovne nie sikmo