Aprilia SR 50 Factory-odtrhnutie vyfuku od mot..co teraz?

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
75ka
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Máj 25, 2007 4:56 pm

Aprilia SR 50 Factory-odtrhnutie vyfuku od mot..co teraz?

#1 Príspevok od užívateľa 75ka » Pi Júl 23, 2010 1:28 pm

Nazdar borci na tomto linku http://picasaweb.google.sk/brano1368/ApriliaSr50Factory# je par fotiek co sa mi prihodilo.proste som urval vyfuk a tak ze odtrhlo jeden stift aj s kuskom od motora.Aprila ma nabehane cca 20tis tak rozmyslam ci sa to vobec oplati nejak opravit ak to vobec je mozne,alebo mam kupit rovno cely valec s piestikom.Ja sa priklanam uz rovno k tej druhej alternative lebo tak ci tak bude treba valec vybrat.Ale coho sa bojim je to ze mam striekacku a niesom si isty co tam mam za motor.Je to rocnik 2005 cize sr factory a mal by tam byt ako sa vesinou vsade uvadza motor piaggio pure-jet,ale pochybujem ze tam mam motor piaggio kedze som uz patral tu po fore a nasiel som tento link http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... &view=next a z mojich fotiek vidiet ze tam je este starsi motor morini,ktory sa asi este montoval aj do factoriek.Mozem vas poprosit o radu ci vidiet z mojich fotiek ci je to morini?Aby som sa uistil ze tam ten motor morini je:)ak to je ten morini tak vas este chcem poprosit o tip na nejaku vhodnu sadu valec + piest na tento motor najlepsie uz 70-ku...poprosim vas konkretny link...uz to tu niekto daval na striekacku 70ku-set?viem ze je tam potrebna zmena riad.jed.Nasiel som jednu sadu tu na eshope http://shop.scooter-tuning.sk/valec_pol ... ory_id=513 ale nepise pre aky motor ...tak vas poprosim ak nieco poznate pre morini striekacku hodte sem link ...
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Aprilia SR 50 Factory-odtrhnutie vyfuku od mot..co teraz?

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Júl 23, 2010 3:49 pm

Jak tak na to pozerám je to opraviteľné...ak ovšem nechceš silou-mocou nový valec. :good: Polovica závitu tam ostala takže by som tam dal klasický šroub s hlavou na ktorú by som navaril z boku nejaký kúsok aby sa to nešmyklo von z toho zvyšku závitu ale držalo tam zaháknuté za bok toho zvyšného náliatku kde bol vyrezaný závit ...A ak ho tam naklepneš do zvyšku toho závitu a zo spodku bude príruba od výfuku a dotiahneš to tak to nebude mať snahu vyskočiť von....Alebo ak máš možnosť autogenom zvárať, tak vybrať valec vklepnúť tam šroub a zaliať mosadzou ak to je liatina valec.... :pardon:
Alebo úplne amatérsky kúpiť dlhý šroub s hladkým driekom a takým istým priemerom ako original a odrezať mu hlavu a driek zahnúť vo zveráku kladivom a spraviť mu na konci taký hák za ktorý sa zahákne z boku za ten zvyšok tú polovicu príruby aby to nemalo snahu vyskočiť von ako budeš doťahovať maticou prírubu výfuku . :beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

m4rk0
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Pi Júl 23, 2010 9:48 pm

75ka neviem ja by som to skor riesil opravou stareho valca kedze novy valec na striekacku je straasne drahy
ale ked mas tolko bubakov tak preco nie
Runner 70 sp simoncelli
viac tu --- >http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=8232

75ka
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Máj 25, 2007 4:56 pm

#4 Príspevok od užívateľa 75ka » Ne Júl 25, 2010 8:21 am

Noo skusim to s tym sroubom este ....ci tam vobec navrch od motora nejaky vojde:P....keby ze sa to dalo takto jednoducho opravit tak by som bol rad,lebo vyberat cely valec von a vyvarat ho ..tak to nie uz keby bol von menim za novy....tak ked nebude "fungovat" ta skrutka tak vas budem prosit o rady aky valec :P...skusim sa nato pozriet cez tyzden po praci ci by sa to nedalo len tak s tou skrutkou a dalej sa uvidi :)....

deniskkk
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ne Aug 07, 2011 9:36 pm
Skúter: Aprilia SR50R
Kontaktovať užívateľa:

zlomeny stift

#5 Príspevok od užívateľa deniskkk » Št Sep 01, 2011 10:19 pm

### nasledujuce prispevky vratane tohto som sem presunul z inej temy... - THeBaNDiT

caute, stala sa mi taka vec ze sa mi ulomil jeden stift, na ktory sa utahoval vyfuk o motor, neviete mi poradit, ci sa to da nejak opravit, popr. co musim vymenit, nikdy som to rozobrate nemal tak neviem. Aprilia SR50R

Peter 218
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
Skúter: Aprilia SR 50

Re: zlomeny stift

#6 Príspevok od užívateľa Peter 218 » Št Sep 01, 2011 10:23 pm

mysliš čo drži na valci vyfuk?.. ak ano tak vytiahnuť valec von prevrtať ten stary, a na zavit urobiť novy alebo nejako ho tam privariť.
Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra. :)

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"