Dobíjanie batérie
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Dobíjanie batérie
Za normálnych okolností bude štartovať rovnako či tam je 8 alebo 10 Ah.Prejavilo by sa to možno pri zníženej teplote v zime alebo ak bude scoooter dlho stáť ...Napríklad ja som skúšal ,a mojeho predošlého GD250 som natočil aj na klasickú 7Ah baterku čo sa používa ako zálohová v UPS alebo alarmoch...A tá veru nieje moc robená na nejaké velké štartovacie prúdy...ale bolo cítiť že ten štartér točí pomenej ako s normálnou štartovacou čo tam bola original.Ale istotne by dlho nevydržala a tými velkými štartovacími prúdmi by sa velice rýchlo zničila.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

ahojte
pomoze mi niekto? vyse 2 tyzdnov som nejazdila na skutri a ked som chcela ist, nechcel nastartovat. aj ked som otocila klucik pristrojovka sa nerozsvietila ani svetla nesli, nic. chcela som nabit baterku, ale priatel si mysli, ze to nie je v baterke problem a ja si myslim, ze je. lebo ked otocim klucom, pristrojovka by mala svuietit ako pred tym. a teraz neviem ci ked ju nedam nabit, ci s nou niecío neurobim ak nebude problem v baterke. vies mi niekto pomoct?

podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
môže to byť ešte aj poistka pri baterke alebo nieaky zlý kontakt pri baterke...Prekontroluj kable či ti nieaky neostane v ruke 

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
no to môze byt hocico, ale ides na to dobre zatial by som videl problem v elektrike , skus tu baterku zmerať kolko dáva voltíkov , porpipade skus od priatela vybrat z auta normalne velku baterku a len prilozit kontakty ci sa nerozsvieti a nenastaruje , myslim ze problem by nemal byt .. 12V ako 12V .. 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Každopádne to nakopni nohou, a uvidíš či sa bude mať snahu dobiť pri natočenom motore...ak áno tak ju daj na nabíjačku alebo pojazdi scootrom aspoň hodinku -dve nech sa nabije ....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

Neverim ze tam na 99% davaju gelove ani do aut nedavaju. Ze je aku bezudrzbova neznamena ze je gelova to znamena ze ma vyriesene odparovanie elektrolotu a preto netreba dolievat. A moj nazor je ze tie scootre nemaju prene nabijanie ako je to v autach takze sa moze voda odparit takze sa dolieva aj do bezudrzbovych ked sa podari otvorit a staci dolievat destilku lebo kyselina sa neodparuje len voda. A tych 8v bolo pod plynom ci na volnobehu to tiez neni jednoVLADY napísal:Na 99% sú všetky scootrové baterky bez tekutého elektrolytu.Teda aj bez možnosti aj nutnosti kontroly a dolievania ...Elektrolyt je nasiaknutý v tkanine čo je vložená medzi každú kladnú a ------- dosku v článkoch....Ale ak sa baterka prebýja velkým prúdom alebo je dlhodobo vystavená väčšiemu napätiu tak môže sa stať že elektrolyt ubúda a baterka vyschne ...skús to jak píše Bacilko....nemáš čo pokaziť
podpis som si este nenastavil