Vyladenie SR50 - pomoc
Moderátor: Moderators
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 07, 2011 9:36 pm
- Skúter: Aprilia SR50R
- Kontaktovať užívateľa:
Vyladenie SR50 - pomoc
caute. pred nedavnom som namontoval na moj skuter aprilia sr50R novy ladak stage 6 pre replica a OSTRANIL RESTRIKCNY KRUZOK, dalej vario s6 pro sport a tvrdsie mallosi pruzinky a vacsiu trysku.
Problem je taky, ze so spodu sa ten skuter nevie rozbehnut, dusi motor, ako keby ten vyfuk strasne vela tahal a motor nevladze...skusali sa prakticky asi 20 gramazi valcekov, vsetky rozne tvrdosti pruziniek, kontrastky, trysky...no stale to iste, nevie sa to rozbehnut zo spodu. Dnes to bolo aj v servise, cely den to stelovali, no zbytocne, povedali mi ze ten vyfuk mi tam proste nesedi. zevraj mozno maly karburator, bohvie. skusali to aj bez filtra, no ani tak to neslo, vobec nic nepomaha... Ale mi zda byt divne, kedze poznam ludi co behaju s tymto vyfukom a seriovym valcom a vsetko v pohode.
To ma privadza k otazke, je mozne, ze to moze byt tym ze som z vyfuku odstranil tu sestrikcu? V com kurnik moze byt problem? uz som tam nechal skoro 300€ a jediny vysledok je ze skuter strasne zere a ide to horsie. Maximalka sa mi zvysila, aj odpich...ale az od rychlosti 20-30km...od spodu motor dusi. Ako vravim, valcekmi to nie je, ani spojkou.
Problem je taky, ze so spodu sa ten skuter nevie rozbehnut, dusi motor, ako keby ten vyfuk strasne vela tahal a motor nevladze...skusali sa prakticky asi 20 gramazi valcekov, vsetky rozne tvrdosti pruziniek, kontrastky, trysky...no stale to iste, nevie sa to rozbehnut zo spodu. Dnes to bolo aj v servise, cely den to stelovali, no zbytocne, povedali mi ze ten vyfuk mi tam proste nesedi. zevraj mozno maly karburator, bohvie. skusali to aj bez filtra, no ani tak to neslo, vobec nic nepomaha... Ale mi zda byt divne, kedze poznam ludi co behaju s tymto vyfukom a seriovym valcom a vsetko v pohode.
To ma privadza k otazke, je mozne, ze to moze byt tym ze som z vyfuku odstranil tu sestrikcu? V com kurnik moze byt problem? uz som tam nechal skoro 300€ a jediny vysledok je ze skuter strasne zere a ide to horsie. Maximalka sa mi zvysila, aj odpich...ale az od rychlosti 20-30km...od spodu motor dusi. Ako vravim, valcekmi to nie je, ani spojkou.
podpis som si este nenastavil
-
- trojkolkár
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Vyladenie SR50 - pomoc
to ma na tomto fore vsetci ignoruju alebo mi fakt neviete poradit ? 

- myso
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
- Skúter: Gilera Nexus500
nieje vsetko hned
.... Ako prve by bolo dobre zistit ci sa dostane a do akych otacok sa dostane. A spravne naladit zmes. Potom sa mozes babrat s variom. Ale kedze to je lauf pre vysoe tocky, tak do spojky najtvrdsie co mas a valceky lahke. Aspon na skusku, ci sa to aspon dostane do otacok v ktorych vykon ma. Tieto ladaky, ked si pozres vykonovu charakteristiku v nizkych otackach vykon zoberu a v urcitom pasme vysokych otacok ho pridaju. Dusi sa ti to, lebo si v otackach, kde asi vykon nemas a zatazujes motor variom (tym, ze ti zopne spojka). Preto sa ten motor nevie cez toto pasmo maleho vykonu dostat. Ked ho nechas vytocit s tvrdymi pruzinkami na spojke, mal by si sa bez zatazenia dostat do otacok, kde uz vykon bude.
Napisal som to nejako divne ale uz sa mi nechce to prepisovat. Ak nepochopis, upresnim

