Speedfight 2 dusenie/vymena filtrov&vyfuku

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

Re: Speedfight 2 dusenie/vymena filtrov&vyfuku

#76 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ne Júl 10, 2011 9:41 am

Skombinovať to môžeš, len ich nezabudni poprehadzovať - teda ťažký, ľahký, ťažký... :good:
Mal by si tam odhadom dostať nejakých 7-7,2g. Vtedy by to malo ísť najlepšie.
Čo sa týka spojky, buď našponované biele, alebo povolené červené. Na ten výfuk podľa mňa stačia našponované biele. :pardon:

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Jún 25, 2011 7:31 am
Skúter: Peugeot Speedfight 2 WRC 307 LC

#77 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Ne Júl 10, 2011 1:40 pm

mas pravdu...nasponovane biele lepsie ako uvolnene cervene...overene..na vlastnej kozi..:) dneska som bol na vylete...40km aj so zenou..vo dvoch sme prasili 70km na 3/4 plynu...to mi bohate staci..

prikladam fotky mojej prelestenej masinky - turtle vax robi svoje..:)

super vylet...k irskemu moru. :)

ps ten zadok je viditelne hore - kvoli tomu nadstavcu - lepsie ak vozis spolujazdca..:) len ked si sam tak sa smykas dole po vajkach..:)
Prílohy
2011-07-10 10.28.50.jpg
momentka
(151.3 KiB) 219 stiahnutí
2011-07-10 10.30.54.jpg
maska - skusal som nejaky efekt
(117.97 KiB) 219 stiahnutí
2011-07-10 10.32.06.jpg
skoda toho pozadia - mohla to byt pekna fotka
(105.63 KiB) 219 stiahnutí
2011-07-10 10.54.13.jpg
a posledna
(88.08 KiB) 219 stiahnutí
podpis som si este nenastavil

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#78 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Ne Júl 17, 2011 4:55 am

chalani len ma tak napadlo....co by ste odporucali ako dalsi tunning? valec? karbac? kluka? CDI? ale ine odporucania a v akom poradi - aby som si to objednal a zvazil casovo - vsetko si budem robit sam - na kolene. :)
ja som dakde cital ze ten karbac co tam mam by teoreticky mal utiahnut 70cc valec, ale nie som si isty. ak by ste mohli poradit budem rad..

a jedna malickost mam 12stky kolesa...keby som chcel supnut 13 pnue, musim kupit aj disky? som v tejto oblasti amater. viem ze volakedy sa dali obut aj o cislo vacsie pneu na rovnake disky, ale radsej sa spytam, lebo som videl aj disky, ale tak 300ecok za nove disky akosi sa mi do toho nechce ist -0 potom si rovno mozem kupit diamantovy zamok a 5 alarmov a gps tracking system na bike...lebo mi ho ukradnu aj zo spalne.

dikes.... stale si obzeram skutrik a premyslam ze ako by som ho este pimpol. volaco mu chyba. ma najazdenych 11500Km co nie je az tak moc...a rad by som na nom este popracoval. opticky tunning si urobim sam - tam mi netreba rady. objednam suciastky nahodim a vuala hotovo.

Ps: predavam PC a bude krupica...lebo zena mi dala ultimatum...ze bud budem hrat hry na PC alebo bude tunning. tak ide desktop do dymu a budu love na tunning. len jediny problem vidim v montazi. nakolko nemam garaz a za service tu nebudem platit aby mi tu niekto skladal dva tyzdne nieco co si zlozim sam za dva dni. :0

dikez popredu.

a len tak pre zaujimavost....
http://www.youtube.com/watch?v=FCKegcA0DbE

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#79 Príspevok od užívateľa Davidian » Ne Júl 17, 2011 8:36 am

13ky tam nedas kvoli kyvnej vidle.
Kup len Dunlopy 12ky gumy a je to.

Kluku valec karbec men naraz. Ale zisti si, ci nemas Euro 2 karter, lebo potom budes kupovat aj polku bloku, kvoli kluke.
CDI budes potrebovat asi s imobilizerom, to je to drahsie. Ale over si to este. A dalsi tuning? Podsedlovy plast a tahokov miesto tych plastovych mriezok spatnych.

@z mobilu

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#80 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Ne Júl 17, 2011 10:03 am

Hm mam tam aj imobilizer..;( a vecer v praci sa pozriem na veci a poslal by som linky aby si sa pozrel na to.. a ten blok neviem ako zistim..jedine ze si zavolam do toho tuningoveho shopu kde to budem brat. A gumy + plasty necham naposledy..obuval som tam pirelli dva tyzdne dozadu. Musim si to presne pozriet..aj veci ktore budem potrebovat na rozmontovanie motora ;) si vybavim 3 dni volna a budemmusiet to poskladat na kolene. A to CDI je dobra palica. Aj ten koso by som chcel...aj ten Yss a aj chromovy kryt variatora...uvidime pozriem sa na to a hodim linky a vyjadris sa co si o tom myslis.

