valec 72ccm pasuje seriova hlava?
Moderátor: Moderators
valec 72ccm pasuje seriova hlava?
Dobry den chcem sa spytat ked prehodim valec s priemerom 47mm 72cmm na Kentoyu City One 50. Bude pasovat povodna seriova hlava? Na stranke pisu ze netreba nic len staci vymenit valec. Dakujem za odpoved.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: valec 72ccm pasuje seriova hlava?
A prečo tá nedôvera? čo sa zmení okrem priemeru valca? 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

teras mam ten isty problem nebude to podfukovat ked tam dam seriovu hlavu ? ked je ten priemer na hlave menši tym padom večia kompresia 

- VLADY
- spammer
Jaké podfukovanie....Veď tam ide tesnenie medzi ne ? A dokonca som dával aj bez že som to len zabrúsil a nič nepodfukovalo. Zbytočne sa nestrachuj. Treba ísť na vec a riešiť takýto problém až ak nastane ...netvrdím že sa nemôže stať ale to je malá šanca.A okrem toho ak kúpiš väčší valec tak k nemu býva aj tesnenie pod hlavu.Ak nebude tak kúsok tenkého AL plechu a nožnice a ideš...

Jasne vsak idem do toho len by som potreboval vedeiet ci nejako ponastavovat ventily (volu) alebo pod. ?
- VLADY
- spammer
Jaj.....že Ty máš 4T....kto to mohol tušiť.
Takže v podstate k novému valcu by malo ísť aj nové tesnenie ...býva pribalené.
A čisto teoreticky ak sa nerobí zásah do rozvodu, že sa dačo mení súčiastka za súčiastku, tak sa vôle ventilov nemajú prečo rozhasiť. Ale ak dávaš dole hlavu tak ide von zväčša aj vačka,lebo musíš dať dole retiazku, takže to máš pri skladaní aj tak celé odkrytované a je úplne normálne že sa to skontroluje a prípadne nastaví. To je robota na pár minút navyše.

Takže v podstate k novému valcu by malo ísť aj nové tesnenie ...býva pribalené.
A čisto teoreticky ak sa nerobí zásah do rozvodu, že sa dačo mení súčiastka za súčiastku, tak sa vôle ventilov nemajú prečo rozhasiť. Ale ak dávaš dole hlavu tak ide von zväčša aj vačka,lebo musíš dať dole retiazku, takže to máš pri skladaní aj tak celé odkrytované a je úplne normálne že sa to skontroluje a prípadne nastaví. To je robota na pár minút navyše.

tak vymena valca na 72ccm je hotova ... pouzil som seriovu hlavu s 50ccm. Problem je v tom ze skuter ma vacsie tlaky. Je mozne ze preto mi nefunguje el. startovanie? Baterka je nova ma 13.8 V ale ked startujem elektricky ani nezamrci len tam pukne .... chcem vediet ako to teda poriesit aby mi fungovalo aj to el. startovanie. Si myslim ze vo valci by mal byt tlak okolo 10 ale teraz mam podla mna tak 14. Mam to len na cesty do prace ale bojim sa aby neodisla tym padom aj klukovka skorej. Myslite ze to je tou seriovou hlavou alebo ako by sa to dala poriesti?? Dakujem za radu.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
no to sa stava casto ze po vymene valca elektricky starter nestaci. s tym nic nenarobis ked sa bojis ze ti odide klukovka tak si nemal davat na seriovu klukovku 70tku valec.
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Nemáš odpojený štartér? Lebo keď hovoríš že iba cukne, tak to cukne relé štartéra, a keď ide štava do štartéra tak mal by aspoň zachrčať...
Alebo na ukostrenie motora si nezabudol ?
Alebo na ukostrenie motora si nezabudol ?
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
nie damo to je slabé preto to nepretočí vdaka tej kompresii, bohužial musíš jedine kopať ... to cvaknutie je ako zasunie volnobežku (pastorok) a štart. tým nepretočí preto to nič nerobí 

EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962