Napisal som to nejako divne ale uz sa mi nechce to prepisovat. Ak nepochopis, upresnim
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
ten restrikcni pliesok z karbu ste odstranili asi ze ?
karbec tam mas od vyroby 17.5 Delorto a ten boooohate staci ja mam nanom 70cc valec. kebyze tu restrikciu neodstranis tak by ti to uz vobec neslo cize tou to urcite nieje.
este sa treba pohrat z triskamy a ihlou v carbe. tazko takto povedat co by to mohlo byt na to prides len skusanim
karbec tam mas od vyroby 17.5 Delorto a ten boooohate staci ja mam nanom 70cc valec. kebyze tu restrikciu neodstranis tak by ti to uz vobec neslo cize tou to urcite nieje.
este sa treba pohrat z triskamy a ihlou v carbe. tazko takto povedat co by to mohlo byt na to prides len skusanim

-
- trojkolkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak som rad ze uz dufam nic nebude treba nejake extra drahe dokupovat....lebo v "servise" mi povedali ze mozno maly karbec. A ako ten vario neviem, skusali sa tam uz aj 3gramove valceky, a v spojke sa tiez skusali najtvrdsie strunky od mallosi, tie cervene. Este je tam jedna moznost, a to ta, ze k variu byvaju take podlozky cim sa vypodlozkovava vario, aby remen zapadol co najhlbsie a tym padom bol pri rozbehu na najmensom prevode, mozno je chyba tam, ze sa mi to pohyna ako keby na aute zaradim 2jku. Ale ja mam skorej podozrenie na to vyladenie zmesi, pretoze ten motor tak "kasle"...tryska je podla farby sviecky dobra ( 70tka, original som tam mal 65 ), tak neviem, snad mi s tym niekto pomoze z okolia Prievidze to vyladit...
Co sa vlastne vsetko ladi na karburatore? Neladia sa tam aj zmes pri prechodovych otackach motora, pri vysokych otackach motora a podobne ? ( ja to porovnavam s modelarskym motorom, kedze sa im venujem ). Diki chalani
Co sa vlastne vsetko ladi na karburatore? Neladia sa tam aj zmes pri prechodovych otackach motora, pri vysokych otackach motora a podobne ? ( ja to porovnavam s modelarskym motorom, kedze sa im venujem ). Diki chalani
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
to kde ti povedali?
na to co pises mie je problem vyladit...aj ked s6 vario zrvna nebola 3krat stastna volba...malossi nema cervene pruzinky pre seriovu piaggio spojku...tento setup sa da vyladit uplne krasne a pomerne jednoducho...ziadna raketova veda...bud v "servise" nemaju sajnu o ladeni alebo neviem...
for more PM
na to co pises mie je problem vyladit...aj ked s6 vario zrvna nebola 3krat stastna volba...malossi nema cervene pruzinky pre seriovu piaggio spojku...tento setup sa da vyladit uplne krasne a pomerne jednoducho...ziadna raketova veda...bud v "servise" nemaju sajnu o ladeni alebo neviem...
for more PM
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- trojkolkár
- Kontaktovať užívateľa:
dnes som skusal, dal som stary vario, to iste, tak dal stary vyfuk a nove vario , dobre, len by to chcelo vacsie valceky...tak teraz jazdim chvilku kym nebude nejaky napad na starom set-upe okrem spojky
- Anubis
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Máj 24, 2007 10:16 pm
- Skúter: cbr 600f
- Kontaktovať užívateľa:
hlavny problem bol v tesneni pod vyfukom....ziadne tam nebolo 
ako som ti hovoril,mozes byt rad,ze si nezadrel.
a ako pise Alci,to vario neni uplne najvac,ale co uz.
az sa ti podari zohnat tesnenie a nejake trisky,tak to mozeme skusit znovu vyladit
alebo predaj aj vario a aj lauf a kup multivar a leovince gt
uz ked nic,aspon budes najvacsi frajer v PD

ako som ti hovoril,mozes byt rad,ze si nezadrel.
a ako pise Alci,to vario neni uplne najvac,ale co uz.
az sa ti podari zohnat tesnenie a nejake trisky,tak to mozeme skusit znovu vyladit
alebo predaj aj vario a aj lauf a kup multivar a leovince gt

uz ked nic,aspon budes najvacsi frajer v PD

yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- Area51
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
- Skúter: Honda CBR 125
Tesnenie pod fuk som niake zohnal kedy to znova vyskusame vyladil 

Honda CBR 125
-
- trojkolkár
- Kontaktovať užívateľa:
No uvidime, zatial tam mam nahodene seriove veci, a inak dokonca som sa dozvedel ze tie pruzinky co sme tam davali nie su pre original Piaggio spojku ale pre minarelky a peugeoty, takze mi poslal zle pruzinky zo zdema-moto. No neviem, dnes sa este rozhodnem, ci to predam alebo nie, uvidime.