Dik

lavou rukou @z mobilu

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#81 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Po Júl 18, 2011 12:21 am

Naposledy upravil/-a Bikerguy v Po Júl 18, 2011 12:41 am, upravené celkom 2 krát.

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#82 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Po Júl 18, 2011 12:39 am

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#83 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Št Júl 21, 2011 12:52 am

1. volal som tam 3 dni dozadu a budem musiet menit aj ten blok...tz. tuning sa presuva na zimu - po sezone.

2. nastal problem...:( a myslim ze velky...dneska si tomu sviham po vetre 88 tacho :) a pozrem jednym ockom cez prilbu a rucicka ukazovatela teploty bola cca 1 mm od cervenej zony....hned som zastavil a sledoval som ju - v momente ako som zastavil (nevypol motor) zacala padat a padla na normal co je asi do 1/4. doposial som ju videl vystupat maximalne na polovicu z danej stupnice. tak som sa zlakol. bol som zase daleko od domu cca 25km a tak som musel ist asi tak ze kazdych 2 min som musel zastavit(nevypnut motor len stat) a pockat nez sa dochladi. len ma prekvapuje jedna vec. ja som vzdy myslel ze motor je vzdy horuci ked zastavis - teda teplota sa zvysuje no neviem. v chladici mam kvapalinu, len ma nenapada mozne riesenie. neviem - avsak nepocitujem ziadny pokles vykonu alebo podobne jedine co vidim je rucicka na ukazovateli.

mam otazku - moze zla zmes sposobovat taketo prehrievanie - msylim pomer benzin vzduch? nevladal som to zase rozoberat...a chcel som sa poradit. nieco som hladal na webe ale osobne si myslim ze keby bolo pokazene cerpadlo alebo podobne tak by to nechladilo vobec alebo sa mylim? dufam ze to nema nic spolocne s mojou predchadzajucou nehodou ked sa mi odpojila ta hadicka a vytiekla mi kvapalina...ja som na tom nejazdil vtedy az pokial som to nedolial -0 samozrejme zastudena.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#84 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št Júl 21, 2011 1:14 am

- môžeš to mať zavzdušnené
- mať zlé čidlo teploty
- pumpa nefunguje tak ako by mala, teda síce vodu čerpá ale nie toľko ako by mala
- zanesený okruh (pochybujem, nato je ešte moc mladý)

a áno môže to byť zlou zmesou, resp. keď je chudobná zmes, tak sa válec horšie chladí a hrozí zadretie, ale to by si musel mať sviečku úplne bielu.

Skúšal si sa, keď stúpla tá teplota chytiť chladiča, či je horúci? a či keď ručička ide dole tak chladne? To by ti napovedalo, či voda dobre prúdi - ak by bol studený, tak nekoluje v chladiči a teda sa neochladí. :good:

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#85 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Št Júl 21, 2011 4:19 am

ja som zabudol poznamenat ze sa prehrieva len vo vysokych otackach. sviecko som pozeral asi 25 krat a trysku som menil 15+ krat. poviem ti to narovinu ...bola tam 55. dal som 72 a ani nenastartoval. dal som 65 a nastartoval ale vobec nesiel do otaciek, nehorazne bublal a proste sa ani nepohol, tak som tam supol 62 a stale, trvalo mu velmi dlho nez sa prefukol a zacal ist. proste ak som nechal skuter len hodinku vychladnut trvalo mu mozno 5+min nez sa zacal hybat. tak som tam supol 60 - teraz to trva cca 3+ min nez sa zohreje a zacne tahat, ale takisto to nie je ako original. na stock fuku a stock tryske som hned mohol ist, trosku cukal ale netrvalo to tak dlho. tak som tam dal nakoniec trysku 62. a sviecka? je sedohneda, ani cierna, ani biela avsak ani tehlova - len taky nadych dohneda ma so sedym podtextom. ale pri inom setupe mi to proste neslo spojazdnit. tak som z toho jelen. netaha mi falosny vzduch a vzduchovy filter mam cisty ako konove vajka...proste vylesteny.

mozem sa javit ako lopata ale ako to mam odvzdusnit?, resp. idem pouzit hladat/search a predpokladam ze najdem riesenie. hladal som ale nic som nenasiel, teda skoro vobec nic na speedfighta... len na ine skutre..ze na hlave ma byt akysi ventil... :%)

napr. hned ako skuter strati otacky,resp. akonahle zastavim sa hned dochladi - proste behom niekolkych sekund - povedzme 30-40 a je zase rucicka dole na "normale". a predtym sa mi toto nestalo. myslim pred udalostou ked mi vyskocila ta hadicka a nemal som tam ani kvapku zmesy. :( a skusim sa chytit chladica rano po robote ako pojdem domov tomu slahnem a skontrolujem teplotu chladica a vratim sa spat s reportom.
a velmi dakujem

PS: skoda ze tu nemate tlacidlo THANKS oder DAKUJEM ..dost mi to chyba, vela krat by som ho uz pouzil :)

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#86 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Št Júl 21, 2011 8:55 am

chladic je horuci ako buk! skoro mi voda vyvrela..:) ale nie je fakt horuci - dost horuci.

skontroloval som sviecku - prikladam foto...vyzera byt dost husta..:(

a ak by mi niekto poradil to ovzdusnenie bol by som velmi rad...bo neviem ci to mam robit za tepla nastartovane alebo za studena alebo fakt nemam ani sajnu..lebo to vidim bud na moc zmesy alebo ovzdusnenie...:( ak je teda chladic horuci tak to cerpadlo funguje...

