Oprava závitu na kľuke
Moderátor: Moderators
- Michaless
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 30, 2011 8:28 pm
- Skúter: Gilera runner ST200, EX- Piaggio NRG-bengales
Oprava závitu na kľuke
Čavte vie niekto kto opravuje vonkajšie závity potrebujem opraviť závit na kľuke . pomohlo by to hodne dikes 

- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Oprava závitu na kľuke
Každý strojár ti to urobí 

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- Michaless
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 30, 2011 8:28 pm
- Skúter: Gilera runner ST200, EX- Piaggio NRG-bengales
však potrebujem čislo na takeho strojára . ale nechcem vyberat tu kluku tak neviem či to budú vedieť urobiť v kartri
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Musis vybrat kluku von, inak ide tam zavit so specialnym stupanim, to len preistotu aby si ho nahodou nesiel robit zavitnikom 

Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Musí ísť kluka von..každopádne...ak je to strhnuté .Treba to na sústruhu stiahnuť na priemer zdravého matrošu a následne buď natočiť nový závit a k nemu novú maticu - menšiu , ale to je potom o hubu, lebo menší závit je menej pevný....
Alebo sa zvykne robiť aj tak, ale to zas treba aj dobrého zvarača že na ten stiahnutý priemer navariť nanovo matroš a stiahnuť na pôvodný rozmer a narezať nový tak isto veľký závit...A k nemu samozrejme novú maticu, lebo aj tá stará už bude istotne chytená aby zas nedosrala ten nový závit.....Takže na úspešné riešenie u Jožka v garáži s pilníkom a sadou závitníkov z LIDLA, ak by bol aj akokoľvek dobrý to nevidím...Leda že má sústruh a poriadne CO-čko....A dobré oko a netraslavú ruku. A samozrejme najlepšie sa to navára ak sa to upne do sústruhu a pomali roztočí a tak navára, aby to bolo rovnomerne a plynulo kolom-dokolom...nie že na jednom boku guča a na druhom nič.
Alebo sa zvykne robiť aj tak, ale to zas treba aj dobrého zvarača že na ten stiahnutý priemer navariť nanovo matroš a stiahnuť na pôvodný rozmer a narezať nový tak isto veľký závit...A k nemu samozrejme novú maticu, lebo aj tá stará už bude istotne chytená aby zas nedosrala ten nový závit.....Takže na úspešné riešenie u Jožka v garáži s pilníkom a sadou závitníkov z LIDLA, ak by bol aj akokoľvek dobrý to nevidím...Leda že má sústruh a poriadne CO-čko....A dobré oko a netraslavú ruku. A samozrejme najlepšie sa to navára ak sa to upne do sústruhu a pomali roztočí a tak navára, aby to bolo rovnomerne a plynulo kolom-dokolom...nie že na jednom boku guča a na druhom nič.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Presne takto to opravili aj mne, vytiahla sa kluka von, navaril sa tam matroš a pekne sa vysústružil taký závit ako tam bol. Celkom ťažko sa zháňala aj tá matica, nakoniec sa našla v dielni ale kúpiť sa mi s takým stúpaním nepodarilo.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
ja som ju kupil v spoj.materialoch, sa mi zda, ze to je stupanie 1,25?! .. asi
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
1,25 stúpanie sa používa aj na niektorých kolesových maticiach,a vyrába sa 12 mm priemer. Takže ak sa nedá kúpiť bežne klasická matica s takým stúpaním závitu,tak by sa dala použiť takáto dajaká z nejakého pneuobchodu ,len jej na sústruhu trocha upraviť fasádu....teda dosadaciu plochu....alebo prípadne autodiely a pod....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Dino
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Jan 17, 2012 9:16 pm
- Skúter: kymco 250 XC
vlady ma pravdu,presne tak postupujem v praci pri renovacii zavitov.navarim kov s pridavkom a sustruznik sa cini.Postupne navaranie je dvolezite pre pnutie a deformacii matrosu.Ak je poskodeny zaciatok zavitu,pouzivam special pilnik s danym stupanim.matica sa precistuje zavitnikom.
-
- Dátum registrácie: Št Apr 26, 2012 9:40 am
- Skúter: neuvedený
Ak nemas poskodenie toho zavitu velke, tak poznam jedno zariadenie od spolocnosti NES s ktorym sa to da poriesit a mozno nebude treba ani vybrat tu kluku (netusim nakolko dobry pristup je k zavitu). A co sa tyka matice, tak tiez sa da krasne zavit dat dokopy. My to pouzivame ked nejaky "odbornik" klepne po zavite kladivom, ktory je niekde zabetonovany, alebo inak napevno umiestneny.