PS fotak nemam a flashoval som si novy OS do mobilu caynogen ROM a zatial to nepodporuje macro na kameru..takze toto su naj fotky co som vytlacil z toho...samozrejme orezane...vsetky fotene teraz rano po jemnej projizdke, prsi tak som nemohol lietat hore dolu..:(
Prílohy
Untitled 3.png
(117.27 KiB) 148 stiahnutí
zblizka.png
(142.43 KiB) 148 stiahnutí
Untitled2.png
(161.98 KiB) 148 stiahnutí
Untitled4.png
(132.61 KiB) 148 stiahnutí

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#87 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št Júl 21, 2011 9:12 am

Tak ak bol horúci, tak teda voda prúdi, to je v poriadku.. No pozrel by som sa na to, či tam nemáš vzduch - keď ti to vytiekla tá voda, ako si postupoval pri nalievaní novej? Lial si do expanzky kým sa míňalo, mačkal hadice aby sa všetko poriadne odvzdušnilo? :pardon:

K sviečke - hm, taká farba, že ani boh nevie či je to bohaté alebo chudobné - môžem ti dať foto, ako má vyzerať..hh.. :)
Takto nejak by mala vyzerať sviečka so správnou zmesou:
Obrázok

Vidíš ten rozdiel? :) Musíš sa dopracovať k takej farbe, ale to nebude určite prvotná príčina prehrievania! na to je tá zmes určite dobrá, chybu hľadaj niekde inde.. :good:

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#88 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Št Júl 21, 2011 9:17 am

Odvzdusnit(jak sa to pise :D ) sa to da vacsinou na hlave valca.Maly by tam byt dva take cudliky na zohhrievanie karburatora.Ked to tam nemas tak jednoducho povol a trocha stiahni hadicu na najvisom mieste,a troska sa snou pohraj,pomackaj ju,zatras snou atd.budes mokry ale ucel by to malos splnit.Potom dolej vodu a pohyb vsetkymi hadicami tak aby unikol vzduch smerom k chladicu.To je moj postup neviem ci je spravny ale u mna funguje.

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#89 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Št Júl 21, 2011 9:20 am

Ja som hadice nemackal...len som dolial nechal otvorene viecko a nastartoval..ono to bublinkovalo a ako padal hladina som zase dolial atd....asi po 1km som zase dolial atd. Len hovorim ze ked dam vacsiu trysku sluter sa mi dusi...a ono ta sviecka vyzera trochu seda ako na fotke c.2 bielkasto oranzova...

Takze odvzdusnit to bude treba...nech mi ale pan boh poradi ako...mam pomackat tie hadice s otvorim vieckom a zohriatym motorm? Oder was? Alebo zastudena? V tomto neviem plavat
...

Ako sa mam dopracovat k takej farbe sviecky..60tryska sa mi zda trochu do biela..62mam a na 65 sa mi dusi stroj...a inu trysku uz nemam.. teda mam mensie alebo vacsie..az po 72..

Lavou rukou @z mobilu

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#90 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Št Júl 21, 2011 9:30 am

Hovorim ti ze to musi odvzusnit pri valci.Viecko ti je na prd ked budes mat vo valci bublinu a nebude ti take dolovat voda.

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#91 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Št Júl 21, 2011 1:42 pm

Ved jasne..ale mam to robit s nastartovanym motorom? Za tepla?

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#92 Príspevok od užívateľa Bikerguy » So Júl 23, 2011 9:33 am

Prepac ale nemohol by si mi ten postup s hadicou napisat podrobnejsie...mam to robit zastudena? A hadicu na najvyssom mieste myslis na hlave? Pozeral som a ziadny ventil na hlave nemam..len dva vyvody..na pritok a odtok...musim to odzvdusnit lebo stale sa to prehrieva pri otackach...

Uz som skusal aj skuter mat na zadnom triast s nim a hybat hadicami a nic..

Bikerguy
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#93 Príspevok od užívateľa Bikerguy » Ut Okt 04, 2011 10:25 pm

mam na Vas otazky pani :)
opat sa uchadzam o rady..

rekomendacia na zimne pneu? preferable z scooter tunning. com

a idem do tej vymeny valca a karbaca + hrdla na 100% uz som sa aj pokusil predat svoj skutrik ale nakoniec som sa rozhodol ze si ho necham a este si s nim uzijem vela stastnych KM. Uvidime ako to bude s klukou - nakolko nemam garaz - takze to bude asi problem. ale valec a karbac by som nemal problem vymenit. predpokladam. mohol by byt niekto tak zlaty a odporucit mi nejake moznosti.

prosim. velmi pekne.

dakujem

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"